Dodaj do ulubionych

chora kotka?

30.04.07, 10:02
Moja kotka od kilku dni dziwnie się zachowuje. Boi się ludzi, nie chce wejść
do domu- jeżeli tak to ewentualnie jedynie coś zjeść, strasznie schudła...
Wiem, że ostatnio nie miałam dla niej czasu bo wracałam późnymi wieczorami ale
myślę, że moja rodzina dobrze się nią opiekowała... Już kiedyś zachowywała się
podobnie ale wtedy miała zapalenie ucha, nie wiem, czy teraz nie dzieje się
tak samo.
Obserwuj wątek
    • mist3 Re: chora kotka? 30.04.07, 16:33
      No to na co czekasz? Przecież wiesz, że pani weterynarz nie jest wróżką i przez
      neta nie udzieli Ci porady.
      Strasznie schudła - lekarz jest konieczny.
      Jeśli objawy są podobne jak przy zapaleniu ucha - lekarz również jest konieczny.
      Zanim weci w okolicy wyruszą na długi weekend, bierz kota i leć po poradę. A z
      rodziną też możesz porozmawiać - jak wyglądała ich opieka, zamiast zastanawiać
      się nad tym na forum.
    • avasawaszkiewicz Re: chora kotka? 30.04.07, 18:01
      Niestety podajesz DUŻO za mało informacji aby choćby próbować nakierować Cię na
      to co to może być za problem. Ale i tak niekoniecznie trafny i bez możliwości
      zaradzenia mu. Powinnaś wiec wybrać się jak najszybciej do lekarza z kociakiem.
      To może być tak dużo rzeczy, że aż nie będę wymieniać. Nie wiemy nawet co to za
      kociak, ile ma lat, itp, itd.
      Daj znać co powiedział lekarz.
      Pozdrawiam - Ava
      • crysis Re: chora kotka? 30.04.07, 20:28
        Weterynarz powiedział, że wszystko w porządku, uszy w normie, żadnych pasożytów
        nie ma i nie ma się o co martwić. Ale ja cały czas widzę, że ona jest smutna i
        niezadowolona:/
        Przepraszam za podanie niewielu informacji, jest to 2,5 letnia kotka, dachowiec,
        zawsze naprawdę zadbana, dobrze karmiona, w jej sierści można się było właściwie
        przeglądać;) A teraz wygląda po prostu na smutną...
        • mist3 Re: chora kotka? 30.04.07, 20:49
          A sterylizowana jest? Czy weterynarz zrobił badania krwi, kału?
          • crysis Re: chora kotka? 01.05.07, 14:52
            Nie, nie była sterylizowana, jak dotąd rodziła raz (dwa lata temu), przyjmuje
            tabletki antykoncepcyjne. Przez moment myślałam, że może była w ciąży, gdzieś(?)
            urodziła i dlatego tak strasznie schudła i nie pokazuje się w domu, ale wydaje
            mi się to mało prawdopodobne.
            Lekarz robił badanie kału, twierdzi, że wszystko w porzadku, dał jej chyba jakiś
            zastrzyk wzmacniający.
            • mist3 Re: chora kotka? 01.05.07, 20:30
              jeśli bierze tabletki (po co po co po co???? :(((( ) to ja stawiałabym na np.
              ropomacicze - dobry wet po informacji o zażywaniu przez kotkę tabletek powinien
              to wykluczyć - chyba, że jest to wet, który sam tabletki zalecił. Wtedy
              sugerowałabym .... zmianę weta.
              Poczytaj o skutkach podawania hormonów:
              www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html#pyo
              • mist3 Re: chora kotka? 01.05.07, 20:38
                O ropomaciczu poczytaj też tu:
                forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41977
                albo po prostu wrzuć hasło w wyszukiwarkę
                • crysis Re: chora kotka? 02.05.07, 18:09
                  Byłam u drugiego weterynarza, stwierdził to samo: jest zdrowa...
                  I nie wiem. Mam nadzieję, że jej to minie i odzyska dawną kondycję. Trzymajcie
                  kciuki:)
                  • avasawaszkiewicz Re: chora kotka? 02.05.07, 22:18
                    Rozumiem,że kotka nie ma gorączki??? Jak wyglądają jej wyniki krwi - czy miała
                    pobieraną krew do badania przy ostatniej wizycie??? To byłby najlepszy wybór aby
                    dowiedzieć się co w środku - jak nerki jak wątroba.
                    Pozdrawiam - Ava
                    • crysis Re: chora kotka? 03.05.07, 18:37
                      Nie ma gorączki, za to jest to podobno wywołane stresem... I co najdziwniejsze,
                      teraz, kiedy mój brat z tatą na kilka dni wyjechali, kotka wróciła do domu,
                      normalnie je i właściwie nie schodzi mi z kolan:/
                      Aż się boję, co ją mogło tak przestraszyć...
                      • avasawaszkiewicz Re: chora kotka? 03.05.07, 21:58
                        Być może owi lokatorzy niezbyt jej odpowiadali. Bardzo możliwe, że to właśnie
                        stres. A czy Twój brat z Tatą mieszkają z Wami na co dzień czy byli w gościnie???
                        Pozdrawiam i bardzo cieszę się z tej poprawy - Ava
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka