modlicha81 16.05.07, 21:45 witam jak oduczyć kopania dołków?? mamy 5 m-czną suczkę owczarka niemieckiego i jest nie możliwa, nie mamy już sił do niej jest tak nie dobra. Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat_s Re: kopanie dołków 16.05.07, 22:32 Witam, Pewnie można. Ale po co? Kopanie dołów dla niektórych zwierzaków jest czynnością instynktowną. Podobnie jak dla kotów zagrzebywanie własnych odchodów, co też czasami się wiąże z mniejszymi lub większymi dołkami na grządkach. Ja tam się nie mądrzę, ale coś jakoś myślę, że jak się ma rybki w akwarium - to wiąże się to z koniecznością czyszczenia akwarium, jak papużki - czyszczenia klatki... a jak psa - może się mieć problem z dołkami...:-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
mamonka01 Re: kopanie dołków 17.05.07, 09:40 Albo pies, albo ogródek. Wy już decyzję podjęliście - macie psa :)) Pocieszę was, że z wiekiem wasz ON trochę przyhamuje z tym kopaniem dołków. Odpowiedz Link Zgłoś
y3y Re: kopanie dołków 17.05.07, 10:39 nasz maly szpic tez zawziecie kopie dolki. cebulki krokusow 3 razy sadzilam do ziemi , bo ciagle je wykopywal . w koncu wsadzilam je w inne miejsce . w tamtym kopie nadal - chyba mu sie podoba kopac wlasnie tam. nawet nie staram sie go tego oduczyc , u psow jest to jak najbardziej naturalne , ze kopia dolki . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chiton Re: kopanie dołków 20.05.07, 02:20 A niech sobie kopie,jak mój pies był ciężko chory to modliłam się,żeby wyzdrowiał i miał jeszcze siłę kiedyś kopać. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: kopanie dołków 21.05.07, 16:39 Tylko z wiekiem mu to może przejść, mój ŚP ON-ek miał mianię kopania, gdzie i kiedy popadnie. Raz taki "krater" wykopał,że cała buda mu wpadła-a spora to ona była-dobrze,że go nie przygniotła bo żywy to by z tego wtedy nie wyszedł. Niestety nie ma żadnej komendy w stylu "przestań kopać", trzeba z tym wytrzymywać i uzbroić się w cierpliwość. Pzdr i sukcesów w wychowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś