migolden 25.05.07, 17:51 Chciałabym wyjechac z moją goldenką w czerwcu nad morze - np. Kąty rybackie lub okolice. Może ktoś zna dobry adres - może byc kwatera lub pensjonat, gdzie przyjmują z psami ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sun_of_the_beach Re: wakacje z psem 26.05.07, 10:50 Dlaczego kwatera albo pensjonat? Polecam kemping. Teraz domki w większości z kibelkiem, nawet z tv ;P. Mam dwa wypróbowane w Międzywodziu i Poddąbiu - oba bez problemu jeśli chodzi o psy (może co najwyżej nieodpowiedzialni właściciele innych czworonogów - ale to sporadycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: wakacje z psem 28.05.07, 12:25 Pojedż mierzeja bardziej na wschód - do Piasków. Prześlę Ci na maila link do kwatery, gdzie Państwo mają wyżła weimarskiego, najsympatyczniejszego i najbardziej łagodnego psa, jakiego znam :) więc rozumieją człowieka. Jesli będziesz jechała samochodem - około 3 km za Krynicą w stronę Piasków jest parking lesny, a obok niego plaża, gdzie można wejśc z pieskiem i nikomu sie nie przeszkadza :) Link wyslę po południu, jak go odszukam :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagaml Re: wakacje z psem 29.05.07, 10:03 czy mogłabym też prosić o link z adresem. Mam podobny prolem Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: wakacje z psem 29.05.07, 19:41 katy rybackie jako oaza spokoju z prawie pusta plaza i idealnymi warunkami dla wypoczynku z psem juz sie niestety skonczyly :( ja faktycznie pojechalabym dalej w strone piaskow - tam mozna znalezc jeszcze mile i spokojne miejsca choc znam to z relacji przyjaciolki tylko; wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
haritka Kaszuby, Hel podajcie jakies namiary 29.05.07, 10:18 Mam taki sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
izabelaw33 Re: wakacje z psem 29.05.07, 10:27 Witam, czy mogę prosić o namiary noclegowe, szczególnie zależy mi na Poddąbiu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: wakacje z psem 29.05.07, 14:48 Witam, Podaję link sprawdzony w Piaskach koło Krynicy Morskiej: www.danusia.etour.pl/ Jesli ktoś jeździ z Wawy siódemką, to w Nidzicy jest przy trasie Karczma pod Gołębiem - można z pieskiem wejść do restauracji (jest osobna sala), piesek dostaje miskę z wodą, pierwsze takie miejsce w Polsce, jakie spotkałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikeone_pl Re: wakacje z psem 29.05.07, 15:34 Polecam zakup książki: Polska na czterech łapach. Znakomita baza adresowa miejsc przyjaznych psiakom. W większości są tam adresy dla ludzi z grubszym portfelem, aczkolwiek można tam też znaleźć w miarę tanie perełki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: wakacje z psem 30.05.07, 22:04 W Poddąbiu z psem byłem na kempingu Słowiniec. Było to w 1999 r. Teraz patrzyłem na ich stronę i dużo się tam zmieniło, tak że trzeba by sprawdzić, czy nadal są "propiescy". Odpowiedz Link Zgłoś
tamara30 Re: wakacje z psem 01.06.07, 09:42 Tez mam psa, mało tego i kota tez, dlatego szukam przyjaznych kempingow. Więc jesli można to chetnie wziełabym namiary :). z góry dziękuję i pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: wakacje z psem 01.06.07, 13:53 Wysłałem mejla, żeby nie było, że uprawiam reklamę na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mini57 Re: wakacje z psem 29.05.07, 16:31 W Polsce to istotny problem. Nie wiem dlaczego ośrodki wypoczynkowe już na wstępie zaznaczają " Z PSEM NIE WOLNO " A niby dlaczego? Przecież pies nie przyjeżdża sam. To do mnie należy zapewnienie czystości po nim,ja go karmię i wyprowadzam w takie mijsca gdzie nikomu nie stwarza problemu . Nie oczekuje że ktokolwiek przejmie w tym zakresie moje wakacyjne obwiązki. Dla mnie czas spędzony z moimi psami jest relaksem ,chętnie więc zabrałabym je ze sobą na urlop. Sęk w tym ,że nie lubię spartańskich warunków ale też nie mam bardzo grubego portfela. W innych krajach jakoś ten problem nie istnieje . Tłumaczenia typu :alergie, dzieci , itp itd jakoś do mnie nie przemawiają. Szkoda bo czasami miło byłoby wypocząć w naszym pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: wakacje z psem 29.05.07, 17:12 Wlasnie wrocilam z urlopu na Lazurowym Wybrzezu, oprocz tego zwiedzajac, zrobilam 5 tys. km. Zatrzymywalam sie w przeroznych miejscach i nigdzie nie spotkalam sie z zakazem wprowadzania psow. W eleganckich motelach w Niemczech wrecz czekaja na czworonoznych gosci. Wszedzie ustawione sa michy z woda i sucha karma, porobione zagrodki - toalety psie. W restauracjach w Biarritz, Bordeaux, St. Tropez, Cannes (nawet tych lux, z powalajacymi cenami), smialo mozna sie goscic z psami. Psy z reguly sa grzeczne i na smyczach. Jedyny zakaz wchodzenia z psami znalazlam w kasynie w Monte Carlo, ale ciekawa jestem, czy odmowiliby wejscia jakiejs milionerce z yorkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: wakacje z psem 29.05.07, 19:48 Zgadza się, niestety Polska pod tym względem jest bardzo mało cywilizowana - ostatnio przebywając w Niemczech widziałam psiaki chodzące ze swoimi właścicielami po centrach handlowych, leżące pod krzesłem w barach i jakos nikomu to nie przeszkadzało... No i nigdzie zagranicą nie widziałam psiaków wkagańcach - tylko w Polsce :( - mam na mysli Europę. Moja koleżanka uważa, że kagańce tylko potęgują agresję u psa - pewni coś w tym jest, skoro żaden pies się na mnie nie rzucił:) Odpowiedz Link Zgłoś