megg_mb 16.04.12, 23:04 ..napisz co u Was?...ostatnio pisałaś o Tosi "kroku do tyłu"....napisz proszę jak się sprawuje i jak sobie radzicie. Pozdrawiam serdecznie :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adzikkkkk Re: Ada..... 17.04.12, 00:07 Cześć, a dziękujemy u nas całkiem dobrze. Z ta kupą w domu zjedzoną to faktycznie był wypadek bo juz się nie powtórzyło. Ładnie już odrasta i teraz wygląda jak szczeniak. Problem mamy tylko z jazdą samochodem bo Tośka się ślini i wymiotuje, a czasem jeździmy do rodziców 200 km. No ale opłaca jej się jeździć bo jak bylismy na Święta to dostała w prezencie od mojej mamy smycz automatyczną i teraz jest taki sam cwaniak jak Misia i leci do przodu na spacerach. No ona ogólnie ma ADHD:) A dzisiaj jeszcze minął rok jak Misia jest u nas, strasznie szybko to zleciało. Pozdrawiamy, a co tam u Was? Odpowiedz Link
adinka11 Re: Ada..... 17.04.12, 08:18 Słyszałam o jakis tabsach dla piesków na chorobę lokomocyjną, może zapytaj u weta czy czegoś nie ma, może umili to Tosi podróże :) Fajnie, że się zadomowiła i jest szczęśliwa :)))) Odpowiedz Link
maria0511 Re: Ada..... 17.04.12, 20:35 To już rok minął jak walczyłaś o Misię z Tośką to też Wam tak zleci.Dobrze że Tosia nie sprawia dalszych kłopotów,ale przy takiej miłości i pielęgnacji z Waszej strony to jej nawet nie wypada kaprysić ha.ha. Życzę dalszej radości z tymi ślicznymi i mądrymi dziewczynkami.Całuski dla Was wszystkich Maria i Boni Odpowiedz Link
megg_mb Re: Ada..... 17.04.12, 22:08 :-))...oglądałam zdjęcia Twoich artystek, wyjątkowo fajne to typu "mokry podkoszulek". Zupełnie nie widać już po Tosi, że tyle przeszła:-). Wierzę, że na smyczy autom. czuje się tak jak my z torebką LV. A jazda autem?..pewnie ma chorobę lokom...ale założę się, że mimo dolegliwości, ładuje się do samochodu, prawda? ..i bardzo, bardzo się cieszę, że tak optymistycznie podchodzisz do wychowania panienek:-). Pisz, proszę od czasu do czasu, nawet o drobiazgach, ok?...A u nas? Maylo ma od czasu do czasu samcze dolegliwości (ma 16 m-cy), są dni, że "trzyma" go z 5 godzin!..ale powiem Ci...jest porządnie wyposażony!!...a tak poza tym czekamy na wiosnę:-) Pozdrowienia..kurcze...mają być słoneczne:-)) Odpowiedz Link
an3czka2 do megg 18.04.12, 12:29 Uśmiałam się z tych samczych dolegliwości, bo mam takiego adoratora od kilku dni, ugania się za Lila i Fabią(obie mają cieczki, horror). Jest to jamniczek i jak nie przepadam za jamnikami to wierzcie mi że ten mnie rozbraja ,,minkami" jakie strzela do mnie, jest uroczy w tych zalotach. Wylatuje nie wiadomo skąd i towarzyszy nam na spacerze, tak dumny jak paw. Nawet za namolny nie jest i daje im się załatwić. Początkowo go przeganiałam, ale te minki kota ze shreka mnie powaliły:), i ta jego elegancja w zachowaniu. Na szczęście u lili już końcówka, a u małej ledwie wyczuwalna więc już mam spokój. Ale jamniorek mnie powalił na kolana, jest super słodziak:). Pozdrawiam Ania:) Odpowiedz Link
adzikkkkk Re: do megg 21.04.12, 16:26 No w końcu Maylo to prawdziwy facet:) Mojej mamy piesek shih tzu to taka dupa wołowa, że przed suniami to ucieka i jest bardzo uległy, wszystkie zabawki Misi oddaje, nawet dinusia z którym śpi:) A Tosia taka skoczna a do samochodu wejść nie potrafi. Włoży przednie łapki, a poźniej trzeba ją za dupsko wepchnąć:) Na długi weekend jedziemy do rodziców to pójdę do weta po coś dla Tośki na drogę, ale słyszałam, że najlepiej po prostu nie karmić przed podróżą bo niewiadomo jak pies zareaguje na tabletki. Ale zapytam:) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: do megg 21.04.12, 21:53 Ada ja miałam spaniela i ten też źle znosił jazdę samochodem. Nigdy nie karmiłam go przed jazdą, tylko wodę dostawał. Tabletki pomogą, będzie pewnie jak mój spał . Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
adzikkkkk shih-west:) 27.04.12, 19:21 Hej, byłam dzisiaj z Misią u fryzjera i dla towarzystwa wzięłam też Tosię i doszłyśmy z pania fryzjerką do wniosku że Tosia ma coś z westa bo włos ma o wiele sztywniejszy niż Misia no i przede wszystkim nie ma takiego ogona jak shih tzu (bo ma prostu i zamiata nim cały czas wesolo). Nie zmienia to faktu, że jest sliczna i kochana, ale zdecydowanie nie do końca shih tzu. Za tydzien Tośka idzie do strzyżenia więc zobaczymy jak będzie wyglądała. Odpowiedz Link
maria0511 Re: shih-west:) 27.04.12, 22:48 Mnie Tosia nie przypomina westa buśka i ubarwienie ma shih,przejrzałam zdjęcie Twoich dziewczyn nie bardzo Tośka pokazuje swój ogonek tylko na zdjęciu jak buszuje z MIśką w śniegu ale tam była myślę ogolona po zabiegu to by początek pobytu u Was.Nasze pieski mają różną sierść miękną i twardą Tośka jest naprawdę śliczna i słodka masz rację. Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
adzikkkkk zdjecia po strzyzeniu 11.05.12, 14:04 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3111093,2,1,zdjciedfr.html wstawilam dwa zdjecia dziewczyn po strzyzeniu ale musze Misię dokładniej obfocić, co nie jest proste i wstawię jeszcze później Misiulkę. Jakość zdjęc taka sobie po telefonem robione. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
an3czka2 Re: zdjecia po strzyzeniu 11.05.12, 18:03 Ada są śliczne, Tosia bardzo podobna jest do lili:). Ja obcięłam obie i kurcze Liluś wygląda ładnie, Fabcia też jest ślicznie ścięta, ale powiem ci że żal mi jej włosa:(. Wygląda moim zdaniem nijako , i teraz żałuję:(. Pani Alicji nic nie mogę zarzucić zrobiła kawał porządnej pracy, śmiała się że Fabcia ma włosa na trzy psy. Faktycznie ma włos śliczny po tatusiu, a do tego świetny, nieplączący się w ogóle. Trudno moj pobyt w szpitalu zaważył, ale odrosną włoski i będzie okey:). Pozdrawiam Ania, buziaczki od moich dziewczyn dla twoich:). Odpowiedz Link
iwona.jg Re: zdjecia po strzyzeniu 14.05.12, 08:40 Aneczko ja też żałuję,że zdecydowałam się na cięcie ( w zasadzie podcięcie, bo Mlody wygląda teraz tak: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3113776,2,1,Figiel-na-wczasach.html). Wczoraj naoglądałam się tych psich piękności, męczyłam pytaniami, aż sędzia się z nas śmiał ;) Odpowiedz Link
maria0511 Re: zdjecia po strzyzeniu 16.05.12, 23:34 Fajnie dziewczynki obcięte Misi po obcięciu został tylko ciemny łepek gdzie się podziało jej ciekawe umaszczenie pewnie chce być podobna do Tosi śliczne te Twoje dziewczynki Pozdrawiam całuski dla tych śliczności. Maria Odpowiedz Link
adzikkkkk Re: zdjecia po strzyzeniu 17.05.12, 11:55 :) spokojnie, Misi tygryskowe umaszczenie ma się bardzo dobrze. Ona ma po prostu prawy bok i grzbiet ciemny, a na zdjęciu pokazała akurat lewy. Także wszystko jest na swoim miejscu:) Odpowiedz Link
maria0511 Re: zdjecia po strzyzeniu 17.05.12, 12:49 Misia to mała kokietka tak nas zwodzi i czaruje swoim wyglądem raz z prawa raz z lewa. Całuski dla tych kokietek. Maria Odpowiedz Link
adzikkkkk sprawa ruszyla 19.06.12, 11:47 Po ponad pięciu miesiącach jak Tosiek jest u nas wreszcie ruszyła się coś sprawa w prokuraturze, ale szczegółów na razie nie znam. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: sprawa ruszyla 19.06.12, 12:32 Oby się udało porządnie ukarać tych ludzi. Ania. Odpowiedz Link
megg_mb Re: sprawa ruszyla 22.06.12, 23:04 Ada, Ty wiesz, że kibicujemy Ci od początku:-))..miło, że wrzucasz nowe info..jakbyś jeszcze mogła jakieś aktualne zdjęcie?...Serdeczne pozdrowienia:-)) Odpowiedz Link
adzikkkkk zdjęcia na życzenie 25.06.12, 13:22 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3148713,2,1,piknik.html link do zdjęć, dwa zdjęcia Tosi z wczorajszego pikniku fundacji i jedno wspólne w wannie po spacerku. Jeszcze się Wam pochwalę, ze zdecydowałam się działać w tej fundacji z której mam Tośkę i niedługo zaczynam:) Pozdrawiamy Odpowiedz Link
an3czka2 Re: zdjęcia na życzenie 25.06.12, 13:31 Ada jesteś wielka:). Podjęłaś cudowną decyzję, nie mam słów:). Tosia z siostrą wyglądają uroczo:), w sumie to jak na nią patrzę to liluchę przypomina:). Pozdrawiam Ania:) Odpowiedz Link
sommk Re: zdjęcia na życzenie 25.06.12, 13:41 Ada - po prostu szacuneczek:) to dobrze że są ciągle ludzie na świecie którzy nie obojętnieją i którym się chce:) śliczne te Twoje dziewczyny nawet w wersji na brudasa:) Pozdrawiamy Was z Nabikiem - jeszcze tydzień do końca kwarantanny i też się zaprezentujemy w wanne:) Odpowiedz Link
cccykoria Re Ada również gratulacje 29.06.12, 11:13 mam wielki szacunek dla ludzi, którzy chcą pomagać zwierzętom bezinteresownie.To świadczy o Twoim wielkim serduchu. dziewczynki śliczne, pozdrawiam Odpowiedz Link
adzikkkkk koniec sprawy 14.08.12, 12:22 Cześć dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, że zakończyła się sprawa Tośki. Co prawda wyrok jest przynajmniej dla mnie śmieszny, ale no dobrze, że już po sprawie. Więc panie dobrowolnie poddały się karze, dostały wyrok w zawieszeniu, grzywnę na rzecz fundacji (nie wiem niestety jeszcze ile), przepadek zwierząt na rzecz fundacji i zakaz posiadania zwierząt przez 4 lata (co jest dla mnie jakimś nieporozumieniem). No w każdym razie czekamy na uprawomocnienie wyroku i będziemy podpisywać umowę o stałą adopcję Tosiulki. Odpowiedz Link
rybki1990 Re: koniec sprawy 14.08.12, 15:50 sliczne dziewczynki:) dobrze ze juz po wszystkim:) Odpowiedz Link
iwona.jg Re: koniec sprawy 17.08.12, 08:58 Ada, dobrze ze sprawa się zakończyła. Szkoda tylko,że takim a nie innym wyrokiem. Naszym sądom jeszcze daleko do europejskich. Ostatnio czytałam,że sąd umorzył sprawę oprawcy psa - właściciel katował zwierzaka i wyrzucił do z 2 piętra - sąd uznał,że gdyby wyrzucił z 10 to byłoby to znęcanie się, z 2go jest ok. Brak słów... Odpowiedz Link
iwona.jg Re: koniec sprawy 17.08.12, 08:59 znalazłam link do artykułu: www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/niewinnie-wyrzucil-psa-z-drugiego-pietra-sad-gdyby-z-dziesiatego-to-moze,271323.html :((( Odpowiedz Link