gabi17 18.06.03, 17:00 Od kilku dni mam kociaka ma 13 tygodni jest zdrowy i wesoly, tak mysle.Dziwi mnie ze sika tylko dwa razy dziennie rano i wieczorem.Prosze o odpowiedz czy to normalne? (kot jest rasy Maine coon) za co z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.i.jane Re: Kocie siusanie 18.06.03, 21:44 Moim zdaniem nie ma w tym nic niepokojącego. Koty nie siusiają zbyt często bo stosunkowo mało piją. Ja mam dwa więc nie wiem dokładnie ile razy który sika ale chyba nie częsciej niż trzy razy dziennie każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: Kocie siusanie 23.06.03, 17:38 Witam! Moje koty nie piją mało i również sporo sikają. Czy Twój kot ma stale czystą wodę do picia? Były już takie przypadki, że kot mało siusiał, bo nie pił. To jest najprostszy sposób szybkiego doprowadzenia do ciężkiej choroby układu moczowego. Kot powinien mieć zawsze czystą wodę do picia, w dużym, niewywrotnym naczyniu, zmienianą codziennie. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: Kocie siusanie 25.06.03, 13:25 U 13 tygodniowego zwierzęcia sikanie tylko dwa razy dziennie rzeczywiście może być niepokojące – biorąc pod uwagę fakty że i nerki zagęszczają mocz słabiej w tym wieku a także to że kontrola oddawania moczu nie jest jeszcze 100 % pewna. Choć oczywiście zdarzają się wyjątki. Dla pewności oddaj koci mocz do analizy , jeśli wszystko będzie w porządku myśle ze nie ma się czym martwic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś