mumin13 24.06.03, 16:05 Mam czteromoiesięcznego yorka suczkę zastanawiam się do jakiego wieku pis tej rasy rośnie moja waży 1.30kg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka30 Re: york 25.06.03, 12:06 witam Ja mam yorka ktory ma rok i trzy miesiace i wazy 1,90 kg i mysle ze ta waga juz sie utrzyma. Wydaje mi sie ze nalezy do tych mniejszych zreszta kupujac zwracalm uwage na wielkosc chcialam miniaturke Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: york 25.06.03, 13:20 Wszystko zależy czy jest to piesek miniaturowy czy standardowy , jeśli standard a po więku wnoszę , że raczej tak nie powinien w wieku dorosłym przekroczyć wagi 5-6 kg – tyle ważył największy york jakiego spotkałem , ale pełnych informacji poszukaj w sieci i u hodowców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: york 15.10.03, 19:23 Moj York ma 6,6 miesiaca i waży 1,6 kg ale jest dośc pulchny,powinien byc szczuplejszy jak na soja wielkość.Jest z tych małych-mam taka nadzieję przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewax100 Re: york 16.10.03, 12:15 Mój pies jak miał 4 miesiace to ważył 0,9 kg,jak miał 3 m-ce ważył 0,8kg a teraz ma 6,5 miesiąca i waży 1,6kg ale myślę że ma nadwagę bo ma za duzy apetyt.Zjadłby wszystko,ale mu oczywiście nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_samanta Re: york 13.11.03, 13:03 To zależy od tego czy twój york jest tzw miniaturowy czy też średniej wielkości. Zakładając, że jest to yorczek średni najlepsza waga dla tej rasy wacha się w granicach 1,7 - 2,5 kg pod względem hodowli. Waga dorosłego yorczka do maksymalnie 3,2kg. Dobrze zatem by było ze względów zdrowotnych aby więcej nie ważył. Odpowiedz Link Zgłoś