karo369 16.08.07, 13:04 Czy mojej amstafce pomoże wit.B,przepisana przez lekarza weterynarii, kiedy ciąga nogami , drapie się i masuje w plecy,tył "zakręca".Wg. mnie to jakiś początek paraliżu. Suczka ma 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Paraliż 16.08.07, 20:05 karo369 napisała: > Czy mojej amstafce pomoże wit.B,przepisana przez lekarza > weterynarii, kiedy ciąga nogami , drapie się i masuje w > plecy,tył "zakręca". a co zdiagnozowano? Miala robione jakies badania? Ekg, rtg? To moze byc z serca, a moze nogi sie psuja... Odpowiedz Link Zgłoś
karo369 Re: Paraliż 17.08.07, 16:10 Lekarz powiedział, że te psy tak mają i nic więcej...Aha dodał też, że żyją one do 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mpecak Re: Paraliż 17.08.07, 18:53 Dobrze radzę - zmień lekarza. Znajdź dobrego lekarza, specjalizującego się w ortopedii psów, zrób RTG. U nas było podobnie - nasz jamnik wył z bólu, ledwo chodził, a lekarz - podobno dobry, do którego zawsze miałam zaufanie, stwiedził, ze ten typ tak ma i zalecił wit.B.lub ewentualnie operację - nawet nie zrobił RTG "bo i tak nic nie wykaże". Załamana zadzwoniłam do Zielonej Góry, tam jest klinika, w której operują psy z dysplazją. Tam bardzo sympatyczny pan doktor mi wyjaśnił, że samo macanie psa nie jest żadnym miarodajnym badaniem, a jakakolwiek diagnoza może być potawiona na podstawie zdjęcia RTG. Zmieniłam lekarza natychmiast, okazało się, że pies ma słabe połączenia kręgów kręgosłupa. Dostał zastrzyk i tabltki na ich wzmocnienie, leczenie trwało chyba miesiąc ale już po niecałym tygodniu był jak nowy. To było jakieś 2 lata temu, objawy się nie powtórzyły. A poprzedni wet leczył mojego psa wit.B przez 2 tygodnie. Ta kuracja nic nie dawała, a pies wył z bólu... Skonsultuj się z innym lekarzem. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tibia_dextra Re: Paraliż 17.08.07, 18:59 Prawdopodobnie dyskopatia i ucisk na nerwy rdzeniowe. Ale tylko prawdopodobnie. Dobra rada od weterynarza: idz do lecznicy gdzie przyjmuje otropeda i gdzie można psa po ludzku zdiagnozować. karo369 napisała: > Czy mojej amstafce pomoże wit.B,przepisana przez lekarza > weterynarii, kiedy ciąga nogami , drapie się i masuje w > plecy,tył "zakręca".Wg. mnie to jakiś początek paraliżu. Suczka ma > 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś