misiek121319 17.09.07, 09:58 co moge dawac kotku na blyszczace futerko? jakies jedzonko> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lu221 Re: blyszczace futro kotka 17.09.07, 10:11 Przede wszystkim tak na co dzień dawaj kociakowi jakąś lepszą karmę - royala, acane itp. Żadnych whiskasów. Moje kocię uwielbia, jak do suchej karmy dodam mu łyżeczkę oliwy, która również działa pozytywnie na jego futerko. Odpowiedz Link Zgłoś
monibia Re: blyszczace futro kotka 18.09.07, 20:30 ja od czasu do czasu daje mojemu kotkowi surowe jajko. Chlipie ze smakiem, a futerko się pieknie błyszczy!. Nawet ludzie nie bez powodu ludzie myją czasami włosy żółtkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: blyszczace futro kotka 18.09.07, 20:43 białko jajka może kotu poważnie zaszkodzić, więc z tym jajkiem trzeba uważać Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: blyszczace futro kotka 19.09.07, 08:18 Witam, Spróbuj ewentualnie czegoś takiego: www.grandecane.pl/product_info.php?products_id=676&osCsid=a3d20fcc0499dbe60d2efdba8c539bc0 Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: blyszczace futro kotka 27.09.07, 12:19 Ja nie daje mojej kici niczego szczegolnego. Na poczatku dawalam whiskas, ale od kilku tygodni daje tez na zmiane ze zwykla niemarkowa karma. Do tego tez na przemian sucha i "mokra" karma. Codzienne szczotkowanie. I futro blyszczy sie jej jak psu... ;) Takze powiem, ze nie musi sie kotu dawac najdrozszej karmy. Pozatym jesli juz o takich mowa, zauwazylam na wlasnej kotce i kilka innych osob to potwierdzilo, ze np. whiskas uzaleznia koty. Moja dostaje z whiskasa ostatnio jedynie anti hair ball. I jak tylko dotkne pudelka, to biegnie na oslep, a jak jej daje do jedzenia, gryzie mnie po palcach i lyka bez rozgryzania. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: blyszczace futro kotka 27.09.07, 13:17 zosiaczek, no to serdecznie współczuję Twojemu kotu...:/. Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jaką krzywdę mu wyrządzasz? Sierść może i jakoś wygląda za to jesteś na prostej drodze do uszkodzeni kotu wątroby, nerek. Whiskas, Kitekat i inne tego typu karmy to najgorsze badziewie! Proponuję lekturę tego wątku: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=579 Zadbaj proszę o zdrowie swojego kota. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś