Dodaj do ulubionych

Erytrocyty w moczu

18.10.07, 10:52
Piesek leczony antybiotykiem przez 20 dni [synulox ?]. w dzisiejszym badaniu moczu erytrocyty 8-10. Ślad bialka. Jest na karmie zapobiegającej pojawianiu sie struwitow. [byly jeden jedyny raz w moczu na 6 badan -robione co tydzień]. Bardzo prosze Pania doktor o porade-o co tu chodzi. Leukocytow brak ,usg-ok. Pozdrawiam i licze tez na opinie tych ,ktorzy juz mieli z tym problemy. Jak zwykle dziękuję bardzo.Ela
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Erytrocyty w moczu 18.10.07, 13:47
      Aby cokolwiek Ci podpowiedzieć koniecznie musisz napisać od czego się zaczęło?
      Co to za piesek, w jakim wieku, jakie niepokojące objawy skłoniły Was do takich
      działań? Jak psiak zachowuje się teraz? Co dokładnie wykonywano, czy był
      cewnikowany jeśli tak kiedy itp.
      Przyczyn występowanie erytrocytów w moczu może być naprawdę wiele. My nie wiemy
      o Was nic.
      Pozdrawiam - Ava
      • ela9945 Re: Erytrocyty w moczu 18.10.07, 13:52
        To sznaucerek ,o ktorym juz kiedys pisałam .Byl niespokojny ,gryzl ogon itp.Wreszccie po zbadaniu moczu znaleziono krysztalki struwitow i 10-30 erytrocytow. Ph 7.Dostal antybiotyk ,nospe i zmiana diety .Po 3 dniach jak nowy. Ale dzisiejsze [minęlo 5 tygodni ] badanie moczu zaniepokoilo mnie.Skad te erytrocyty?
        • avasawaszkiewicz Re: Erytrocyty w moczu 22.10.07, 13:04
          A czy psiak nadal jest na karmie na struwity??? Czy towarzyszą psu teraz jakieś
          niepokojące objawy - czy badanie było wykonane profilaktycznie? Czy przez tych 5
          tygodni wszystko było w porządku?
          Czekam na odpowiedź - Ava
          • ela9945 Re: Erytrocyty w moczu 22.10.07, 14:33
            Tak ,badanie było kontrolne ,jak co tydzien.Piesek jest nie do poznania ,bawi sie ,szaleje. Jest już na karmie hills c/d -czyli zapobiegajacej struwitom.Co o tym mam myslec? Ela
      • ela9945 Re: Erytrocyty w moczu 18.10.07, 13:52
        To sznaucerek ,o ktorym juz kiedys pisałam .Byl niespokojny ,gryzl ogon itp.Wreszccie po zbadaniu moczu znaleziono krysztalki struwitow i 10-30 erytrocytow. Ph 7.Dostal antybiotyk ,nospe i zmiana diety .Po 3 dniach jak nowy. Ale dzisiejsze [minęlo 5 tygodni ] badanie moczu zaniepokoilo mnie.Skad te erytrocyty?
        • avasawaszkiewicz Re: Erytrocyty w moczu 23.10.07, 01:04
          To ja może tak. Taką karmę na "struwity" w moczu psiak może jeść do 3 miesięcy.
          Aby miała ona sens musi ją jeść minimum miesiąc i po tym czasie powinno się
          wykonać pierwsze badanie moczu aby zobaczyć czy dała ona rezultaty czy też nie i
          czy ją przedłużamy czy też nie.
          Te erytrocyty które pojawiły się w moczu mogą być np wynikiem podrażnienia
          ściany pęcherza na skórek zapalenia np spowodowanego bakteriami, owymi
          kryształkami (najbardziej prawdopodobne zwłaszcza, że wciąż istnieją one w
          pęcherzu i podrażniają jego ścianę), czy też innymi czynnikami patogennymi.
          Sądząc po wynikach psiak wciąż powinien być na karmie rozpuszczającej kryształki
          i mieć za 2 tygodnie wykonane kolejne badanie moczu.
          Pozdrawiam - Ava
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka