sparki66 13.01.08, 15:48 Moja świnka morska Julka ma zdiagnozowany świerzb ,ale po 6 zastrzykach nic się nie zmieniło.łsienie postęuje i bardzo się tym martwię.To tak jakbym w ogóle nie chodziła z nią do weterynarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikawet Re: świnka morska 13.01.08, 19:21 A na jakiej podstawie została postawione diagnoza?Czy została pobrana zeskrobina?A może przy okazji doszło coś jeszcze...było zrobione badanie w kierunku grzybicy? Odpowiedz Link Zgłoś
sparki66 Re: świnka morska 14.01.08, 01:10 Przeprowadzono badanie na obecność świerzba.Na początku świnka miała niewielką łysinę na brzuszku,teraz po sześciokrotnym podawaniu jej zastrzyków na świerzb jest łysa na całym brzuchu i nóżkach.To ja się pytam jak ona wyglądałaby ,gdybym od razu nie poszła z nią do weterynarza???Przecież moja natychmiastowa reakcja i podjęte leczenie powinno chociaż powstrzymać to łysienie, powinno iść ku lepszemu , a nie na odwrót!!!!!Martwię się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: świnka morska 14.01.08, 11:54 To pytanie powinnaś zadać lekarzowi prowadzącemu. My niestety nie wiemy jakie dokładnie badania były przeprowadzane, co dokładnie maluch dostaje. Owszem jeśli badanie potwierdziło świerzba na pewno miał on miejsce ale być może jak sugeruje Monikawet być może coś się dodatkowo przyplątało - grzyby inne pasożyty? Poproś lekarza o kolejne badania. Pozdrawiam - Ava PS co dokładnie i ile dostaje świnka? Pamiętaj, że świerzb to niestety niełatwy do wyplewienia pasożyt aczkolwiek powinna byc już po 2 tygodniach przynajmniej poprawa. Odpowiedz Link Zgłoś