Gość: AdamM Re: TRWAM IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 13:11 Jakie to MOCNE słowo!!! Trwać na straży (np. macierzy). Trwać na posterunku. Wytrwał niezłomnie!!!! Trwacz!!! Ale czy wytrwają widzowie? Jak pisalem już wczesniej, mysle, ze w pierwszym roku bea mieli niezly sukces. Zwykla ciekawosc popchnie ludzi do ogladania tej TV. A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: TRWAM 16.02.03, 13:26 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Jakie to MOCNE słowo!!! > Trwać na straży (np. macierzy). > Trwać na posterunku. > Wytrwał niezłomnie!!!! > > Trwacz!!! > > Ale czy wytrwają widzowie? Jak pisalem już wczesniej, mysle, ze w pierwszym > roku bea mieli niezly sukces. Zwykla ciekawosc popchnie ludzi do ogladania tej > TV. A ja jestem ciekaw - skąd wezmą kasę na rozruch, na dalsze prowadzenie biznesu? Z reklam? A co będzie tam reklamowane? Granaty dla antyżydowskich grup terrorystycznych? Siekierki na liberałów? Bicze na euroentuzjastów? Może Stocznia Gdańska SA? Bo przecież nie Coca-cola ( firma prowadzona przez sekty ), nie MacDonald ( amerykańska rozpusta ), nie browar Żywiec ( demoralizacja młodzieży )... Może telewizja TRWAM będzie utrzymywana z "dobrowolnego abonamentu" w postaci cegiełek przekazywanych z rent i emerytur osiemdziesięcioletnich staruszek? Bo chyba Ojciec Dyrektor nie zapłaci z własnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: TRWAM 16.02.03, 13:54 monopol napisał: > Gość portalu: AdamM napisał(a): > > A ja jestem ciekaw - skąd wezmą kasę na rozruch, na dalsze prowadzenie biznesu? > Już Ojciec Rydzyk sobie poradzi, bo to biznesmen całą twarzą. Że tam mu produkcja statków nie bardzo wyszła, to co. I tak zdolny człowiek jest. I , pono, charyzmatyczny > Z reklam? A co będzie tam reklamowane? Jak to co ? No przecież WC. > Może telewizja TRWAM będzie utrzymywana z "dobrowolnego abonamentu" w postaci > cegiełek przekazywanych z rent i emerytur osiemdziesięcioletnich staruszek? Nie podzielam ironii zawartej w tym zdaniu. Dlaczego: dobrowolny abonament ująłeś w cudzysłów ? Jeżeli emeryci i renciści chcą przekazywać SWOJE pieniądze na jakikolwiek cel, to chyba ich rzecz, czyż nie ? PS Ja nie wyTRWAM. Nie zamierzam oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM A ja będę ich IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 13:57 od czasu do czasu oglądał. A. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: w sprawie staruszek 16.02.03, 14:31 ada08 napisała: > monopol napisał: > > > Może telewizja TRWAM będzie utrzymywana z "dobrowolnego abonamentu" w > postaci > > cegiełek przekazywanych z rent i emerytur osiemdziesięcioletnich staruszek > ? > > Nie podzielam ironii zawartej w tym zdaniu. > Dlaczego: dobrowolny abonament ująłeś w cudzysłów ? > Jeżeli emeryci i renciści chcą przekazywać SWOJE pieniądze > na jakikolwiek cel, to chyba ich rzecz, czyż nie ? Słowa "dobrowolny abonament" ująłem w cudzysłów, ponieważ nie uważam, iz osoby poddane praniu mózgu tak do końca wiedzą co robią. Już tak było, kiedy Rydzyk wyciągał od ludzi pieniądze na Stocznię Gdańską. Takie postępowanie jest nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: w sprawie staruszek 16.02.03, 14:38 monopol napisał: > > Słowa "dobrowolny abonament" ująłem w cudzysłów, ponieważ nie uważam, iz osoby > poddane praniu mózgu tak do końca wiedzą co robią. Już tak było, kiedy Rydzyk > wyciągał od ludzi pieniądze na Stocznię Gdańską. Takie postępowanie jest > nieetyczne. A czy jest etyczne traktowanie en bloc tych ludzi , jako bezrozumną, zmanipulowaną ciemnotę ? A może oni chcą oddawać swoje pieniądze Rydzykowi ? To są ICH pieniądze. Co komu do tego co oni robią ze swoją kasą ? a. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: w sprawie staruszek raz jeszcze 16.02.03, 14:46 ada08 napisała: > A czy jest etyczne traktowanie en bloc tych ludzi , jako bezrozumną, > zmanipulowaną ciemnotę ? Ja tych ludzi ciemnotą nie nazwałem. Nie wkładaj mi w "usta" słów, których nie użyłem. Praniu mózgu można poddać również ludzi inteligentnych. Od jakiegoś czasu proces taki zachodzi w telewizji rządowej. > A może oni chcą oddawać swoje pieniądze Rydzykowi ? > To są ICH pieniądze. > Co komu do tego co oni robią ze swoją kasą ? W gruncie rzeczy nic. Ja mam pretensje nie do tych ludzi, ale do Rydzyka, który wyciąga łapę i mówi " dawajta mi tu ludzie na stocznię, na telewizję, na radio". Brzydzi mnie taka postawa. Mogę mieć do niego o to pretensje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: w sprawie staruszek raz jeszcze 16.02.03, 14:56 monopol napisał: > ada08 napisała: > > > > A może oni chcą oddawać swoje pieniądze Rydzykowi ? > > To są ICH pieniądze. > > Co komu do tego co oni robią ze swoją kasą ? > > W gruncie rzeczy nic. Ja mam pretensje nie do tych ludzi, ale do Rydzyka, który > > wyciąga łapę i mówi " dawajta mi tu ludzie na stocznię, na telewizję, na > radio". Brzydzi mnie taka postawa. Mogę mieć do niego o to pretensje? > > Pozdrawiam Jasne ,że możesz mieć pretensje Tylko, że nie jeden ''Rydzyk'' w Polsce wyciąga łapę i mówi: dawajta mi tu ludzie na to lub tamto. Rzecz w tym , ze można dawać, można nie dawać. Jeśli ktoś Rydzykowi nie daje, to znaczy, ze jest światły, a jeśli ktoś daje to znaczy, że został poddany praniu mózgu ? Czy to nie za duże uproszczenie ? Pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: w sprawie prania mózgu 16.02.03, 15:08 ada08 napisała: > Jasne ,że możesz mieć pretensje > Tylko, że nie jeden ''Rydzyk'' w Polsce wyciąga łapę i mówi: > dawajta mi tu ludzie na to lub tamto. To ja wiem, ale tu mówilismy o Rydzyku. > Rzecz w tym , ze można dawać, można nie dawać. Można. Powtarzam jeszcze raz - nie chodzi o dawanie kasy, ale o wyciąganie po nią ręki. To mi się nie podoba. > Jeśli ktoś Rydzykowi nie daje, to znaczy, ze jest światły, > a jeśli ktoś daje to znaczy, że został poddany praniu mózgu ? Tego nigdzie nie napisałem. > Czy to nie za duże uproszczenie ? Gdybym tak napisał to pewnie byłoby wielkie uproszczenie. Ja jednak nigdzie nie oceniałem inteligencji słuchaczy Radia Maryja czy ewentualnych widzów telewizji TRWAM. Ja tylko stwierdziłem, że w RM prowadzona jest obrzydliwa propaganda mająca na celu między innymi wyciągnięcie od ludzi forsy. I tego zdania nie zmienię. > Pozdrawiam Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: w sprawie prania mózgu 16.02.03, 15:28 monopol napisał: > ada08 napisała: > > > Jeśli ktoś Rydzykowi nie daje, to znaczy, ze jest światły, > > a jeśli ktoś daje to znaczy, że został poddany praniu mózgu ? > > Tego nigdzie nie napisałem. A jednak napisałeś, że staruszki, które dają Rydzykowi pieniądze robią to, bo ich mózgi zostały poddane praniu. Ja wolę myśleć, ze robią to świadomie i dobrowolnie. A że zostały , w przypadku stoczni , oszukane ? Nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś je oszukał w ciągu kilkudzięsięciu ostatnich lat. Widocznie Rydzykowi wybaczyły > Ja jednak nigdzie nie > > oceniałem inteligencji słuchaczy Radia Maryja czy ewentualnych widzów telewizji > > TRWAM. Ja tylko stwierdziłem, że w RM prowadzona jest obrzydliwa propaganda > mająca na celu między innymi wyciągnięcie od ludzi forsy. Tutaj w polemikę się nie wdaję, bo nie jestem słuchaczką tego Radia. Kilka razy zdarzyło mi się włączyć je, w niedzielę koło południa. Przy mikrofonie siedział Ojciec Redemptorysta, do Radia dzwonili słuchacze i wspólnie odmawiali Różaniec. Propagandy nijakiej nie słyszałam. Widać słuchalismy o innych porach > I tego zdania nie > zmienię. Poczekajmy, aż będziesz staruszkiem )) Pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: w sprawie prania mózgu 16.02.03, 15:31 ada08 napisała: > Poczekajmy, aż będziesz staruszkiem )) Muszę niestety uciekać. RM słuchać nie będę - nie licz na to. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: w sprawie prania mózgu 16.02.03, 16:23 monopol napisał: > ada08 napisała: > > > Poczekajmy, aż będziesz staruszkiem )) > > Muszę niestety uciekać. RM słuchać nie będę - nie licz na to. > Pa! Nie uciekniesz przed byciem staruszkiem A nie słuchaj sobie RM, co mi tam Pa! a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: w sprawie prania mózgu IP: *.precz.z.sld.pl 16.02.03, 16:38 monopol napisał: > ada08 napisała: > > > Poczekajmy, aż będziesz staruszkiem )) > > Muszę niestety uciekać. RM słuchać nie będę - nie licz na to. > Pa! Niech nam kwitnie i się rozwija, nasze kochane Radio Maryja A ja jak będę stary, to może będę słuchał ... kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM No popatrz jaka IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 13:56 dobra wymiana mysli na tym forum. Zupelnie o tym nie pomyslalem, a to przeciez racja jest. Jesli zechca być konsekwentni to wiele reklam pewnie odrzuca. Choc niekoniecznie. Sa przeciez jeszcze parafarmaceutyki, srodki higieny, jogurty, etc. Czyli jest co reklamowac. Ale czesc pewnie zostanie odrzucona. Piwo, coke, pepsi, etc. Ja w kazdym badz razie cieszę sie, ze ono powstaja, gdyż jest dowod, ze jakis tam pluralizm w mediach jest mozliwy. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: No popatrz jaka IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 14:06 Gość portalu: AdamM napisał(a): > dobra wymiana mysli na tym forum. Zupelnie o tym nie pomyslalem, a to przeciez > racja jest. Jesli zechca być konsekwentni to wiele reklam pewnie odrzuca. Choc > niekoniecznie. Sa przeciez jeszcze parafarmaceutyki, srodki higieny, jogurty, > etc. A patrząc ze strony reklamodawców. Przecież jeśli dawałby tam ciekawe (dla swoich widzów) programy w stylu 'rozmów niedokończonych, miałby oglądalność, a to się akurat liczy. Zresztą co tak boli niektórych ta telewizja? Włączta se TVP1 i oglondajta dziennik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Ja życzę IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 14:09 im dobrze i cieszę się, ze maja koncesję. A ogladalnośc bedzie wysoka. Przy tym co daje SLD-TVP może być tylko lepiej. I te paniusie i panowie z TVP przynudzający w ramach jakichś pseudointelektualnych debat. Brrrrrr! Zeby sobie Bergmanna obejrzeć to olonię 1 włączam!!! Niezły cyrk!! Nie żebym się snobował, ale lubię jego filmy i tylko tam (oraz w Le Cinema je nadają. A. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Ja życzę 16.02.03, 14:19 Gość portalu: AdamM napisał(a): > im dobrze i cieszę się, ze maja koncesję. A ogladalnośc bedzie wysoka. Przy tym > > co daje SLD-TVP może być tylko lepiej. I te paniusie i panowie z TVP > przynudzający w ramach jakichś pseudointelektualnych debat. Brrrrrr! Zeby sobie > > Bergmanna obejrzeć to olonię 1 włączam!!! Niezły cyrk!! Nie żebym się snobował, > > ale lubię jego filmy i tylko tam (oraz w Le Cinema je nadają. > > A. Ja też dobrze im życzę, chociaż nie zamierzam im pomagać zwiększajac oglądalność Radia M. też przecież nie słucham, a jakoś radzi ono sobie bez mego wsparcia Niech będzie telewizja TRWAM, niech powstają inne kanały, niech zadowoleni z siebie twórcy TV publicznej poczują wreszcie czyjś oddech na plecach. a. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Pollak 16.02.03, 14:41 Gość portalu: pollak napisał(a): Zresztą co tak boli niektórych ta telewizja? Włączta se TVP1 i > oglondajta dziennik. To chwyt poniżej pasa. Brzydkie TRWAM nie oznacza dla nikogo ładnego TVP. TVP w skali brzydkości jest ohydą nieporównywalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Pollak IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 15:25 monopol napisał: > To chwyt poniżej pasa. Brzydkie TRWAM nie oznacza dla nikogo ładnego TVP. TVP w > > skali brzydkości jest ohydą nieporównywalną. A TRWAM jeszcze nie widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Pluralizm Adamie? Hmmm... 16.02.03, 14:38 Dlaczego więc KRRiTV wciąż utrudnia życie RMF? Bo kieruje się pluralizmem? Ja wiem, że w dobie stworzenia z telewizji publicznej tuby propagandowej rządu taka koncesja dla katolickiej stacji TV może wydawać się pluralistyczna, ale czy akurat musiała to być koncesja dla Rydzyka? I takie pytanie na marginesie - czy TRWAM będzie katolicka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Drogi monopolu, IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 15:00 Piszac o pluralizmie mialem na mysli sytuacje spoleczną, w ktorej prawie każda grupa liczacych sie odbiorcow ma to medium, ktore chce sluchac/ogladac. Nie wnikalem w kwestie formalne. O tym gównie pod nazwą KRRiTV nie chce sie wypowiadać w ogole, gdyz ta banda ponurych typow na to nie zasluguje. Ani ci, co wymyslili istnienie KRRiTV. Tak wiec w odniesieniu do Twojej uwagi powiem, ze pojecie pluralizmu mediow w konetkscie dzialan KRRiTV jest dla mnie tak dziwaczne i absurdalne jak rozmawianie o dobrych uczynkach bandziora. Moze i kiedyś coś tam zrobil dobrego, ale 1) zle prewaza nad dobrym; 2) najlepiej, zeby w ogole nie istnial ów bandzior. Pozdro A. Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam Powiadam wam: Zawrzujcie swoje ryje !!! 16.02.03, 15:05 I nie próbujcie wsadzać ich do naszego ślicznego ogródka Rodzin Radia Maryja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam Re: Zgadzam się:) /nt 16.02.03, 15:12 Nareszcie jakis rozsądny i struchlałego serca ! (A do Opus Dei smyku należysz ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Zgadzam się:) /nt IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 15:28 telewizja.trwam napisała: > Nareszcie jakis rozsądny i struchlałego serca ! > (A do Opus Dei smyku należysz ?) Ty wielonickowy, a jak to jest gadać z samym sobą? Uskuteczniasz to na forum więc się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Re: Zgadzam się:) /nt IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 15:34 stan.borys pana.zuzanna Wujek Dobra Rada niezlomny.prawicowiec telewizja.trwam Karol etos.solidarnosci O czymś zapomnialem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Zgadzam się:) /nt IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 15:39 Gość portalu: AdamM napisał(a): > O czymś zapomnialem? > Harry blackout.9491 Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Zgadzam się:) /nt 16.02.03, 15:47 A to nie jest ten sam stary ubek co tu plul i moczem tryskal jako antoni.goczal i lech.niedzielski? Czyli inaczej nic.nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Zgadzam się:) /nt IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 15:51 sceptyk napisał: > A to nie jest ten sam stary ubek co tu plul i moczem tryskal jako antoni.goczal > > i lech.niedzielski? Czyli inaczej nic.nic. Tak. Jest jeszcze jako atak.spawacza, iwona.buzowska... Na Kraj obszczekuje Oszołoma, prowadząc sam ze sobą wywody na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam No, lewusy ! Teraz weźmiemy się za was !!!! 16.02.03, 15:56 pollak skąd Ty nadajesz chłopcze ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: No, lewusy ! Teraz weźmiemy się za was !!!! IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 16:01 telewizja.trwam napisała: > pollak skąd Ty nadajesz chłopcze ?!!! hevenu shalom alehem, synu Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam Re: No, lewusy ! Teraz weźmiemy się za was !!!! 16.02.03, 16:15 Gość portalu: pollak napisał(a): > telewizja.trwam napisała: > > > pollak skąd Ty nadajesz chłopcze ?!!! > > hevenu shalom alehem, synu A kiedy tam wyjechałeś synu ....? W 1948, 1956 czy 1968 ? Ja nie jestem żadnym tam posranym antysemitą, chce tylko wiedzieć. Jak nie chcesz bądź się wstydzisz to nie odpowiadaj. Zrozumię to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Pollaku, IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 16:18 jesli mnie pamiec nie myli to ty niezle numery potrafisz robić z netem. Czy to Ty tak potrafisz zrobić, ze Twoj serwer nagle nazywa się np. preczzsld.pl? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Pollaku, IP: *.precz.z.sld.pl 16.02.03, 16:31 Gość portalu: AdamM napisał(a): > jesli mnie pamiec nie myli to ty niezle numery potrafisz robić z netem. Szczerze mówiąc to niezby sobie radzę. Czy to > Ty tak potrafisz zrobić, ze Twoj serwer nagle nazywa się np. preczzsld.pl? Chciałbym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Brawo!!!! Brawo!!!! IP: *.icpnet.pl 16.02.03, 16:43 Gratuluję i jestem pod wrażeniem. Serdecznie pozdrawiam AdamM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak ************** IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 16:52 Gość portalu: AdamM napisał(a): > Gratuluję i jestem pod wrażeniem. > > Serdecznie pozdrawiam Dzięki Adamie, ale to zwykła rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: ************** 16.02.03, 16:54 Gość portalu: pollak napisał(a): > Gość portalu: AdamM napisał(a): > > > Gratuluję i jestem pod wrażeniem. > > > > Serdecznie pozdrawiam > > Dzięki Adamie, ale to zwykła rzecz. BRAWO BRAWO ! - rzekł Starosta. Sztuczka wcale nie jest prosta (Jan Brzechwa napisał to) a. Odpowiedz Link Zgłoś
telewizja.trwam Re: ************** 16.02.03, 16:57 Brawo, brawo ! Jak ślicznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak Re: Zgadzam się:) /nt IP: *.shalom.gov.il 16.02.03, 15:56 To wyjątkowy pierdolec. Pisze zwykle z domeny chello.pl, używa też innego łącza, bodajże neostrady... Ostatnio widziany jako ktp. Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś