21.07.08, 12:29
A mianowicie jak długo po tym gdy zamieszkał u Was pierwszy kociak
pojawił się następny? Mój jest z nami od grudnia a ja zastanawiam
sie nad towarzyszem dla niego.
Obserwuj wątek
    • kromisia Re: kiedy??? 21.07.08, 15:41
      Rok po, w prezencie dla kocicy :D
      Trzeci kotek tez rok po drugim kotku:))
      • orchidka77 Re: kiedy??? 21.07.08, 16:13
        Drugi kot pojawił się po niecałych dwóch miesiacach. Trzeci pół roku po drugim.
        Pierwsze dokocenie troche stresujące. Drugie - bezproblemowe:)
        • natalka85n Re: kiedy??? 25.07.08, 15:40
          a moj pojawil sie dopiero gdy moja pierwsza kotka miala 8 lat i nie miala
          kontaktu do tej pory z zadnym kotem poniewaz mieszkamy w mieszkaniu. przez
          tydzien bylo syczenie ze strony kotki a pozniej to juz spali razem z malym
          zefirkiem, ktory teraz jest 2 razy wiekszy od naszej kici :)
          • orchidka77 Re: kiedy??? 25.07.08, 16:09
            Wśród znawców kocich zwyczajów jest taka teoria, że im wcześniej kot został odłączony od matki i im dłużej kot jest sam z człowiekiem, tym trudniej mu sie potem dogadać z innymi kotami. Chyba cos w tym jest, bo wszystkie koty, które znam i które koniecznie chcą być jedynakami i nie tolerują innych kotów to takie, które były same z człowiekiem długi czas.

Im szybciej dokocenie, tym lepiej.
            Optymalnie jest oczywiście wziąc dwa koty na raz... dla wielu ludzi jednak to zbyt przerażające:)
    • salma75 Re: kiedy??? 26.07.08, 16:06
      Pierwsza koteczka trafiła do nas pod koniec czerwca, druga miesiąc później,
      trzeci - kocurek, po kolejnych dwóch miesiącach. Ta trójka jest w tym samym
      wieku, mają w tej chwili po 3 lata. Po dwóch latach od pojawienia się "trójcy"
      dokociliśmy się po raz czwarty - kocurkiem. Wszystkie cztery koty świetnie się
      dogadują :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka