jezykozwierz 21.07.08, 12:29 A mianowicie jak długo po tym gdy zamieszkał u Was pierwszy kociak pojawił się następny? Mój jest z nami od grudnia a ja zastanawiam sie nad towarzyszem dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kromisia Re: kiedy??? 21.07.08, 15:41 Rok po, w prezencie dla kocicy :D Trzeci kotek tez rok po drugim kotku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 Re: kiedy??? 21.07.08, 16:13 Drugi kot pojawił się po niecałych dwóch miesiacach. Trzeci pół roku po drugim. Pierwsze dokocenie troche stresujące. Drugie - bezproblemowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
natalka85n Re: kiedy??? 25.07.08, 15:40 a moj pojawil sie dopiero gdy moja pierwsza kotka miala 8 lat i nie miala kontaktu do tej pory z zadnym kotem poniewaz mieszkamy w mieszkaniu. przez tydzien bylo syczenie ze strony kotki a pozniej to juz spali razem z malym zefirkiem, ktory teraz jest 2 razy wiekszy od naszej kici :) Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 Re: kiedy??? 25.07.08, 16:09 Wśród znawców kocich zwyczajów jest taka teoria, że im wcześniej kot został odłączony od matki i im dłużej kot jest sam z człowiekiem, tym trudniej mu sie potem dogadać z innymi kotami. Chyba cos w tym jest, bo wszystkie koty, które znam i które koniecznie chcą być jedynakami i nie tolerują innych kotów to takie, które były same z człowiekiem długi czas. Im szybciej dokocenie, tym lepiej. Optymalnie jest oczywiście wziąc dwa koty na raz... dla wielu ludzi jednak to zbyt przerażające:) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: kiedy??? 26.07.08, 16:06 Pierwsza koteczka trafiła do nas pod koniec czerwca, druga miesiąc później, trzeci - kocurek, po kolejnych dwóch miesiącach. Ta trójka jest w tym samym wieku, mają w tej chwili po 3 lata. Po dwóch latach od pojawienia się "trójcy" dokociliśmy się po raz czwarty - kocurkiem. Wszystkie cztery koty świetnie się dogadują :). Odpowiedz Link Zgłoś