fergie18 25.11.08, 22:03 oprócz kundelków i mieszańców mają długą średnią życia?? zależy mi na przyjacielu na wiele lat a nie np. na rasowcu który umrze w wieku 7 lat.musi to być też pies mogący żyć w bloku w 2-pokojowym mieszkanku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: które psy?? 25.11.08, 22:26 Długość zycia absolutnie nie zależy od rasy - co prawda są pewne predyspozycje - im pies większy tym żywot krótszy, ale poza tym zależy na co trafisz i nie da się tego przewidzieć Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: które psy?? 25.11.08, 22:58 tak, to wiem i jestem przygotowana, myślisz że chihuahua albo pinczerek lub mieszaniec tych ras będzie się nadawał?? nie chcę męczyć dużego psa w bloku.... a dom może będę mieć ale dopiero za ok 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: które psy?? 25.11.08, 23:09 Oczywiście jest jakaś granica co do wielkości psa w bloku, ale ja mam psa w typie labradora i doskonale znosi mieszkaniowe warunki, ale dlatego że ma również warunki do porządnego wybiegania. Nie sam fakt posiadania psa w bloku jest zły ale to czy możesz mu zagwarantować warunki jakich potrzebuje. Myśle że rasy które wymieniłaś będą ok, ale ja bym Ci proponowała buldożka francuskiego - mały i nie musi mieć tyle ruchu co niektóre rasy - takie tam małe leniwce w nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: które psy?? 25.11.08, 23:13 tenshii napisała: > proponowała buldożka francuskiego - mały i nie musi mieć tyle > ruchu co niektóre rasy - takie tam małe leniwce w nich :) O tak! bulwy sa piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: które psy?? 25.11.08, 23:26 eee nie, akurat nie są w moim typie ;) raczej wezmę pinczerka ale najpierw muszę rodziców do tego przekonać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: które psy?? 25.11.08, 23:29 chodzi też o to, że wynajmuję mieszkanie i duży pies raczej mógłby więcej nabrudzić sierścią i w ogóle, także wezmę jakiegoś malucha :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: które psy?? 25.11.08, 23:43 to może beagla? beagle są małe, kochane i posłuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: które psy?? 26.11.08, 10:50 pani Anno:) beagle zdecydowanie nie sa posluszne. albo inaczej - aby byly posluszne trzeba wlozyc w to bardzo duzo pracy. to przeciez psy mysliwskie, w wielki temperamentem i energia. do bloku i malego mieszkania tylko i wylacznie dla osoby z doswiadczeniem i takiej co lubi codziennie spedzac na spacerach po 2-3 godziny min. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: które psy?? 26.11.08, 11:28 też mam takie zdanie na temat beagli, wolałabym jakiegoś małego leniucha, żeby pasował do mnie charakterem ;) beagle miał mój sąsiad i codziennie chodził z nimi do lasu na parę godzin a one biegały za ptakami itp. potem oddał je swojej siostrze bo miała dom z ogrodem i tam sobie hasają, stwierdził że się jednak męczą w małym mieszkaniu, moim zdaniem dobrze zrobił, może jednak wezmę pieska ze schronu, te rasowce są przeraźliwie drogie, szczególnie chihuahua, zastanowię się do wiosny, na razie muszę ochłonąć po stracie mojego kochanego staruszka, pójść mu posadzić kwiatki na grobie, jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie niech pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: które psy?? 26.11.08, 11:47 fergie18 napisała: > te rasowce są przeraźliwie drogie, szczególnie chihuahua, mozna wziac na raty albo - jesli pies jest niewystawowy bo ma jakas wade urody, mozna negocjowac nizsza cene > na razie muszę ochłonąć po stracie mojego kochanego staruszka, I Twoi rodzice tez. Moze dla nich branie psa jest zbyt wczesne. Musza odbyc zalobe. Odpowiedz Link Zgłoś