bella_italia 20.09.07, 08:59 Czy znajdą się tutaj właściciele pięknych maltańczyków? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atowlasnieja Re: Maltańczyki 26.05.08, 12:12 Jak widac wybralismy zadkie pieski :) Pozdrawiam razem z moim białym futrem. Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 11:47 Ja jestem od niedawna wlascicielka 15tyg .maltanki, czy te pieski bywaja agresywne, moja suczka czasem skacze i podgryza synka(2 lata) i bywa ze warczy na niego on jej krzywdy nie robi(nie pozwoalilabym na to)tylko jest maly i pokazal jej za sie jej boi kiedy zawarczala. Jak ulozyc takiego pieska zeby wiedzial ze nie jest najwazniejszy i nie zdominowal mi malego??? na razie jedyne co nauczylam ja to "siad" oraz zalatwiania sie na dworze(czasem ale b.rzadko zdarzy sie jej w domku) pozdrawiam Odpowiedz Link
tenshii Re: Maltańczyki 14.05.09, 11:59 No i się zaczyna.............. wychodzi Twój brak wiedzy...... Powodzenia życzę Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 14:57 Nie prosilam Cie o zdanie wiec sie zatkaj, nic sie zleo nie dzieje ale prosze o wypowiedzi tylko Normalnych!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
tenshii Re: Maltańczyki 14.05.09, 15:07 To jest FORUM, nie kółko wzajemnej adoracji. Masz internet, poproś wujka google i działaj póki czas.... Bo potem założysz kolejny post o swoim PRZERAŻENIU bo coś tam.... Tak to jest jak się kupuje psa nie mając pojęcia o jego wychowaniu, a potem się płacze. Narazie się nic złego nie dzieje, chociaż życzę Ci, żeby się nie działo, ale tak będzie tylko wtedy, jak się w końcu weźmiesz za dokształcanie... Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 15:16 Oj Ty dziewczyno masz stanowczo cos z glowa, nie jestem niczym przerazona tylko zadaje rzeczowe pytania bo psi bahawiorysta bedzie mogl przyjechac do nas dopiero za 2 tygodnie , to najlepszy w moim miescie i ma dzuo spotkan, pozatym nie odpowiadaj na moje posty bo nie mam ochoty tlumaczyc sie jakims ineternetowym malolatom dlaczegopo posiadam psa, wez sie do roboty a nie caly dzien czatujesz na moje posty zeby na nie zlosliwie odpowiadac, obskoczylas juz widze wszytkie fora o psach, to jest chore.....................!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 15:18 Myslisz ze jak poczytam "madre " ksiazeczki od razu bede umiala ulozyc psa, zalosne, przeczytalam juz dwie i co z samej wiedzy ksiazkowej, czlowiek najlepiej uczy sie w praktyce a nie w teorii, nie lubie fanatykow wiec prosze zeby takowi nie odpowiadali na moje posty !!!!!!!! Bardzo o to prosze!! bo nie mam czasu na czytanie bezsensownych postow! pozdrawiam Odpowiedz Link
tenshii ... 14.05.09, 15:34 Tak się składa, że na poruszaniu się po internecie polega moja praca.... :] I podaj jeszcze definicję osoby normalnej w Twoim mniemaniu, żeby się ktoś znów nie naciął jak Semi-Dolce.... Otóż dla Ciebie normalnym jest ten, kto swoimi wypowiedziami potwierdza Twoje wimaginowane przypuszczenia i poglądy dokładnie tak jak Semi na początku w wątku na "zwierzętach".... Jak już powie coś, co nie idzie po Twojej myśli wychodzi poza krąg normalnych - dokładnie tak jak Semi... I jeszcze dla Twojej wiadomości - samodzielnie (bez udziału behawiorystów) wyciągnęłam psa z agresji lękowej, metodami pozytywnymi - właśnie dzięki stałemu dokształcaniu się - czytaniu książek i SŁUCHANIU co mają do powiedzenia osoby, które miały podobny problem, nawet jeśli ktoś mówił mi, że wedlug niego popełniam błąd robiąc to i to.... Odpowiedz Link
edith31 Re: ... 14.05.09, 15:41 Niestety ale Ty mi nigdzie jeszcze niczego sensownego nie doradzilas a chyba forum sluzy do porad tylko wciaz slysze krytyke ze jestem nieodpowiedzialna i nie powinnam posiadac psa, a pozatym taka juz jestem ze jak ktos mnie atakuje to nie bede stala jak bezradna sierotka! Odpowiedz Link
edith31 Nie musisz wspolczuc, moja droga 14.05.09, 15:48 Moj pies nei ma rzadnej nerwicy lękowej za to jest pogodnym i radosnym szczeniaczkiem, wychodzimy z nim na spacery 5-6 razy dziennie,je karme Royal Canin, zaprzyjaznil sie juz ze sznaucerem moich rodzicow i nei mam z nim najmniejszych problemow (oczywiscie zdaje sobei sparwe ze moga one sie dopiero pojawic) jak na razie wszyscy pokochali w domu psa a i pies przywiazuje sie do nas z kazdym dniem , nawet maluch ktory sie go troszke boi uwielbia psa. Jedynym problemem o ile moga to nazawc "problemem" jest fakt ze pies mysli ze maly jest najslabszy w stadzie i czasem zawarknie na niego i mylse ze takiej syt nie mogli by przewidziec najlepsi hodowcy, piesiek jest jeszcze mlody i wiele jeszcze mozna zrobic w celu ulozenia go . A Ty grzeszysz mowiac ze wspolczujesz psu, zastanow sie nad psami ktore sa maltretowane ,krzywdzone , glodzone a potem oceniaj ludzi ktorzy maja wielkie serce do zwierzecia. niektorym psiarzom to juz sie w glowie przewraca? moze mam lokaja psu oplacic i karete z konmi zebys byla zadowolona z czyjes opieki?? Odpowiedz Link
tenshii Re: ... 14.05.09, 15:51 Dlaczego? Bo jak ktoś Ci doradza to nie słuchasz, na zwierzętach jest wątek ponad 100 odpowiedzi, ale Ty wybrałaś z nich tylko te, które potwierdzały Twoje poglądy - reszta była czystym snobizmem i głupotą (wg. Ciebie). Jak znam życie tu pewnie będzie tak samo. Dałam Ci jedną radę - dokształć się - jest tyle portali. Wejdź na pies.onet.pl - poczytaj artykuły Jacka Gałuszki, Pani Mrzewińskiej. Ułożenie psa od szczeniaka wcale nie jest takie trudne, a Ty masz dostęp do olbrzymiej wiedzy - użyj tego zanim ktoś powie Ci, że psa należy porządnie sprać żeby słuchał. Odpowiedz Link
edith31 Re: ... 14.05.09, 15:54 A kto twierdzi ze nie zamierzam czytac o wych psa????? Po tez zadaje pytania na forum.. Odpowiedz Link
majenkir Re: Maltańczyki 14.05.09, 20:29 edith31 napisała: > psi bahawiorysta bedzie > mogl przyjechac do nas dopiero za 2 tygodnie , to najlepszy w moim miescie i ma dzuo spotkan, Umawiasz na wizyte domowa behawioryste (najlepszego w miescie, rzecz jasna ;)) do 15-tygdniowego maltanczyka? Po kiego??? Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 21:04 Chociazby po to zeby sprawdzic czy piesek nie ma tendencji do agresji i w ogole po to zeby ocenila relacje nasze z psem i to jak pies traktuje synka najmlodszego jako najslabszego w stadzie(choc musz przyznac ze ost jest co raz lepiej), ale tez sie zastanwaialm czy pies nie jest jeszcze za mlody, w kazdym razie w czerwcu bedziemy uczeszczac do psiego przedszkola zeby nauczyc ją paru waznych rzeczy , jako "mlody" posiadacz psa chcialabym dostac pare waznych wskazowek . Odpowiedz Link
tenshii Re: Maltańczyki 14.05.09, 21:50 Nie uważasz za logiczne, że tendencje do agresji należy badać PRZED zakupem? Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 22:03 Pewnie tak, ale jak to zrobic, nie bralam psa z hodowli w ktorej robi sie psom badania czy jakies tam stymulacje mozgu sprawdzajce poziom agresji itp bo takiej hodowli nawet nie ma w moim miescie psow tej rasy, kupilam psa z rodowodem ale z hodowli domowej. Odpowiedz Link
tlenek_cynku PROSi SIĘ O NIEKARMIENIE TROLLA (czyli edith31) 14.05.09, 17:23 J.W. Troll próbuje zaśmiecić i skłócić i obrazić kolejne forum, co widać po chamskim tonie jego wypowiedzi... Odpowiedz Link
tlenek_cynku Re: Maltańczyki 15.05.09, 21:43 edith31 napisała: > moja suczka czasem skacze i podgryza synka(2 lata) Kobieto z paranoją!!! To tylko pies! Nie krokodyl! To pies! A gryzie, bo mu zęby rosną! Takie to dziwne?! Nie bój się, nie zje ci twojego dzidziusia! :/ Odpowiedz Link
edith31 Re: do edith 14.05.09, 18:05 Widze ze prostactwo juz tutaj dotarlo a mialam nadzieje ze Was tu nei spotkam, a ja mam psa rasowaego jak chcesz wiedziec , bo kupilam pieska z rodowodem . Odpowiedz Link
lkt33 Re: do edith 19.05.09, 07:57 edith31 napisała: > Widze ze prostactwo juz tutaj dotarlo a mialam nadzieje ze Was tu > nei spotkam, a ja mam psa rasowaego jak chcesz wiedziec , bo kupilam > pieska z rodowodem . To powinnas też wiedzieć, że to psi dzieciak i jak każde dziecko chce się bawić. A ze ma fajnego kumpla - twoje dziecko - to odpowiednio reaguje. Twój synek to dla psiaka szczeniak. Szczenieta bawiąc się za sobą gryzą się, warczą - ustalają hierarchię w stadzie. Nie oczekuj od pampersa zachowań dojrzałego psa. Trzeba sobie było kupić dorosłego molosa np. Nowofundlanda i wtedy nie musiałabyś się martwić że piesek bryka. Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 18:07 Z cynkiem w gole nie rozmawiam bo jego poziom jest ponizej krytyki, nick mowi sam za siebie. Semi jestes zalozycielem tego forum ze mnie wyganiasz ?? Masz do tego prawo moderatora ?? a tak pozatym czy oblegacie kazde forum gazety , bo dzie sie clzowiek nie ruszy to juz cala banda z Toba na czele. ;p Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 14.05.09, 18:18 No to gratuluję rodowodu. Tylko cos w niego nie wierze jednak... Ojej cały świat jest zły a jedna edith dobra. Ojej.... Edith jestes załozycielem tego forum, że wyganiasz Tenshii? Tak, oblegamy każde forum gazety oraz non stop śledzimy czy przypadkiem edith nic nie napisała. Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 14.05.09, 18:20 Kiedy ja wyganialam tenshi niby? powiedzialam ze jak nie ma dla kogos zadnej rady tylko krytyke na posta to niech na niego nie odpisuje w ogole i tyle. Nie musisz wierzyc w rodowod mojego piesia, wazne ze go ma i ja o tym wiem, pozdrawiam Odpowiedz Link
roksanaa22 Re: Maltańczyki 15.05.09, 18:51 Edith ja tam Cię wspieram potrosze.Wiem,że kiedyś przychodzi TEN PIERWSZY PIES i trzeba się wszystkiego uczyć.Też tak miałam i to z psem z "troszkę" innymi predyspozycjami(Amstaff;)). Ale daj ty już spokój z tą agresją.To zakrawa na jakąś fobię normalnie;) Pokaż tego psiaka swojego:)Wklej fotę:) A z jakiej hodowli go kupiłaś? Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 15.05.09, 19:22 Dziekuje Roksano :) To jest hodowla domowa, nie jakas tam znana w Polsce :) O To fotka mojej kochanej Fibi :) img35.imageshack.us/content.php?page=done&l=img35/6721/obraz1943.jpg&via=mupload Odpowiedz Link
tlenek_cynku Re: Maltańczyki 15.05.09, 21:29 I po co mydlisz oczy? Widać, że to kundel z pseudohodowli. Oto jak powinien wyglądać maltańczyk w tym wieku: www.maltanczyki.com/wp-content/uploads/2008/01/6.jpg www.zkociegodworu.pl/index.php?id=szczen_m_pop Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:25 a nawet jakby tak bylo to co kundel to cos zlego?? w takim razie ty jestes pseudoczlowiek i takie cos smie sie uwazac za milosnika zwierzat, lecz sie czlowieku bo wyraznie masz problem!!! Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:32 > a nawet jakby tak bylo to co kundel to cos zlego?? Nie. Tylko po co kłamiesz? Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 15.05.09, 19:28 A tu psie wygłupy z moim synkiem ;) img35.imageshack.us/my.php?image=obraz1946.jpg Odpowiedz Link
roksanaa22 Re: Maltańczyki 15.05.09, 19:38 Bardzo ładny:)Choć osobiście gustuję w innym typie;)Będziesz ją wystawiać? Coś Ty się tak uparła na tę nazwę "domowa".Że co?Że psy w domu a nie kojcu czy jak?Że mało tych psów.Splendor danej hodowli nie wychodzi z tego,że "im więcej psów i miotów".Możesz mieć jedną sukę hodowlaną (masz swój przydomek),doskonale utytułowaną,po wybitnych (utytułowanych) przodkach i dającą wybitne potomstwo.I wtedy choć hodowla "domowa" to jest hodowlą z wysokiej półki. Więc jakie Twój skarb ma imię rodowodowe i jaki przydomek(masz to w metryczce)? Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 15.05.09, 19:47 Nie sadze zeby ja wystawiala, moi rodzice maja szanucera sredniego z rodowodem i jak go kupili to obiecywano im zlote góry ze pies jest piekny i ze bedzie zdobywal trofea, wystawili go i od razu zostal zdyskwalifiowany z powodu ułamanego zęba gdzies z tyłu. Wiec ja nie chce sie tam stresowac jakimis pierdołami ani psa strseowac, ona bardzo sie boi innych psów, zwlaszcza duzych , chociaz ze sznaucerem juz sie oswoila i wrecz sama go zaczepia, dzis bylismy z nia w przedszkolu psim i podszedl do niej rotweiler , nawet nie musnąl jej nosem i zaczela piszczec strasznie , ale ludzi obych np. sie nie boi .Tylko psów. Hodowla domowa bo Panstwo nie maja hodowli takiej z prawdz. zdarzenia tylko raz dopuscili swoja suczke , jeden miot i tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 15.05.09, 19:49 Aha apropo wystaw jeszcze to maltanczyki na wystawach sa wysatwianie z długim wlosem a ja raczej nie bede zapuszczac zeby psu bylo wygodniej , pozatym ludzie cudują - mecza psy, modeluja i prostują tym psom wlosy uwazam ze to dodatkowy stres. Odpowiedz Link
tenshii Re: Maltańczyki 15.05.09, 21:53 A kto napisał parę postów wyżej że pies ma rodowód? Ty się gubisz we własnych zeznaniach kobieto.... Ja już po prostu nie wiem czy się śmiać czy płakać :/ Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 15.05.09, 21:57 Czekaj jeszcze nie napisała, że pies bez, ani nic, co by ów rodowód wykluczało. Czekamy na imię i przydomek. Odpowiedz Link
tenshii Re: Maltańczyki 15.05.09, 22:46 No jak to nie? Dla mnie te dwie rzeczy się wykluczają: Autor: edith31 14.05.09, 18:05 a ja mam psa rasowaego jak chcesz wiedziec , bo kupilam pieska z rodowodem . Autor: edith31 15.05.09, 19:47 Hodowla domowa bo Panstwo nie maja hodowli takiej z prawdz. zdarzenia tylko raz dopuscili swoja suczke , jeden miot i tyle. Odpowiedz Link
rianka Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:16 Oj, bo to jest piesek po "rodowodowych rodzicach", ale 7 w miocie, a poza tym hodowcy nie stać było żeby jeździć z psami na wystawy i w ogóle to jest "PIESEK DO KOCHANIA", nikt go nie będzie wystawiał i .... pierdu, pierdu... srata ta ta... ;p Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:22 Dokladnie tak jak pwoiedziala Rianka , macie schize ludzie, nie podam przydomku bo nei zycze sobie zeby sparwdzac mojego psa w zwiazku kynologicznym, nie wsadzajcie nosa w nie swoje sprawy -to forum detektywistyczne czy o psach?? pies ma metryczke na razie na podst, ktorej wyrobi sie rodowod , ale nie Wam o tym sadzic, a zpoatym nie bede psa wsyatwiale bo nie jestem nawiedzona, pies to nei lalka i moj bedzie mial normalny spokojny zywot, az pozatym od kiedy to kupienie psa w hodowli domowej wyklucza rodowod??? Oboje rodzice sa rodowodowi ? wiec o co biega, odczepcie sie odemnie bo mam wrazenie ze Psy to nie Wasza pasja ale obsesja- a fanatyzm gorszy od faszyzmu. Nara Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:37 > podam przydomku bo nei zycze sobie zeby sparwdzac mojego psa w > zwiazku kynologicznym Jesli go nie zarejestrowałas to w zkwp sa dane hodowcy, twoich nie ma. Oboje > rodzice sa rodowodowi ? To nie oznacza, że szczenie ma rodowód. bo nie jestem nawiedzona Polemizowała bym... Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:43 Wiesz co zastanwaiam sie kto sie zajmuje Twoim polrocznym dzieckiem bo jestes non stop na forum ,zalosne i obrazliwe to co piszesz " edith cius cius" nie pozwole sie pomawiac!!! Mam nadzieje ze moderator to wyjasni!!!!!! Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 22:47 W życiu nie podałbym ani imienia ani przydomka. Przecież to identyfikacja właściciela. Jeśli to takie proste to może ty podasz imiona i przydomki kolejnych twoich miotów? Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 15.05.09, 22:58 Ja? Miot "A" Z Hugowej Ferajny - dogi niemieckie błękitne: suki: AKWAMARYNA AMELIA ALCHEMIA ANI MRU MRU ANTONÓWKA Z CYNAMONEM psy: ANTRYKOT ANANAS APETYT NA ŻYCIE ABSINTH APERITIF ASTON MARTIN Miot "B" Z Hugowej Ferajny - alaskan malamute: psy: BARDZO DOBRY PIĄTEK BOSTON SYN DUBLINA BIAŁY KIEŁ suka: BOHEMA BANIALUKA Miot "C" Z Hugowej Ferajny - alaskan malamute pies: CARDIFF suki: CALVINIA CANBERRA CARTAGENA Miot "D" Z Hugowej Ferajny: psy: DOSTOJEWSKI DANTE suki: DREAM A LITTLE DREAM OF ME DESERT ROSE DAIQUIRI DUSK AND DAWN Po wiecej informacji zapraszam tutaj: www.hugowaferajna.republika.pl Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:14 Mało wiarygodne. Nie nigdzie zarejestrowanej Hugowej Ferajny. Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:21 W ZKwP i w FCI jest zarejestrowana, gdzie jeszcze ma być twoim zdaniem? Gratuluje drugiego posta na gazecie. Edith to ty? Kłamstwo ma krótkie nogi kochana. Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:31 To nie teoria spiskowa. Ja to nie edith:) Nie ma na Hugowej ferajny ani na ZKwP, ani na FCI. No i co ty na to? Odpowiedz Link
rianka Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:35 edith31 napisał: > Nie ma na Hugowej ferajny ani na ZKwP, ani na FCI. No i co ty na to? Ciekawe jak to sprawdziłaś, edith? Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:40 Nie jestem edith:) Wpisałem Hugowa ferajna w ZKwP i w FCI i nic:) Nie ma czegoś takiego. Niech semi-dolce udowodni. Wtedy chętnie przeproszę. Odpowiedz Link
rianka Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:50 Ty piszesz poważnie??? Na tej podstawie wyciągasz wniosek, że nie ma takiej hodowli??? Ską wytrzasnęłąś taką bazę danych? Teraz to już jestem pewna, że to edith, ze swoim brakiem wiedzy... Na wystawę w Radomiu (organizowaną przez ZKwP) zgłoszone są 2 psy o takim przydomku - www.zkwp.radom.pl/formularz/lista.html, a więc skoro jest przydomek - jest też hodowla ;] Przeproś teraz detektywie od 7 boleści :/ Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:54 Nie otwiera się ten link u mnie:/ Poczekam. Sprawdzę. I jeśli co, przeproszę:) Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:57 Wpisuję Hugowa ferajna Radom i nic. Nic nie ma:) Odpowiedz Link
rianka Re: Maltańczyki 16.05.09, 00:09 www.zkwp.radom.pl/formularz/lista.html - wystarczyło przecinek skasować... Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:36 rianka napisała: > Ty piszesz poważnie??? Na tej podstawie wyciągasz wniosek, że nie ma > takiej hodowli??? Ską wytrzasnęłąś taką bazę danych? Teraz to już > jestem pewna, że to edith, ze swoim brakiem wiedzy... I ta pewnosc Cie kiedys zgubi ALE WY JESTECIE CHORZY, PROPONUJE ZALOZYC agencje detektywistyczna ale u Was to juz nie pierwszy raz, znalazlam w wyszukiwarce juz kila postow kiedy osadzacie kogos ze zaklada kilka nickow i pisze posty, to zalosne, ja mialabym spr hodowle jakies czy j pies skad pochodzi , ja nie mam takiej schizy ja Wy, pisze do moderatora ze skarga o pomowienie !!! Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 15.05.09, 23:56 Skoro sprawdziłaś to wiesz, że na stronie ZKwP nie ma spisu hodowli. Więc trudno żeby moja, jako jedyna była. Zobacz tu psy.euroanimal.eu/hodowle.php?v=Hodowle&sr=77&nr=7369 www.mojpupil.pl/hodowcy-psow-Dog_niemiecki,891.html psi.euroanimal.eu/?v=Hodowle&nr=7369 www.klubmalamuta.org/wyniki07.htm miasta.gazeta.pl/poznan/1,36024,3080047.html www.kynkat.neostrada.pl/katalog07.2.htm www.greatdane.ru/dogs/personal.php?id=4576 zwierzeta.eurocity.pl/okno.php?nr=4537 www.zkwp.katowice.pl/zestawienie2009.html www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy/warszawa/2007/Warszawa_2007_Krajowa_powyst.pdf www.zkwp.katowice.pl/wyniki.php www.zkwpplock.pl/wystawy/wystawy%202008%20wyniki.pdf www.zkwp.bialystok.pl/wystawy/bstok07/Bialystok_2007_powystawowy.pdf www.warszawa.zkwp.pl/oddzialy/warszawa/2007/Warszawa_M_2007_powystawowy.pdf zkwp-legionowo.pl/index1.php?sgo=wiosenna/katalog9&dr=07&logo=0 www.poznan.zkwp.pl/poznan_2007.pdf Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 16.05.09, 09:05 To ta Hugowa Ferajna? "Jakim prawem Hugowa Ferajna wzięła Cariocę i ją wystawiała/ rozmnażała a nie miała tego prawa Ania??No,ale okazało się,że Ivo ma poważną wadę zgryzu.... Nadmieniam,że Ania tak samo jak Hugowa Ferajna również sama pojechała po psa.I tak samo Ivo był na stronie jak i Carioca.Wiesz dokładnie,że chodziło o dzielenie ludzi na "równych" i "równiejszych", na tych co im wolno i tych, którym nie...." ze strony www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=9742&page=3 Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 16.05.09, 10:01 Tak, dokładnie ta sama. Nadal czekam na przeprosiny. Odpowiedz Link
anti-2 Re: Maltańczyki 16.05.09, 10:09 Taka hodowla rzeczywiście istnieje. Jeśli pani się nazywa Gabriela Kubalska, to przepraszam. Inna rzecz to opinie o tej hodowli a jeszcze inna to ekshibicjonizm w Internecie. Nie każdy chce podawać imiona swoich psów, dzieci, męża...i tylko o to mi chodziło, gdy włączyłem się do tej "dyskusji" :) Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Maltańczyki 16.05.09, 10:19 > Inna rzecz to opinie o tej hodowli Chodzi ci o komentarze dotyczące rozmnażania Karioki? Nie ruszają mnie a ty nie masz pojęcia czego dotyczą i z czego wynikają. Przy czym nie mam nic do ukrycia, historie Karioki mogę opowiedzieć każdemu. nna to ekshibicjonizm w Interneci > e. > Nie każdy chce podawać imiona swoich psów, dzieci, męża...i No prosze cię - gdyby było co podać w kwestii tego "maltańczyka" - już by było podane. Odpowiedz Link
semi-dolce Re: Jeszcze jedno pytanie 16.05.09, 00:01 Nie wiem, co to znaczy domowa? Tak, psy mieszkają w domu. Odpowiedz Link
tenshii Re: Jeszcze jedno pytanie 16.05.09, 10:46 Mnie natomiast zastanawia dlaczego Twój nick został założony dopiero wczoraj? Akurat załołeś (aś) nick i od razu trafiłeś(aś) na TO forum i na TEN wątek..... Edith - ciuś ciuś.... Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:33 CO TAKIEGO JA I ANTY to 2 rozne osoby ......................... ale idiotzym ! Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:32 > W ZKwP i w FCI jest zarejestrowana, gdzie jeszcze ma być twoim zdaniem? > > Gratuluje drugiego posta na gazecie. Edith to ty? Kłamstwo ma krótkie nogi koch > ana. To jest chore te Wasze podejrzenia! nie mam juz sil ! Odpowiedz Link
edith31 Re: Maltańczyki 16.05.09, 15:31 DOKLADNIE !!! Ale widzisz Anti-2 tu ludzie zamiasat poradami albo fascynacja psami zajmuja sie plotami i obrazaniem innych ,oraz spr kto ma psa z rodowodem a kto nie jakby to mialo znaczenie dla innych, ale to forum jest zdecydowanie chore, nie wierze wlasnym oczom, co jeszcze mam podac, nr dowodu osobistego, pesel, adres i moze numer buta, jestem zbulwersowana zachowaniem tych co pytaja o takie szczegoly wlazicie z buciorami w czyjas prywatnosc chwile chwile o co tu chodzi??, mysle ze zostal zlamany regulamin na tym forum . Odpowiedz Link
rianka Re: Maltańczyki 16.05.09, 16:54 edith31 napisała: > mysle ze zostal zlamany regulamin na tym > forum . W którym punkcie??? Odpowiedz Link
blue.berry Re: Maltańczyki 18.05.09, 11:11 swoja droga naprawde nie rozumiem jakim problemem jets podanie przydomka hodowlanego i imienia psa. mysle ze ta krotka informacja ukrocilaby ta cala dyskusje. poza tym taka informacja nie jest zadnym "zdradzaniem" danych osobowych. dopoki pies nie ma wyrobionego rodowodu ze zmiana wlasciciela to w papierach zk informacje sa o hodowcy. tak sobie mysle ze jesli piesek rasowy i zm etryka to danie takich informacji ładnie utraloby nosa pytajacym. no chyba ze takich infomacji nie ma z czego podac :) Odpowiedz Link
lkt33 Re: Maltańczyki 19.05.09, 08:01 edith31 napisała: > A tu psie wygłupy z moim synkiem ;) > > img35.imageshack.us/my.php?image=obraz1946.jpg Prawdę mówiąc to o synka bym się nie martwiła tylko o pieska. Małe dzieci nie mają wyobraźni i w zabawie może psiakowi zrobić krzywdę. Odpowiedz Link
majenkir Ej, klamczuszka.... 16.05.09, 01:02 Piesek na zdjeciach jest, musze przyznac, slodziutki, ale na rasowe szczenie maltanczyka to on nie bardzo wyglada..... Odpowiedz Link
rianka Re: Ej, klamczuszka.... 16.05.09, 10:31 Nie potrafię zrozumieć dlaczego ona nie chce tego przyznać? Może dotarło, że płacenie za takiego kundelka to nie powód do dumy? Ale przynajmniej może być teraz snobką z "ekskluzywnym, rasowym pieskiem", bez odwagi, by się przyznać, że jej pupil jest z pseudohodowli... Odpowiedz Link
edith31 Re: Ej, klamczuszka.... 16.05.09, 15:42 Za to ja nie moge zrozumiec skad ta podlosc w Was i pomawianie o pisanie postow z innych nickow, zglaszam spr do moderatora i czekam tym razem ja na przeprosiny !!!! Bo posuneliscie sie za daleko ! Odpowiedz Link
majenkir Re: Ej, klamczuszka.... 16.05.09, 17:50 edith31 napisała: > zglaszam spr do moderatora i czekam > tym razem ja na przeprosiny !!!! Bo posuneliscie sie za daleko ! Hehe, od dzis prosze sie kontaktowac z moim adwokatem :P. Odpowiedz Link
rianka Re: Ej, klamczuszka.... 16.05.09, 17:57 Ciekawe o co nas oskarży? Proponuję o rasizm i propagowanie eugeniki nazistowskiej w odniesieniu do psów ;p Od razu przyznaję się do winy i dobrowolnie poddaję karze ;D Odpowiedz Link
lkt33 Nie tylko maltańczyki. Groomerzy też :))) 18.05.09, 08:13 Osobom zainteresowanym bezstresowa pielegnacja i strzyżeniem swoich psiaków zapraszam do Kliniki Felis przy ulicy Osowskiej w Warszawie. Mozliwy jest dojazd do klienta. Wieloletnia praktyka. Współpraca z York Centrum. Usługi: kąpiel, rozczesywanie, strzyżenie, obcinanie pazurków. Telefon do kliniki: 22-610-51-72 i prywatny: 511-594-995 Odpowiedz Link
rianka Re: Nie tylko maltańczyki. Groomerzy też :))) 18.05.09, 09:51 Reklamę za darmo chciałoby się robić? Odpowiedz Link
lkt33 Re: Nie tylko maltańczyki. Groomerzy też :))) 19.05.09, 08:19 rianka napisała: > Reklamę za darmo chciałoby się robić? Hm.... :)))) Jakby to powiedzieć a nie skłamać? :)))))) Profesja istnieje, bo jest taka potrzeba. A na widok skołtunionego i brudnego psa dostaję .... Dlatego to info. A kazdy właściciel maltańczyka wie jak trudny w pielęgnacji jest jego włos, i jak " pięknie " wygląda po spacerze np. po deszczu, czy choćby w letni suchy dzień, gdy pokrywa się kurzem. Odpowiedz Link
majenkir Re: 19.05.09, 14:14 lkt33 napisała: > A kazdy właściciel > maltańczyka wie jak trudny w pielęgnacji jest jego włos Bez przesady..... Odpowiedz Link
nonkus.only Maltańczyk śląsk psudo hodowla 31.12.13, 22:16 Uwaga na pseudo hodowle Rajskie Ranczo. Pieski sprzedawane są z biegunką, bez wyprawki, brudne, we własnych odchodach, trzymane w pudełkach na kredki z Ikei. Pieski rodzą sie w Częstochowie, przewożone przed sprzedażą do Żor a facet od sprzedaży ogłasza się jako z Rybnika. Podejrzewam, że jako hodowla z Częstochowy są spaleni i teraz kombinują pod innymi miejscami. Po obserwacji sprzedaży psów stwierdzam, że mężczyzna ogłasza się regularnie co miesiąc dodając te same zdjęcia suczki oraz szczeniąt. Jednym słowem oszust. Odpowiedz Link
sowietka Re: Maltańczyk śląsk psudo hodowla 07.03.15, 16:00 Jakby było tak jak tu piszesz to jednym słowem jesteś albo idiotą albo niedorozwiniety, stawiam ze jedno i drugie. Skoro kupiłes od nich psiaka z biegunką, brudnego, we własnych odchodach i w pudełku na kredki z Ikeii to swiadczy tylko o Tobie jaki jesteś płytki i głupi... Tak sie składa że ja kupiłam od tych ludzi maltańczyka i jestem bardzo zadowolona. Piesek jest czysciutki, zadbany i pachnący. Z tego co wiem to ludzie Ci nie mają dzieci i naprawde dobrze traktują te psiaczki, absolutnie polecam hodowle z Rybnika. Odpowiedz Link
monika_088 Re: Maltańczyk śląsk psudo hodowla 17.05.16, 08:41 Witam Czy możesz napisać coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link
111go Re: Maltańczyki 03.08.16, 13:21 czy ktoś zna hodowlę SatiAmore ze Zgierza koło Łodzi? Odpowiedz Link
mateusz.szkatula Re: Maltańczyki 09.08.16, 19:30 Ja posiadam maltańczyka ;) są bardzo przyjacielskie. Polecam! Odpowiedz Link