Dodaj do ulubionych

"blizna" na psiej głowie

06.12.08, 14:50
Kilka tygodni temu przyplątała się sunia.
Na głowie, między oczami, ma "coś" - ni to blizna, ni to jakiś twór. Jest to dość duże, składające się z dwóch gulek. Pod spodem jest miękko, na wierzchu taka szaro-fioletowa błona. Miejscami w tej błonie tworzą się otwory, z których wychodzi psia sierść. Miejsce jest trochę bolesne. Nie ma zapachu.
Sunia była 1,5 tygodnia w szpitalu, później na kontroli. Weterynarze którzy ja oglądali mówili że to blizna, i z czasem zarośnie. Niepokoi mnie jednak to, że jest miękka i bolesna. Sunia w czasie pobyty w szpitali dostawała m.in. antybiotyk (enrofloksacynę).

Czy mają Panie pomysł co to może być? Zdaje sobie sprawę, że bez obejrzenia suni ciężko postawić diagnozę - ale może coś da sie podpowiedzieć? Czy znajdę w Warszawie weterynarza "specjalizującego" się w tego typu problemach u psów?

Zdjęcie głowy, niestety niezbyt dobre :(
sps.forall.pl/files/thumbs/t_julka_1_270.jpg
Obserwuj wątek
    • anna.jozwik Re: "blizna" na psiej głowie 09.12.08, 00:49
      Zdjęcie rzeczywiście nie jest zbyt dobre i ja szczerze mówiąc też nie mam
      specjalnie pomysłów, co to może być.
      Proponuje udać się z psem do dobrego dermatologa, a najlepszym weterynaryjnym
      dermatologiem w Warszawie jest moim zdaniem dr Dembele.
      Przyjmuje m.in. tu:
      www.sggw.pias.pl/
      • bellotti dr Dembele tez tutaj: 09.12.08, 21:27
        Do dr Dembele można tez umowic sie tutaj:
        www.bialobrzeska.waw.pl/?modul=wazne
        na białobrzeska można tez przyjechac bez umowionego spotkania i dr. nie ma
        akurat pacjenta to moze przyjac. czasem trzeba czekac ponad godzine, ale do
        niego naprawde warto.
        • ajlii Re: dr Dembele tez tutaj: 10.12.08, 17:05
          Dziękuję, wybiorę się do tego weterynarza. Choć diagnoza już postawiona i zaczęte leczenie. Mimo wszystko chciałabym jeszcze skonsultować suńkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka