rudy_kot1 25.06.09, 12:42 jak często traktować Frontlinem na kleszcze i pchły 5 mies. ON-ka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danikkay Re: jak często Frontline ? 25.06.09, 13:39 W okresie od marca do października/listopada co 3-4 tygodnie, ze względu na kleszcze. Od listopada do marca używamy tylko raz, albo i wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: jak często Frontline ? 25.06.09, 14:27 dokładnie tak jak stoi w opisie na opakowaniu lub w opisie na internecie. www.zabijkleszcza.pl/ FRONTLINE® spot-on zapewnia długotrwałe i skuteczne działanie przeciwko kleszczom (wszystkim gatunkom występującym w Polsce) u psów do 5-6 tygodni. nie nalezy psa kąpac 3 dni przed i 3 dni po zastosowaniu kropli. niezaleznie od zabezpieczenie trzeba psa ogladac po spacerach (szczegolnie w okolicy gdzie wystepowanie kleszczy jest wysokie) - pies zabezpieczony moze przyniesc na sobie kleszcza do domu. zabezpieczenie stosowac nalezy od marca do pazdziernika. z tym ze przy cieplych zimach bez sniegu i mrozu (tak jak ostatnia) kleszcze moga sie juz pobudzic w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej776 Re: jak często Frontline ? 26.06.09, 01:20 > pies zabezpieczony moze przyniesc na sobie kleszcza do domu. Jak to? Zaniepokoiłas mnie tym co napisalas. ja slyszalem ze taki kleszcz i tak niedlugo zdechnie, czy moge sie obawiac ze przyniesie mi go do domu i ten kleszcz wbije sie np. dziecku (mam 2 latka) pozdrawiam andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: jak często Frontline ? 26.06.09, 10:22 kleszcz jak spadnie na psa, to nie wybija sie od razu, tylko wedruje w poszukiwaniu dogodnego miejsca. mordercze : ) dzialanie frontlinu (lub innych preparatow tego typu) objawia sie jak kleszcz psa ugryzie. ja akurat mieszkam w takiej okolicy, gdzie w niektorych miesiacach kleszczy jest potezna ilosc. i mojemu psu zdaza sie wracac ze spaceru przynoszac je na sobie. a mnie zdaza sie potem znajdowac takiego kleszcza wedrujacego po gazecie albo podłodze. dlatego tez niezaleznie od zabezpieczen, po spacerze zawsze przegladam psa - z tym ze ja mam łatwo bo moj jst krotkowlosy i rudy. Odpowiedz Link Zgłoś
makama111 Re: jak często Frontline ? 21.04.10, 00:14 blue.berry napisała: > dokładnie tak jak stoi w opisie na opakowaniu lub w opisie na > internecie. > www.zabijkleszcza.pl/ > FRONTLINE® spot-on > zapewnia długotrwałe i skuteczne działanie przeciwko kleszczom > (wszystkim gatunkom występującym w Polsce) u psów do 5-6 tygodni. > > nie nalezy psa kąpac 3 dni przed i 3 dni po zastosowaniu kropli. > niezaleznie od zabezpieczenie trzeba psa ogladac po spacerach > (szczegolnie w okolicy gdzie wystepowanie kleszczy jest wysokie) - > pies zabezpieczony moze przyniesc na sobie kleszcza do domu. > > zabezpieczenie stosowac nalezy od marca do pazdziernika. z tym ze > przy cieplych zimach bez sniegu i mrozu (tak jak ostatnia) kleszcze > moga sie juz pobudzic w lutym. > to jakas masakra powiem wam, ja rozumiem ze w cieple zimy to i w lutym, ale mi koty przyniosly kleszcza w tym roku w polowie marca, zostawily go na kanapie, a potem patrze a tu sobie spaceruje taki jeden po moim ramieniu, takze trzeba zwalczas to paskudztwo jak sie da Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_kot1 Re: jak często Frontline ? 25.06.09, 22:08 posmarowałam go dzisiaj ale po jakiejs pół godzinie zaczęło padać (nic nowego) a uparciuch nie chciał schować się do budy ........ czy to na nic i 4 dychy poszły w ...powietrze ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_kot1 Re: jak często Frontline ? 26.06.09, 07:36 no nie był zmoczony jak przysłowiowa ściera ale kudełki z wierzchu miał mokre .... może nie wszystko stracone ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: jak często Frontline ? 26.06.09, 15:43 Jak z wierzchu to powinno byc wszystko ok, tylko powtórz dokładnie po 4 tygodniach i już. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: jak często Frontline ? 27.06.09, 22:45 A po co Frontline? Funia łapała kleszcze jak stopięćdziesiąt. Teraz ma obrożę Bayera i żadnych kleszczy. Ta obroża jest ważna osiem miesięcy. Trzydzieści złotych z kawałkiem (nie jestem na prowizji Bayera!!!). Na Piłsudskiego w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenia11 iwa_ja 27.06.09, 22:52 Mam pytanie zupełnie nie na temat: co z Alikiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_kot1 Re: jak często Frontline ? 29.06.09, 14:37 młody jest za młody na tę obrożę (ma 5 m-cy) - wiem o czym mówisz , podobno do roku Frontline , potem obroża - info od weterynarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_adore Re: jak często Frontline ? 29.06.09, 15:20 Obroże są według mnie nieestetyczne. Brzydko wygląda pies w szelkach i jeszcze w obroży, albo w dwóch obrożach. I w dodatku taka obrożę musi nosić bez przerwy, dzień i noc. Poprzednio używaliśmy Ektoparu, a w tym roku po sugestii weterynarza użylismy Advantixu. Albo mamy szczęście, albo mieszkamy w miejscu, gdzie mało kleszczy, ale moje psy NIGDY nie miały kleszcza. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wet. twierdzi, że boksery maja nieco inną temperaturę ciała i dlatego mniej podatne są na kleszcze. Odpowiedz Link Zgłoś