kasiekrott 08.07.09, 21:32 Witam, Mój pies to rettweiler, niestety ma problemy ze stawami przednimi. Chciałabym ię dowiediec czy istnieje podobna karma do Royal Canin Mobility Speciale ? Dziękuję za porady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Karma dla psa z problemami stawów. 08.07.09, 22:50 Eukanuba joint mobility Hills canine j/d Purina veterinary joint mobility Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Karma dla psa z problemami stawów. 09.07.09, 10:38 dodam jeszcze sa problemow ze stawami sama karma nie rozwiąze. dlatego warto sie zastanowić na opcja podawania osobnych preparatów, które daja o wiele lepszy efekt niz karma ze wspomagaczami. ja osobiscie, mimo ze mam psa obciązonego dysplazją, spondylozą oraz ogolnymi problemami stawowymi to nie podaje mu takiej karmy, natomiast zawsze dostawał preparaty typu artoflex, caniviton, (doustnie) oraz hyalgan czy cartrophen (w zastrzykach) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekrott Re: Karma dla psa z problemami stawów. 09.07.09, 19:24 dziękuję za poradę, on dostaje oprócz karmy właśnie artroflex ale chciałam mu dodatkowo zapewnic odpowiednią karmę, bo tylko sama karmia nic nie pomoże. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 10.07.09, 00:55 właściwie wszystkie poważniejsze firmy mają w swojej ofercie karmy weterynaryjne dla psów z problemami ze stawami - Royal Canin, Trovet, Hills, Eukanuba - o składzie i przeznaczeniu możesz sobie poczytać tutaj www.krakvet.pl/chore-karmy-weterynaryjne-schorzenia-stawow-c-23_201_202_204_260.html . Polecam przejść się do weterynarza po próbki i zobaczyć na którą pies najlepiej zareaguje. Generalnie wszystkie są dobrej jakości, ale wiadomo- pies jak człowiek tez ma swój gust :) Odpowiedz Link Zgłoś
crocodylwarszawa Re: Karma dla psa z problemami stawów. 26.07.09, 22:37 Witam Ja polecam 2 karmy Royal Canin Mobility Special Large i Hill's J/D , obie karmy dostaniesz w dobrej cenie w GrandeCane.pl Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
only.cerber Re: Karma dla psa z problemami stawów. 08.06.10, 15:00 A może dobrze byłoby zapytać się w sklepie, bo przecież sprzedawcy, no i rzecz jasna weterynarze mają najlepsze informacje co do tego którą karmę najlepiej wybrać. Bardzo dobra obsługę maja na e-karma.pl, więc może dobrze jest się tam zapytać, wydaje mi się, że na pewno bardzo dobrze doradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
neral_0 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 06.07.10, 13:30 To nie jest do końca tak. Na pewno w sklepach internetowych typu krakvet.pl znajdziesz odpowiednią karmę,. Jednak sama w sobie nie rozwiąże ona problemów twojego psa. Wiadomo,że dieta przy stawach ma duże znaczenie,ale w momencie kiedy zaczynają się kłopoty ze wstawaniem psa należy skontaktować się z weterynarzem- teraz przepisuje się zwierzakom specjalne tabletki( tak jak ludziom), które pomagają zahamować rozwój choroby Odpowiedz Link Zgłoś
drop.s18 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 12.07.12, 20:07 ja daje mojemu psu hill's j/d, co 3 miesiące cartrophen 4x co tydzień zastrzyk i przede wszystkim i po tym widzę najwieksze rezultaty fizjoterapia- udało się odstawić przeciwbólowe. Pani nauczyła nas ćwiczeń, masażu i teraz większość robimy sami i koszta dużo mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kociatko2 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 15.07.12, 08:58 Nie wiem, czy tabletki to dobre rozwiązanie. Większość kotów je po prostu zwraca. Mój kot przyjmuje syrop (dodaje do miseczki z wodą) Stavin. Polecam. Przynajmniej kłuć go nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: Karma dla psa z problemami stawów. 19.08.10, 21:35 Najlepiej chyba jednak będzie to skonsultować z wetem. Może rzeczywiście przepisze jakieś leki/tabletki, a może po prostu podpowie jaką karmę wybrać. Można też popytać w sklepach zoologicznych - jeśli pracują tam ludzie, którzy się dobrze znają na rzeczy, to też jakąś poradę można uzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Karma dla psa z problemami stawów. 20.08.10, 00:32 Ja kupuję regularnie, od jakiegoś czasu Eukanubę zawierającą glukozaminę plus (przywóz do domu gratis) i nasz bullek, choć ma już 8 lat jest w doskonałej kondycji :) www.kar-ma.pl/karmy-bytowe-c-21_24_46.html?osCsid=3d0669fd7e6e22eadbc78a485c156382 Odpowiedz Link Zgłoś
kris_wise Re: Karma dla psa z problemami stawów. 31.08.10, 13:49 możesz rzucić okiem na karmę NUTRA NUGGETS Performance, ale radzę mimo to skontaktować się z weterynarzem lub chociaż obsługa sklepu - oni na pewno doradzą lepiej odnośnie tych stawów. Bo nie wydaje mi się żeby sama karma załatwiła sprawę, choć na pewno ma wpływ :] Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 15.07.11, 07:59 qarola87 napisała: > tez mam takie wrażenie że sama karma nie wystarczy potrzeba jest także rehabili > tacja , która pomoże twojemu psu Przecież w tym wątku wcale nie chodzi o to, by pomóc jakiemuś sierściuchowi tylko o to, żeby sprzedawać "weterynaryjną" karmę właściwej marki, o tak zwanej "szeptanej reklamie" nie słyszała.;) Moderatorów oczywiście jak zwykle tu nie ma...:( Odpowiedz Link Zgłoś
kotmuka Re: Karma dla psa z problemami stawów. 19.07.11, 14:48 Ja osobiście polecam Eukanubę i Royal Canin - tu jest w miarę tanio, bo to drogie karmy w sumie są: www.zoohurtowo.pl/kategorie?PHPSESSID=0024182d2aa59cd1ffaf047baeec8ae1&q=stawy&x=0&y=0 Odpowiedz Link Zgłoś
tracershy66 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 28.07.11, 15:34 Mam 11-letnią suczkę rasy dalmatyńczyk i i zaczyna się u niej rozwijać dysplazja starcza. Problem jest jeszcze niewielki. Kupiłem jej karmę eukanuba sensitive joints na wrażliwe stawy, od razu 2 paki po 12,5 kg i spotkała mnie niemiła niespodzianka. Pies nie chce jej jeść. Woli zwykłe czappi i pedigree. Odpowiedz Link Zgłoś
roszpunka3 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 02.08.11, 15:22 Ja mam zaprzyjaźniony sklep z karmą, w którym kupuję żarełko dla psa - to sklep internetowy Krakvet, możesz spokojnie do nich zadzwonić i spytać o poradę telefonicznie - jaka karma byłaby najlepsza dla Twojego zwierzaka, przedstaw problem i dobiorą odpowiednią na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 04.08.11, 10:13 Nie radzę kupować w krakvecie - drożyzna i są wyjątkowo niesolidni. Odpowiedz Link Zgłoś
kociatko2 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 08.07.12, 17:59 Witaj. Wiem, że Twój pies cierpi. Powinnaś udać się z nim do weterynarza. Powinien pomóc jakiś solidny lek. Polecam Ci również, z resztą tak jak poprzedniczka wspominała, coś wspomagające leczenie. Mianowicie jest to syrop-Stavin. Zawiera aktywne składnik pomagające w odbudowie chrząstki stawowej. Dodatkowo to syrop. Będziesz miała pewność, że nie zwymiotuje albo, że nie będzie chciał przyjmować. Spróbuj. Myślę, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla0 Re: Karma dla psa z problemami stawów. 08.07.12, 22:42 Moja suczka też miała problemy z powodu nadwagi. Dobry jeżeli nie bardzo dobry efekt dawało gotowanie galaretki z kurzych łapek dodatkowo wspomaganych żelatyną. Sposób skuteczny i niedrogi. Generalnie nawet na ludzi działa więc powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: Karma dla psa z problemami stawów. 09.07.12, 22:40 Mój 11 letni nowofundland od kilku lat je Hills j/d. A jest wybredny. Przetestowałam karmy innych firm i nie wszystkie mu smakowały. Odpowiedz Link Zgłoś