Dodaj do ulubionych

suczka york

22.08.09, 13:11
dwuletnia, ostatnie szczenię z miotu( z niewielkimi deficytami w
rozwoju), na spacerach strasznie sie opluwa. Po wyjsciu ma pyszczek
jakby zanurzala go w beczce wody!co może być tego przyczyna? Wet.
twierdzi ze taka jej uroda, inny ze to minie, a Zuza nadal biega z
oplutą mordką!
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: suczka york 22.08.09, 13:16
      Kolejność szczeniat w miocie nie ma wpływu na ich rozwój. Co to znaczy "z
      niewielkimi deficytami w rozwoju"? Zęby ma wszystkie, zgryz prawidłowy?
      • anasz Re: suczka york 22.08.09, 22:37
        ma wszystkie zeby zgryz prawidłowy, jest bardzo chuda, ma wygiety w palak
        grzbuieciek , przeszla juz operacje stawu, wolniej niz inne pieski reaguje na
        polecenia, musi byc caly czas pilnowana , bo traci orientacje i rozpaczliwie
        szuka swojej pani, ktora ja bardzo kocha. wiem wiem, ze takich szczeniat sie nie
        rayje powiecie, ale jej pani ja ratowala po urodzeniu wlasnym oddechem. tak tez
        bywa.tylko zapluta łazi biedula! latem to pestka, ale zima....
        • semi-dolce Re: suczka york 22.08.09, 23:15
          Rozumiem, że pies jest po prostu upośledzony. Cóż, może to slinienie sie wynika
          własnie z tego? Wycieraj ja po prostu.

A co do ratowania własnym oddechem, czyli reanimacji szczeniat usta-usta - jest
          to najłatwiejsza i najskuteczniejsza metoda pobudzania akcji oddechowej u
          noworodka i wiekszośc hodowców, gdy szczeniak rodzi sie "utopiony", czyli nie
          zaczyna sam oddychać, tak własnie robi :) Kiedyś reanimowałam tak szczeniaka
          urodzonego przez cesarkę, u weta. Obok stała jakas studentka co miała praktyki.
          Kiedy zobaczyła jak to robię (no fakt, może nieco to oblesne, bo się te wody z
          nosa i pyszczka wysysa i trzeba coś z nimi zrobic - ja osobiscie wypluwam)
          najpierw zrobiła się zielona, a potem poleciała do kibla... Powodzenia
          dziewczynie w zawodzie życze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka