Dodaj do ulubionych

Do mcmaxim

17.01.04, 21:07
Pana zabawa w jedynego sprawiedliwego deilkatnie mówiąc mnie irytuje.
Usiłuje pan walczyć ze slezanem i jego ferajną jednocześnie atakując m.in.
moją osobę.
Proszę konkretnie wskazać, gdzie moje poglądy są skrajne.
Przez Slezana i jego ferajnę jestem nazywany gorolski okupant z Żywca, debil,
menda, itp.
Wszyscy mieszkańcy Małopolski do dla nich gorole, gorolscy okupanci.
Ja nigdy nie nazywałem w ten sposób mieszkańców Śląska, zawsze oddzielałem
ekstremistów z tzw. narodu śląskiego od porządnych Ślązaków. Nigdy też nie
negowałem tego, że wielu Niemców wniosło pozytywny wkład do dziejów naszego
regionu,a Habsburgów z Żywca stawiałem za wzór.

Pozdrawiam i zwracam uwagę, że szuka pan wrogów wśród swoich.
Obserwuj wątek
    • tomek9991 I jeszcze jedno mcmaxim 17.01.04, 21:12
      PS : nie wiem, czy pan wie, ale AK nazywane było przez SS "polskie bandy
      szowinistyczne", tak więc jestem już szowinistą dziedzicznym po dziadku z AK.
      • Gość: mcmaxim Re: I jeszcze jedno mcmaxim IP: 195.116.232.* 19.01.04, 19:32
        ps. no to mi niezmiernie przykro, ale szowinizmu nie znosze we wszelkiej
        postaci.
    • slezan Kłamczuszek 17.01.04, 21:25
      Gdzie to określiłem Ci tymi epitetami? Może chciałbyś wzbudzać we mnie takie
      emocje, ale niestety, na to liczyć nie możesz.
      • albrecht1 Re: Kłamczuszek 18.01.04, 08:29
        Hmm, wygląda na to, że tytułowa wypowiedź Tomka jest przykładem zachowania
        określanego w psychologii pod nazwą projekcji.
        Znamienne jest to, że tym razem nasz śledczy internauta nie zamieścił żadnego
        linku na poparcie swych tez.
        Oj, nieładnie Slezan, nie staramy się. Nie zdążyliśmy jeszcze obrazić Tomka. A
        mówiłem tyle raz-po kolei, najpierw my, a dopiero POTEM Tomek. Nie można
        zmieniać kolejności. Tomku, proszę pamietaj o tym! ;-))).
    • Gość: mcmaxim Re: Do mcmaxim IP: 195.116.232.* 19.01.04, 15:12
      chlopcze... zaczynasz do mnie list kierowac, nastepnie przechodzisz do ataku na
      innych... chocby to jest skrajne - skrajna niekulturalnosc. ja sie nie bawie -
      ja chce skonczyc na tym forum z tematami niedotyczacymi miasta!!! i na razie sa
      tutaj 2 osoby z ktorymi bede sie staral cos zrobic - radny j. heczko i wikin -
      bo reszta forumowiczow nie ma ochoty tak na prawde wlozyc wysilku w budowanie
      miasta...

a moj dziadek walczyl w Wehrmachcie, i jestem z tego dumny, i co mi powiesz?

ble :-/
      • tomek9991 Panie mcmaxim ! 19.01.04, 15:46
        Teraz to już jestem mniej grzeczny. To Pan mnie bezpodstawnie obgadywał
        w listach do innych, a teraz obłudnie Pan kolejny raz udaje świętego,
        że wspomniałem w liście do Pana o Slezanie.
        Zresztą wobec Slezana i jego znajomych też Pan udaje swiętego, bo słusznie im
        zarzuca chamstwo, ale z drugiej strony sam Pan z upodobaniem stosuje wyzwiska.
        Nie lubię obłudy w tak krańcowej postaci jak Pańska.

Moze i jestem niegrzeczny, odpowiadam czasem ostro, ale skrzydeł anioła sobie
        obłudnie nie przyprawiam.

Bez żalu żegnam
        • wilym Re: Panie mcmaxim ! 19.01.04, 15:52

> Bez żalu żegnam

Adieu, moze teraz w koncu fora znormnalnieja.
          • jeos Re: Panie mcmaxim ! 19.01.04, 16:34
            wilym napisał:

>
            > > Bez żalu żegnam
            >
            > Adieu, moze teraz w koncu fora znormnalnieja.
            Jak ty i twoi szurnięci kolesie z RAŚ wróca w końcu na Śląsk to forum Bielsko-
            Biała od razu znormalnieje.
            • wilym Re: Panie mcmaxim ! 19.01.04, 17:10
              Forum Bielsko-Biala chcac nie chcac juz samej swojej natury, przynajmniej w
              polowie, jest na Slasku :-)
      • monachium1 Re: Do mcmaxim 19.01.04, 17:44
        Gość portalu: mcmaxim napisał(a):

> a moj dziadek walczyl w Wehrmachcie, i jestem z tego dumny, i co mi powiesz?
        >
        > ble :-/

Zadajesz te pytanie Tomkowi, ale sprobuje Ci odpowiedziec...'chlopcze'.
        Jestes dumny, ze Twoj dziadek sluzyl w Wehrmachcie,cudownie, ale znam lepsze
        powody do dumy.
        Czy jestes pewien, ze twoj dziad przebyl sluzbe w Wehrmachcie godnie, jak na
        zolnierza przystalo, czy jestes pewny, ze walczyl i zabijal zgodnie z kodeksem
        wojskowym, czy jestes pewien, ze nie rozstrzeliwal jencow wojennych, albo ze nie
        zgwalcil jakiejs babiny na Ukrainie? Czy jestes tego pewny?
        Czy tez jestes kolejnym przykladem idiotow twierdzacych, ze Wehrmacht walczyl
        szlachetnie?
        I od razu Ci odpowiem, nie mozesz byc tego pewny. Wiec z czego jestes dumny?
        Z jego szlachetnej drogi w szeregach Wehrmachtu, czy tez dumny jestes z
        zamordowanych istot ludzkich, byc moze z udzialem Twego dziadka. Przeciez nie
        pochwalilby sie z tego rodzaju dowodow szlachetnosci Wehrmachtu.
        Zanim wiec nazwiesz kogos poblazliwie "chlopcze" uzmyslow sobie, ze takim
        chlopcem bezmyslnie wypowiadajacym sady o innych na tym forum jestes Ty.
        Chcesz skonczyc rozmowy o innych sprawach niz te dotyczace B-B, ale jednak nie
        mozesz sobie odmowic poinformowania forumowiczow o dumie z pobytu dziadka w
        Wehrmachcie, malo tego, pytasz nawet Tomka "i co powiesz"?
        Badz "chlopcze" dumny i durny z czego Ci sie zywnie podoba i wroc do dyskusji o
        tramwajach. Pa, pa.
        • teschiner ja w kwestii formalnej 19.01.04, 18:31
          zbrodnie dokonywane przez armie sa niestety rzecza normalna. Nie zamierzam
          wybielac wehrmachtu, dodam ze Rosjanie wygrali wojne - madrej glowie dosc...
          T.
          • Gość: mcmaxim Re: ja w kwestii formalnej IP: 195.116.232.* 19.01.04, 19:29
            wniosek przyjety. dobry jest zawsze ten kto wygral. i tyle mozna powiedziec.
            amen.
        • Gość: mcmaxim Re: Do mcmaxim IP: 195.116.232.* 19.01.04, 19:27
          ehm... on napisal o AK, ja o drugiej stronie. wiem, ze moge byc dumny: moj
          dziadek stacjonowal we francji, do wojska poszedl nie dlatego, ze chcial, bo za
          cholery nie chcial, ale stwierdzil ze ojczyzna wzywa. ten czlowiek jest taki ze
          muchy by nie skrzywdzil, a jakby pistolet do reki dostal to sam by sie pewnie,
          pierdola, postrzelil ;-) i jestem dumny nie tyle z tego ze sluzyl po akurat
          przegranej stronie, ale z tego ze nie odmowil sluzby ojczyznie. amen.
          • teschiner Re: Do mcmaxim 19.01.04, 20:04
            Gość portalu: mcmaxim napisał(a):

> moj
            > dziadek stacjonowal we francji, do wojska poszedl nie dlatego, ze chcial, bo
            za
            >
            > cholery nie chcial, ale stwierdzil ze ojczyzna wzywa. ten czlowiek jest taki
            ze
            >
            > muchy by nie skrzywdzil, a jakby pistolet do reki dostal to sam by sie
            pewnie,
            > pierdola, postrzelil ;-) i jestem dumny nie tyle z tego ze sluzyl po akurat
            > przegranej stronie, ale z tego ze nie odmowil sluzby ojczyznie. amen.

i to wlasnie byla tragedia ludzi z tego regionu, ktorym szalejace w
            dwudziestoleciu nacjonalizmy ( a i wczesniej nieco) narobily zamentu w glowach.
            chcailbym, by to sie nigdy wiecej nie powtorzylo, jednak po akcjach niektorych
            na tym forum (i forum Cieszyn) obawiam sie ze znow bedziemy musieli dokonywac
            takiego wyboru lub co gorsza wybiora za nas (wirtualnie juz to sie dzieje)
            smutne!
            pozdr.
            T
            P.S.
            NA Monte Cassino :))))))))))))))
            • tomek9991 "Kamaraden" Albrecht, Slezan, Teschiner, mcmaxim 19.01.04, 20:20
              To wy nonstop judzicie i robicie wszystko, aby doszło do konfliktów etnicznych.
              Te ciągłe prowokacje w stylu duma z dziadka w Wehrmachcie,a następnie pocieszne
              struganie wariata i udawanie niewiniątek
              są żałosne.
              • teschiner mcmaxim przeczytaj to nie zniechecaj sie postem T9 19.01.04, 20:57
                witam w klubie!, musze powiedziec ze ja do elitarnego klubu "zacieglych wrogow
                T9991" dostalem sie za slowa "brawo Slezan".
                jezeli wierzyles w o co T9991 wypisuje o ludziach to masz probke, zastanow sie
                teraz nad etykietka schloonsackowiec ktora tak chetnie szafuje T9991 w
                odniesieniu do niektorych osob.
                jezeli chcesz pogadac sensownie na tematy z bielska, o bielsku i o okolicy,
                wlaz na forum Cieszyn, pusto, cicho i tomaszek juz nie wpada (albo robi to
                rzadko a wtedy go ignorujemy) zapraszam jeszcze raz!
                T.
                • Gość: mcmaxim Re: mcmaxim przeczytaj to nie zniechecaj sie post IP: 195.116.232.* 20.01.04, 10:57
                  wiesz... tacy ludzie jak on juz mnie nie obrazaja - nauczylem sie w zyciu
                  puszczac pewne rzeczy mimo uszu... czy tez oczu :) ten czlowiek tak samo
                  rozdaje etykietke schlonsaken, jak oni gorole.
                  eh... a ja po prostu chce byc bielszczaninem... :-/

:: mcmaxim of the dark hell ::
                  :: mcmaxim@//nospam//boo.pl ::
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka