bebokk 31.01.04, 20:20 Mam POWAŻNE pytanie, gdzie to jest : republika.pl/widokowki/001-bielsko.jpg Ja nie mam pojęcia. Zachęcam też do obejrzenia innych widokówek : republika.pl/widokowki/page2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albrecht1 Bleichstrasse 01.02.04, 07:50 Widokówka pokazuje fragment Bleichstrasse, ulicy Blichowej, na Przedmieściu Żywieckim, w kierunku do centrum miasta. Budynki z lewej strony ulicy, to zajezdnia tramwajowa "BB Elektrische Localbahn" oraz pierwszej w mieście elektrowni. Z prawej natomiast widać nieistniejący juz budynke Restauracji Lodowej Eislaufplatz, którą oddano do uzytku w roku 1896. Obok restauracji w zimie organizowano lodowisko, którego do tej pory miasto nie posiadało. Dziś jest to ulica Partyzantów. W miejscu restauracji, są korty tenisowe, potem przychodnia lekarska, park i pomnik Mickiewicza. Budynki zajezdni i elektrowni istnieją nadal. Mieści się tam m. in. serwis samochodowy (przedstawiciel chyba Toyoty) oraz Euromarket. Zaraz za nimi jest budynek SP 5. Odpowiedz Link Zgłoś