Gość: Człowiek Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.10, 12:31 I bardzo dobrze. Ja już od dawna nie jem trójek i dwójek tzn. z chowu klatkowego tzn. od zestresowanych kur jedzących mączkę rybną. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo 26.03.10, 12:45 Dwójki są z chowu ściółkowego a nie klatkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU-Bass Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo IP: *.aster.pl 26.03.10, 13:42 A ja proponuję aby wszyscy ekoterroryści w ramach protestu nie jedli nic. I niech się jeszcze gdzieś trwale przykują. Za miesiąc tematu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo IP: *.botany.gu.se 26.03.10, 12:37 Do tego przdal by sie rowniez zakaz trzymania swin "na ruszcie". Wszyscy bysmy na tym skorzystali. Produkty ze zestresowanych, karminych antybiotykami (bo inaczej choruja na potege) zwierzat nie nadaja sie do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood w mieście nie wolno mieć swojej kury 26.03.10, 12:54 chyba że ma się dom wolnostojący, ale już bliźniak nie. W Wielkiej Brytanii, swojego czasu hitem były klatki do ustawienia na balkonie z kurą w środku- dochód to codziennie nowe świeże jajko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona____ To cieszy IP: 77.223.204.* 26.03.10, 12:59 wcale mi ich nie szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU-Bass Re: To cieszy IP: *.aster.pl 26.03.10, 13:22 Będzie Ci szkoda jeżeli ktoś z twoich bliskich lub Ty straci pracę ze względu na zlikwidowanie wielu ferm. To nie musi być zaraz bezpośredni skutek - ale gospodarka to naczynia połączone, a dobro kur ni emoże być tutaj priorytetem. Używanie słowa "humanitaryzm" w odniesieniu do zwierząt to wynik kampanii propagandowej ekoterrorystów. Zdrowo myślący człowiek widzi absurd takiego podejścia. Co to za termin-potworek "dobrostan zwierząt"! Do tego trzeba wziąść poprawkę na rzetelność informacji podawanych przez gaz wyborczy - obiektywizm tego medium ma wartość kurzego nawozu. Być może istnieją fermy w których kury trzymane są w kiepskich warunkach, ale jestem przekonany że tutaj tak samo jak w wielu innych materiałach o np. zboczeńcach i feministkach ostro przejaskrawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka niech zamkna te obozy w choleręi zbankrutują IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 26.03.10, 13:01 Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: niech zamkna te obozy w choleręi zbankrutują 26.03.10, 14:23 "Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie to wieczna Treblinka" (Icchak Bashevis Singer) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staryzgred Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.acn.waw.pl 26.03.10, 13:07 Kura nioska często siedzi zamknięta w małej klatce przez całe życie. Nie widzi słońca, nie może grzebać w piasku. Gdy przestaje nieść jajka, kończy życie i trafia do ubojni drobiu. To doprawdy straszne! Nie po to prowadziliśmy lud na Bastylię, nie po to walczyliśmy z faszyzmem, nie po to ONZ przyjmowało Powszechną Deklarację Praw Człowieka, nie po to Abe Lincoln, Martin Luter King i JFK stracili życie, nie po to moi przodkowie z dziada-pradziada uprawiali drób i do k... nędzy nie po to studiowałem weterynarię i przez 35 lat leczyłem zwierzęta - żeby teraz gnębione nioski nie mogły oglądać słońca i grzebać sobie w ziemi!!! Najwyższy czas stworzyć CLB (Chicken Liberation Front), który wyprowadzi nas z tego smutnego okresu ciemności i pogardy dla losu naszych "braci mniejszych". Hej, hej! Szable w dłoń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwajcar wstyd IP: 188.33.158.* 26.03.10, 13:09 Jak można truć naród kurami i jajkami z tych polskich ferm? Tylko w tym kraju jest to możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i_van niech zamykają! wole jaja od wolnych zielononóżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noe Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:12 Cóż jest warte jajko okupione bezmiernym cierpieniem kury uwięzionej przez jej całe, krótkie życie w klatce uniemożliwiającej jej poruszanie się. Tych wszystkich chłopów dręczących kury należałoby zakuć w dyby na przynajmniej 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRU-Bass Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo IP: *.aster.pl 26.03.10, 13:39 Aż się wzruszyłem. Napisz poemat o krzywdzie kur - może zostaniesz wieszczem grinpisu Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardj2 Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone 26.03.10, 13:25 juz wiem jaka bedzie nastepna akcja tych oszolomow "ekologicznych" (co ekologia ma wspolnego z wielkoscia klatki ??) Bedzie chodzilo o to zeby przed ubojem krowke pocalowac w czołko, no zeby jej tak smutno nie bylo !!! moz na tez bedzie powiedziec pare slow np. "przepraszam ze cie zaraz odstrzele" oszolomy, przyglupy, matoly !!!!!!! Jaka byla najwieksza kleska ekologow ?? Wyginiecie dinozaurow !! im sie marzy Jurasic Park !!! ale zakladam sie pierwszych trzech "zjedzonych" to beda ekolodzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisanka Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.limes.com.pl 26.03.10, 13:29 Niedługo złote jajko nie będzie synonimem bogactwa, a synonimem zwykłego jajka od kury. Nie wiem jak wy Panowie ale ja się solidnie biorę za typowanie meczy, wrzucam w google i zaczynam mam nadzieję zarabiać :), oczywiście kokosy na jajka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajożerca Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.ip.netia.com.pl 26.03.10, 14:06 Trzeba było myśleć wcześniej zamiast jeździć na wczasy zagraniczne. Teraz jest za późno??? :-))) Chyba liczycie od początku na jakieś ulgi. Jak nie pójdę do pracy, to mi w sklepie ulgi za to w sklepie nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.terminus.pl 26.03.10, 15:33 W Trójmieście, konkretnie w Gdańsku, jajecznica z dwóch jaj już kosztuje "majątek". Przechadzając się po ul. Długiej, opodal Zielonej Bramy, zauważyłem cennik restauracji. Między innymi była pozycja: "jajecznica z dwóch jaj", podana cena to...19,90 zł. Restaurator zapytany o tak wysoką cenę, przecież niewyszukanego dania, odpowiedział że to "zasługa" władz miasta, które narzuciły na restauracje "ogromne daniny", i aby im sprostać właściciele muszą windować ceny "pod niebiosa". SMACZNEGO, ja nie skosztuję tej "jajówy", ale może radni Gdańska, może pan Prezydent Gdańska.., jeszcze raz smacznego !. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczo 26.03.10, 18:06 Eee tam. Przecież Gdańsk robi akcję "za pół ceny", więc tą samą jajecznicę będzie można zjeść za dychę. Okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.pools.arcor-ip.net 26.03.10, 15:39 bardzo dobrze! jajkom "3" mowie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Demagogia 26.03.10, 15:41 Nic złego się nie stanie. Wielkie fermy (?) zdążą się przygotować, bo jeszcze na głowę nie upadły, żeby tracić dorobek iluś lat pracy z powodu opieszałości; a do głosu dojdą hodowle ekologiczne, obecnie stanowiące niszę. Na tyle wejdą na rynek, że obecna cena jajek z "ekologicznego chowu" zmniejszy się. Może ostatecznie zostanie wyższa niż obecne trujące bombki zwane jajkami, ale konsumentowi i tak się to opłaci, jak mniej zapłaci potem za leki. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny jajeczNica w obietnicach 26.03.10, 16:28 Tu juz nie chodzi o kury tylko spelnianie wymogow Totalitarnej UE z zapedami do kontrolowania kazdej galezi gospodarki i uzaleznienie jakosci zycia od decyzji z samej gory. Tu nie ma nic do rzeczy wolny rynek tylko dyrektywy w mysl, ktorych nawet liczna konkurencja wymrze pod dyktando papierkow z Brukseli. Reszta to iluzja wolnosci handlowej. Krok po kroku naklada sie kajdany na kazdy rodzaj dzialalnosci przez rozne ograniczenia i wyciaga sie konsekwencje wobec niepokornych.rezygnacja z czlonkostwa z UE to jedyne wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: jajeczNica w obietnicach 26.03.10, 18:13 Słusznie prawisz. Powinniśmy wystąpić z UE i wprowadzić model chiński. Tam nie mają tych wstrętnych norm unijnych i swobodnie raczą się smogiem, zanieczysczeniem wód, toksycznymi odpadami i lasami kopcącyh kominów, żeby móc wdychając szkodliwe opary produkować trujące kubki i zabawki. Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darth vader za pierwszej komuny chowałem kury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 17:06 za drugiej też mogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chestanczyk Konsumentowi jest objętny kraj pochodzenia jaj. IP: *.chello.pl 26.03.10, 17:26 Czesi zarobią i słowacy I Węgrzy czy Litwini poprawią swoją trudną sytuacje gospodarczą, a polski chłop siądzie na miedzy i zapłacze... Nadzieja w Pawlaku, chłopaki coś pewnie wymyślą. Dobrze być w Unii - Polska to kraj w którym żyje się duszno. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny RE : swoboda t 26.03.10, 18:29 Chinski model ??? a wiesz co to suwerennosc i niezaleznosc? MOZE dla ciebie UNIA albo CHINY czy Norwegia ma model Chinski czy UE? wspolczuje zawezonego myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ...PRECZ z tanim scierwem !!!!! IP: 217.97.182.* 26.03.10, 18:36 Co z tego ,że tanie jak scierwo!!!!! Ludzie kupujcie rozsądnie jedzenie.... lepiej mniej a dobrze!!!! Tanie buły,jajka,mięso z marketów to syf,który i tak wyrzucacie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone 26.03.10, 20:12 wyrażam zgodę na wzrost ceny jajka o 100% pod warunkiem że najpóźniej w ustalonym terminie, bez jakiegokolwiek przedłużania kury bedą mieć choć trochę lepsze warunki oczekiwania na śmierć. a hodowcom proponuje by sami sobie zafundowali tylko 1 rok stania w jednym miejcu, bez mozliwości przemieszczania się. tylko 1 rok, nie całe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone 26.03.10, 21:13 Polska norma: zawsze ze wszysztkim na ostatni koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.10, 21:34 tak się likwiduje konkurencję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kled Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.sta.asta-net.com.pl 26.03.10, 22:42 Jak zwykle beczą. Ja wolę jajka z normalnego chowu, a nie barbarzyńskiego. To tyle w tym temacie.Nie można sobie dogodzić i cnotę zachować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Jajecznica tylko dla bogatych? To niewykluczone IP: *.galileusz.3s.pl 27.03.10, 00:45 dodatkowo flaga uni europejskiej w kazdej klatce,zeby im sie lepiej zylo i znosily duze unijne jaja Odpowiedz Link Zgłoś