Dodaj do ulubionych

Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzia

IP: *.deep.exponet.com.pl 06.03.04, 18:30
Czy wiecie może kto jakie nazwiska związane z BB znajdą się na listach w
wyborach do parlamentu europejskiego?
Wydaje mi się że warto by znalazłe się tam choć jedna osoba z Podbeskidzia
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • teschiner Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 06.03.04, 20:10
      wydaje mi sie ze najbardziej odpowiednim kandydatem na naszego podbeskidzkiego
      kandydata, ktory ten region, czyli nie bojmy sie powtorzyc, to nasze
      PODBESKIDZIE reprezentowac jest godzien to........

tada...

Alex.stela

(jako ze goracym zwolennikiem Podbeskidzia jest!)

nie kandydujacy
      T.
      • slezan Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 06.03.04, 20:19
        Tyś to nie żaden słoń ani żyrafa, ale wredna małpa jest:-)
      • albrecht1 Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 06.03.04, 20:20
        O, tak!
        Jak donosi ostatni GZC Podbeskidzie trapi susza. (vide str.8). Wyjaśniając-
        chodzi o górskie miejscowosci w czeskiej częsci Śląska Cieszyńskiego ;-).
        • mazer Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 06.03.04, 20:28
          Oczywiście panowie, smiejcie się. Śmiech to zdrowie.
        • teschiner Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 06.03.04, 20:34
          albrecht1 napisał:

> O, tak!
          > Jak donosi ostatni GZC Podbeskidzie trapi susza. (vide str.8). Wyjaśniając-
          > chodzi o górskie miejscowosci w czeskiej częsci Śląska Cieszyńskiego ;-).

Nic tylko ci wredni Czesi podebrali ten postepowy pomysl jakim bylo jest i
          bedzie PODBESKIDZIE!

(wasz podbeskidzki portowiec - watek na forum cieszyn wyjasnia))
          T.
      • alex.stela Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 08.03.04, 10:18
        teschiner napisał:

> wydaje mi sie ze najbardziej odpowiednim kandydatem na naszego podbeskidzkiego
        > kandydata, ktory ten region, czyli nie bojmy sie powtorzyc, to nasze
        > PODBESKIDZIE reprezentowac jest godzien to........
        >
        > tada...

> Alex.stela

OK. No to po "Podbeskidziu" (dlaczego kiedy piszę to słowo mój komputer zgłasza ERROR?).

Ja natomiast proponuję na kandydata do Rady Rejsu pana, który mnie zaproponował.
    • Gość: Kaligula Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.03.04, 21:20
      Mam nadzieje, ze ta rozmowa nie przerodzi sie w kampanie wyborcza!!!:(
    • cesarok Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 07.03.04, 11:41
      Gość portalu: erka napisał(a):

> Czy wiecie może kto jakie nazwiska związane z BB znajdą się na listach w
      > wyborach do parlamentu europejskiego?
      > Wydaje mi się że warto by znalazłe się tam choć jedna osoba z Podbeskidzia
      > Pozdrawiam wszystkich

A jo sie grzecznie pytom co to je to PODBESKIDZIE.
      • alex.stela Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 08.03.04, 10:20
        Tego nikt nie wie, ale pogadać se można.
        ;-)
        • teschiner do Alexa! 11.03.04, 10:49
          Alexsie! serdecznie dziekuje za wysuniecie mojej propozycji zwiazanej z rada
          rejsu, ja jednak pozostnem KO-wcem! co ty na to?!
          po drugie - oczywiscie domyslasz sie ze jako stary spiskowiec i wogole
          "toconajgorsze itd" wysunalem wlasnie twa kandydature, by region ow wlasnie
          zniknal z mapy, swiadomosci, itd.
          a jak juz sie to stanie to nareszcie zakroluje nam "Region
          BelskoBialskoBeskidzki" czego sobie i innym zyczac
          popierajacy cie (i juz oflagowany)
          T.
    • Gość: benek Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 22:27
      Platforma wystawia Wawrosza (tego od opla) i właścicielkę radia Bielsko
      Małgorzatę Handzlik (?!). SLD chyba Kobielusza. Z Samoobrony pewnie Moskała, bo
      się uczy angielskiego. Tak że generalnie straszna bryndza i egzotyka.
      • Gość: Filomena Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.ids.bielsko.pl 11.03.04, 11:48
        Nie tylko bryndza i egzotyka ale PRYMITYW!
        Czy naprawde nie znajdzie sie ktos kto ma lapki nie do brania tylko do
        rzetelnej pracy a glowke do myslenia.
        W koncu pojedzie ktos kto nie bedzie nas reprezentowal tylko sie oblawial
        (jakby nie mial juz dosc!)a my jak zwykle pokryjemy koszty z naszych podatkow.
        Pozdrawiam
      • Gość: do benka Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.visp.energis.pl 12.03.04, 01:04
        Masz rację - dupa!!!
        Platforma Obywatelska- toż to kur zapiał śmieszne!!!
        • Gość: Olo podobno Polack czy jak mu tam ma startować.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 19:01
          ....i co Wy na to???

teraz to już bryndza owczo-krowia
    • Gość: Kaligula Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.03.04, 00:42
      Ciekawe czy LPR który jest przeciwko U.E wystawi kandyadtów do Parlamentu
      Europejskiego??:) skoro sa mu przeciwni to według mnie nie powinni wystawiac do
      kampani swoich ludzi:)... a jesli wystawia to dobiero bedzie znak, ze walka o
      stołki w Parlamencie dotyczy ludzi ktorzy jej sie sprzeciwiaja:)
      • tomek9991 Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 13.03.04, 09:22
        Kandydat powinien być wspólny dla ludzi z dawnej Solidarności.
        Tylko tak można wygrać z Lepperem i z SLD.
        LPR zrobi, jak zechce. Ja do fanklubu tej partii nie należę.
    • tomek9991 Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 13.03.04, 09:19
      Zgłaszam w swoim imieniu Marcina Tyrnę, dawnego wicemarszałka senatu.
      Ma poparcie w Bielsku i w Żywcu oraz Cieszynie.
      • Gość: Bolek Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 10:58
        Chyba żartujesz - gorszego kandydata będzie trudno poszukać. Jak wybierzecie
        Tyrnę, to będzie następująca kolej rzeczy: Tyrna - Koenig, Koenig - Tyrna itd.
        Chociż ... zawsze znajdzie się gorszy.
        Pamiętam dobrze czasy z lat 80-tych. Tyrna protestował między innymi przeciwko
        temu, że przewodniczący ZZ to była praktycznie "dozgonna" funkcja. I co? On coś
        zmienił - od końca lat 80-tych ze zmianami jw. pełni tę funkcję w Solidarności -
        okazało się, że sam jest też nizastąpiony (czt. niezatapialny - chyba mu się
        ta "funkcja" spodobała, jak zresztą wszystkim jego poprzednikom z "lewej"
        i "prawej"). A tak na marginesie zapytam - jaki język obcy zna ten Tyrna ? W
        Befamie był szlifierzem, w senacie wybrano go wicemarszałkiem, ale jak dobrze
        pamiętam, wybrali go koledzy z "S" - w tym też czasie śmiano się, że jest to
        tak jak za czasów Kaliguli, gdzie i koń mógł być senatorem (to akurat nie
        aluzja do Tyrny, tylko ogólne, historyczne spostrzeżenie).
        • tomek9991 Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi 26.03.04, 15:10
          Z wyjątkiem cahmskich personalnych ataków niczego nie napisałeś.
    • Gość: radny Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 17:44
      z narodowego komitetu wyborczego wyborców zbigniew wawak
    • Gość: kiki Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.msk.pl 23.03.04, 22:10
      Powinien kandydować Krywult, gdyby się dostał to dałby spokój swojemu
      nieudolnemu rządzeniu miastem - wszyscy byśmy na tym zyskali !!
      • Gość: radny Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: 195.116.105.* 25.03.04, 15:48
        jestem za !!!!
        biedna unia hahaha
        józef heczko
    • tomek9991 Małe podsumowanie 26.03.04, 15:20
      Znamy kilka nazwisk z Bielska.
      Do tego Buzek z Olbrychtem jako związani dawniej z Cieszynem zdobędą sporo
      głosów u Cieszyniaków.
      A co z innymi kandydaturami ?
      • Gość: Kaligula Re: Małe podsumowanie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.03.04, 17:07
        tez mi sie tak wydaje, ze buzek z olbrychtem zbiora duzo głosow...
        sa oni juz znani nam na secie politycznej...
        buzek były premier, na pewno nie jest ciemniakiem w sprawach U.E.
        olbrych tez z nia ma sporo wspulnego...
        mysle, ze jak narazie razem z wawakiem to sa chyba najkonkretniejsze propozycje
        (sposród wymienionych tu na forum)...
        • tomek9991 Re: Małe podsumowanie 26.03.04, 18:44
          Szefowa radia Bielsko jest za mało znana, żeby na nią głosował ktoś poza
          Bielskiem
          Sojusz Ledwo Dyszy wystawia podobno Gierka II
    • Gość: ich Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bdm.com.pl / *.bdm.com.pl 05.04.04, 09:23
      UW wystawi Staniszewską i jak dla mnie to będzie najlepsza kandydatura
      • Gość: Filomena Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 10:40
        hm...pani Staniszewska moze juz niech sie wycofa na dobrze zarobiona emeryture!
        albo niech sobie spokojnie dziala w miescie, gdzie sie dobrze zagniezdzila w
        intratnych posadkach.
        Tam trzeba ludzi sprawdzonych nie w akcjach tylko w rzetelnej pracy NA RZECZ
        LUDZI REGIONU.
        Sklaniam sie w kierunku przedstawicieli z Cieszyna, poza wiedza i
        doswiadczeniem cechuje ich pracowitosc, kultura i rzetelnosc ewangielicka.
        Co trudno zauwazyc u naszych bijacych sie w piersi.......
        Pozdrawiam dyskutantow
        Filomena
        • Gość: Kaligula Re: Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.04.04, 16:49
          faktycznie zal sciska serce gdyby sie nie odbywały rajdy rowerowe organizowane
          przez pania Staniszewska:( ale z drugiej strony może udało by sie jej cos
          wiecej zorganizowac dla podbeskidzia z parlamentu...
          • Gość: komar Gosia Kieresiowa z Wiseł !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 20:11
            Z listy UW. Na niom trzeja głosować.
        • Gość: goldi Kto do Parlamentu Europejskiego z Podbeskidzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 10:40
          Jakie posadki masz na mysli? Moze pomylilo Ci sie z tymi, na ktorych
          zagniezdzily sie u-PO-ludki? Te ktore siedza na stolkach jeszcze od czasow PRL-
          u a teraz nazywaja sie Platformers? Buzek juz byl. To ze moze byc gorzej, wcale
          nie jest argumentem za. Poza tym glupota jest mieszanie w to religii. To
          swieckie wybory i swiecka sprawa. Jezeli komus marzy sie panstwo, w ktorym
          czlowieka mierzy sie kryteriami religinymi to wynocha do Iranu.
    • Gość: Bartek Kolka Krzysztof RYCAK IP: *.deep.exponet.com.pl 16.04.04, 12:39
      Witam Dowiedziałem się że z listy Inicjatywy dla Polski Będzie startował m.in.
      KRZYSZTOF RYCAK Startuje co prawda z 5 miejsca ale to nie jest przeszkodą żeby
      oddać głos na osobę która (i tutaj moja subiektywna opinia) nie przyniesie
      Bielsku wstydu. Co do reszty kandydatów o których tu przeczytałem, szacunek,
      ale może warto już przejść na polityczną emeryturę.
      (Tylko co robić jak się tylko z państwowego garnuszka żyć potrafi :-)
      Pozdrawiam
      Bartek Kolka
      • wislok1 Re: Krzysztof RYCAK 16.04.04, 20:28
        Inicjatywa dla Polski ? Co to jest ?
    • upr_bielsko Unia Polityki Realnej 18.04.04, 20:44
      Na liście Unii Polityki Realnej na 100 procent znajdzie się jeden Bielszczanin.
      Więcej szczegółów wkrótce.
      • upr_bielsko Re: Unia Polityki Realnej 21.05.04, 22:05
        upr_bielsko napisał:

> Na liście Unii Polityki Realnej na 100 procent znajdzie się jeden
        > Bielszczanin.
        >
        > Więcej szczegółów wkrótce.

Lista nr 5 - Unia Polityki Realnej (UPR)

Nr 7 na liście nr 5
        BARTŁOMIEJ MYSIARA
        lat 27, mieszkaniec Bielska-Białej, przedsiębiorca, absolwent AGH,
        Prezes Stowarzyszenia KoLiber w Bielsku-Białej
        oraz Sekretarz Oddziału Bielskiego UPR.

Jakieś pytania do kandydata ?
    • Gość: Mirobb Kto z Podbeskidzia ma realne szanse na wybor do PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 10:31
      Realna szanse dostania sie do PE ma osoba, ktora znajduje sie na pierwszym
      miejscu. Jedyna taka osoba z Podbeskidzia jest Grazyna Staniszewska. Naszym
      interesem jest posiadanie przedstawiciela w PE. Bede na nia glosowal.
    • Gość: Sympatyk Jak to kto? :-))) Grazyna Staniszewska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.05.04, 15:54
      jak w temacie :-)))
      • Gość: Piast tylko nie Staniszewska, IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 20:40
        na niczym się nie zna, typowa cyniczna populistka, która chciała przedłużyć
        swoją karierę pozornymi regionalnymi antagonizmami.
        • zywy63 Re: tylko nie Staniszewska, 04.06.04, 16:44
          Gość portalu: Piast napisał(a):

> na niczym się nie zna, typowa cyniczna populistka, która chciała przedłużyć
          > swoją karierę pozornymi regionalnymi antagonizmami.

No popatrz Piast, a Ty taki specjalista i nikt sie na Tobie nie poznał i nie
          prmuje do parlamentu. Współczuje Ci, a na Staniszewską i tak oddam głos.
          • Gość: Piast Re: tylko nie Staniszewska, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 21:53
            współczuj sobie biedaczku, a twój głos i tak przepadnie w otmętach.
      • rad81 plakaty Staniszewskej wiszą w Tychach 27.05.04, 18:49
        przejeżdzałem, dziś przez Tychy ale przez miasto i przed piramidą (nie wiem czy
        kojarzycie czy juz widzieliscie ten obiekt czy nie-ale przyznam kurcze superowa
        ta piramida jest wielka gdzieś na 10 pięter) natknąłem sie na plakaty p.
        Staniszewskiej.
        nonono widac ze kampania juz sie rozpoczyna choc jest strasznie niemrawa.
        swojego kandydata juz mam i nie jest nią ta pani.
        • albrecht1 Re: plakaty Staniszewskej wiszą w Tychach 31.05.04, 21:36
          Plakaty pani Senator widziałem również w Chorzowie. Niezła kalkulacja. Za głosy
          mieszkańców Górnego Śląska, chcieć wejśc do PE. Szkoda, ze na tych plakatach
          nie ma antysląskich haseł pani Grazyny. Rozumiem, pamięć dobra ale...
          koniunkturalna.
          I jak tu nie wierzyć, że polityka czasem jest porównywana do pewnego
          zwierzątaka hodowlanego?
          • zywy63 Re: plakaty Staniszewskej wiszą w Tychach 04.06.04, 16:49
            albrecht1 napisał:

> Plakaty pani Senator widziałem również w Chorzowie. Niezła kalkulacja. Za
            głosy
            >
            > mieszkańców Górnego Śląska, chcieć wejśc do PE. Szkoda, ze na tych plakatach
            > nie ma antysląskich haseł pani Grazyny. Rozumiem, pamięć dobra ale...
            > koniunkturalna.

Albrechcie1 !
            Nie pamietasz w jakich okolicznościach była mowa przeciw Śląskowi? Przecież nie
            w ataku lecz w obronie bielskiego przed śląskim - województwem oczywiscie. I
            nie antyśląskie lecz anty-wojewódzkośląskie.
            Bądź zatem sprawiedliwy.
            Pozdrawiam.
            > I jak tu nie wierzyć, że polityka czasem jest porównywana do pewnego
            > zwierzątaka hodowlanego?
            • albrecht1 Re: plakaty Staniszewskej wiszą w Tychach 11.06.04, 16:36
              Przyznam, że wypowiedzi Pani Senator zapadły mi w pamięci w innym kontekście
              niż piszesz Żywy. Jednakże wycinki prasowe z tamtego okresu mam na razie poza
              zasięgiem. Zakładajac, że było jak piszesz zwracam kandydatce honor. Mam
              nadzieję, że w razie wygranej będzie pamiętała, że głosy na nią pochodziły
              równiez ze śląskiej częsci okręgu wyborczego.
            • albrecht1 Re: plakaty Staniszewskej wiszą w Tychach 11.06.04, 17:47
              zywy63 napisał:

>
              > Albrechcie1 !
              > Nie pamietasz w jakich okolicznościach była mowa przeciw Śląskowi? Przecież
              nie
              >
              > w ataku lecz w obronie bielskiego przed śląskim - województwem oczywiscie. I
              > nie antyśląskie lecz anty-wojewódzkośląskie.

Jak to czasem dziwnie wychodzi Żywy. Ja oczywiście mam swojego kandydata do PE
              dr Gorzelika. Co dziwne, to zbieżność tego co napisałeś powyżej z tym co RAŚ, w
              tym i dr Gorzelik mówią już od dawna na temat tego pseudośląskiego województwa.
              Zanim jeszcze cokolwiek pisano o nadchodzących wyborach RAŚ wyraźnie i
              knsekwentnie krytykował taki podział administracyjny zacierający historyczne
              granice regionów. Zdaje się, że nawet poparł inicjatywnę Przewodniczacego Rady
              Powiatu Żywieckiego w sprawie referendum co do przynależności ziemi żywieckiej
              do Małopolski.
      • Gość: kj GRAZYNA STANISZEWKA:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:40
        oczywiscie, ze ona
        • Gość: Bolek Re: GRAZYNA STANISZEWKA:))) IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 09:24
          Jasne - tylko wytłumacz dlaczego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka