Dodaj do ulubionych

Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol

16.08.10, 02:32
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na osiedlu Cztery Pory Roku w BB.
Znalazłem jednak na forum sporo niepochlebnych opinii dotyczących sposobu w
jaki firma Murapol budowała osiedla zarówno w Krakowie jak i w BB. Minęło już
sporo czasu od tamtej dyskusji, czy ktoś teraz mógłby wypowiedzieć się na
temat opinii o słabej jakości mieszkań na osiedlu Cztery Pory Roku? A może od
tamtego czasu Murapol usunął wszystkie wady? Bardzo prosiłbym o kontakt kogoś
kto posiada mieszkanie na tym osiedlu na adres: i_krak@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: 217.149.249.* 16.08.10, 09:41
      Oczywiście mogę Ci udzielić wszelkich odpowiedzi, ponieważ tam mieszkam. Zauważ, że na tym forum wszystkie opinie pojawiały się w momencie kiedy to wprowadzili się pierwsi mieszkańcy, a termin oddania całego osiedla przeciągał się. Po tym czasie wszystko się unormowało. Proszę sprecyzować o który etap chodzi (są 4).
      • Gość: Bakuta Edward Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.08.10, 14:26
        W Bielsku Bialej jest kilka dużo lepszych osiedli. Dla mnie 4PR to badziew z zalanymi garażami i wszechrządzącym grzybem (IV). Dokucza brak placów zabaw i miejsc parkingowych dla gości. Ogólne partactwo wspierane jest brakiem możliwości wyegzekwowania należnej gwarancji.
        • Gość: Mark Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 09:54
          A do tego jeszcze te poranne korki na Kolistej i Andersa w kierunku
          centrum. Brrr...
          • Gość: gość Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: 217.149.249.* 18.08.10, 11:52
            Idąc tym tropem dodam: brrr te samoloty nad domami i ta pogoda taka brzydka!!!
            • Gość: mak Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.37.euro-lan.pl 18.10.10, 13:49
              taaa i ta mgła nad Szyndzielnia w okresie jesieni brrrr :-)
        • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.37.euro-lan.pl 18.10.10, 13:48
          zgadzam sie
      • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.37.euro-lan.pl 18.10.10, 13:47
        wszystko sie unormowało? to jakiś żart. chyba z Murapolu jestes
        • Gość: LOL Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.c35.178.msk.pl 24.10.10, 20:53
          witam a jakie nieprawidłowości są na tym osiedlu ?
          Ps proszę o szczegółowe informacje bo jestem na etapie kupna mieszkania w najnowszej (4 etap) częsci osiedla.
          Proszę o szczegółowe informacje a nie typu jest źle bo to mi nic nie mówi.
          Doradźcie mi na co uważać - dzięki
          • Gość: Krzysiek Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.sferanet.pl 24.10.10, 21:10
            Kupilem mieszkanie od Murapolu. Do dziś sie z nimi sądze. Mieszkanie już zdążyłem sprzedac - zanim sie wprowadzilem. Lista zarzutów przeciewko temu deweloperowi to 4 strony a4. Po prostu totalny szajs jesli chodzi o wykonawstwo. Wszystko mam udokumentowane fotograficznie. Po prostu tragedia!
            Na szczescie kupilem od innego dewelopera piekne mieszkanie i jestem teraz w pelni zadowolony.
      • Gość: Darek Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.95.euro-lan.pl 14.09.15, 12:55
        Witam, Czy ktoś mi może powiedzieć na dzień dzisiejszy jak mieszka się na osiedlu 4 pory roku? Czy coś dzieje się z budynkami, są jakieś zalania, itp, itd? jestem zainteresowany mieszkankiem na tym osiedlu i chciałbym wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę.
    • Gość: kojotex Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.terminus.pl 07.11.13, 13:45
      Witam,

Gdzie znajdę aktualne forum mieszkańców osiedla 4PR w Bielsku-Białej? Dziękuję.
    • Gość: Przestroga Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.14, 19:17
      Berensona: osiedle pełne niedoróbek i milczący deweloper

Osiedle przy Berensona to na pierwszy rzut oka nowoczesne bloki w zielonej części dzielnicy. A w rzeczywistości spory problem dla ludzi, którzy na ich kupno wydali pieniądze, na które będą pracować jeszcze dwadzieścia lat.

Sytuacja jak tysiące podobnych: kredyt, radość z niedrogiego mieszkania w ładnej i spokojnej okolicy, wreszcie na swoim. Dzisiaj wielu przeklina moment, w którym ich wybór padł właśnie na osiedle "4 pory roku".
      - Deweloper sprzedał nam cieknące mieszkania i nie udaje mu się skutecznie usunąć usterek od dwóch lat. Cieknie dachem, rynnami, balkonami, tarasami... nawet garaż jest cieknący, a w kotłowni jeszcze niedawno woda lała się przez komin. Ciągle prosimy o naprawę niedoróbek, bo niedługo kończy się rękojmia. Wtedy zostaniemy z tym sami - napisali w e-mailu do redakcji mieszkańcy osiedla przy Berensona.
      Jak twierdzą, osiedle wybudowano byle jak, byle szybciej. Domofony nie działają, o wystające płyty w świeżo wybudowanym chodniku piesi potykają się codziennie, a altanek śmietnikowych nadal nie postawiono. Usterki zostały wycenione na 570 tys. zł, a sprawa jest już w sądzie. Wnieśli ją mieszkańcy przeciwko deweloperowi, bo - jak tłumaczą - to jedyna szansa na zmuszenie go do wykonania wszystkich napraw.
      Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że przy zawieraniu umów zakupu mieszkań wszyscy zobowiązali się, że nie zrobią nic, aby zaszkodzić deweloperowi w sprzedaży III etapu osiedla.
      - Czujemy się zwyczajnie nabici w butelkę. Przy zawieraniu umów zakupu mieszkań wszyscy zobowiązali się, że nie zrobią nic, aby zaszkodzić deweloperowi w sprzedaży III etapu osiedla. Ten zapis nie wydał się niczym niezwykłym, bo nawet przez myśl nam nie przeszło, że z nowym mieszkaniem będzie tyle problemów i co gorsza, że pozostaniemy z nimi sami - mówią mieszkańcy.
      Przez kilka tygodni próbowaliśmy uzyskać wypowiedź i wyjaśnienie przedstawiciela firmy Murapol. Po wysłaniu kilku e-maili i wykonaniu licznych telefonów zarówno do punktu na Białołęce, jak i centrali oddzwonił do nas radca prawny Murapolu i zapewnił, że w ciągu dwóch dni prześle oficjalne stanowisko firmy. Potem kontakt się urwał.
      Oprócz osiedla "4 pory roku" Murapol wybudował jeszcze mieszkania innych miastach Polski. "Chwastowy zakątek" z Wrocławia i "Miodowe bagno" z Bielsko-Białej - tak opisują je internauci. Jak wielu mieszkańców zlustrowało dewelopera przed dokonaniem najważniejszego zakupu w życiu?

tustolica.pl/berensona-osiedle-pelne-niedorobek-i-milczacy-deweloper_68792
      • Gość: Gość Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.15, 12:39
        nie zgodzę się z przedmówcą co do III etapu Czterech Pór Roku. Jednakże jako tamtejszy niedoszły mieszkaniec, poczytałem trochę i popytałem tu i tam o co chodziło z II etapem. Biuro sprzedaży starało się wytłumaczyć czym spowodowane są te wpisy na forach i tak wielkie zadłużenie o które walczy wspólnota mieszkaniowa II etapu. Kiedys miałem przyjemność rozmawiać z kierownikiem na Berensona, taka blondynka. Starała się mnie przekonać że III etap to super inwestycja i że sama zakupiła tam mieszkanie i że powinienem tam kupić, ale za taką cene to ja sobie moge na woli kupic mieszkanie w takim samym metrażu. Z tego co mówili mieszkańcy III etapu, to problemem jest ta kierowniczka która wiecznie obiecuje góry a potem udaje że nic nie pamięta albo że nic takiego nie miało miejsca, a do tego wszystkiego jest strasznie arogancka i mało sympatyczna.....szkoda gadać.
    • Gość: uran Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol IP: *.us.unmetered.com 09.01.15, 23:29
      Nie polecam
    • andrzej1066 Re: Osiedle Cztery Pory Roku, Murapol 30.04.15, 10:33
      Witam! Chciałbym się udzielić jeśli chodzi o współpracę z MURAPOLEM lub Partner ponieważ do niedawna sam miałem nieprzyjemność współpracować z nimi. Nie podaję swojej godności ze względu na to, że oni jeszcze trzymają moje pieniądze i nie chcę mieć problemów z ich odzyskaniem. Kierownictwo tej firmy jest niezwykle buńczuczne w relacjach z podwykonawcami, a do tego wymagają wykonywania jakichś dodatkowych robót za które ani myślą zapłacić dodatkowo. Na jakiekolwiek formy sprzeciwu odpowiadają, że jak tak to trzeba będzie sobie poczekać na protokół, który jeśli już nawet wystawią to i tak leży u nich tygodniami. Przestrzegam wszystkich podwykonawców przed współpracą z nimi!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka