Dodaj do ulubionych

SDPL - "nowa" partia na czele z Kobieluszem

IP: *.visp.energis.pl 27.03.04, 17:58
Jak informuje dzisiejsza Wyborczana czele SDPL ma stać poseł Kobielusz,
dotychczasy numer 1
SLD na Podbeskidziu.

Śmiech na sali

Do poniedziałku zmienią wszyscy w naszym regionie szyldy i pieczątki na SDPL
i stanowczą się odetną do SLD ?
Obserwuj wątek
    • tomek9991 Re: SDPL - "nowa" partia na czele z Kobieluszem 27.03.04, 18:15
      Socjalistyczna OD-NOWA : NOWA nazwa, starzy ludzie.
      Warianty ćwiczony wcześniej wielokrotnie : KPRP, KPP, PPR, PZPR, SdRP, SLD
      • Gość: remus Re: SDPL z Kobieluszem??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.03.04, 12:13
        ma chłop tupecik (nie, nie ten na głowie tylko w głowie): żeby z taką buźką,
        życiorysem i zerowymi osiągnięciami w Sejmie pchać się na afisz nowej lewicy.
        Ciekaw jestem jak poradzą sobie z tym ojcowie-założycieli SD PL? Ciekaw jak
        poradzą sobie z tym członkowie SD PL w Bielsku, Cieszynie, Skoczowie?
        • mcmaxim Re: SDPL z Kobieluszem??? 28.03.04, 19:52
          z wypowiedzi Borowskiego: "wychodzimy z SLD bez budynkow, kont (...) "
          co to k... ma byc? osmieszaja sami siebie, i daje 100$ przeciw 10zl ze to jest
          tajna bron SLD przeciwko Samoobronie.
          • Gość: Kaligula Re: SDPL z Kobieluszem??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.03.04, 20:06
            Ludzie sa głupcy po 1 dniu, daja im poparcie 19% ;-O!! a za co?? przedstawili
            jakis program wyborczy itd itd..?? ale jesli to tajna bron na Samobrone to mam
            nadzieje, ze okaze sie skuteczną!!
            • tomek9991 Re: SDPL z Kobieluszem??? 29.03.04, 09:07
              To jest raczej broń na PO.
              SLD zabierze głosy twardego elektoratu, SDPL niezdecydowanych, którzy
              odchodzili do PO, Samoobrona niezadowolonych.
              Pamiętajmy, że Lepper poparł rząd Millera i w jego partii jest dużo ludzi PRL
              • mcmaxim Re: SDPL z Kobieluszem??? 29.03.04, 16:11
                i t o mnie naj bardziej martwi :((( przecz z ta przekleta komun a! samoobrona,
                sld, sdpl, wszystko jedno! mam tego dosyc! daj Panie Boze, by wygrala PO i
                mogla samodzielnie sstworzyc rzad, albo na spolke z PiS...
                • Gość: Mari Re: SDPL z Kobieluszem??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.04, 10:09
                  Czyżbyś zapomniał kto należy do PO?Tam też jest pełno ,,przefarbowanych'' Czy
                  ci ludzie gwarantyją same sukcesy?(Chyba że do własnych kieszeni!!)
                  • wislok1 Re: SDPL z Kobieluszem??? 30.03.04, 10:15
                    SLD-UP idzie drogą AWS i UW. Dokładnie ją kopiuje.
                    Rzecz w tym, że ludzie widzą to farbowanie i face-lifting
                    i się wk.....
                    I nie dziwcie się, że ci najbardziej sfrustrowani popierają Leppera
                    • aralski przeca nikt sie nie dziwuje 30.03.04, 15:53
                      • wislok1 Akwizycja 04.04.04, 09:50
                        Część ma stracha przed Lepperem. Coraz więcej popiera.
                        Brak stanowczej reakcji, afery, skłócenie przeciwników,
                        a głównie kilka prostych
                        trików
                        socjotechnicznych
                        i ludzie to kupują jak proszki, filtry, garnki i odkurzacze
                        wodne od akwizytorów.
                        Otrzeźwienie przyjdzie później
                  • wislok1 Pytani do Mari 30.03.04, 21:14

Czy potrafi wyjaśnić to takiej osobie jak ja, która do żadnej
                    partii nie należy.
                    Jak jest róznica między SLD a SDPL ?
                    Jak twierdzą sami liderzy OBU partii ich program jest identyczny. Mają TE SAME
                    stanowisko w polityce wewnętrznej i zewnętrznej oraz popierają Marka Belkę na
                    premiera.
                    To po co dwie partie ?

Co do PO i PiS oraz UW to takie różnice można pokazać w programie.
                    Nie mówiąc już o LPR.
                    Piszę to bez złośliwości. Chcę wiedzieć, jak jest różnica
                    • Gość: Kaligula Re: Pytani do Mari IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.04, 22:08
                      Rożnica pomiedzy PO, PiS i UW, sa znaczace, a przedewszytkim, pomiedzy PiS i
                      PO... Maja rozne pogladay na podatki... To chyba podstawowa roznica, tak mi sie
                      wydaje... a co do nowej parti to chyba czas pokaze czym sie beda roznic...
                    • wislok1 Kaczmarek - różnica nazywa się Kaczmarek 03.04.04, 20:40
                      Myślałem, że cały ten spór SLD - SDPL to pic.
                      To jednak nie są żarty.
                      Żeróm sie fest.
                      Czy nie macie wrażenia, że Leszek nie ma najmniejszego zamiaru wbrew
                      wcześniejszej deklaracji rezygnować ?
                • Gość: radny Re: SDPL z Kobieluszem??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:28
                  Panie max. piwko w przyszłym tygodniu po sesji juz bedę moblilny będę dzwonił,
                  a propos po to ciekawe że z ich listy startuje buzek. o co chodzi
                  • mcmaxim Re: SDPL z Kobieluszem??? 03.04.04, 18:31
                    czekam niecierpliwie na telefon, bo sie to juz troche przedluzylo ;] a jest
                    sprawa z ktora trzeba jak najszybciej ruszyc! wiec bede wdzieczny za dosc
                    szybkie spotkanie :) pozdrawiam, i zycze jak najszybszej rekonwalescencji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka