Dodaj do ulubionych

Tania apteka w Bielsku

IP: *.chello.pl 18.10.10, 21:17
Tak jak w temacie. Szukam taniej apteki u nas w Bielsku? Do tej pory kupowałam leki w tej w centrum, ale wydaje mi się, że podnieśli ceny i postanowiłam poszukać nowej :/
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 21:50
      ziko gemini
      • graubund Re: Tania apteka w Bielsku 19.10.10, 07:32
        Na armii krajowej jest dosyć fajna apteka, nazywa się juventa. Bywam tam dosyć często i zauważyłam, że mają dobre ceny zwłaszcza na leki pierwszej potrzeby czyli przeciwbólowe, na przeziębienie, grypę itp. Dwa tygodnie temu lekarz przepisał mi receptę na tamiflu bo grypa mnie rozłożyła i kupowałam ten lek właśnie w juvencie. Zapadło mi to w pamięć bo zapłaciłam tylko 60 zł za opakowanie 10 sztuk, a więc jak na ten środek całkiem mało.
      • Gość: zimin Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.11, 20:32
        ziko w gemini to niezła ściema, tam jest tylko mnóstwo ludzi a ceny już nie takie tanie, owszem na początku...a teraz to tylko nabijanie w butelkę przyzwyczajonych kolejkowiczów
      • Gość: Nieznajomy Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.15, 18:53
        Jak to jest ,że w Bielsku niby utarło się ,że ZIKO jest tanie. Wcale nie jest tanie wystarczy porównać ceny w innych aptekach i okaże się ,że nawet nie duża Apteka jest tańsza a recepty w sumie wszędzie w tym samych cenach. Smiać mi się chce jak widzę Starsze osoby, które stoją w tych kolejkach i jeszcze przepłacają. Może ludzie przejrzą na oczy i będą wspierać inne Polskie Apteki. W Bielsku na miejscu Cocomo ,czyli klubu ze striptizem otworzyła się Apteka ZIKO. Sami ludzie oceńcie co do za Apteki !
    • Gość: Stena Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 19.10.10, 13:29
      "Do tej pory kupowałam
      > leki w tej w centrum"
      W której?

Z niskich cen znana jest apteka na Mickiewicza.
      • Gość: gość Re: Tania apteka w Bielsku IP: 78.8.105.* 23.10.10, 20:16
        apteka w Gemini i w Klimczoku
        • Gość: kidapa Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.chello.pl 27.10.10, 16:32
          Kolega kilka postów wyżej polecał juventę na armii krajowej i w zasadzie mogę się z nim zgodzić. Ta apteka wypada dobrze zwłaszcza pod kątem leków na przeziębienie i grypę ( takie najczęściej kupuję ). Najlepszy przykład to właśnie tamiflu, normalnie kosztuje ponad 100 zł a w juvencie o połowę taniej.
    • Gość: Kasia Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 27.10.10, 18:51
      najlepsza i najtansza ZIKO Gemini
      • grenmen Re: Tania apteka w Bielsku 31.10.10, 07:39
        Ja tam kupuję w juvencie na armii krajowej i sobie chwalę ceny. Pewnie wszystko zależy od rodzaju leku jaki chcesz kupić, akurat te po które ja sięgam są tam tanie. A z ceną tego tamiflu to prawda, będąc przed wczoraj w aptece widziałem plakat, że cena faktycznie wynosi tylko 60 zł.
        • Gość: Gość Re: Tania apteka w Bielsku IP: 81.15.192.* 16.11.10, 13:01
          Ja kupuję Pod Dębowcem za Szpitalem Wojewódzkim. Są duże zniżki na leki dla alergików, typu Singulair, mleko Nutramigen. Innych leków nie kupuję, więc nie mam porównania.
          • Gość: ewa Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.11.10, 12:58
            Apteka Rumianek na os. Karpackim
    • Gość: xopx Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.11, 14:30
      tania jest superapteka.pl
    • gonia28b Re: Tania apteka w Bielsku 29.01.11, 23:15
      Euro Apteka na 3-go Maja (obok schodów do ul. 11-go Listopada)
      oraz apteka Galen w CH Tesco przy ul. Warszawskiej.
      Jeśli chodzi o ceny, to stanowczo unikać apteki na Sarnim Stoku i w CH Auchan - przebicia w stosunku w/w aptek mają rzędu 20%
      Apteka w Klimczoku też jest dość droga moim zdaniem, ale czasami nie ma wyjścia. Jeździłam ostatnio za pewnym antybiotykiem, z przychodni najbliżej miałam do Klimczoka, ale w pierwszym momencie minęłam z obrzydzeniam...
    • Gość: jarko Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 21:02
      Odświeżę wątek i polecam ZICO Gemini ...nie wiem jak to robią ale ceny mają iście hurtowe i niestety olbrzymie kolejki :(((((
      • Gość: Mama34 Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.11, 12:05
        cefarm24.pl
        • Gość: ala Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 06.03.11, 16:25
          Wszystko fajnie ale kwestia czasu.Często liczy się szybkość i dostępność .
          • Gość: ewa Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.11, 20:22
            Ja kupuję w aptece centrum na przeciwko biedronki przy sferze- singular maja po zlotowce, inne na astme tez tanio, wczesniej kupowalam u siebie na osiedlu i placilam za singular po 20zl i przede wszystkim nie ma jakis szalonych kolejek
            • Gość: marek Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 22:17
              Tania apteka jest przy Asnyka koło przychodni. Oni mają dużo do wyboru i płaciłem ostatnio taniej niż w gemini.
    • Gość: agata s68 Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.30.56.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.14, 22:23
      róg Komorowickiej/11-listopada najtańsza apteka-polecam.zawsze tam kupuję.Różnica w cenie kropli na katar najtańszych znacząca ok.2 zł/między zakupem tam,a np.aptece pod Klimczokiem na Cyniarskiej-tam jest chyba najdrożej,w ostateczności się tam udaję po lek pierwszej potrzeby.
      • Gość: Ktoś Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 12:05
        Mam nadzieję, że choć garstka osób tutaj zaglądających i wypowiadających się to przeczyta i zrozumie, że sami siebie oszukują. Otóż zgodnie z tzw. "ustawą refundacyjną" ceny leków refundowanych (czyli takich wypisanych przez lekarza na receptę) we WSZYSTKICH aptekach w CAŁEJ POLSCE są takie same. Dotarło ? Oczywiście nie dotyczy to leków kupowanych "bez recepty" ale większość osób jednak przychodzi do apteki w konkretnym celu z konkretną receptą.
        Tak więc jeżeli lekarz przepisał na receptę lek "abcd" to nieważne czy zakupimy go u Pani Krysi w osiedlowej aptece czy w centrum miasta w aptece "Hurtowe Ceny" , zapłacimy dokładnie TYLE SAMO, gdyż w przeciwnym wypadku na aptekę zostaną nałożone ogromne kary. Nie popieram wprawdzie tej ustawy bo w konsekwencji narobiła ona więcej złego niż dobrego, jednak apteki zgodnie z prawem nie mogą się reklamować, konkurować cenami leków refundowanych itd.
        Z drugiej strony ceny leków nierefundowanych i suplementów diety faktycznie mogą być różne, tyle, że często ludzie wydają kilka lub kilkanaście złotych na autobus czy paliwo w samochodzie, do tego tracą czas by udać się do "tańszej" apteki i zaoszczędzić 2-3 zł na opakowaniu kropli do nosa. Uwierzcie mi, że żadna hurtownia nie sprzeda jednej aptece kropelek po 15zł , a innej po 30zł. Te ceny najczęściej różnią się o kilkanaście , kilkadziesiąt groszy, a marże w aptekach różne od siebie są o góra 2-3 zł na opakowaniu.
        Ogarnijcie się ludzie proszę Was, bo właśnie na takich postawach inni żerują. Podobnie jak te wszystkie "promocje" w marketach, gdzie przed obniżką coś kosztowało mniej niż po obniżce. Nie dajcie sobą manipulować i nie pozwólcie wciskać sobie kitu.
        Jeżeli macie do zakupu 10 opakowań jakiegoś leku bez recepty to jest to dla mnie zrozumiałe, ale jeżeli co miesiąc wykupujecie te same leki na receptę to szkoda waszego czasu, bo wszędzie zapłacicie tyle samo, a pchając się do "taniej" apteki , powielacie tylko stereotyp i dajecie sobą sterować jak małe dzieci.
        • Gość: stary1206 Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 01.06.14, 20:55
          Gościu z portalu podajesz błędne informacje gdyż nie masz
          większego rozeznania.Ja kupuję lek który w jednej aptece
          kosztuje 205 zł a w innej 228 zł.Dziękuję i proszę sprawdzić a nie
          mówić o paru groszach.
        • Gość: seb Re: Tania apteka w Bielsku IP: *.c39.178.msk.pl 01.06.14, 21:51
          Dotyczy to tylko leków refundowanych, a nie wszystkich na receptę. Przebicie na większości lekach nierefundowanych jest rzędu 30% porównując tylko dwie apteki na os. Karpackim w odległości kilkuset metrów. I to wcale nie na korzyść tej wydawałoby się "marketowej".
    • Gość: chory najtansza apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.15, 17:49
      Ja kupuje w aptece w lipniku.
      tanio i panie farmaceutki profesjinalistki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka