Dodaj do ulubionych

inwestycje w BB

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:53
mam pytanie, czy ktos może wie, co dzieje sie z kilkoma nieruchomościami w
BB? nie.. nie chodzi mi o spektakularny teren "Parku Technologicznego", ale o
ziejące w centrum miasta zgliszcza Finexu, teren po basenie przy Żywieckiej,
teren po giełdzie przy Warszawskiej... Czy to są nieruchomości miasta czy
prywatne? co z nimi dalej, poza teraźniejszością która nie jest zachwycająca?
Ostatnio parkowałam przy Finexie od strony Cechowej, widzieliście jak to tam
wygląda? koszmar! wszystko rozwalone, kupa gruzu i wybitych szyb. Po prostu z
ciekawości pytam, czy coś się robi w tym kierunku, żeby w centrum przestał
szpecić taki "obiekt"...
Obserwuj wątek
    • fibin Re: inwestycje w BB 22.11.04, 12:52
      Pewnie ktoś czeka na odpowiednią łapówę:)
      • Gość: kk Krywult jest najgorszym prezydentem BB !!!! IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 10:51
        Niestety, ale Krywult po objęciu stanowiska 2 lata temu rozpętał czystkę
        kadrową w UM, wyrzucał wszystkich powiązanych z poprzednimi władzami (bez oceny
        kompetencji, umiejętności i zdolności tych ludzi). Jednego nawet wyśledził po
        numerze IP i wyrzucił, nawet po publicznych przeprosinach (co pokazuje do czego
        zdolny jest ten były członek PZPR i jego dworzanie "przydupasy").
        Niestety inwestycje drogowe realizowane w BB, to tylko kontynuacja tego co
        załatwił poprzedni zarząd miasta, aqua park pochłonął kilka milionów złotych i
        inwestycję Krywult wstrzymał tylko dlaetego,że obiecał to w swojej kampanii
        (łatwo topi się nie swoje miliony panie KRYWULT CO ???, a potem zabiera się
        szkołom i nauczycielom żeby oszczędności szukać-SKANDAL !!!).
        MAM JEDYNIE OBAWĘ, ŻE JESZCZE PRZEZ DWA LATA BĘDZIEMY MUSIELI MĘCZYĆ SIĘ Z TYM
        KIEPSKIM GOŚCIEM !!!! JAK NA RAZIE EFEKTY JEGO RZĄDÓW SĄ BEZNADZIEJNE !!!

• Gość: Pamiętliwy Re: Krywult jest najgorszym prezydentem BB !!!! IP: *.bielsko.msk.pl 26.11.04, 20:51
          Nie lubię pana Krywulta, ale znam gorszych od niego prezydentów: Traczyka,
          Krawczyka i jeszcze paru by się znalazło. Nie dziwię sie prezydentowi
          Krywultowi, że "powyrzucał" te niedouczone kreatury z kierowniczych stanowisk.
          Stanowiska te zawdzięczały one m.in. "prawicowemu" panu Heczko. A jeżeli chodzi
          o maximuss'a 1 - to tylko pracodawca-idiota pozwoliłby,aby jego pracownik w
          godzinach pracy, na sprzęcie Urzędu Miejskiego wypisywał wierszyki na swojego
          szefa. Przeprosiny jakie maximuss 1 zamieścił na łamach tego Forum 28.10.2003
          świadczyły tylko o braku godności tego pana. A Aqua Park? Masz chłopie swoje
          pieniądze? To bierz się za tę inwestycje i zarabiaj, ale nie każ mojemu dziecku
          kąpać sie tam przymusowo dwa razy w tygodniu po to, aby inwestycja zwróciła się!
          A tak na marginesie, to dziwię się prezydentowi Krywultowi, że nie znalazł na
          swojego zastępcę kogoś lepszego niż niejaki Michniowski.
          • maximuss1 Najgorsza jest pamięć wybiórcza! 26.11.04, 23:51
            Panie pamiętliwy!
            Piszesz pan dyrdymały, takie że czytając je przypomina

Od rzeczywistości odcięty, liże swoje blizny,
            od walki z prawicą doznał aż siwizny!
            On z PARTIĄ związany i wierny do końca,
            Codzień wypatruje ze wschody błysk słońca..
            Kiedy Oni rządzili, on był pierwszy w FORUM,
            lecz kiedy przestali - brakło mu humoru!!!
            Gdy inny wykazał, że humor posiada,
            on sam pierwszy krzyknął - Towarzysze, Zdrada!!
            Wodza nam linczują humorem i wierszem!
            Siądę do "koputra" - mam tu miejsce pierwsze!
            Jak PIERWSZY SEKRERTARZ - (STOŁEK BEZ POWODU
            Chociaż wodzu twierdził, iż jast on z Narodu....)
            Jako mierny esbek, chociażem sie wstydził,
            Albowiem SB-ctwem zawsze żem się brzydził.....
            Na zaszczyt podniesion....i tu brak mi rymu,
            Tak po prostu, zwyczajnie, jako nam brak - Krymu....
            Tak i ja powiadam wam drodzy Bielszczanie,
            słowa Maximussa to jest zwykłe szczanie...
            JAKO PIESKA, CO NA MISCE PRAWICY POGLĄDÓW ZOSTAŁ WYCHOWANY
            ÓN TO DZIŚ NAM NA WODZA PISZE PIERREPAŁY!
            i WIĘCEJ, PRZEPRASZAĆ GO ZA TO TAKŻE SIĘ OŚMIELI!
            Potąd śmiać się będziem, aż się słoń ocieli...
            Z też jego skruchy, i też z jego wierszy
            A, no i też z tego - wychylił się pierwszy!!!
            Idiota by tylko winy mu darował,
            no, ale takiego nasz gród nie wychował....,
            I ja nie zważając na mój mózg nieżywy
            Krytykuję idiotę - SAM PAN PAMIĘTLIWY!!!!

To taki mały wierszyk, byś się dowartościował.......
            I Taka mała uwaga - wierszyk był pisany wieczorwm i nie z Urzędu - dokładnie
            tak samo jak poprzedni!!!
            Aha- masz wierszem!!!!!!!!!!!!
        • maximuss1 Re: to nie tak, !!!! 27.11.04, 11:26
          Muszę sprostować - Prezydent przyjął moje przeprosiny i nie wyrzucił mnie z
          Urzędu! Odszedłem na własna prośbę. Nie każdy jest tak zawzięty jak piszący
          poniżej bzdury pan Pamiętliwy.... Jego sposób postrzegania sprawy opisałem
          poniżej małym wierszykiem..
          Co do stwierdzenia, czy p. Krywult jest dobrym czy też złym prezydentem -
          potrzeba czasu. Dwa lata to zamało. Na ocenę tką przyjdzie czas pod koniec
          kadencji.
          Pozdrawiam
          • Gość: Pamiętliwy Re: to nie tak, !!!! IP: *.bielsko.msk.pl 27.11.04, 16:12
            Panie maximuss1! Proszę uważnie przeczytać moją pierwszą wypowiedź. Nie
            napisałem, że prezydent Krywult wyrzucił Pana z pracy. Natomiast nadal moje
            obrzydzenie wzbudza tekst Pańskich przeprosin wystosowanych do prezydenta
            Krywulta na tym forum. Czy życzy Pan sobie, abym przytoczył je w całości?
            Między przeprosinami, a kajaniem się jest różnica! Nawet przy przeprosinach
            należy zachować klasę. Cieszę się natomiast, że z oceną prezydenta Krywulta
            poczeka pan do końca kadencji.
            A propos wierszy. Lubię, czytam. Mam ulubionych poetów. Przykro mi-Pan do nich
            nie należy. Pozdrawiam.
        • wikin Re: Krywult jest najgorszym prezydentem BB !!!! 27.11.04, 16:05
          > Niestety, ale Krywult po objęciu stanowiska 2 lata temu rozpętał czystkę
          > kadrową w UM, wyrzucał wszystkich powiązanych z poprzednimi władzami (bez
          oceny
          > kompetencji, umiejętności i zdolności tych ludzi)

czyż takiej czystki nie przeprowadza każdy nowo powołany na urząd premier lub
          prezydent, w każdym zakątku świata ?

> Niestety inwestycje drogowe realizowane w BB, to tylko kontynuacja tego co
          > załatwił poprzedni zarząd miasta

ale nie ma większych zastrzeżeń do realizacji tej części prac, jaka przypadła
          mu w udziale

aqua park pochłonął kilka milionów złotych i
          > inwestycję Krywult wstrzymał tylko dlaetego,że obiecał to w swojej kampanii

skoro obiecał i został wybrany to chyba tego chcieli wyborcy, czyli ci których
          miliony utopiono

> (łatwo topi się nie swoje miliony panie KRYWULT CO ??? a potem zabiera się
          > szkołom i nauczycielom żeby oszczędności szukać-SKANDAL

to przecież nie on utopił miliony w aqua parku
          a znaczna część bielszczan popiera racjonalizację sieci szkół

> JAK NA RAZIE EFEKTY JEGO RZĄDÓW SĄ BEZNADZIEJNE !!!

na czym zatem polega owa beznadzieja ?
        • Gość: Pamiętliwy Re: Krywult jest najgorszym prezydentem BB !!!! IP: *.bielsko.msk.pl 27.11.04, 16:26
          Gościu kk ! Chyba jesteś jednym z tych wyrzuconych?! Może to Ty sprzedałeś
          prywatnej osobie kawałek ulicy Startowej? Może "dzięki" Twojemu "znakomitemu
          przygotowaniu zawodowemu" gmina, czyli my wszyscy, zapłaci odszkodowanie?!
          Do prezydenta Krywulta mam pretensje nie o to, że powyrzucał nierobów, tylko o
          to, że nie powyrzucał wszystkich nierobów. Przeszłość prezydenta Krywulta nie
          jest chwalebna, ale nie wystarczy być szfem Akcji Katolickiej tak jak były
          prezydent Traczyk, aby dobrze zarządzać majątkiem gminnym.
    • Gość: M_inka Re: inwestycje w BB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:04
      Dajcie spokój z tym obrzucaniem się błotem, to nikomu nie służy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka