teacherka 27.02.05, 16:14 Szukam endokrynologa - ktos wie gdzie znajde przymujacego na Fundusz Zdrowia? (jesli takowi sa) Bardzo mi to potrzebne! Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pamiętliwy Re: endokrynolog IP: *.bielsko.msk.pl 27.02.05, 17:59 Endokrynolog to pojecie bardzo pojemne. Tyle "odmian" endokrynologów ile rodzajów hormonow. Napisz, jeżeli możesz i chcesz, o co w przybliżeniu chodzi. Informacji udzielą też w NFZ przy ul. Widok. Numeru telefonu nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
teacherka Re: endokrynolog 27.02.05, 18:28 Problem w tym, ze nie wiem co chce. Podejrzewam nadczynosc tarczycy i poradzono mi zbadac hormony. Nie wiem ani jakie badania, ani gdzie sie udac. Bede wdzieczna za informacje!! Na Widoku to przychodnia? Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: endokrynolog IP: *.bielsko.msk.pl 27.02.05, 19:11 Przy ul. Widok (przecznica z ul. Michałowicza) jest oddział NFZ, a nie przychodnia. Tam możesz uzyskać wszelkie informacje i adresy przychodni, w których przyjmują lekarze specjaliści. Do endokrynologa musisz miec skierowania od swojego lekarza pierwszego kontaktu lub ewentualnie od jakiegokolwiek lekarza, u którego sie leczysz. Choroby tarczycy leczy m. in. dr Kozik w przychodni przy ul. Pszennej 11 (osiedle Kopernika), tel. 815-79-00 lub 02. Bardzo dobrą specjalistką jest lekarka Szymura, ale niestety już drugi rok nie podpisała kontraktu z NFZ. Przyjmuje przy ul. Kasprowicza 5a, tel. 496-47-69 lub kom. 0-604 - 510 - 779. Wiem, że u nas w Polsce każdy jest super lekarzem, ale takie Twoje niefrasobliwe podejście : "Podejrzewam nadczynność tarczycy i poradzono mi zbadać hormony" to chyba jednak przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
teacherka Re: endokrynolog 28.02.05, 14:06 Dzieki wielkie za informacje! Nie bardzo rozumiem jednak o co Ci tu chodzi: > Wiem, że u nas w Polsce każdy jest super lekarzem, ale takie Twoje > niefrasobliwe podejście : "Podejrzewam nadczynność tarczycy i poradzono mi > zbadać hormony" to chyba jednak przesada. Jaka przesada? Dbanie o zdrowie? Nie jestem hipohondryczka, jesli o to Ci chodzi, a i tez nie zamierzam sie wywnetrzac na forum na temat moich dolegliwosci. Dzieki w kazdym razie za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: endokrynolog IP: *.bielsko.msk.pl 28.02.05, 22:18 Przepraszam, nie chciałam Cie obrazić. Nie pomyślałem o Tobie jako o hipochondryczce. Źle mnie zrozumiałaś. Po prostu uważam, że leczyc nalezy sie u profesjonalistów. Twoje "poradzono mi zbadac hormony" odczytałem jako poradę typu "jedna pani poradziła drugiej pani", bo trudno mi uwierzyc, że lekarz poradzil zbadac hormony nie precyzując ktore. Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: endokrynolog 01.03.05, 08:36 na Komorowickiej jest poradnia endokrynologiczna, przyjmuje tam kilku lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
teacherka Re: endokrynolog 02.03.05, 09:36 Ok, w porzadku Lekarz nie potrafil mi podac przyczyny moich dolegliwosci, wiec szukajac na wlasna reke trafilam na informacje, ze moze byc cos nie tak z hormonami. Odpowiedz Link Zgłoś
alpino1 Re: endokrynolog 01.03.05, 14:32 Polecam P. dr Strońską - przychodnia przy ul. Komorowickiej, wprawdzie jest nieprzystępna i troszkę oschła ale ja się u niej leczyłam i jest ok. :) Odpowiedz Link Zgłoś