Dodaj do ulubionych

Komes-Roll-Karpackie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:35
Dzis mialem okazje kupowac przy okazji wizyty w banku , pieczywo w tymze
sklepie. Wchodze , pare kroków i krzyk \" Koszyk \" Patrze na goscia z Komesu
i niewierze. On do mnie i \"koszyk wziasc trzeba\" Otem rozne dziene teksty ,
spokony byłem i On zaczyna mnie łapac i trzymac....no kuzwa kartofel jeden
czekalem na cos ostrzejszego.Stanal mi na drodze do pieczywa , musialem go
lekko popychac cialem. W koncu stanal przed samą półka z pieczywem i \"nie
pozlowe Panu kupic\" Ku...wzialem taki jeden bochen i sie okazalo...na wage
chleb jest. Hmmmm. Pani pwoeidziala wtedy \"nie zwaze Panu\" No
ku...zadzownilem na Policje ale....Pani , miła kobieta dala mi do
zrozumienia , ze nie warto sie z takimi dyrdymolic. Wiec polazlem do kasy i
zaplacilem za chleb. Nigdy tam juz nie kupie i innym bede odradzal. A na tego
palanta mam zamiar doniesc do Komesu. Z koleii szefostw tego
sklepu ....pozdrawiam i zycze szybkiego ...czegokolwiek
Obserwuj wątek
    • aliveinchains Re: Komes-Roll-Karpackie 07.05.05, 09:46
      A podobno mamy kapitlizm....Niestety, komuna tak wryła sie w mentalnośc
      Polakow, że jeszcze jego zniwo długo bedziemy zbierać. Typowy przykład warchoła
      co głosuje na samoobrone
      • Gość: md. Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:50
        No ale jest taki zwyczaj że wchodząc do sklepu samoobsługowego bierze się
        koszyk.A facetowi płacą by m.in. tego pilnował.Nie rozumiem problemu.
        • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:02
          Niech mu placa za zwracanie uwagi GRZECZNE
          a nie za ku...czepianie sie mnie swoimi rekami
          na drugi raz ( nie bedzie drugiego ) mu je połamie !!!!!
        • mcmaxim Re: Komes-Roll-Karpackie 07.05.05, 11:11
          moze i jest zwyczaj, ale o obowiazku nie slyszalem. sam nieraz wchodze do sklepow samoobslugowych bez koszyka - jak ide po jakas jedna pie.. - i jeszcze zadnych problemow nie mialem - moze Adek podejrzanie wyglada? ;-) a moze wystarczylo przy samym wejsciu powiedziec ochroniarzowi "dziendobry"?
          • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:23
            Podejrzanie wyglada?
            Nie sadze.
            A Dzien dobry mówie jak chce i jak mam na to ochote.
            Ja przychodze jako klient i nie kaze by ktos sie rzucal mi na szyje ale nie
            bede sie tez rzucal komus
            pzdr
            • mcmaxim Re: Komes-Roll-Karpackie 07.05.05, 18:33
              widzisz... moj dziadek mawial "sa ludzie ktorym sie reki nie podaje, i dzielnice, do ktorych sie nie wchodzi". widac nalezysz do takich ludzi, skoro nie stac cie na podstawowe zasady dobrego wychowania...
      • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:01
        Ze niby kto Ja?
        Warchoł?
        Bo nie chce sie dawac dotykac??!!!
        • Gość: Pamiętliwy Re: Komes-Roll-Karpackie IP: 62.233.230.* 07.05.05, 10:09
          Niżej cytuję odpowiedź jakiej udzielił Adkowi ktoś na innej liście dyskusyjnej.
          Chyba tylko frustrat może pisać o takim swoim przypadku wszędzie gdzie tylko to
          mozliwe. Na następnym etapie proponuje Strasburg.
          >Roll jest sklepem samoobsługowym. Stali klienci biora koszyki. Zamiast
          opisywac tak ważne wydarzenie w twoim zyciu odpowiedz na pytanie :dlaczego nie
          wziales koszyka? Czy jestes uprzywilejowany? A może jestes niepełnosprawny? A
          może chciałes po prostu zrobic awanture, aby odreagowac jakis swoj wczesniejszy
          stres? A teraz zawracasz ludziom glowy na tej liscie dyskusyjnej. Ochrona w
          Rollu jest od czasu gdy facet -bez koszyka- chciał cos ukraść .Po zwroceniu mu
          uwagi przez klienta pobił go, a nastepnie zdemolował sklep. Robie prawie
          codziennie zakupy w Rollu i z cała stanowczoscia stwierdzam, że faceci z
          ochrony zachowuja się poprawnie<
          • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:27
            ->Chyba tylko frustrat może pisać o takim swoim przypadku wszędzie gdzie tylko
            to

Owszem opislaem to na forum BB i tu.
            Chcialem ostrzec ludzi przed takimi zachowaniami.
            Jesli Ty uwazasz , ze po tym mozesz nazwac mnie frustratem....hmmm....żal mi Cie
          • adal_m18 Re: Komes-Roll-Karpackie 13.05.05, 17:27
            Jestem częstym klientem Rola i częstym klientem bez koszyka - nie widzę sensu
            walki z tym urządzeniem jeśli potrzebuję np. 2 kostki masła. Szczególnie, że
            znalezienie koszyka w tym sklepie czasami wymaga pewnego wysiłku.
        • aliveinchains Re: Komes-Roll-Karpackie 07.05.05, 10:14
          nie Ty Adek ale ochroniarz, nie rozumie że klient nasz pan i przy byle okazji
          wykorzystuje swoje "stanowisko" jk niegdyś ORMO. Miałem podoby problem w
          markecie, kiedy nic nie kupiłem i koleś myślał, że wychodzę z kieszeniami
          wypełnionymi snickersami....do tego był chamski.
          • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:28
            Niech bedzie
            Nie zrobie tam zakupow a na moim małym podworku ( folwarku ) mam zamiar przy
            okazji inofmowac bliskich o ww ochornie i sklepie
            pzdr
    • Gość: md. Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:26
      Czy ochroniarze i policjanci to maja byc nadludzie którzy postępuja uprzejmie z
      bandziorami a ci łamią im ręce? Oczywiście nie Ciebie, Adek mam na myśli.Mnie
      też bardzo irytuje gdy widzę jużnie jednostki ale grupy "klientow" np. w
      hipermarketach snujących się bez wózków lub koszyków i nigdy nie wiem co o nich
      myśleć.Grozili złamaniem ręki ochronie?Więc może i moja ręka jest w
      niebezpieczeństwie gdy im się coś nie spodoba.Pokazują ze mają w d.. wszelkie
      zasady i regulacje?Szukają guza?Inne sugestie?
      • aliveinchains Re: Komes-Roll-Karpackie 07.05.05, 11:24
        I tak i nie. Ja mieszkając na MS AGH gdzie sa dwa duże markety nigdy nie używam
        koszyka, zresztą jak 80% innych kupujacych studentów. Bo sklep wie, że studenci
        to nie złodzieje a pożądni klienci, a jak cos sie zdarzy to są jeszcze
        kamery....
        Nie wiem jak wyglada Adekk, ale przypuszczam, że jest to dorosły normalny gość,
        a nie zbir spod bloku co łazi w szaliku, dresie, bluzie z kapturem ma tatułaż i
        podbite oko. Różnica ogromna i jeśli ochroniarz mysli, że normalnemu facetowi
        chce sie ukraść jakis drobiazg, to cos jest nie tak - traktowanie kogos jako
        potencjalnego złodzieja odstrasza.

Ja nie wdawałbym się w szarpaninę tylko bym wyszedł. Przemoc to ostateczność i
        nie w takich sytuacjach...
        • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:52
          Koszula w spodniach
          Kurtka elegancka
          Torba na ramieniu
          Krotka fryzura.
          180 cm
          90 kg

pzdr
        • Gość: md. Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 13:53
          Ale, ale,ty wiesz że nie kradniesz i wymagasz by inni też to wiedzieli?
          • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:05
            oj ludzie
            nie chcialem wywołac burzy o nic
            chcialem zwrocic uwage na traktowanie innych przez innych
            ot tyle
            nie mam zamiaru wykonywac bzdurnych polecen bzdurnych ludzi i nie chce
            zachaczac to o anarchie
            prawo przestrzegam ale zabieranie koszyka do sklepu to nie, na to nie ma
            przepisow prawnych
            • wikin Re: Komes-Roll-Karpackie 08.05.05, 17:17
              no raczej burza o nic
              też mi się zdarza jakąś pie... brac szybko bez koszyka, ale jeśli by się uparli
              to bym wziął, nie widzę powodu do robienia zadymy i nie podporządkowania się
              ich regułom
              chyba żadne prawo nie nakazuje im obsługiwać ciebie, tak jak żadne prawo nie
              każe ci robić zakupów gdzie ci się nie podoba
              a przy okazji myślisz że wszyscy złodzieje chodzą w potarganych ciuchach i
              smierdzi od ich wódą ?
              • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:27
                przeczytaj posty po koleji , przemysl ot tyle.
    • Gość: Pamiętliwy Re: Komes-Roll-Karpackie IP: 62.233.230.* 07.05.05, 13:51
      Koszyki w sklepie samoobsługowym sa po to aby z nich nie korzystac, cisza nocna
      jest po to aby ja naruszac, znaki drogowe sa po to aby je ignorowac, obietnice
      sa po to aby ich nie dotrzymywać, pytania sa po to aby na nie nie odpowiadac i
      t.d. A wszystko to robia wyłacznie lachmaniarze. Porzadnie ubrani powinni byc
      traktowani ulgowo i nie wzbudzać podejrzen.
      Do Adka - Odpowiedz dlaczego własnie ty miałbys byc traktowany inaczej niz
      pozostali klienci tego sklepu? Dlaczego wybraleś konflikt zamiast po prostu
      wziac koszyk?
      • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:05
        > Koszyki w sklepie samoobsługowym sa po to aby z nich nie korzystac---
        a myslalem , po to by ułatwic zakupy?
        Hmm pomylilem sie(
        > Koszyki w sklepie samoobsługowym sa po to aby z nich nie korzystac
        Nie wybralem konfliktu - zaczal go ten ...pseudoochroniarz.
        Ja nie musze brac koszyka,to nie Panstwo Zniewolenia tylko Wolny Kraj.
        Jesli chce kupic chleb to po kie licho mi cały ten szpragal wozic.
        Nie bede uzywal porównan ale do taki człęk ochroniarz ( zawod jak kazdy inny )
        ma swoje prawa i nie moze On naruszac moich.
        • Gość: ika Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.05, 07:35
          jestem lekko zdziwiona bo w Rollu robię zakupy prawie codziennie i nigdy nic
          nieprzyjemnego mnie tam nie spotkało, co więcej, uważam, ze panie z obsługi są
          tam wyjatkowo miłe. Nigdy tez nie bylam świadkiem żadnej awantury z udziałem
          ochroniarza. Tak więc to wjatkowo dziwne, że cos takiego Cię tam spotkało.
          • Gość: ... Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 09:51
            Chyba zauważył ze wychodzisz z banku, bo oni możnych nie lubią, oj nie lubią.
            • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:53
              A nie możni na Karpackim trzymią pieniądze w skarpecie?
              • Gość: ... Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:01
                Pewnie nie mają ich aż tyle by trzymać w banku, i wtedy są git.
                • Gość: Adek Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:40
                  że niby na Karpackim skromni ludzie zyja?
                  no co TYYYyyyy
                  • Gość: Do ADKA Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 01:29
                    Cóż - mnie również spotkała pewna przygoda z , jak ich określam "żołnierzami
                    Pieli" Mieszkam w miejsu wotoczeniu którego znajduje się kilka firm
                    chronionych przez komes. Wjeżdżając na ulicę wuskoczuł mi pod auto jakiś człek,
                    machając latarką z czerwonym światłem. Zatrzymałem samochód i odkręciłem szybę.
                    Gość ( w mundurze pracownika komesu zapytał, gdzie jadę . Miałem świadków(2
                    kolegów i jedna koleżankę) , a jako że na publicznych drogach samochód może
                    zatrzymać w taki sposób jedynie policja, mogłem w\w gościowi dać w gębę i
                    jechać dalej. Ale nie - ja jestem osoba kulturalną, gardzącą oznakami
                    sku..syństwa i chamstwa, sprytnie ukrytymi pod pozorem prostactwa! Zapytałem
                    grzecznie, jakim prawem mi wyskakuje pod maskę, zapytałem też, czy ma
                    uprawnienia do zatrzymywania pojazdów na drodze publicznej - po czym
                    stwierdziłem - jestem dobrym znajomym pana Prezydenta Krywulta! I w momencie
                    jakby gościa wyprostowało, przeprosił jak człowiek, odsunął się od auta (o
                    które wcześniej się opierał)i pojechałem dalej!
                    Adek - moja rada: W większości sklepów które czynią wysiłki by szanować
                    klienta, nie ma obowiązku brać koszyka. Koszyk, ta tajemnicza rzecz - wyrosła
                    za czasów tęgiej komuny (nie tylko w Polsce ale i w innych krajach post
                    sowieckich. Idąc do tych sklepów, gdzie widzisz napis "bez koszyka wstęp
                    wzbroniony" - albo bierz ten koszyk, albo uznaj że mają w d..ie klienta i nie
                    rób tam zakupów. Jeżeli widzisz napis - proszę wziąść koszyk - też nie rób tam
                    zakupów. Nie ma bowiem dowodów na to, że większości kradzieży dopuszczają się
                    ludzie bez koszyków i wózków, niż ci z .... Jedyne - moim zdaniem racjonalne
                    wytłumaczenie obowiązku koszyka - i to w postkomunistycznie urządzonych
                    sklepach, nie posiadających dostatecznych elektronicznych zabezpieczeń to obawa
                    prze4d zbyt liczna w tym samym czasie klientelą (tak ich jak mrówków, a nic nie
                    widać!)
                    I potem kupcy beskidzcy płaczą oczami radonia tanewskiego, kanika i innych
                    wybitnychobywateli tego miasta. Do hipermarketu wchodzę bez koszyka, czy wózka
                    i nikt mi nie goni przed nosem! W końcu, klient, nasz pan!
                    • Gość: Pamiętliwy Re: Komes-Roll-Karpackie IP: 62.233.230.* 10.05.05, 08:00
                      Do gościa bez nicku zwracajacego sie do Adka - chodzaca kulturo i swiatowcu
                      wielkiego formatu. Tacy jak ty potrafia z koszyka sklepowego zrobic sprawe
                      polityczna i miedzynarodowa. Szkoda, ze w starciu z ochrona poslugujesz sie
                      tylko nazwiskiem Krywulta. Na przyszlosc polecam Berlusconiego. Nie mieszaj
                      koszykow w sklepach samoobslugowych z komuna lub inna ideologia.W calej
                      zachodniej Europie od lat w sklepach samobslugowych bierze sie przy wejsciu
                      koszyki lub wozki i nikomu nie przychodzi do glowy aby postepowac inaczej.
                      • Gość: ... Re: Komes-Roll-Karpackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:03
                        Bo to się samo nasuwa.Nie bierzesz koszyka to towar będziesz upychał za
                        pazuchę.I nawet taki ochroniarz na to wpadnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka