Gość: Warszawianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 17:52 Jak wyglada to od strony Bielszczan? Dotarł już do Was wyścig szczórów? Pytam bo desperacko szukam przyjaznego otoczenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silesian Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:39 no przepraszam, może źle zrozumiałem, ale dlaczego piszesz ten post w sposób ewidentnie podreślający "wsiurowatość" tego miasta? "Dotarł JUŻ"... Może jestem przewrażliwiony z powodu, że kiedyś, właśnie w Waraszwie, Warszawiacy, obrazili mnie takim zarozumialstwem. Nie chcę jednak generalizować, więc jeśli się mylę to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:59 No wiesz? Naprawdę źle mnie zrozumiałeś! Przykro mi bo intencje miałam przyjazne. Wiem że nikt nie lubi Warszawiaków ale do końca nie rozumiem dlaczego. Moje 'już' znaczyło że tu jest obłęd i że mam nadzieję że u Was go jeszcze nie ma, czego z całego serca Wam życzę! I proszę o informację i może o potwierdzenie moich nadziei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 09:06 a no to w taki razie przepraszam :) Ale do rzeczy - otóż owy "wyscig szczurów" dotarł już praktycznie wszędzie i ma co szukać miejsca pracy, gdzie go nie ma, niestety. Gdzie byś nie pracowała będzie. Zaczyna się już po części w szkole i stąd właśnie jest wszędzie obecny. Kolejny błąd systemu edukacji. Pozdrawiam / Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny józef Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: 195.116.105.* 27.05.05, 09:25 bielsko niczym nie rózni się w tej sprawie od innych miast, ale żeby napisać coś konstruktywnego muszę wiedzieć w jakiej branży na jakim stanowisku i jaki są twoje oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:21 Dzięki. Nie konkretnej pracy teraz szukam ale chciałam wiedzieć coś o atmosferze. Najchętniej uciekłabym z W-wy do jakigoś miejsca gdzie ludzie tak ślepo nie pędzą przewracając wszystko po drodze jak tutaj i gdzie nie ma takiej wrogości. Mam 50 lat, jestem sama, i boję się że tu mnie zadepczą :( Jak turystyka? Pensjonaty? Dużo ich? Czy są jakieś ciekawe miejsca gdzie mili ludzie przychodzą konstruktywnie spędzić czas? Nauczyć się czegoś, posłuchać, czy coś razem zrobić? Czy wogóle by chcieli? Czy są zaangażowani w rozwój regionu? Chętnie rozmawiają? Angażują się? Czy jak tutaj: tylko szmal, szmal, szmal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka a może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 10:48 może wolicie napisać na mój mail: maria55@gazeta.pl Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żywy Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 12:00 9% BEZROBOCIA - NAJMNIEJ W CAŁYM WOJEWÓDZTWIE... W zasadzie to o prace nie jest trudno. Łatwiej napewno niż w Kraku, ale nie tak jak w Warszawie. Jak złożyłem papiery to prawie po tygodniu już mnie przyjęli, a wyścig to pewnie jest, ale czy już mówić, że szczurów to nie do końca. W Krakowie masz wielki wyścig szczurów i stąd te miasto mimo że piękne i przeżyłem tam cudowne lata to mi się nie do końca podoba. Wszyscy Warszawiacy, co zachaczyli o BB i Podbeskidzie byli miejscem zachwyceni. Słyszałem opinię, że jest to jedyne miasto w Polsce, które można porównać do miast północnych Włoszech - bliskość gór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 12:11 i to mnie tam ciągnie! Tu już trudno oddychać tyle spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 12:12 > 9% BEZROBOCIA - NAJMNIEJ W CAŁYM WOJEWÓDZTWIE... podaj żródło >Jak złożyłem papiery to prawie po tygodniu już mnie przyjęli, było ogloszenie? jakie stanowisko? jaka firma? ( branza) >Słyszałem opinię, że jest to jedyne miasto w Polsce, które można porównać do miast północnych Włoszech - bliskość gór. nikt nie mówi, że tu jest nie łądnie ale te porównanie...... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żywy Re: Hej, jest tam u Was jakaś praca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:03 Trzeba szukać w inwestycjach dopiero co powstających, gdzie ludzi potrzeba na gwałt. Trzeba śledzić co w regionie się dzieje. Bo do firm, które już działają jest o wiele trudnie, większe są wymagania. W Żywcu szykuje się fabryka Toyoty, jak będę wiedział więcej dam znać. W BB też ma być kolejnych kilka inwestycji w przyszłości. Na razie wszystko w fazie projektu i ustalania umów. Wiem to od znajomych z pewnej firmy consultingowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka do Żywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 13:54 Super! Dziękuję! Koniecznie napisz! :) maria55@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek do Warszawianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:09 a moze Warszawianka szuka też kogoś na wspólną kawę lub pivko? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka do Adka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:36 No pewnie! Ale szczurom od razu odgryzam głowy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: do Adka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:04 Rattus, gryzoń z rodziny myszowatych, średniej wielkości, występujący w licznych gatunkach, z których do najbardziej znanych należy szczur śniady i bardziej rozpowszechniony szczur wędrowny o brunatnoszarej barwie z żółtym odcieniem, żyjący w piwnicach, przewodach kanalizacyjnych itp., groźny szkodnik przenoszący choroby zakaźne, jak np. dżumę» nie jestem -)) muisz miecprzykre doswiaczenia? co? kiedy sie wprowadzasz? jakie plany mieszkaniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: do Adka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:52 Ha, ha!! To dobrze :) Doświadczeń sporo. Plany w fazie kontemplacji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: do Adka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:06 Kontempluj , kontempluj. widuje czasami ogłoszenia o zamianie mieszkań Wawa BB i w drugą także. jak co adek28@gazeta.pl pozdr Odpowiedz Link Zgłoś