Dodaj do ulubionych

Żywiec piękna okolica

IP: *.elsat.net.pl 24.09.01, 23:14
Hallo czy są tu ludzie z mojego ukochanego Żywca.Co sądzicie o tym mieście i
jego wspaniałym mecenasie panu Widzyku. Ten gość jest cool ma dwie baby to se
wille postawił żeby sie nie spotkały. Ale mam nadzieje że gość kiedyś za to
odpokutuje i za karę będzie musiał zamieszkać razem z żoną.
Obserwuj wątek
    • fufek Re: Żywiec piękna okolica 28.09.01, 09:42
      No cóż, widzę, że inicjując wątek o Żywcu, uderzyłeś z grubej rury i zacząłeś
      od afer. To niestety smutna rzeczywistość, że Żywiec, który dotychczas słynął z
      dobrego piwa i przystojnych mężczyzn, teraz znany jest w Polsce jako stolica
      aferzystów. Można się tylko pocieszyć faktem, że wyborcy ostatecznie odsunęli
      co niektórych od żłoba.
      • Gość: emi Re: Żywiec piękna okolica IP: 192.160.110.* 28.09.01, 09:48
        Przystojni mężczyźni z Żywca!!!
        Nie słyszałem tego - wcześniej!
        • Gość: agni Re: Żywiec piękna okolica IP: *.pde.philips.com 28.09.01, 10:22
          Mam kilku kolegów z Żywca i są to świetni ludzie. Nie chodzi o to czy
          przystoni, czy nie, ale naprawdę fajni.
          • Gość: żywy Re: Żywiec piękna okolica IP: *.europa.melanz.org 28.09.01, 16:40
            Cześć Wam!
            Otóż ja jestem z Żywca. To napewno nic przyjemnego czytać to czym zaczął
            Krzycho. Niestety jak większość rozjuszonych oczywiście uogólnia, a prawda jest
            taka, ze jak popatrzeć na ręce VIP-om w innych miastach, to też nie są lepsi.
            W demokracji są sprawdzone mechanizmy eliminujące draństo. Nasz demkacja jest
            jeszcze taka jak jest i trochę dłużej trwa odsuanie od żłobu. Ale JEST!!!!! I
            to jest pocieszjące.
            Natomiast do rzycha mam prośbę o nie rzucanie kamieniami w ogół, kiedy winne są
            jednostki.
            • Gość: emi Re: Żywiec piękna okolica IP: 192.160.110.* 02.10.01, 08:39
              Demokracja to nie eliminacja korupcji itd.
              Gdzie indziej wcale nie jest lepiej tylko ludzie sż mniej bezczelni i
              kulturalniej kradną!
              • Gość: żywy Re: Żywiec piękna okolica IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 14:28
                Emi!!!!!!!!!!! Masz dzisiaj dobry dzień! Znowu się z tobą zgadzam!!!!!
                (p.wątek: ben Laden).
    • fufek Re: Żywiec piękna okolica 03.10.01, 09:02
      Okolica może i piękna, ale infrastruktura turystyczna prawie żadna. Może
      wyliczę:
      1. Wokół pięknego Jeziora Żywieckiego brakuje ogólnodostepnych plaż i
      kąpielisk. Baza noclegowa na względnie niskim poziomie i potwornie wąska w
      okresie sezonu.
      2. W mieście brakuje miejsc noclegowych (czyt. hoteli)
      3. Potworny deficyt przyjemnych knajp i restauracji, do których bez obaw można
      zaprosić znajomych - przyjezdnych.
      4. Tragicznie niski poziom życia kulturalnego - zero koncertów, brak teatru.

Zapraszam do dalszej wyliczanki...
      • Gość: emi Re: Żywiec piękna okolica IP: 192.160.110.* 03.10.01, 10:36
        Fufek - pesymisto!
        Pewnie, że jest cienko - ale jak wiesz ludzie nie mają kasy. Jak myślisz na ile
        koncertów w m-cu ich stać, ile knajp mogą zaliczyć każdego wieczora? Za 500 zł
        od łebka koniunktury w Żywcu nie wywołasz. Radziłbym zacząć od malowania płotów
        itd. Jak jest biednie to może niech będzie biednie kolorowo.
        Osobiści wolę tematy - co możemy zrobić niż czego brakuje
        pozdrawiam
        • fufek Re: Żywiec piękna okolica 03.10.01, 11:59
          Żeby odpowiedzieć sobie na pytanie co należy zrobić, trzeba najpierw wiedzieć
          czego brakuje. Niestety, nie zgodzę się z Tobą, kiedy piszesz, że rozwój
          kultury w Żywcu jest niemożliwy, bo ludzie są zbyt biedni. Ludzie wszędzie są
          biedni. Przez pięć lat mieszkałem w Cieszynie, gdzie o pracę jest chyba jeszcze
          trudniej, niż na Żywiecczyźnie. Miasto jest porównywalne wielkościowo do Żywca.
          Jest jednak oazą życia kulturalnego. Wierz mi, że to nie do końca zależy od
          portfela. A poza tym nie uogólniaj. Nie należę do najzamożniejszych, ale z
          przyjemnością wybrałbym się na jakiś sympatyczny koncert, gdyby tylko takie
          ktoś w Żywcu zaczął organizować. Zauważ, że tak naprawdę, to popołudniami nie
          ma co w tym mieście robić, chyba że wystarcza Ci przesiadywanie przy piwie w
          którymś z licznych lokali. Wybacz, ale mnie to nie zadawala.
          • Gość: emi Re: Żywiec piękna okolica IP: 192.160.110.* 03.10.01, 12:47
            Cieszyn z Czeskim Cieszynem to prawie 70 tys. ludzi do tego przejście
            graniczne, no i oczywiście Uniwersytet - jakieś 5 tys. młodych ludzi którym
            chce się coś zorganizować.
            Chciałem tylko napisać, że nasze społeczeństwo jest za biedne na rozwój
            gastronomii i hotelarstwa - jak piszesz każdy kombinuje - ale żeby im się
            chciało muszą być czymś zdopingowani. Dlaczego np. nie ma tam tygodnia piwnego
            coś na wzór October Fest w Monachium - co zły pomysł? Jeśli Żywiec tego nie
            zrobi na polski October Fest będziemy jeździć do Tychów, albo Leżajska!!!
            Pomysłów jest wiele, nawet przy małych nakładach można coś zrobić - tylko
            trzeba mieć wizję - CO!!
            • fufek Re: Żywiec piękna okolica 03.10.01, 12:58
              O! I tutaj się zgadzamy. Czasami wystarczą pomysły. A co do festiwalu piwnego,
              to rzeczywiście, aż się prosi, żeby w Żywcu coś takiego zorganizować. Muszę
              jednak z przykrością stwierdzić, że promocję piwa żywieckiego szybciej uraczysz
              w Dźwirzynie, niż w samym Żywcu. Mam wrażenie, że Browar wcale nie garnie się
              do organizacji czy sponsorowania imprez lokalnych, typu koncerty, czy festiwale
              (może poza TKB). Można wręcz zaryzykować stwierdzenie, że Browar jest w Żywcu
              niewidoczny.
              • Gość: żywy Re: Żywiec piękna okolica IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 18:13
                A wiecie czemu browar jest w Żywcu "niewidoczny", jak napisał Fufek?
                No zgadnijcie!
                Taaaak! Bo t.zw. "Grupa ŻYWIEC" czyli wielcy od Heinekena, maja siedzibę w
                Warszawie i na głowie prblemy z Heweliuszem (brow. w Gdańsku), EB i Leżajskiem,
                no i wnosie mają miasto Żywiec. Władze miasta nie umieją się z nimi porozumieć
                i jest jak jest.
                Browar zabrał boisko Górala i miał je odtworzyć w innym miejscu. Połączono
                kluby Czarni i Góral w jedno tow. sportowe. Miasto chce mu dać na własność
                boisko dotychczas używane przez Czarnych lecz będące własnością komunalną, ale
                nie mozna spisać aktu notarialnego bo nie ma za niego kto zapłacić. Browar miał
                dać na odtworzenie boiska ale nie daje.
                No i tak sobie to sie toczy.
                • fufek Re: Żywiec piękna okolica 04.10.01, 07:16
                  W całej cywilizowanej Europie jest taki obyczaj, że duża firma, kojarzona z
                  danym miastem, jest jego podporą kulturalną i finansową. Tymczasem browar
                  izoluje się od oczekiwań lokalnych. Swoją droga zastanawia mnie też fakt,
                  dlaczego w wielu miejscach nad morzem można kupić kufel piwa jest tańszy niż u
                  nas. Przecież powinno być dokładnie na odwrót (koszty spedycji itd.)
                  • Gość: mystery Re: Żywiec piękna okolica IP: *.houston-03rh16rt.tx.dial-access.att.net 03.02.02, 23:40
                    Tak aby przyciagnac turystow do Zywca i pomoc tym zajmujacym sie turystyka oraz
                    innymi sprawami zwiazanymi z uatrakcyjnieniem oferty turystycznej aby rejon
                    mogl prosperowac. Na przyklad w srodku lata powinien odbywac sie tam tygodniowy
                    Festiwal Piwa etc.
    • Gość: Ya Re: Żywiec piękna okolica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.02, 16:32
      W Żywcu byłam kiedyś przez pięć minut przejazdem... zimą... I Żywieczczyzna to
      moim zdaniem najpiękniejszy region w Polsce!
    • Gość: KoMar Re: Żywiec piękna okolica IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 19:08
      Halo operator!!!. dodaj tu forum Żywiec. Będziemy pisać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka