Dodaj do ulubionych

Zarobki w bielskich firmach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:07
Zamierzam podjąć pracę w Bielsku-Białej, dotychczas pracowałam w Tychach,
byłam zadowolona z mojego wynagrodzenia, jak i z warunków pracy. Bardzo Was
proszę, byście mi podpowiedzieli ile się zarabia w bielskich firmach (do 100-
200 osób), jakie są tu realia finansowe, jeśli chodzi o zajmowanie stanowiska
ds. personalnych (także w połączeniu z prowadzeniem sekretariatu). Chciałabym
to wiedzieć, gdyż niebawem udaję się na rozmowę w sprawie pracy; oczywiście
jestem mgr i mam już kilkuletnie doświadczenie.
Obserwuj wątek
    • jorg_z_bielitz Re: Zarobki w bielskich firmach 14.01.06, 14:15
      Gość portalu: Katrin napisał(a):

Bardzo Was
      > proszę, byście mi podpowiedzieli ile się zarabia w bielskich firmach (do 100-
      > 200 osób), jakie są tu realia finansowe, jeśli chodzi o zajmowanie stanowiska
      > ds. personalnych (także w połączeniu z prowadzeniem sekretariatu). Chciałabym
      > to wiedzieć, gdyż niebawem udaję się na rozmowę w sprawie pracy; oczywiście
      > jestem mgr i mam już kilkuletnie doświadczenie.

Spokojnie zacznij rozmowę od 7-8 tyś + służbowy laptop + słuzbowa komórka.
      Powodzenia :D :D :D

A tak na poważnie, to na forum chcesz uzyskać wiążące dane wyjściowe ???? :)
      • Gość: Katrin Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 14:21
        "Bardzo Was
        proszę, byście mi podpowiedzieli" - to nie jest prośba o informacje wiążące :)
        Zależy mi na przybliżonych kwotach, na jakie można liczyć :) :) :)
        • pieprz.kajenski Re: Zarobki w bielskich firmach 14.01.06, 15:21
          po pierwsze sama, jako zainteresowanan i doświadczona powinnaś wiedzieć o
          wysokosci zarobków na tym stanowisku, a po drugie różnice w zarobkach będa
          raczej wynikać z sytuacji firmy i kompetencji, a nie ze zróżnicowania miejsca
          działania firmy tj. Bielsko czy Tychy.
          • Gość: Katrin Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:10
            Ja jednak się przekonałam o tym, że miejsce działania firmy (konkretnie -
            miasta) jest jednym z czynników kształtujących wysokość zarobków i dlatego
            właśnie poprosiłam o podanie przyblizonej wysokości wynagrodzenia. Pracując w
            firmie (100-150 osób zatrudnionych - na stanowisku ds. personalnych) w mieście
            np. Katowice można zarobić dużo więcej niż w innym mniejszych mieście woj.
            śląskiego. Zdaję sobie również sprawę z tego, że wynagrodzenie zleży od
            kompetencji. A pytam dlatego, że nie znam kondycji bielskich firm :)
            • aliveinchains Re: Zarobki w bielskich firmach 14.01.06, 22:11
              Nie sądze by przy tak blisko położonych miast związanych ze sobą przemysłem
              motoryzacyjnym były jakieś specjalne różnice w płacach....

Dużo zależy od firmy i jej polityki...w Grpie Kęty (największym pracodawcy na
              tzw. Podbeskidziu) bywa tak że ludzie z identycznym starzem i na identycznych
              stnowiskach zarabiają różnie...a te różnice sięgają nawet 500zł! Bywa że
              dyrektor zarabia mniej od kierownika...wszystko zależy od "dogadania się". Tak
              samo jest w innych dużych firmach. A w małych i średnich to nie wiem...
              • Gość: dominos Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:23
                Asz no musiał napisac "tzw." :)
                • jorg_z_bielitz Re: Zarobki w bielskich firmach 15.01.06, 11:40
                  Gość portalu: dominos napisał(a):

> Asz no musiał napisac "tzw." :)

Ale Podbeskidzie pisze z dużej litery, co nie wszystkim Antypodbeskidzianom się
                  zdarza :D :D :D

Pozdrow.
                  • Gość: piotrek-bb Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.c207.msk.pl 15.01.06, 17:04
                    ...ale dziewczynie odpowiedzieliscie...;) ale w sumie na takie pytanie nie da
                    się odpowiedzieć....zresztą kiepsko sprecyzowała swoje stanowisko
                    pracy...nawiasem mówiąc to ja jako student obawaijacy się czy me obecne
                    męczarnie zdadzą sie na coś w przyszłości dziwie się tej pani, bo strasznie
                    pewna jest tego ze prace dostanie....może i u nas źle nie ma z pracą, ale
                    podejrzewam ze mają jeszcze kilka kandydatek na to stanowisko a ona od razu o
                    płace się pyta...ciekawe ale pozdrawiam i życze powodzenia...
                    • Gość: Katrin Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:56
                      Kochani, widzę, że ciężko jest Wam odpowiedzieć na moje pytanie... Myślę, że
                      postawiłam sprawę dość jasno... Stanowisko ds. personalnych to głównie sprawy
                      pracownicze typu: dokumentacja kadrowa i rozliczenia wynagrodzeń, zus, podatki
                      itp. Zależało mi na odpowiedziach osób, które coś wiedzą na ten temat i mogłyby
                      doradzić ile w naszych bielskich firmach zarabia się obecnie na takim
                      stanowisku, a Wy tu zaraz różne rzeczy insynuujecie. Jestem z Bielska i raczej
                      nikomu nie chcę zabrać pracy (tak jakby miał to zrobić ktoś spoza Bielska -
                      jeśli iść tokiem rozumowaniu niektórych, którzy się tu rozpisali). Ostanio
                      miałam przerwę, ponieważ urodziłam córeczkę (ma 2 latka) i to ze względu na nią
                      szukam chcę pracować w Bielsku. Szkoda, że (licząc na podpowiedzi) nie
                      znalazłam w sumie żadnych sensownych informacji, poza oczywistymi (typu: "to
                      zależy od kompetencji"). Nie traktujcie mej wypowiedzi i pytań jako pytań
                      aroganckiej mądrali, która chce Wam wykraść info o Waszych dochodach...
                      Serdecznie pozdrawiam, ps. Do Piotrka - Mam świadomość konkurencji :)
                      • Gość: Katrin Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 17:59
                        Czy ta "polska, zawoalowana uszczypliwość" zostanie co niektórym juz na
                        zawsze?? Pytam, bo właściwie w większośći wypowiedzi wyczuwam
                        nutkę "złośliwości" :)
                      • Gość: ddd Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.01.06, 07:46
                        Na Twoje pytanie zapewne byłaby w stanie odpowiedzieć osoba zatrudniona na
                        podobnym stanowisku, a taka najprawdopodobniej tu się nie pojawia - albo i nie
                        chce się ujawnić :-)
    • Gość: piotrek-bb Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.c207.msk.pl 15.01.06, 23:24
      Katrino droga nikt nie chce Cię tu szcyzpać:) tylko widzisz....jestem młodszy i
      mniej doświadczony życiowo, ale takiego pytania jak Ty to bym na forum nie
      zadał...wszyscy dobrze wiemy że nigdzie nie ma tak chyba ze w budżetówce że na
      danym stanowisku ludzie we wszystkich firmach zarabiają tyle samo....pani X
      zarabia w Lenko x,xxx zł pani Y w Techmexie yy,yyy zł a pani Z w ING zzz,zzz
      zł...tak więc zarobki są zróżnicownae i to myśle ekstremalnie...wszystko zależy
      od firmy....nie wiem moze ja mam jakies krzywe pojęcie o tym to prosze o
      uświadomienie mnie...
      • Gość: Katrin Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:08
        No widzisz Drogi Panie Piotrze- ja jestem starsza od Ciebie i jednak
        zaryzykowałam, zadałam pytanie i poprosiłam konkretne osoby o PODPOWIEDZI - nie
        potrzebne mi są jakieś "dane wyjściowe", tylko poprostu informacje od ludzi,
        chcących odpowiedzieć na takie pytanie! :) Nie rozumiem więc, dlaczego dajesz
        mi nadzieję, że wreszcie jest jakiś post -od życzliwej osoby, a nie od
        studenta, który nie pracował nigdy na stanowisku ds. persoanlnych. Aczkolwiek,
        muszę przyznać, że dobrze jest czasami skorzystać z "dobrych rad" (które tu
        właściwie poniekąd padły, ale jak już wspomniałam są to dla mnie sprawy
        oczywiste) Proszę się więc nie obrażać i nie męczyć się odpisywaniem na moją
        prośbę, nie mając nic do przekazania. Serdecznie pozdrawiam... :)
        • Gość: ziggyx23 Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 11.08.14, 15:52
          Witam! Ja pracuje w jednej z bielskich firm motoryzacyjnych. Zakład jest duży ok 700 pracowników ( nie Fiat). Jestem brygadzistą (team leader) na magazynie i zarabiam ok 4000 zł na rękę. Zarobki są ok ale patrząc na inne firmy i na to stanowisko to odpowiedzialność i z tym wszystko związane jest o wiele większe niż w innych firmach podobnych a więc automotive gdzie te same obowiązki robią np: 2 osoby zarabiając stosunkowo mniej.
          • Gość: bartek Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.dynamic.mm.pl 25.09.14, 18:11
            Mam doświadczenie 7-mio letnie w biurze w firmie produkcyjnej. I co? I szukam już pracy prawie rok.
            Takie oto są możliwości w Bielsku.....
            • Gość: ziggyx23 Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 03.10.14, 23:45

To źle szukasz lub Twoje doświadczenie nie jest aż tak atrakcyjne.... Słowo doświadczenie jest szeroko rozumiane, więc w czym masz to doświadczenie w branży produkcyjnej?
              • Gość: bartek Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.dynamic.mm.pl 04.10.14, 16:31
                Głupoty piszesz, moja sprawa w czym mam doświadczenie, powiem Ci tylko że zarabiałem powyżej średniej krajowej na rękę więc jak się domyślasz z taką pensją nie robi się byle czego w byle jakiej firmie. A firma baardzo znana.
                • Gość: asd Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.15, 20:42
                  Najlepsze zarobki są w Media expert ( w firmie astral) robisz cały mc przejezdzisz kilkaset zlotych po inwenturze placisz za braki towaru i zostaje Ci około 800zł z wypłąty. Bo zarabiasz średnio najniższą krajową xd są wyjątki które zarobią więcej ale tyyylko niestety wyjątki xd nie przejmuj się składaj cv :) ciagle są przyjęcia xd
        • Gość: dj Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.free.aero2.net.pl 04.10.14, 14:36
          Jako dostaniesz 2,0 - 2,5 tys. na rękę to możesz się cieszyć z super pensji.
    • jerry.uk Kilka przykładów 06.10.14, 19:18
      Niedawno na Wykopie był podobny temat i ludzie ujawnili swoje zarobki:

"Pracownik działu handlu zagranicznego, 1,5 roku doświadczenia, przemysł automotive, pierwsza praca, 2500zł netto / 3200zł brutto, Bielsko-Biała"

"Programista Java (10 lat doświadczenia), Bielsko-Biała, 4800 zł. netto"

"Sprzedawca / makijażysta w perfumerii Douglas (1500 zł. + kosmetyki kilka razy do roku + roczna premia w wysokości jednej pensji + kilkadziesiąt testerów perfum w ciągu roku). Średnio wychodzi na rękę 2200 zł. (Bielsko-Biała)"
      • naturalny80 Re: Kilka przykładów 20.04.15, 13:51
        ponad 7 lat doświadczenia w firmie wysokowyspecjalizowanej, dwa języki obce, szukam pracy od listopada 2013, od tamtego czasu przepracowałem niecałe 3 miesiące, takie są możliwości w tym mieście.
        Nie polecam przeprowadzki do Bielska - mieszkają tu raczej nieufni, mało przyjacielscy ludzie.
    • Gość: zyczliwy Re: Zarobki w bielskich firmach IP: *.devs.futuro.pl 11.01.17, 18:27
      fiat services kadry/place ok 2500 net na poczatek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka