guciobelin Re: Parę słów o nas... 29.03.06, 17:07 witam, "mamowe" forum znalazłam przypadkiem i bardzo cieszę się, że istnieje. Podobnie jak niektóre z Was, cierpię na brak znajomych z powodu przeprowadzki. Obecnie mieszkam w Kozach (Małych), w czerwcu stuknie mi trzydziestka, jestem "prawie" geologiem, no a przede wszystkim mamą małej Mai, która 14.03 skończy 8 miesięcy. Niedawno wyszłam z deprechy, takiej tyyyyyciej, cieszę sie macierzyństwem, czekam na wiosnę i pozdrawiam wszystkie mamuśki. Aha, jestem semiwegetarianką, wspinam się (teraz trochę mniej;-)), mam fajnego męża, trochę stukniętego psa i lubię spacery. Pozdrawiam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bb1 Re: do guciobelin 29.03.06, 18:29 hej! mam nadzieję że deprecha odeszła razem z zimą... wiosna idzie i jak zrobi się ciepło to dasz się namówić na spacer - mój Filip urodzi się pod koniec kwietnia i mam zamiar z nim duuuużo spacerować :-) od wakacji bedę mieszkała na Lipniku więc całkiem blisko Ciebie :-) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
guciobelin Re: do magda_bb 30.03.06, 17:37 hej ja też mam nadzieję, że obie już sobie poszły;-),(dzisiejszy dzień-rewelacja, słońce ciepło, aż się chce żyć) A Ty jak się czujesz na miesiąc przed? Pamiętam, że ja wylądałam wtedy jak hipopotam, były straszne upały i puchłam z dnia na dzień, bardzo chciałam jak najszybciej urodzić ale Majcia nie dała się namówić... A co do spacerków to bardzo chętnie, o każdej porze, zwłaszcza, że do wakacji Twój synek będzie już całkiem duży i będzie można go trochę powłóczyć. Niewiarygodne jak ten czas szybko pędzi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brutus666 Re: Parę słów o nas... 19.05.06, 12:27 OO, mam koleżankę w Kozach, która właśnie po raz drugi została mamą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodzia24.09 Re: Parę słów o nas... 29.03.06, 21:43 Witajcie drogie mamusie/przyszłe mamusie !!! Mam na imię Jagoda i 30-stkę na karku. 20 września 2005r. w Szpitalu Wojewódzkim urodziłam Kacperka (3200g, 54 cm). Od 12-stu lat mieszkam w B-B, w tej chwili w Mikuszowicach Krakowskich. Kacper ma 6 m-cy i 9 dni, waży 8300g i mierzy 69 cm. Od czterech dni mówi MAMA i dzisiaj pojawił mu się pierwszy ząbek. Barana od kilku tygodni paść nie chce, bo się cwaniaczek nauczył przewracać z brzuszka na plecki i nic nie pomaga moje gadanie, że "baranka paść trzeba bo głodny będzie". Aktualnie jestem na urlopie wychowawczym (do końca maja). Często ze skarbem chodzimy na spacerki - na Bulwary Straceńskie szczególnie. Marzy mi się na Bulwarach kompleks huśtawek takich, jak te na Błoniach. Mam nadzieję, że się bliżej poznamy - pozdrowienia dla Waszych skarbów. Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: Parę słów o nas... 06.04.06, 13:42 Witam serdecznie, gdzięki mężowi niedawno zmieniłam przemysłowy krajobraż Śląska na okolice Bielska ;), około lipca będę mamą bliźniaków. Mam 29 lat, 3 koty, dwa psy i pająka. Odpowiedz Link Zgłoś
icca Re: Parę słów o nas... 20.04.06, 09:43 Czesc wszystkim, mam na imie Monika, jestem w 13 tc - to moja pierwsza ciaza, takze jeszcze troche czasu do rozwiazania, na razie czuje sie w porzadku - mam nadzieje, ze tak zostanie, ale mam treme i caly czas odkrywam rozne cienie i blaski zwiazane z tym stanem :-)) Mam 29 lat i mieszkam na os. Kopernika. Jestem bielszczanka, ale po "emigracji" na slask udalo mi sie wrocic do jedynie slusznego miasta ;-))) Wlasnie znalazlam to forum - bardzo sie ciesze, ze takie istnieje. Pozdrowki dla wszystkich ika Odpowiedz Link Zgłoś
rogusia2 Re: Parę słów o nas... 22.05.06, 12:40 Cześć, zaglądam na tę stronkę od jakiegoś miesiąca ale przeoczyłam ten wątek. Mam na imię Dagmara /Dagusia -Rogusia - ksywka nadana przez moją mamę daaaawno temu/ i we wrzesniu bedę mamą po raz pierwszy. Córa urodzi się w okolicy moich 28 urodzin. Mieszkam w Bielsku od urodzenia, obecnie na Polskich Skrzydeł. Pracuje w sektorze bankowym /hipoteki/ i chetnie służę poradą w tym temacie. Obecnie siedzę na L4. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenkad Re: Parę słów o nas... 30.07.07, 09:58 no witam Sąsiadko! Zaproszenie na kawę na VI piętro stale aktualne :-). Ucałowania,m. Odpowiedz Link Zgłoś
dorism7 Re: Parę słów o nas... 30.07.07, 10:24 magdalenkad , czy to było do mnie?? Bo nie wiem o co chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
malflu Re: Parę słów o nas... 24.05.06, 09:49 Cześć, nie dawno odkryłam Wasze forum i bardzo się cieszę, że mogę się przyłączyć. Mam 29 lat 4,5 letnia córeczkę oraz 35 tygodniowego maluszka w brzuszku. Jestem raczej z okolic Bielska- Białej - taka prowincjonalna mama... Odpowiedz Link Zgłoś
luciii też taka prowincjonalna jestem,ba! wsiowa wręcz :) 24.05.06, 10:21 z czego strasznie się cieszę :)) do miasta kawałek, ale na co dzień święty spokój :D witaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Re: też taka prowincjonalna jestem,ba! wsiowa wrę 24.05.06, 15:45 Prosze mnie dopisać do mam prowincjonalnych, jak twierdzi mój mąż "awansowałam społecznie i teraz mieszkam na wsi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Zywiec 25.05.06, 19:32 Proszę mnie dopisać do listy :P Jestem moko, mama Oskara (prawie ośmiolatka) i żona od ośmiu lat, takiego jednego Artura. Jesteśmy z Mysłowic, ale od 15 lipca osiądziemy w Żywcu - będziemy mieszkać w samym centrum miasta - na ulicy Słowackiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Czechowice-Dz. 30.05.06, 21:44 Witam! ja co prawda jestem z czechowice ale to przecież okolice bielska,czyz nie? mam na imię Agnieszka,jestem mamą prawie 8 letniej Julki i nie mogę doczekać sie niedzieli-wtedy robie tescik ciążowy,mam nadzieje na pozytywny wynik. pozdrawiam gorąco;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czechowiczanka Re: Czechowice-Dz. 31.03.08, 15:09 Witam serdecznie.Ja również jestem z Czechowic.Jestem mamusią uroczej dziewczynki-Justynki,która ma już rok i 8 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
kinga299 Re: Parę słów o nas... 20.07.06, 10:57 Witam:) podobnie jak większosc obecnych na tym forum dziewczyn bede za niedlugo mama,z czego bardzo sie ciesze i nie moge sie juz doczekac tego dnia...Mam na imie Regina i mieszkam na osiedlu Kopernika. Obecnie jestem w 24 tygodniu i jeszcze troszke przede mna...w Bielsku mieszkam od pol roku, wiec niestety nie mam tutaj zbyt wielu znajomych, a szkoda, bo czasami nie mam nawet z kim porozmawiac..mam nadzieje, ze teraz to sie zmieni! Pozdrawiam wszystkie przyszle mamy i oczywiscie te obecne juz tez oraz ich pociechy!! Ja nie moge sie doczekac mojej...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1w witam cie serdecznie, 20.07.06, 17:53 miło że ktoś nas znalazł, zaglądaj często! Odpowiedz Link Zgłoś
akastel A my też z prowincji (Kozy :) 24.07.06, 14:01 Witam, miałam trochę przerwę w zaglądaniu na forum, a tu proszę - całkiem nowe forum dla mam z Bielska. Mam dwuletnią córeczkę Lilianę i niedawno przeprowadziłyśmy się do Kóz (okolice Krzemionek). Wcześniej mieszkałyśmy na Karpackim i bardzo udzielałyśmy się towarzysko, teraz niestety trochę dokucza nam samotność, ale mam nadzieję, że to wkrótce się zmieni. Pozdrawiamy gorąco Agnieszka i Lila Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor a ja dalszej chyba okolicy - Pszczyny 27.07.06, 11:36 z Jasiem, który jutro kończy 7 miesięcy serdecznie witamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
piekielkoe Re: żywiec :-)) 12.09.06, 07:39 witajcie, nazywam się Ewa, mam 34 lata i dwóch wspanialych synów - starszy ma 10 lat, młodszy 2,5 roczku.Mieszkam w okolicach Żywca,pracuję w Żywcu.Serdecznie wszystkich pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
doroteanovember Re: Parę słów o nas... 04.10.06, 23:02 cześć witam wszystkich(e) mamy i nietylko, dużo o was fajnego słyszałam, mam nadzieję że dowiem sie tu wiele ciekawych żeczy o dzieciach, i sama będę mogła czasem pomóc poradą. mam nadzieje że będzie tu wesoło:) dorota Odpowiedz Link Zgłoś
sarahx2007 termin kwiecień 2007 07.10.06, 17:06 witam wsztkie Mamy przyszłe i obecne , ja zaliczam sie to tych przyszłch obecnie jestm w 9 tygodniu wyczekiwanej ciązy .Jestem oczywiscie z Bielksa z oklic lotniska mam 23 lata,niesty cały czas pojawiają sie jakies problemy przy moim dzidziusiu i juz 3 tygodnie leże (nachwile wyrywam sie do komputera) oprócz tego mam fajnego męza i 2 kotki pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Parę słów o nas... 10.10.06, 14:32 To ja też sie dołącze mieszkam w BB a dokładnie w Wapienicy od 6 lat. Mam 8 letnią córeczkę i właśnie staramy się o kolejnego dzidzisia. Może jest ktoś z moich okolic? Pozdrawiam Violetta Odpowiedz Link Zgłoś
dzikakiszka Re: Parę słów o nas... 10.10.06, 16:35 Nazywam się Kaja Kiszka,jestem żoną mojego męża Adama,oraz mamą rocznej córeczki Salomei a niedlugo,tzn juz pocz.stycznia bede mamą po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
kateusia Re: Parę słów o nas...do dzikakiszka 28.11.06, 16:40 Witam, widzę że dzieciaczki wiekowo podobnie mamy i będziemy miały, jak znajdziesz chwilę możesz napisać, będzie miło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annakubica B-B Straconka 27.10.06, 14:15 Witam. mam 23 lata i mieszkam w Straconce. Mam dwójke dziewczynek Monikę i Gabrysię. Mam nadzieje na jeszcze jedno za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia30 Re: Parę słów o nas... 17.11.06, 23:07 Witajcie kobietki.Fajnie,że Was znalazłam.Jestem raczej z dalszej okolicy Bielska,mam 30 lat,mam super 9 letniego Danielka i ślicznego 6 letniego Rafałka.W sumie to w domu mam trzech facetów.Mam jeszcze piesię,miałam szynszyle,zeberki,i kuny na strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Parę słów o nas... 18.11.06, 09:29 Oj wiem, no wiem. Jestem tu już 4 miesiące i tak jakoś dziwacznie jest teraz witać się. Ale ja głupia nie zrobiłam tego do tej pory. Sieć sprzyja anonimowości, ale poczułam się już tak związana z forumowiczkami, że tak mi jakoś głupio być poprostu mpd3 :) A więc witajcie moje kochane mamule! Jestem Magda. Mam 29 lat i trzymiesięcznego synka Natana, zwanego tu często Natulkiem oraz od 6 ponad lat męża, którego jak dotąd mam za co cenić i szanować. Oby tak dalej.Mam też psinę i gadającą papugę. No i przychodzą mi już do głowy myśli o kolejnym potomku :) Jestem rodowita bielszczanką, choć zdarzyło mi się po drodze mieszkać niespełna rok pod Warszawką. Z wykształcenia jestem nauczycielką angielskiego. Miłego dzionka wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Parę słów o nas... 08.10.09, 20:08 Witam Was wszystkie dopiero teraz... Śledzę od jakiegoś czasu Wasze wpisy,ale dzisiaj zdecydowałam się odezwać;) Jestem rodowitą bielszczanką, teraz mieszkam w Żywcu. Od ponad 2 lat szczęśliwa mężatka i mama 8-miesięcznego chłopczyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
betii_jeks witam 27.11.06, 18:55 mam na imie Beata mieszkam w Bielsku z mężem i córeczkami :) pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki oraz brzuszki p.s. to Lotos mi Was pokazała :P Odpowiedz Link Zgłoś
kateusia Parę słów o nas... 28.11.06, 16:37 Witam, jestem Kasia i mam 25 lat, w Bielsku mieszkam od 5 lat, mam córeczkę Oleńkę, która 30 listopada skończy 1,5 roczku, a w marcu (na dzień kobiet) będę znowu mamą prawdopodobnie Wiktorii. Jestem ze Starego Bielska. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, te obecne i przyszłe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: Parę słów o nas... 16.12.06, 17:12 Chyba czas i na mnie, żeby w końcu - bo zaglądam tu już od jakiegoś czasu - się przedstawić:) Ania, mama piętnastomiesięcznego Mikołaja, znakomitego, radosnego, małego odkrywcy. Lat 30, adwokat, nauczyciel, żona. Miłośniczka nart, surfingu i podróży do Azji. Jeszcze niedawno imprezowiczka, a teraz coraz bardziej domatorka:) I przede wszystkim - jak na to forum przystało:) - zadowolona ze swojej nowej roli mama. Pozdrawiam Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: Parę słów o nas... 20.12.06, 22:51 Oj, teraz to mnie szarpnęło:) Baaardzo chętnie bym tam jakiś czas pomieszkała, a nie tak tylko jeździć na chwilkę. Mnie się póki co udaje ruszyć raz w roku na jakiś miesiąc czy dwa, a teraz, jak mam Mikołaja, to chyba jeszcze krócej:( Jakoś tak najczęściej nosi nas do Indii, ale byłam też w innych rejonach - w Laosie, Tajlandii, Nepalu, Syrii, ostatnio w Pakistanie. Teraz marzę o Iranie, ale ruszę raczej do Szanghaju:) A Ty gdzie mieszkałaś i jeździłaś to tu, to tam? Strasznie jestem ciekawa! Odpowiedz Link Zgłoś
weteranka13 Hej ho 21.12.06, 17:44 itabamo, nie jesteś tu najstarsza!!!!! Obiecuję, że nie!!! Pozdrawiam świątecznie i piernikowo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Re: No a teraz to mnie szarpnęło... :))) 21.12.06, 19:43 Jasne, że szczęściary!! Czego oczywiście i Tobie życzę:) Myślę, że wcześniej czy później robi się to, na co ma się ochotę. A ograniczenia w poruszaniu się na dłuższe dystanse to rzeczywiście minus posiadania dzieci. Na szczęście na razie jedyny, jaki widzę:) Zdecydowanie wolę rok czy dwa nie pojechać na dalsze wakacje (albo zostawić Mikołaja na chwilę u Babci) i mieć w domu tego słodkiego Lokatora, niż odwrotnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: No a teraz to mnie szarpnęło... :))) 22.12.06, 10:42 Zadne marzenie nie jest godne spełnienia bez Natanka rzecz jasna. Ale wiem, że kiedyś znajdę się w tych wyśnionych miejscach z całą moją rozinką i to będzie o wiele piękniejsze niż gdybym miała pojechać tam sama. Warto czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 do Wapieniczanek 22.12.06, 10:44 ja mieszkam niedaleko poczty. Czekam az wszystkie wyzdrowiejecie, to może sobie połazimy razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Parę słów o nas... 22.12.06, 13:26 Witam mam na imię Magda (22lata) i mieszkam w Kętach. Jestem w 34 tygodniu ciąży, także jeszcze trochę muszę poczekać żeby stać się mamą pełną gębą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kudlacik Re: Parę słów o nas... 15.01.07, 16:08 Mam na imie Ania mam 28 lat i jestem mama 4 letnich blizniaczek pochodze z BB {Halcnow}obecnie na emigracji w irlandii:(( i nawet nie wiecie jak tesknie za Bielskiem Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Jak miło, kolejna mama bliżniaków 15.01.07, 21:46 witaj i rozgośc się :) szkoda ze jesteś tak daleko bo miałybyśmy do siebie blisko a wspólnych tematów byłoby bez liku :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_pp Re: Parę słów o nas... 15.01.07, 22:51 A jak dajesz sobie radę na "obczyźnie" z dziewczynkami? Chodzą do przedszkola (jak tak to polskiego czy irlandzkiego - jak z językiem?) Bo ja bardzo ciekawa jestem jak to wygląda jak się z dzieciaczkami za granicę na dłużej wyjeżdża. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kudlacik Re: Parę słów o nas... 16.01.07, 11:37 Juz sie przyzwyczailam dziewczyny nie chodza do przedszkola od wrzesnia ida do szkoly az sie boje jak sobie poradza:(( Ja niestety z jezykiem kicha ale sie ucze. Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
silwer81 Lepiej późno niż wcale... 16.01.07, 15:25 Od dłuższego czasu zaglądam do Was codziennie- to już nałóg i cieszę się ogromnie, że istnieje takie forum.Mam na imię Sylwia, jestem szczęśliwą mamą 1,5 rocznego Witka, mieszkam na peryferiach Bielska, jestem nauczycielką.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Witam cieputko 20.01.07, 16:52 Jestem mamą 2,5letniej Alicji, za 4,5 miesiąca wracam do pracy na cały etat, a córcia idzie do przedszkola. Cieszę się, że was znalazłam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagabi6 Re: Witam cieputko 07.02.07, 09:55 Mieszkam w Żywcu. Jestem mama dwóch dziewcząt; jedna 8-lat, druga 21. Mimo doświadczenia w wychowaniu, więcej pytań, wątpliwości niż przy pierwszym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
doroteanovember Re: Parę słów o nas... 09.02.07, 22:40 cześć wszystkim mamom:) mam 1,5 roczną córke i drugie w drodze( pierwszy trymestr) zapracowanego męża i problemy w pracy chętnie z kimś pogadam o czymś kolwiek i o niczym:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 Re: Parę słów o nas... 09.03.07, 19:29 Witam, mam na imie Magda mieszkam w Bieslku od 3,5 roku, a pochodzę z Torunia. Jestem mamą dwóch chłopców 2,5 letniego Radusia i 8 miesiecznego Krzesimira. Bielsko to jest piękne miasto, ale mimo, ze mieszkam tu już tyle czasu nie udało mi sie znaleźć znajomych, a miłoby nieraz spotkać sie z innymi mamusiami i poprostu sobie poklawcić. Odpowiedz Link Zgłoś