Dodaj do ulubionych

dobre wiadomości

21.06.06, 21:19
Wiem, że ostatnio tu na topie Eskulap, ale może kogoś zainteresuje, Ze
oddział położniczy i porodówka Szpitala na Wyspiańskiego w połowie lipca
przenosi się do wyremontowanego budynku. Mają byc normalne warunki, tzn. 2-
osobowe pokoiki z łazienkami, no i porodówka z klimatyzacją. Wiem to od dr
Balisia, u którego byłam robic usg dzisiaj. Niestety dzidziuś tak ułożony, że
przezierności karkowej nie dało się zmierzyc, ale ładnie pokazał buzię!
Obserwuj wątek
    • kaoli27 Re: dobre wiadomości 21.06.06, 21:28
      ja to też słyszałam od koleżanki która chodzi do dr Lasatowicza
      obawiam sie, ze ja moge do połowy nie dotrwać, choc ja w Esculapie chce rodzic
      aj, sama juz nie wiem co robić
      • madida Re: dobre wiadomości 22.06.06, 08:10
        Te terminy otwarcia nowej porodówki to juz kilka razy były przesuwane.Ja niby
        też miała wiarygodne źródło -dr.Lasatowicz i położna.Ale póki co z tego co
        mówili nic nie wyszło. Jeszcze z dwa tygodnie temu słyszałam,że z kasą mają
        krucho i wszystko stanęło w miejscu.Oby tym razem te dobre wiadomości sie
        sprawdziły.
        • rioter1 Re: dobre wiadomości 22.06.06, 08:52
          A ja słyszałam od pracowników szpitala , że owszem porodówka przeniesiona
          zostania ale póki co najprawdopodobniej ze starym sprzętem bo kasy brak.
          Pracownicy nie bardzo chcą się na to zgodzić ale dyrekcja najprawdopodobniej
          nie bedzie miała wyboru.
          pozdrawiam i życze szczesliwych rozwiązań
          mama Oliwki
          • ewa1w O sprzęcie dr nic nie mówił... 22.06.06, 10:13
            A ja też nie wypytywałam, bo nie wiem, gdzie będę rodzic, wszystko ma plusy i
            minusy. Czy któraś z Was zna może lepiej dr-a Balisia?
            • rogusia2 Re:bez ZZO 24.06.06, 08:53
              Na Wyspaińskiego nie podają zzo bo nie mają anestezjologów - nie robią tego
              nawet odpłatnie.
              • ewa1w Re:bez ZZO 24.06.06, 13:38
                Czy zzo tzn znieczulenie zewnątrzoponowe stosowane przy cc? Takie na pewno
                robią.Chyba, że chodzi o coś zupełnie innego, albo od zeszłego roku zaszły tam
                zmiany.Będę wdzięczna za wyjaśnienia.
                • madida Re:bez ZZO 26.06.06, 09:27
                  Tak, zzo to znieczulenie zewnętrzoponowe.I o ile przy cc dają to przy porodzie
                  sn nie można na nie liczyć.Nawet za kasę!
              • putka2 Re:bez ZZO 24.06.06, 15:17
                Witam.Ja rodziłam 3 lata temu w Wojewódzkim i nie byłam zachwycona,
                zaznaczam,że przez całą ciążę chodziłam na NFOZ nie dałam lekarzowi ani
                złotówki tak samo w Wojewódzkim nie dałam nikomu łapówki.Jedno wiem napewno
                najlepszy sprzęt dla noworodków jest mimo wszystko w Wojewódzkim, wiem ponieważ
                rodziłam wcześniaka z 33 tyg ciąży i pare dni moje dziecko leżało na patologii
                noworodka, są tam również wspaniali lekarze np. dr Lęcznar - pediatra,
                wspaniała i ciepła osoba. O eckulapie słyszałam tyle, iż bardzo szybko
                wypuszczają pacjentki do domu, również po cesarce.Pozdrawiam
              • putka2 Re:patologia noworodka 24.06.06, 15:19
                Witam.Ja rodziłam 3 lata temu w Wojewódzkim i nie byłam zachwycona,
                zaznaczam,że przez całą ciążę chodziłam na NFOZ nie dałam lekarzowi ani
                złotówki tak samo w Wojewódzkim nie dałam nikomu łapówki.Jedno wiem napewno
                najlepszy sprzęt dla noworodków jest mimo wszystko w Wojewódzkim, wiem ponieważ
                rodziłam wcześniaka z 33 tyg ciąży i pare dni moje dziecko leżało na patologii
                noworodka, są tam również wspaniali lekarze np. dr Lęcznar - pediatra,
                wspaniała i ciepła osoba. O eckulapie słyszałam tyle, iż bardzo szybko
                wypuszczają pacjentki do domu, również po cesarce.Pozdrawiam
    • kinga299 Re: dobre wiadomości 29.06.06, 20:00
      To faktycznie dobre wiadomości, tym bardziej, ze to jest prawda. Ja to wiem od
      położnej, która prowadzi szkołę rodzenia, bo przez tą przeprowadzkę niestety
      ominie nas wycieczka do tego szpitala:( a szkoda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka