Dodaj do ulubionych

sfera i gemini

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:20
czy rozpoczela sie budowa tych dwoch sklepow. jak tak to na jakim etapie sa
budowlancy
Obserwuj wątek
    • Gość: BBA ponad wszystko Re: sfera i gemini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:58
      Dzisiaj jechalem obok placu przeznaczonego pod Gemini Park - jedyne co
      zobaczylem z nowosci to jakby uporzadkowano teren (wycieto krzaki, zarosla itp)
      oraz pojawila sie budka straznikow - moze faktycznie ta budowa ruszy ( sam
      osobiscie troche watpie w jej realizacje ).
      • Gość: mm Re: sfera i gemini IP: *.c29.msk.pl 22.08.06, 13:21
        moze faktycznie ta budowa ruszy ( sam
        > osobiscie troche watpie w jej realizacje ).

Coś musi z tego być, bo jedna z warszawskich firm handluje już powierzchnią
        (Smith Hampton Polska - coś w tym stylu; nazwę już chyba podawałem w wątku nt.
        Gemini Park w galerii zdjęć). Pzdr.
        • pawel_bielsko pasjonujacy artykul o Sferze 23.08.06, 18:55
          Znalazlem dzis w skrzynce na listy gazeta pt. sfera moje miasto.
          'tematem numeru' tej parostronicowej gazety jest upragniona rozbudowa istniejacej sfery. nie przytocze tresci, ale napisze jaki plynie moral z tego artykulu. Otoz dzieki nowym 120 sklepom, Bielsko ozyje, zaslynie, przyciagnie turystow i tworcow oraz amatorow sztuki, stanie sie centrum swiatowego handlu. teraz cytat: "na naszych oczach Centrum z dnia na dsien stanie sie atrakcyjniejsze, tetniace zyciem i funkcjonalne"koniec cytatu, a w domysle: oczywiscie dzieki sferze 2?

Prawda jest taka, ze zmieni sie uklad ulic(ronda), zmienia sie przystanki i przybedzie wiecej sklepow, ktore do reszty wypompuje ludzi z Deptakow naszego miasta. Czemu ludzie mieszaja rozbudowe centrum handlowego do rozwoju miasta?

Ps. jest tam notka, ze parking bedzie 7poziomowy. Jest tez napisane, ze pod placem pomiedzy Sferami beda sie odbywac imprezy plenerowe - bez komentarza.
          • Gość: mm Re: Też mam tę gazetkę IP: *.c29.msk.pl 23.08.06, 21:06
            Jw.
          • Gość: ddd Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:40
            > Czemu ludzie mieszaja rozbudowe centrum handlowego do rozwoju miasta?

To nie ludzie, tylko redaktorzy (?) gazetki pisanej na zamówienie. A tam może
            tylko stać, że będzie będzie pięknie i cudnie

> Jest tez napisane, ze pod pla
            > cem pomiedzy Sferami beda sie odbywac imprezy plenerowe

Niejako w tej kwestii. Trapi mnie od pewnego czasu pytanie czyją własnością był
            parking obok śp. myjni? Na jakich zasadach trafił ten teren w "łapy" Sfery 2?
            • Gość: dominos Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:53
              No pewnie że ja tez bym wolał żeby tam zamiast sfery 2 były walące się hale
              fabryczne.I sfere 1 tez powinni opuscić i zrobić z niej ruinę.
              • Gość: :) Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:25
                TAK,TAK a nad wszystkim powinien gorowac DH WOKULSKI - wtedy bedzie super -
                jestem pewien ze na zakupy przyjechali by wowczas nawet z Katowic a nie tylko z
                Pszczyny :)))))
            • gaznik7 Re: pasjonujacy artykul o Sferze 28.08.06, 12:43
              Parking był miejski, a w łapy Sfery wpadł po oficjalnym przetargu.
              Zapraszam śledczych i łowców układów do tropienia kolejnej afery....:-)

• Gość: ddd Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:25
                A to musiał ten przetarg umknąć mojej uwadze...
                • Gość: dd Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.08.06, 22:17
                  a teren po dawnym CPNie to tez byl miejski?
                  • Gość: ddd Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:25
                    Jeśli dobrze kojarze to on nie jest ogrodzony. Ale chyba też tam w tej sytuacji
                    nie zostanie...
                    • gaznik7 Re: pasjonujacy artykul o Sferze 29.08.06, 09:53
                      O ile wiem stary CPN jest miejski
                      • pawel_bielsko Re: pasjonujacy artykul o Sferze 29.08.06, 10:02
                        juz dawno temu powinni go zburzyc...
                        • Gość: dd Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.08.06, 11:01
                          teraz bedzie wreszcie zburzony

zostal jeszcze jeden cpn na cieszynskiej kolo sadu (tez nadaje sie do zburzenia)
                          • Gość: pawel_bielsko Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.08.06, 12:17
                            tak - takie stacje benzynowe to nieporozumienie.
                            • pawel_bielsko Re: pasjonujacy artykul o Sferze 29.08.06, 15:27
                              Kolejny dowod, ze Gemini powstanie - projekty wnetrz: piotr.animago.pl/2006/05/07/gemini-park/
                              • Gość: mm Re: pasjonujacy artykul o Sferze IP: *.c29.msk.pl 29.08.06, 15:56
                                Byłoby dobrze, gdyby nauczyli się jeszcze odmieniać: w BielskU-Białej, nie w
                                Bielsko-B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka