Dodaj do ulubionych

E.coli u niemowlaka!!!

05.09.06, 14:46
u mojej małej wykryto bakterie w układzie moczowym.Czy któreś z waszych dzicie
to miało i jak było leczone.Czekam na jakieś info na ten temat.
Obserwuj wątek
    • ewa1w U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy miała 05.09.06, 18:03
      kilka tygodni, dostałam skierowanie do szpitala, bo te bakterie zwalcza sie
      antybiotykami. Bardzo nie chciałam tam iśc, a mała zachowywała się jak okaz
      zdrowia, na własną odpowiedzialnośc zastałam w domu. Powtórzyliśmy badanie i
      wyszło ok - okazało sie,że źle pobraliśmy próbkę do badania - siku poleciało po
      nóżce albo nie było ze środkowego strumienia. Cała ta historia była strasznym
      przeżyciem, bo lekarka dająca skierowanie straszyła nas nawet śmiercią dziecka
      w razie zakażenia. Więc radziłabym Ci wizytę u dobrego lekarza, obserwację
      dziecka, jeżeli nie ma gorączki i czuje się dobrze to powtórne badanie. Aha,
      niebezpieczny objaw to fioletowe plamki na skórze, takie jak od pisaka - gdyby
      coś takiego wylazło to bierz dziecko i pędź do szpitala. A jak duże Twoje
      dzieciątko?
      • ninaa7 Re: U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy mi 05.09.06, 18:18
        nasza mała ma 3 tygodnie, próbke moczu pobraliśmy 2 razy i 2 razy taki sam wynik
        E.coli.Nie wiem czy to taki przypadek że 2 razy badanie się powtórzyło. mała
        zachowuje sie normalnie coprawda ma kolki, ale nie ma gorączki i plamek tez nie
        ma .Mocz ogólny również w normie. Więc nie wiem jutro idziemy do lekarza to
        zobaczymy.Martwie się ale wierze że ją z tego wyleczą i wszystko bedzie ok.
        • ninaa7 Re: U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy mi 05.09.06, 19:13
          a jak udało sie wam pobrac mocz do kubka czy do woreczka .???czy pobudzaliście
          jakoś dziecko żeby oddało siku bo mała jak na złość sika do pampersa

• ewa1w Bardzo długo rwało to łapanie moczu - woreczki nie 07.09.06, 07:56
            chciały się przyklejac, potem łapalismy do kubeczka. Tak zalecił lekarz, bo jak
            do woreczka złapac środkowy strumień? I co to w ogóle za strumień, te parę
            kropli. W każdym razie powiedziano nam, że do badania na posiew woreczki nie
            nadają się. Robiłam tak: wcześnie rano, po karmieniu ok. 5-tej rozbierałam
            dziecko, pupę przemywałam roztworem riwanolu (słabym, gotowym z apteki),
            trzymałam ją na kolanach, a mąż kucał przed nami z kubeczkiem. Po godzince
            drętwiało nam wszystko, w końcu można się zagapic, albo mała robi kupę i zabawa
            od nowa. Pamiętam, ze nie udało nam się od pierwszego razu, ale potem doszlismy
            do "wprawy".
            Nie martw się, ta bakteria jest w kazdym przewodzie pokarmowym i naprawdę łatwo
            ją do próbki moczu wprowadzic.
            Pewnie już byłaś u lekarza, napisz, co powiedział.
          • ewa1w Aha, żadnego sposobu na sprowokanie sikania nie 07.09.06, 07:59
            znam, próbowaliśmy kłaśc dziecko na chłodnym przewijaku - podobno pomaga, ale u
            nas nie zadziałalo, a ja bałam się że zmarznie.
            • ninaa7 Re: Aha, żadnego sposobu na sprowokanie sikania n 07.09.06, 13:16
              wczoraj byliśmy u lekarza i kazał jeszcze raz złapac mocz i udało sie to waszym
              sposobem.Jutro wynik do odebrania więc wszystko sie okaże.
    • silwer81 Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 00:10
      Mój bratanek ma to paskudztwo. Najpierw dostawal zastrzyki, później
      antybiotyki, teraz przyjmuje FURAGINę i witaminy.Wyniki badań są raz lepsze,
      raz gorsz- teraz miał 50 tys.bakterii, wcześniej "tylko" 7 tys.Gdzie rodziłaś,
      nie przypadkiem w wojewódzkim?
      • ninaa7 Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 09:23
        nie w Eskulapie ale mała jest zdrowa źle pobieraliśmy mocz i dlatego bakteria
        wychodzila w posiewie
      • mysty Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 10:57
        mój siostrzeniec właśnie w wojewódzkim 'zaprzyjaźnił' się z tą bakterią :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka