ninaa7 05.09.06, 14:46 u mojej małej wykryto bakterie w układzie moczowym.Czy któreś z waszych dzicie to miało i jak było leczone.Czekam na jakieś info na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa1w U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy miała 05.09.06, 18:03 kilka tygodni, dostałam skierowanie do szpitala, bo te bakterie zwalcza sie antybiotykami. Bardzo nie chciałam tam iśc, a mała zachowywała się jak okaz zdrowia, na własną odpowiedzialnośc zastałam w domu. Powtórzyliśmy badanie i wyszło ok - okazało sie,że źle pobraliśmy próbkę do badania - siku poleciało po nóżce albo nie było ze środkowego strumienia. Cała ta historia była strasznym przeżyciem, bo lekarka dająca skierowanie straszyła nas nawet śmiercią dziecka w razie zakażenia. Więc radziłabym Ci wizytę u dobrego lekarza, obserwację dziecka, jeżeli nie ma gorączki i czuje się dobrze to powtórne badanie. Aha, niebezpieczny objaw to fioletowe plamki na skórze, takie jak od pisaka - gdyby coś takiego wylazło to bierz dziecko i pędź do szpitala. A jak duże Twoje dzieciątko? Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa7 Re: U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy mi 05.09.06, 18:18 nasza mała ma 3 tygodnie, próbke moczu pobraliśmy 2 razy i 2 razy taki sam wynik E.coli.Nie wiem czy to taki przypadek że 2 razy badanie się powtórzyło. mała zachowuje sie normalnie coprawda ma kolki, ale nie ma gorączki i plamek tez nie ma .Mocz ogólny również w normie. Więc nie wiem jutro idziemy do lekarza to zobaczymy.Martwie się ale wierze że ją z tego wyleczą i wszystko bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa7 Re: U mojej córeczki wyszły takie bakterie gdy mi 05.09.06, 19:13 a jak udało sie wam pobrac mocz do kubka czy do woreczka .???czy pobudzaliście jakoś dziecko żeby oddało siku bo mała jak na złość sika do pampersa Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1w Bardzo długo rwało to łapanie moczu - woreczki nie 07.09.06, 07:56 chciały się przyklejac, potem łapalismy do kubeczka. Tak zalecił lekarz, bo jak do woreczka złapac środkowy strumień? I co to w ogóle za strumień, te parę kropli. W każdym razie powiedziano nam, że do badania na posiew woreczki nie nadają się. Robiłam tak: wcześnie rano, po karmieniu ok. 5-tej rozbierałam dziecko, pupę przemywałam roztworem riwanolu (słabym, gotowym z apteki), trzymałam ją na kolanach, a mąż kucał przed nami z kubeczkiem. Po godzince drętwiało nam wszystko, w końcu można się zagapic, albo mała robi kupę i zabawa od nowa. Pamiętam, ze nie udało nam się od pierwszego razu, ale potem doszlismy do "wprawy". Nie martw się, ta bakteria jest w kazdym przewodzie pokarmowym i naprawdę łatwo ją do próbki moczu wprowadzic. Pewnie już byłaś u lekarza, napisz, co powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1w Aha, żadnego sposobu na sprowokanie sikania nie 07.09.06, 07:59 znam, próbowaliśmy kłaśc dziecko na chłodnym przewijaku - podobno pomaga, ale u nas nie zadziałalo, a ja bałam się że zmarznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa7 Re: Aha, żadnego sposobu na sprowokanie sikania n 07.09.06, 13:16 wczoraj byliśmy u lekarza i kazał jeszcze raz złapac mocz i udało sie to waszym sposobem.Jutro wynik do odebrania więc wszystko sie okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
silwer81 Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 00:10 Mój bratanek ma to paskudztwo. Najpierw dostawal zastrzyki, później antybiotyki, teraz przyjmuje FURAGINę i witaminy.Wyniki badań są raz lepsze, raz gorsz- teraz miał 50 tys.bakterii, wcześniej "tylko" 7 tys.Gdzie rodziłaś, nie przypadkiem w wojewódzkim? Odpowiedz Link Zgłoś
ninaa7 Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 09:23 nie w Eskulapie ale mała jest zdrowa źle pobieraliśmy mocz i dlatego bakteria wychodzila w posiewie Odpowiedz Link Zgłoś
mysty Re: E.coli u niemowlaka!!! 29.10.06, 10:57 mój siostrzeniec właśnie w wojewódzkim 'zaprzyjaźnił' się z tą bakterią :P Odpowiedz Link Zgłoś