Dodaj do ulubionych

jestem w szoku-pani ginekolog...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:09
umówiłam sie na wizytę do pani ginekolog dr małeckiej-holerek.generalnie
chodziło,aby odpowiednio doobrała mi tabletki antykoncepcyjne.a ona zrobila,
minę,była niezbyt uprzejma i odmowiła mi.
stwierdziła,że powinno się naturalnie zabezpieczać itp.czy ginekolog moze być
stronniczy?czy moze odmówić dobrania i wypisania recepty an
tabletki,zwłaszca,że nie ma przecwiskazań zdrowotnychlecz tylko jej
światopoglad na to nie pozwala niejako?jestem w szoku,pierwszy raz spotkałam
się z taką stronniczą i malo profesjonalną panią ginekolog.
Obserwuj wątek
    • verka77 Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 23.10.06, 18:48
      oczywiście,że nie może !!
      należy zwalczać takich psycholi prymitywów, którzy zamiast wykonywać swoją
      pracę - za co im płacimy - chociażby odprowadzając składki - próbują rządów
      dyktatorskich
      proponowałbym Ci złożyć na nią skargę za łamanie praw pacjenta
      osobiście właśnie skłądam podobną choć zna innego kretyna WACŁAWA KASZĘ - gin w
      szpitalu wojewodzkim BB i ze zgoła gorszego powodu
      nie jest to bynajmniej moim hobby ale nie mozemy pozwolic zeby obcy ludzie za
      nasze pieniądze narzucali nam swoją wolę i zagrażali naszemu zdrowiu lub
      planowaniu rodziny !:[
      • Gość: ela Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 18:50
        a co ci zrobił pan kasza?nie znam go,ale kilka razy w wojewódzkim zostałam
        potraktowana dość nieludzko,zwłaszcza zgórski,kolejny prymityw.
        • verka77 Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 23.10.06, 18:58
          zalożyłam nowego linka na rzecz KASZY
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=50828328
          mój GG 1326814
      • asia23bb Re: jestem w szoku-wasze posty... 23.10.06, 19:34
        Mysle, ze lekarz nie ma prawa odmawiac Ci tabletek, musi natomiast wyjasnic ich
        dzialanie, natomiast uwazam, ze powinno sie panowac nad swoim jezykiem, gdyz
        takie sformulowania, jak prezentuje verka77 sa dowodem braku kultury, niestety i
        to duzego...
    • Gość: Bolek Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 18:56
      Niektórym lekarzom w d...ch się poprzewracało. W Bielsku jest kilka bardzo
      dobrych specjalistek w zakresie ginekologii. Nie podam nazwisk bo ktoś pomyśli,
      że lobbuję na ich rzecz. Radzę walcz o swoje, bo średniowiecze już minęło.
      • Gość: agnieszka Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:06
        ja także jestem w szoku droga verk.mam podobne przejścia z doktorem zgórskim,o
        którym już tu wspomniano.masz może przykład pisma-skargi na lekarza?zgórski
        tłumaczył mi natomiast ideę strajku,gdy ja zwijałam się z bólu.idiota i
        bezczelny cham.
        • verka77 Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 23.10.06, 19:23
          dla mnie Zgórski był b. w porzadku - ja trafiłam z obumarciemciąży tam w
          czwartek zeszlgo tygodnia, ale poronienie nie następowało i miałam
          czekać ...zdecydowalam sie po 2 dniach wyjsc do domu i wrocic jak sie zacznie
          wówczas KASZA zachował sie skandalicznie !!
          w niedziele w poludnie wrocilam na oddzial z kończącym sie poronieniem i dzis
          rano wyszłam, nie przpeszusszce mu tego zachowania - wzoru skargi nie mam , ale
          roniąc w domu w bólach i krwawieniu nocą wyszperałam prawa pacjenta w NECIE i
          napisalam tak jak potrafię..mogę na Priva wrzucic Ci tekst, nawet sie
          zastanawiam czy moge go opublikowac w sieci - tylko jeszzce zbiorę info, czy to
          legalne ale chyba tak, w kncu skoro wskazac przestępcę to legalne, a ukrywać go
          to chyba zbrodnia też...
    • delighted Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 24.10.06, 01:38
      Ela, jeżeli nie odpowiada Ci pani ginekolog dr Małecka-Holerek to w
      Bielsku-Białej i okolicy jest wiele innych ginekologów. Wolny rynek, więc masz i
      też wolny wybór.

> i odmowiła mi. stwierdziła,że powinno się naturalnie zabezpieczać ...

Co do wolności słowa to każdy człowiek ma prawo jako osobna jednostka społeczna
      wypowiedzieć swoje osobiste zdanie.

> a ona zrobila, minę,była niezbyt uprzejma ...

To już subiektywna ocena. Moja córa też robi niezbyt uprzejmą minę, gdy wypija
      tran...

Jeżeli do lekarza idziesz z jakimiś przekonaniami i oczekujesz ich potwierdzenia
      to bardziej polecam wizytę u prawnika, który za parę tysięcy utworzy specjalnie
      pod konsumenta wydumane teorie np., że aborcja to nie zbrodnia, a eutanazja jest
      wykonywana dla dobra człowieka.

Niestety. Większość myśli, że gdy konsument (wytwór dzisiejszego społeczeństwa)
      płaci i wymaga, to może kupić i sumienie drugiego człowieka.

A tak poza tematem to cieszę się, że są jeszcze takie osoby jak pani ginekolog
      dr małeckiea-holerek. Osoby z zasadami i wartościami. Dziękuję za reklamę.
      Chętniej się do niej wybiorę, dzięki Twojej reklamie.

PS. Byłaś na wizycie w ramach NFZ czy prywatnie i zapłaciłaś za wizytę ?
      • Gość: JK dr Małecka do Ciemnogrodu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.06, 07:11
        • agatenka79 Re: dr Małecka do Ciemnogrodu 24.10.06, 09:54
          Dajcie spokoj, z tego typu komentarzami!
          Wszyscy wiedza, (wystarczy wejsc na forum gazety o dobrych ginekologach) że dr
          malecka jest lekarzem prorodzinnym i dobrze. Wolno jej! Zresztą niestety na
          bardzo dużym terenie jest to jedyny lekarz prorodzinny, a jest wiele kobiet,
          które nie chcą lub nie mogą brać tabletek, a u innego gin jak wyjmiesz wykres to
          sie patrza jak na kosmite, albo sie slyszy komentarze w stylu, ze ciemnogród
          średniowiecze itd. To że odmawia przepisania tabletek nie swiadczy o braku jej
          kompetencji do leczenia! Wręcz przeciwnie, zna za i przeciw i nie poddaje sie
          ogólnie panującej modzie przepisywania tabletek! A niestety wiele jest
          przypadków (wiem , że nie wszystkie), że tabletki dobre na cere, wszyscy biorą,
          niemożliwe ze szkodza itd. Nie wspomne juz o lekarzach zapisujacych wszystkim i
          na wszystko i zdziwionych jak pacjentka powie zenie chce tabletek. Na szczescie
          są rózni lekarze i każdy wyiera takiego, jaki mu pasuje :) Pozdrawiam
      • Gość: Staruszek Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.dsl.bell.ca 28.10.06, 04:01
        delighted napisała:

Niestety. Większość myśli, że gdy konsument (wytwór dzisiejszego społeczeństwa)
        > płaci i wymaga, to może kupić i sumienie drugiego człowieka.
        > A tak poza tematem to cieszę się, że są jeszcze takie osoby jak pani ginekolog
        > dr małeckiea-holerek. Osoby z zasadami i wartościami. Dziękuję za reklamę.
        > Chętniej się do niej wybiorę, dzięki Twojej reklamie.
        ...........Po tak elokwentnej refleksji mozna tylko stanac do gory nogami i
        twierdzic , ze swiat nie stoi na glowie ,ze sa jeszcze osoby , ktore etyke
        lekarza ustalaja jako prywatne ......zboczenie, bo tak to mozna ujac !!!! Jaki
        dalszy proces zmian mozna zauwazyc u "nawiedzonych" medykow , ktorym stan
        ducha/swiatopogladu zabrania profesjonalnej oceny pacjenta/ki....
        • delighted Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 30.10.06, 00:51
          > sa jeszcze osoby , ktore etyke lekarza ustalaja jako prywatne ......
          > zboczenie, bo tak to mozna ujac !!!!

Nie pisałem o etyce lekarza jako "prywatnym zboczeniu", jak to ująłeś.
          Pisałem o człowieku, jako o jednostce społecznej, rozumnej, wolnej oraz z własną
          wolą. Nikt "eli" na siłę do pani dr Holerek-Małeckiej nie ciągnął...
          chyba że ktoś zaprzeczy i był świadkiem ;)

> Jaki dalszy proces zmian mozna zauwazyc u "nawiedzonych" medykow

Staruszku czy byłeś kiedyś u pani dr Holerek-Małeckiej, aby tak się o niej
          wyrażać ? Czy znasz ją osobiście czy tylko po plotkach oceniasz osobę pani dr ?

> ktorym stan ducha/swiatopogladu zabrania profesjonalnej oceny pacjenta/ki....

Od kiedy to naturalne metody regulacji poczęć to "stan ducha" ?

Z tego co dobrze wyczytałem w tekście początkowym "eli" to rozchodziło się jej
          tylko o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Nic nie pisała o chorobach,
          problemach itp

Nie znam zdrowszej metody od metod naturalnych...
          a to że "nie działają w 100%" to już temat na osobną dyskusję.

Czyż w związku z tym dr nie poradziła jej najlepiej/najzdrowiej ?
          • Gość: dot Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.11.06, 22:01
            delighted napisała:

> Nie znam zdrowszej metody od metod naturalnych...
            > a to że "nie działają w 100%" to już temat na osobną dyskusję.

alez moja droga, najzdrowsza metoda to "na Polaka", tj. bez zadnego zabezpieczenia, a nuz sie uda. Pech chce, ze na ogol sie nie udaje, ale przeciez "to juz temat na osobna dyskusje"...
    • Gość: jooan Nie zgadzam się IP: *.c160.msk.pl 24.10.06, 09:57
      Uważam, że pani dr Małecka-Holerek miała do tego prawo i cieszę się że tak postąpiła. Lekarz powinien leczyć! i tak Ona robi (jest świetnym specjalistą) a nie tylko przepisywać tableki antykoncepcyjne, płodność kobiety nie jest chorobą.
      • vobi Re: Nie zgadzam się 24.10.06, 19:50
        Gość portalu: jooan napisał(a):

> Uważam, że pani dr Małecka-Holerek miała do tego prawo i cieszę się że tak post
        > ąpiła. Lekarz powinien leczyć! i tak Ona robi (jest świetnym specjalistą) a nie
        > tylko przepisywać tableki antykoncepcyjne, płodność kobiety nie jest chorobą.

Nie zgadzam sie absolutnie. Lekarz powinien wypelniac swoje obowiazki, a nie realizowac wlasne idee. Od tego jest poradnia rodzinna czy jakos tak. Idac Twoim tokiem myslenia, jesli trafie kiedys do lekarza nalezacego do Swiadkow Jehowych ma on prawo odmowic mi transfuzji krwi (skrajna sytuacja, ale prawdopodobna) bo taki jest jego swiatopoglad? Najwieksza choroba to chyba fanatyzm.
    • dalena21 a ja nie... 24.10.06, 10:19
      Jak się chodzi do ginekologa gdzie popadnie, to tak jest.Ja zanim się umówię na
      wizytę, czy to prywatnie czy na NFZ, zasięgam informacji o danym lekarzu; co do
      pani M-H, to w Bielsku jest ona znana z podejścia prorodzinnego i niechęci do
      antykoncepcji, ale jak się idzie do lekarza tylko po tabletki...Krzywdy ci nie
      zrobiła, zawsze możesz iść do kogoś innego, abstrachując od tego, że znam
      lekarzy, którzy przepisują tabletki bez wywiadu i dla mnie to są dopiero
      konowały.
      • Gość: putka2 Re:dr Małecka to świetny specjalista! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:38
        Jak w temacie, nie byłam u niej prywatnie, ale w szpitalu woj. jak rodziłam
        ponad 3 lata temu zachowywała się naprawdę poprawnie, miałam kłopoty z
        karmieniem i tylko ona jedyna zainteresowała się moim problemem. Znana jest w
        bielsku ze swoich poglądów, nie wykonuje aborcji oraz nie przepisuje tabletek
        bo tak decyduje jej sumienie, natomiast bardzo klarownie uczy metod
        naturalnych. Widocznie ważniejsze jest dla niej zdrowie pacjentek i chce w
        aspekcie medycznym ustrzec kobiety przed ewentualnymi skutkami ubocznymi brania
        tabletek ? Dr Kasza potwierdzam jest gburem, nie toleruje dialogu pacjent -
        lekarz, badanie gin.przed porodem przeprowadza bardzo boleśnie ( traktuje
        pacjentki jak "krowy" )Dr Fender specjalista dobry, zetknęłam się z nim w
        wojewódzkim, ale niesympatyczny i mało kontaktowy.Pomimo wszystko jest w
        bielsku wiele lekarzy i prywatnie i na fundusz, więc wybór jest duży.Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:52
      pani ginekolog nie jest od tego,by wpajać nam swe idee,lecz powinna być
      obiektywna.ponadto w niektórych przypadkach,jak cysty na jajnikach dobrze jest
      brać tabletki antykoncepcyjne.lekarz ginekolog powinien nie wygłaszać swych
      światopoglądów,lecz odpowiednio dobrać tabletki czy też udzielić nam informacji
      o ich wadach i zaletach.nie powinien w każdym razie podejmować za nas
      decyzji,lecz pomóc nam podjać właściwą.postawa dr małeckiej nie jest godna
      podziwu,nie jest specjalistą,bo prawdopodobnie nie potrafiłaby dobrać
      odpowiednio tabletek,ani leczyć cyst nimi.nie ma specjalsitów od ginekologii
      prorodzinnej.niech zostanie pedagogiem czy też psychologiem,a nie ginekologiem.
      • oo_oo Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 25.10.06, 14:22
        psychologiem czy pedagogiem tym bardziej byc nie moze, bo nie moze swojemu
        podopiecznemu narzucac swoich pogladów... ma przedstawic rozne mozliwosci, a MY
        sami wybieramy, decydujemy, a poza tym doskonale wiemy co mamy robic:-) w tym
        przypadku to moja decyzja, czy decyduje sie na tabletki czy tez nie, a lekarz
        informuje mnie o wszystkich działaniach dobrych i złych ich zarzywania....
      • zuzaan Małecka to dobry specjalista 25.10.06, 14:44
        dr Małecka jest naprawdę dobrym specjslistą, widać że zależy jej na zdrowiu swoich pacjentek. I wcale nie narzuca swoich idei. Ja nie żałuje że trafiłam na dr Małecka, zawsze mogę się o wszytko zapytać i zawsze otrzymuję wyczerpującą odpowiedz.
        • Gość: asia Re: Małecka to dobry specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 18:59
          to zapytaj jakie dobrałaby ci tabletki antykoncepcyjne,a ona poleci ci metodę
          baginsa<?>przepraszamza pomyłkę w nazwie,ale cos tamkiego od niej usłyszałam.
          • Gość: putka2 Re:dr Małecka to dobry specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:18
            Nadal jak w temacie. Jeżeli chce się dyskutować na temat metod naturalnych
            ( "baginsa " vel Bilingsa)to trzeba je poznać, choćby teoretycznie, a nie
            negować i naśmiewać się na forum.Może forumowiczki korzystają z tej moetody i
            poczuły się obrażone. Ale niektórzy Polacy tak lubią wszystko i wszystkich
            wyśmiać nie znając tematu.
            • Gość: EDI Re:dr Małecka to dobry specjalista IP: *.c31.msk.pl 26.10.06, 18:13
              Piguły,tabletki,a czy którejś lekarz powiedział,że picie kawy, alkoholu,zwykłe
              przeziębienie,zażycie aspiryny i.t.p.powoduje osłabienie działania tabletek.Ale
              kto go słucha koleżanka pie,pali,i nie zachodzi.Potem dramat przecież brałam
              skąd ciąża,a dużo osób po kilku latach zażywania jest problem z zajściem w
              ciążę i znowu dramat i znowu piguły tym razem żeby zajść w ciążę.Dlatego
              popieram dr Małecką,bo jakby nie patrzeć zawsze w d... dostaje kobieta,bo chłop
              jest w porzo.Dlaczego nie wymyślą piguł dla mężczyzn żeby codzień pilnował
              godziny kiedy je brać a jak zapomni to jego opieprzyć że znowu zmajstrował
              dzieciaka.Bo zamiast tabletki wypił piwo
              • Gość: dot Re:dr Małecka to dobry specjalista IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.06, 15:42
                Gość portalu: EDI napisał(a):
                > Piguły,tabletki,a czy którejś lekarz powiedział,że picie kawy, alkoholu,zwykłe
                > przeziębienie,zażycie aspiryny i.t.p.powoduje osłabienie działania tabletek.

Nie wiem czy zauwazylas, ale praktycznie kazdy medykament (nie tylko pigulki antykoncepcyjne) zaopatrzony jest w ulotke informacyjna. Gdzie wypisane sa rowniez mozliwe skutki uboczne oraz informacje o mozliwych interakcjach z innymi lekami itp. No, ale to duzo czytania w dodatku drobnym drukiem...

> Ale
                > kto go słucha koleżanka pie,pali,i nie zachodzi.Potem dramat przecież brałam
                > skąd ciąża,a dużo osób po kilku latach zażywania jest problem z zajściem w
                > ciążę i znowu dramat i znowu piguły tym razem żeby zajść w ciążę.

Tia... tylko nie udalo sie jeszcze udowodnic, ze problemy z zajsciem w ciaze po odstawieniu pigulek wynikaja wlasnie z ich brania. Na ogol taka sytuacja dotyczy kobiet, ktore staraja sie o pierwsze dziecko, wiec nie wiadomo czy przed przyjmowaniem tabletek byloby latwiej...

Nie twierdze, ze pigulki (czy plastry) to cukiereczki, i mozna je lykac bez zadnych obciazen. Ale poki co nie wymyslono skuteczniejszego sposobu zapobiegania ciazy (no, moze oprocz "szklanka wody zamiast").

> Dlatego
                > popieram dr Małecką,bo jakby nie patrzeć zawsze w d... dostaje kobieta,bo chłop
                > jest w porzo.

Wybacz ale w zaden sposob nie rozumiem, co ma dr Malecka i jej poparcie dla naturalnego planowania rodziny (i jej - powiedzmy sobiw wprost - narzucanie wlasnie takiego modelu planowania rodziny) z tym ze kobieta zawsze dostaje w d..e? Tu akurat reklamacje tylko natury mozna skladac. A jesli dr Malecka nie potrafi zaakceptowac prawa kobiety do wyboru metody antykoncepcji, to powinna zalozyc gabinet przy Kurii Biskupiej, i przyjmowac tam prywatnie (albo za "Bog zaplac".

> Dlaczego nie wymyślą piguł dla mężczyzn żeby codzień pilnował
                > godziny kiedy je brać a jak zapomni to jego opieprzyć że znowu zmajstrował
                > dzieciaka.Bo zamiast tabletki wypił piwo

Nawet gdyby wynalezli tabletki dla mezczyzn (ponoc nad takimi pracuja), czy przy wpadce usatysfakcjonowalaby Cie mozliwosc opieprzenia faceta ze znowu "zmajstrowal dzieciaka"? Nawet gdybys go ze zlosci pobila, to i tak Ty bedziesz przez 9 miesiecy chodzila opuchnieta jak bak, pchajac przed soba coraz wiekszy brzuch, to Ty bedziesz meczyla sie przy porodzie, to Ty wypadniesz z pracy co najmniej na kilka miesiecy (a moze juz nie bedziesz miala gdzie wracac). No i to na Ciebie, tak naprawde, spadnie wiekszosc obowiazkow zwiazanych z wychowywaniem dziecka.
    • Gość: agnieszka Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:10
      mozecie popierać panią dr małecką ale to nie ona powinna decydowac o tym,jak
      kobieta chce sie zabezpieczać.to indywidualny wybór,a ginekolog jest od leczenia
      a nie narzucenia swej woli.o tym był ten psot.nie o prorodzinnej idei bielskiej
      ginekolog.
      • zuzaan Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 27.10.06, 10:27
        Gość portalu: agnieszka napisał(a):

> mozecie popierać panią dr małecką ale to nie ona powinna decydowac o tym,jak
        > kobieta chce sie zabezpieczać.to indywidualny wybór,a ginekolog jest od leczeni
        > a
        I wlaśnie dr Małecka leczy! i to bardzo dobrze.

> a nie narzucenia swej woli.o tym był ten psot.nie o prorodzinnej idei bielskiej
        > ginekolog.
    • Gość: Jaskiniowiec Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: 57.66.193.* 27.10.06, 08:22
      "Po pierwsze - NIE SZKODZIć!)
      A tabletki szkodzą kobircie, jeśli chcesz je brać to sobie bierz na własną
      szkodę ale nie mieszaj do tego osób kompetentnych tylko idź do weterynarza,
      który Ci te tabletki przepisze bo w d.. ma twoje zdrowie i po sprawie.
      • Gość: putka2 Re: dr Małecka to super specj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:43
        Skoro ktoś uważa,że dr Małecka nie tańczy jak jej grają to tylko zmienić
        lekarza, na takiego który bez zbędnych pytań i cerygieli, a czasem badań
        przepisze hormonki, bo przecież to on ma kasę z każdej przepisanej recepty, nie
        ważne czy są to leki nieobojętne dla zdrowia, ważne że popiera koncern.
        • Gość: kasia specjalista czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:17
          małecka spechalistą?ginekologia to szerokie pojecie,nie ma tu miejca na własne
          poglądy.to nie jej cel.chyba nie wiecie na czym polegają zadania lekarza.lekarz
          ma leczyć a takze doradzać w kwestiach,które mu sie nie muszą podobać.
          • Gość: EDI Re: specjalista czego? IP: *.c31.msk.pl 28.10.06, 22:33
            Kasiu napisałaś:
            >lekarz ma leczyć,a także doradzać w kwestiach,które nie muszą się
            mu podobać. Wg tej zasady nie ma również gwałtów- bo kobieta
            jest stworzona po to żeby mężczyzna do niej wchodził,a jej poglądy, zasady i to
            że teraz nie ma ochoty są nie ważne,bo jemu się chce i basta.
      • Gość: dot Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.06, 15:11
        Gość portalu: Jaskiniowiec napisał(a):

> "Po pierwsze - NIE SZKODZIć!)
        > A tabletki szkodzą kobircie, jeśli chcesz je brać to sobie bierz na własną
        > szkodę ale nie mieszaj do tego osób kompetentnych tylko idź do weterynarza,
        > który Ci te tabletki przepisze bo w d.. ma twoje zdrowie i po sprawie.

Jaskiniowcu, gratuluje doboru nick`u, idealnie oddaje Twoj poziom.
        • Gość: Jaskiniowiec Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: 57.66.193.* 06.11.06, 13:13
          Dziękuję, ale z płynami hamulcowymi nie rozmawiam.
          Podałbyś przynajmniej czy jesteś dot 3 czy dot 4 ( na 5 się zanosi) to
          wiedziałbym jaki jest Twój poziom.
      • albrecht1 Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 27.10.06, 23:36
        Gość portalu: Jaskiniowiec napisał(a):

> "Po pierwsze - NIE SZKODZIć!)
        > A tabletki szkodzą kobircie,

Jaskiniowcu, nie realizuj recept przepisanych przez lekarza rodzinnego, przecież
        tabletki szkodzą Twojemu zdrowiu. Nie łykaj aspiryny, kiedy się przeziebisz.
        • Gość: Jaskiniowiec Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: 57.66.193.* 06.11.06, 13:10
          albrecht1 napisał:

> Gość portalu: Jaskiniowiec napisał(a):

> Jaskiniowcu, nie realizuj recept przepisanych przez lekarza rodzinnego, przecie
          > ż
          > tabletki szkodzą Twojemu zdrowiu. Nie łykaj aspiryny, kiedy się przeziebisz.
          >
          Nie łykam i jakoś żyję bynajmniej gryp nie miewam.

Tymczasem lekarze przepisują antybiotyki na potęgę dla zysków i potulni pacjenci
          łykają je niczym cukier.
          Wszystkie tabletki szkodzą a to czy należy je łykać czy nie i w jakiej ilości
          należy do oceny lekarza.
          Widać w tym przypadku pani doktor uznała że tabletki zaszkodzą dziewczynie skoro
          ich nie przepisała a skoro się to pacjentce nie podoba i wie lepiej to przecież
          może iść do lekarza, który jej przepisze te tabletki a może się po drodze
          zastanowi co ważniejsze czy pakowanie w organizm chemii z hormonami dla czyjejś
          wygody czy własne zdrowie.
          Nie znam tej pani doktor nie wiem czy miała rację czy nie czy odmowa miała
          względy medyczne czy etyczne ale wiem że lekarze są różni a wielu z nich
          przepisze cokolwiek bo mają z tego % zysku i czyjaś wątroba ich nie boli.
    • Gość: ola3 Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.c29.msk.pl 29.10.06, 18:10
      taz bylam u tej pani. znalazlam ja na forum na liscie polecanych ginekologow i
      tez tam poszlam. o tabletki nie prosilam ale dostalam ulotke "dlaczego warto
      poczekac" ? pani ginekolog widziala tez ze przyszlam z chlopakiem i pytala
      czy bierzemy slub. uwazam ze lekarz powinien przede wszystkim rzetelnie mnie
      zbadac, doradzic a nie interesowac sie moim zyciem osobistym i przekonaniami.
      szczerze mowiac tylko raz trafilam na dobrego ginekologa: zostalam zbadana, pani
      doktor wytlumaczyla mi skad biora sie moje dolegliwosci dokladnie tlumaczyla na
      czym polega badanie, przepisala mi bz problemu tabletki i opisala ich dzialanie.
      ale to nie bylo w Bielsku.
    • delighted Wszyscy doskonale wiedzą !!! 30.10.06, 00:31
      że Pani dr Holerek-Małecka to świetny specjalista !!!
      Problem jest tylko w tym, że nie wszystkim się podoba jej pro-rodzinne
      podejście, a mimo wszystko chcą udać się do niej, jako najlepszego ginekologa w
      Bielsku-Białej.

Nie rozumiem tego jak można iść do kogoś prywatnie, a później jeszcze narzekać,
      że się samemu takiego wyboru dokonało. Nie podoba Ci się to nie idź. Wybierz lek
      "armatę na muchę" u "lekarza", który Twoje zdrowie ma głęboko gdzieś.
      • aska_76 Re: Wszyscy doskonale wiedzą !!! 30.10.06, 09:24
        masz rację!
      • mysty Re: Wszyscy doskonale wiedzą !!! 30.10.06, 11:10
        'Wszyscy doskonale wiedzą, że Pani dr Holerek-Małecka to świetny
        specjalista !!!'

ja nic na ten temat nie wiem :P

'jako najlepszego ginekologa w Bielsku-Białej' -

teraz to już koleżanka popłynęła ... aż się dławię śmiechem. Pustym :P
        • delighted Re: Wszyscy doskonale wiedzą !!! 30.10.06, 11:32
          >> 'jako najlepszego ginekologa w Bielsku-Białej' -

> teraz to już koleżanka popłynęła ... aż się dławię śmiechem. Pustym :P

Faktycznie. Przyznaję się do błędu. Miało być "jako jeden z najlepszych
          ginekologów w Bielsku-Białej".
    • Gość: ble Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:13
      nie moge tego czytać,jaką to świetną jest specjalistką pani małecka.kilka razy
      nie zauważyła u mnie cysty na janikach.nie proponowała leczenia hormonami,bo
      przecież to antykoncepcja.lepiej bylo mnie ciąć.dziękuje za taką
      specjhalsitkę,gó.. wie i tyle.teraz przynajmniej wogóle nie mogę mieć
      dzieci.dziękuję!więcej takiej naiwnosci prorodzinne istotki.
      • Gość: balbina Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: 212.2.99.* 30.10.06, 18:39
        mialam identyczna sytuacje jak Ty z to katospecjalistka.
    • Gość: Ninaa Re: jestem w szoku-pani ginekolog... IP: 81.219.123.* 02.11.06, 17:32
      ja też miałam doczynienia z tą Switną panią doktor owszem jest miła i widać ze
      ;ibo bobasy ale jak byłam w ciązy nie chciała mi wogóle robić usg twierdząc żę
      to szkodzi a to g... prawda bo czasami to usg wykryje nieprawidłowości lub
      choroby które można leczyć. nie chciała mi zrobić przezierności karku (wykrywa
      zespół downa) twierdząc że i tak musze urodzić i po co mi wiedzieć czy jest coś
      nie tak.Uważam że lekarz powinien być obiektywny i i zawsze decyzje zostawic
      pacjentowi.Bo to jego życie i zdrowie.
    • annakubica Re: jestem w szoku-pani ginekolog... 08.11.06, 21:35
      Rozczaruje Cię, ale pani Holerek tak ma. Nie toleruje antykoncepcji. Polecam dr
      Ozimine. 603235032
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka