Dodaj do ulubionych

EC do likwidacji?

25.10.06, 20:32
www.bespress.pl/art.php?id=1681
ja jestem i byłoby miło gdyby EC jak najszybciej zniknęła z bielskiego
krajobrazu
z jednej strony 40M potrzeba na jej modernizację, z drugiej bliżej
nieokreślona kwota na przyłączenie BB do Czechowickiej EC2
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: EC do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:26
      Fakt, że istnienie takiego molocha w centrum to ewenement, chociaż budowany był
      przecież dawno temu na obrzeżach miasta. Ale wyburzenie to jednak konkretne i
      drastyczne posunięcie, warto więcej wiedzieć o finansowych aspektach drugiej
      opcji by wyrobić sobie opinię.
    • Gość: Gorol Re: EC do likwidacji? IP: *.bsb.vectranet.pl 26.10.06, 10:27
      Przeprowadzenie przyłącza z EC Cz-Dz do B-B to koszt rzędu 100-150 mln zł który
      podobno poniesie gmina oraz większa oplata przesyłowa na rachunkach
      mieszkańców. Wszystko wskazuje na to że EC zostanie u nas i będzie tylko
      zmodernizowana.
      • Gość: sylwo2 Re: EC do likwidacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:50
        swoja droga ciekawe na co zostalyby przeznaczone niezwykle atrakcyjne grunty po
        zlikwidowanej EC? najlepsza propozycja byloby budownictwo mieszkaniowe, ale
        znajac zycie ktos znow niezle zarobilby sprzedajac je pod budowe kolejnego
        centrum handlowego. Moj wuj pracuje w EC Cz-Dz i prywatnie twierdzi ze
        likwidacja EC B-B jest raczej nieunikniona
        • Gość: aliveinchains Re: EC do likwidacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 09:32
          Gość portalu: sylwo2 napisał(a):

> swoja droga ciekawe na co zostalyby przeznaczone niezwykle atrakcyjne grunty
          po
          >
          > zlikwidowanej EC? najlepsza propozycja byloby budownictwo mieszkaniowe,

Ja na miejscu 3 kominów widziałbym chętniej 3 szklano-marmurowe wieżyczki o
          charakterze mieszkalno biurowym...BTW to jedna z lepszych wiadomości jakie
          słyszałem- nie dość zę pozbędziemy się straszydła to jeszcze zyskamy sporo
          wolnego tereny blisko centrum:) w dodatku nieopodal są tereny wojskowe i inne
          byłe fabryki które możnaby było zrównać z ziemią i zagospodarować zabudową
          wysokiej klasy. Zresztą w Kr na terenach poprzemysłowych w rejonie Wisły już
          sporo się burzy i buduje...

Oby nie stawiali tam sfery 4 czy innego kaufhausu...
      • mcmaxim Re: EC do likwidacji? 27.10.06, 10:41
        Gość portalu: Gorol napisał(a):

> Wszystko wskazuje na to że EC zostanie u nas i będzie tylko
        > zmodernizowana.

Pierwsza sprawa: skad informacje o kosztach takiej inwestycji?
        Druga sprawa: hmm... z tego co wiem, ostatnio odchodzi sie od centralnego zaopatrywania w cieplo, i coraz czesciej pojawiaja sie male, lokalne kotlownie (na blok, kilka blokow, kilka domow). Moze ta inwestycja nie bedzie az tak potrzebna, albo nie na taka skale?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka