Dodaj do ulubionych

inwestycje w BIELSKU

IP: *.uhn.on.ca 07.04.03, 21:29
obserwujac rozwoj roznych miast w Polsce,brak jakis ciekawych inwestycji,
oprocz sklepow jest bardzo widoczny.Bielsko jednak staje sie miastem
prowincjonalnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: inwestycje w BIELSKU IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 01:30
      To prawda, największą chyba inwestycją w Bielsku jest budowa stacji benzynowej
      przy Żywieckiej :(
      To jest teraz chore miasto .....
      Kiedyś było inaczej, ale cóż - jak wybraliśmy tak teraz mamy

(Ja ich nie wybierałem, to dla uściślenia)

Pzdr
      Janusz
      • Gość: jo Re: inwestycje w BIELSKU IP: 217.96.34.* 24.04.03, 11:26
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> To prawda, największą chyba inwestycją w Bielsku jest budowa stacji
        benzynowej
        > przy Żywieckiej :(
        > To jest teraz chore miasto .....
        > Kiedyś było inaczej, ale cóż - jak wybraliśmy tak teraz mamy
        >
        > (Ja ich nie wybierałem, to dla uściślenia)
        >
        > Pzdr
        > Janusz

No to trzeba było wybrać a nie narzekać! Jeśli ci są źli (właściwie kto: stary
        czy nowy prezydent, a może starzy radni czy tez nowi?) to jest w tym duża
        zasługa takich jak Ty, którzy olewają wszystko a potem tylko potrafia narzekać.
        A co do inwestycji - ostatnie lata faktycznie były fatalne, ale teraz:
        przebudowa Hulanki z tunelem, nowa fabryka silników General Motors i Fiata,
        fabryka pneumatyki do samochodów (przyjeli ostatnio 300 osób), podobno są jacys
        inwestorzy na zagospodarowanie dworca i terenów dawnego Fineksu nad Białką.
        Może wreszcie coś się ruszyło?
        • Gość: JIMBEAM Re: inwestycje w BIELSKU IP: *.komorowice.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 23:24

> A co do inwestycji - ostatnie lata faktycznie były fatalne, ale teraz:
          > przebudowa Hulanki z tunelem, nowa fabryka silników General Motors i Fiata,
          > fabryka pneumatyki do samochodów (przyjeli ostatnio 300 osób), podobno są
          jacys inwestorzy na zagospodarowanie dworca i terenów dawnego Fineksu nad
          Białką.
          > Może wreszcie coś się ruszyło?

Akurat te inwestycje są "dzieckiem" poprzedniego Zarządu Miasta ale Pan J.
          Krywult oczywiście przypisze je sobie!!!
    • Gość: ciekawski Re: inwestycje w BIELSKU i w kraju IP: osz2:* / 10.62.16.* 24.04.03, 21:24
      A jakież to wielki czy mniejsze inestycje są w innych miastach??? O ile mi
      wiadomo, słychać i widać to inwestorzy omijają nasz kraj bez względu na
      miasto. Nawet Warszawie się ukruciło. Inwestycje były ale wcześniej jak była
      jeszcze wtedy dobra koniunktura. Najlepszym rokiem był podobnoi rok 1997.Na
      wieksze inwestycje tak w kraju jak w BB trzeba poczekać aż sytuacja
      gospodarcza się poprawi, zniknął afery związane z kupowaniem ustaw, niejasne
      przetargi, biurokraja i wysokie podatki. Z tym uporali sie dawno Czesi. Ale
      Warszawa widać nie umi z nich wziąść przykładu.Bo oni lepiej wiedzxą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka