kjs13 14.01.07, 00:10 Gdzie w Bielsku mozna kupic yerba mate? Czy ktos z was ja pił? Jaka jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia23bb Re: yerba mate 14.01.07, 11:40 Mozna kupic w sklepach z herbata np na Szkolnej. W smaku nie jest rewelacyjna:), ale mozna sie przyzwyczaic. Sa rozne jej rodzaje, np smakowe (cytrynowa, brzoskwiniowa). Jest bardzo zdrowa, mozna ja pic zamiast kawy, pobudza i odpedza zmeczenie. Polecam Ci stronke Cejrowskiego, sporo o niej pisze. I mate tez polecam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: yerba mate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:57 Mate kupuj przez Internet, taniej, lepiej i prościej. Sklepy do wyszukania przez google. W ostatnim czasie się ich namnożyło, jeszcze rok, dwa lata temu był tylko jeden. A jaka jest? No, to się lubi, albo nie lubi. To nie jest dobre. Dobry jest ajerkoniak :) Natomiast mate ma w sobie coś takiego, że jeśli się z nią polubisz. to będziesz ją pił do końca życia. To trudno wyjaśnić. P.S. Koniecznie kup bombillę (taka metalowa słomka z sitkiem), inaczej tego się nie da pić. Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: yerba mate 14.01.07, 15:03 Przez Internet, ale tylko w dobrych, sprawdzonych miejscach. Za tania mate jest podejrzana.:) Bombilla owszem, ale na upartego da sie tez zaparzac jak herbate sypana:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: yerba mate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:21 Tak naprawdę na dobrą mate w Polsce jeszcze nie trafiłem. :( Wszystko co tu kupuję to taki proszek, pylicy można dostać. Dobrą mate to dostaję od brata z Hameryki. Tam przywożą naprawdę dobrą mate i to w cenach takich, jak ten proszek u nas. A z Argentyny/Paragwaju do USA i do nas to nie jest duża różnica w odległości i, co za tym idzie, kosztach transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: yerba mate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:38 Polecam yerbę z brazylii o nazwie Gaucho - rewelka ! Odpowiedz Link Zgłoś