Dodaj do ulubionych

W czym mozesz pomóc? innym?

03.08.07, 10:27
Tak sobie myślę,że w sumie niezłą księgową jestem, kadrową i płacówką – więc
mogę pomóc innym mamom w tych sprawach. Pedagogiem również jestem – ale ta
tematyka jest tak szeroka, że zrozumienie wielu uzasadnień teoretycznych jest
z goła w praktyce zaprzeczeniem ich.
Tak podsumowując, moze w tym wątku napiszemy, w czym, w jakiej tematyce
mozemy się wymieniac doświadzczeniami? W czym mozemy pomóc innym.
Obserwuj wątek
    • m_o_k_o Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 10:31
      No więc szerzej mówiąc: pomogę w:
      rozliczeniach z ZUS, US
      w obliczeniach zasiłków chorobowych, macierzyńskich i innych
      w obliczeniach wypłaty wynagrodzenia
      w rozliczeniach rocznych
      w sumie tyt mgr pedagoga mam, ale nie lubie doradzac w kwestii wychowania,
      nauczania, ale jesli zajdzie potrzeba mam wiele notatek studenckich, książek
      itp oraz wiedzę też posiadam.
    • adaja1 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 14:37
      Bardzo fajny pomysł!
      A Twój zakres pomocy mile widzany:), jak nie dogadam się ze swoimi paniami
      kadrowymi to na pewno będę stukać po prośbie:)

Ja bardzo bym nie chciała nikomu z Was pomagać, no ale życie to życie.

Z zawodu i zamiłowania jestem lekarzem, pracuję na onkologii ( chemioterapia).

Tak, że służe informacjami zarówno z zakresu choroby nowotworowej jak i w
      logistyce "szpitalnej", czyli z jakim podejrzeniem lub chorobą gdzie itd. A po
      powrocie do pracy ( bo teraz L4 a potem macierzyński) osobistą pomocą na
      terenie bielskiego szpitala.

No i jak wrócę do pracy to wszystkie Was zaproszę na badanie cycków! Raz do
      roku trzeba! Dla świętego spokoju, waszego, waszych mężów i dzieci!

Pozdrawiam.

• akastel Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 14:44
        Bardzo dobry pomysł z tym badaniem. Mnie od czasu do czasu nachodzi, że się
        powinno, ale sama nie umiem tak profesjonalnie, więc chętnie dam się przebadać
        i poproszę o instrukcje. A wątek też świetny.
        Ja jestem prawnikiem, chętnie pomogę, ale raczej w sprawach cywilnych czy z
        zakresu prawa pracy. Nie zajmuję się specjalnie prawem karnym i rodzinnym,
        ciężko mi będzie więc doradzić w sprawie rozwodu czy alimentów (oby jak
        najmniej takich problemów na tym forum).
    • magda_bb1 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 15:46
      Ja też chętnie w zakresie księgowym pomogę - na ile oczywiście moja wiedza
      pozwala bo wiadomo że każdy zna sie najlepiej na księgowości takiej
      działalności co prowadzi :-)
      no i oczywiście wszelkiego rodzaju ślubno-weselne sprawy - co pewnie żadnej z
      Was nie grozi :-P
    • ciri_77 Następna księgowa 03.08.07, 15:56
      służe rada i pomoca w razie potrzeby :)
      • magda_bb1 Fajnie ile księgowych :-) 03.08.07, 16:28
        będzie w razie czego z kim konsulatecj aprowadzić :-)
        • magda_bb1 Re: Fajnie ile księgowych :-) 03.08.07, 16:29
          konsultacje ofkorse :-)
    • rioter Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 16:01
      Jestem mgr filologii angielskiej,
      pomogę w tłumaczeniach, nauce itp.
      mama Oli(23.01.2006)
    • malflu Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 16:39
      Ja jestem pedagogiem szkolnym ( z wykształceniem resocjalizacyjnym)i choć w
      sprawach wychowania wiedzę praktyczną nabywam na własnej dwójce chętnie pomogę w
      problemach związanych z nauką, badaniach psychologiczno - pedagogicznych (nie
      przeprowadzam, ale służę adresami poradni). A z zamiłowania robię kartki
      okolicznościowe, decoupaguję...i chętnie wymienię doświadczenia :-)
    • baska121 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 16:41
      Ja jestem chetna zawsze do pomocy o ile to lezy w mojej kompetencji .
      Zakres ogrodow tj .drzewka ,krzewy ,kwiaty, warzywa .Poza tym krowy swinie i
      rozne gadziny ..Pomoge tez w rozliczaniu podatkow ,zasilkow ZUS .Swietnie tez
      zajmuje sie dziecmi i zawsze mam pelny ogrod .Jakbyscie nie mialy gdzie zostawic
      wychodzac na imprezke to u mnie zostana z pewnoscia .Oprocz tego w rodzinie jest
      Instalator wody ,gazu ,kanalizacji i wszystko co z tym zwiazane .Jakby wam sie
      zapchala rura czy cos innego to dzwoncie ,cos poradzimy .
    • e_rubi Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 16:53
      wlasnie sie zastanawiam w czym ja moge pomoc...na pewno w gotowaniu, sluze
      przepisami na rozne potrawy, bo to moja wielka pasja :-)
      poza tym prowadzimy sklepy z bizuteria, zegarkami, szklem i porcelana - gdyby
      ktoras z was potrzebowala to serdecznie zapraszam. Pomoge wybrac i duzy rabat
      gwarantowany :-) Zajmujemy sie tez naprawa i odnowa zniszczonej bizuterii.

moge troche pomoc w tlumaczeniach z angielskiego...choc juz dawno nie mam
      regularnego kontaktu z tym jezykiem i coraz wiecej mi sie, niestety, zapomina:-(
      • edysia79 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 18:39
        Podobnie jak e-rubi mogę pomóc w gotowaniu, mam mnóstwo przepisów na pyszne
        potrawy i cista którymi zadziwiam rodzinkę. Na przykład dziś upiekłam ciasto z
        cukinią i czekoladą, pycha!!!
        Poza tym interesuję się kwiatami doniczkowymi, przed ciążą miałam w domu kwiatów
        jak w kwiaciarni, mogę coś doradzić jeśli chodzi o pielęgnację kwiatów.
        No i gdyby któraś z Was miała ochotę nauczyć się haftować, chętnie udzielę rad i
        instrukcji :)
    • magdalenkad Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 18:23
      łoj, no chwilowo na pewno mogę pomóc w robieniu soków. I ogórków :-).

A tak poważniej, przymierzam się do prowadzenia kursów dot. szybkiej nauki, więc
      chętnie w tych kwestiach pomogę, doradzę.

Mogę pomóc /i w tym chcę się "specjalizować w życiu/ rozmawiając, zachęcając,
      wskazując, że da się coś rozwiązać, zmienić. Chcę żyć ogólnie dla ludzi, mieć
      otwarty dom, więc jeśli macie chandrozę, gorszy dzień lub konkretny problem,
      szukacie miejsca z dobrą kawą i ciepłym klimatem, to pewnie się zaprzyjaźnimy -
      bo bez przyjaźni to pomoc taka jest wątpliwa... (ale z tego wyszło, sama nie
      wiem...).

ciepło pozdrawiam, m.
    • ksenia76 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 18:42
      Ja niestety ;-) też jestem prawnikiem (prawo pracy i prawo spółek) i księgową.
      Ale właśnie zakończyliśmy budowę domu, służę więc radą - co i jak załatwiać w
      tej kwestii w urzędach no i namiarami na wykonawców (wiem ile czasu zżera
      szukanie). Drzwi,okna,schody,kominki,kotły (to mój mąż),płytki,podłogi,bramy
      itp. - zapraszam.
    • lechickachata Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 21:14
      Z zawodu i zamiłowania muzyk; oficjalnie teoretyk muzyki, choć z praktyką
      (szczególnie fortepianową) wciąż chyba jest nieźle. Czyli - wszelkie sprawy
      muzyczne są moją działką (jestem nauczycielem w szkole muzycznej, studium
      organistowskim, instruktorem w domu kultury...). I nie myślcie, że na Mozarcie
      moje zamiłowania się kończą. No właśnie - czy ktoś wybiera się na następną
      Metalmanię?

Gosia
      ♥ Michasia ♥
      Odwiedź Kacperka!
    • a-nulla Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 21:15
      Ja to już chyba nie muszę pisać. Mam wrażenie - sądząc po ilości różnych
      mailowych zapytań od forumowych koleżanek (na które zresztą odpisuję z
      przyjemnością) - że wszyscy się już zorientowali, że jestem adwokatem:) Jakoś
      tak się ułożyło, że ostatnio prowadzę głównie sprawy cywilne i rodzinne, ale
      uwielbiam też sprawy gospodarcze (szczególnie że mam również uprawnienia
      doradcy podatkowego). Prawa pracy niestety nie cierpię:(

A z pozazawodowych rzeczy? Gotować niestety nie potrafię (samej przydałoby mi
      się przeszkolenie), kwiatki od 5 lat nie urosły u mnie ani centymetra (ale zyją
      i wyglądają ładnie, więc już pewien sukces jest), domu jeszcze też nie
      budowałam (bo mnie taka budowa nieźle przeraża). Ale za to potrafię wymyślić
      znakomite miejsce na wakacje (otwieram atlas i gdzie mnie wzrok zaprowadzi..),
      chętnie wyciagnę kogoś na rower/basen/wycieczkę, mogę też co jakiś czas
      przypominać na forum o konieczności organizowania dla siebie różnych
      przyjemności:) Potrafię też nauczyć jeździć na nartach, ale odkąd mam Mikołaja
      jest to strasznie trudne organizacyjnie..

A tak na serio, to myślę, że spokojnie mogłabym zająć się dzieciaczkiem, gdyby
      mama potrzebowała wyjść gdzieś na 2-3 godzinki. Oczywiście po południu.

Acha, wątek jest super, to coś w stylu banku czasu, o którym kiedyś myślałyśmy
      z guciobelin. Zresztą mam wrażenie, że taki bank czasu to się u nas tworzy
      jakoś tak naturalnie.

• lazania3 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 03.08.07, 21:29
      jeżeli któraś mama ma dziecko w wieku szkolnym i dziecko ma problemy z językiem
      polskim to lazania3 do usług.
    • ciri_77 I jeszcze dobrymi wędlinkami służe :) 03.08.07, 21:38
      rodzina ma niewielka firmę produkującą pyszne wędliny. Jeśli ktoś potrzebuje na
      jakąś imprezę (większe imieniny, święta, chrzciny, wesela itp) to pisac na priv.
      Niektóre rzeczy (filet z indyka, łopatka w galarecie, dobra kiełbasa, wędzony
      boczek) mamy w stałej ofercie, inne robimy wg potrzeb i zamówień, zawsze można
      sie dogadać. Wszystko świeżutkie i w naprawdę fajnych cenach.
      PS a może by tak zorganizować wspólne ognisko na pożegnanie lata? tym razem z
      mężami i dziećmi, no przynajmniej z częścią :)
      • kwaliczek Re: I jeszcze dobrymi wędlinkami służe :) 03.08.07, 22:38
        a wędlinki mają pychota! degustowałam sporo w czasie świat B.N,, mniam!

ciri pomysł z tym pożegnaniem lata, ogniskiem, rodzinamy - na medal! :)
        piszemy się :D

tylko że małż wyjezdza 1 wrzesnia na 11 dni, więc albo koncówka sierpnia albo
        druga połowa wrzesnia

może następny wątek i propozycje terminów?
    • malflu hmm... 03.08.07, 21:59
      jak się pięknie wątek rozrósł...jak licytacja jakaś (choć bardzo pozytywnie :-))
      Ja na ognisko się piszę tylko wracamy ok 25 sierpnia;-(
      A co by poprzeć wypowiedź koleżanki Cirii dodaję, iż wyrobów próbowałam
      osobiście i z czystym sumieniem żołądka oraz podniebienia polecam :-)
      • lotos.flower Re: hmm... 03.08.07, 22:20
        zgadzam się z malflu :) brzuszek tak przyjemnie mruczał, zupełnie jak Kubusiowi
        kiedy jadł miodek :D - poważnie, wyroby Ciri sa pyyyyyyycha

ja osobiście z zawodu jestem technikiem zywienia zbiorowego, z zawodem niewiele
        miałam wspólnego ale gdyby zaszła potrzeba to podręczniki odkurzę i w diecie czy
        jadłospisie postaram się pomóc
        poza tym wyżywam się manualnie, próbuje wszystkiego - szycia, wyszywania,
        malowania, tworzenia bizuterii, robienia kartek okolicznościowych, zaproszeń
        do tego uwielbiam zmieniać wystrój mojego gniazdka, więc chętnie i w tym pomogę :)
        a moj mąż - matematyk programista ktory 7 lat spędził na budowie wiec i w tych
        dwoch dziedzinach mógłby pomóc :)
      • edysia79 Re: hmm... 04.08.07, 07:20
        Skoro mowa o spotkaniu ogniskowym w tym wątku to ja bardzo chętnie bym się z
        Wami spotkała, a takie spotkanie grupowe mi odpowiada, bo ja nie zmotoryzowana
        jestem niestety i bez męża ani rusz :) Tyle że wyjeżdżamy nad morze 31 sierpnia
        i wracamy 9 września. Potem mąż ma tydzień urlopu więc będziemy mogli stawić się
        o dowolnej porze dnia :)
    • kwaliczek Doradca kredytowy i PR 03.08.07, 22:43
      jak już niektóre dziewczyny miały okazję się przekonać chętnie służę pomocą w
      zakresie KREDYTóW HIPOTECZNYCH, na temat gotówkowych też wiele wiem i pomoge
      znaleźć najlepszą ofertę. Ale o hipotecznych wiem bardzo dużo więc jesli
      planujecie budowę, zakup, remont, zamianę kredytów gotówkowych na jeden tani
      hipoteczny - polecam się!!

w kwestiach rekrutacji i zarządzania personelem też nieco pomogę, no i Prawo
      Pracy również nie jest mi obce

pozdrawiam, Kasia
    • mpd3 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 04.08.07, 07:20
      Fajny wątek :)

Ja jestem z wykształcenia magistrem filologii angielskiej. Od jakiegoś czasu nie
      pracuję już w zawodzie, ale chyba coś jeszcze pamiętam, w razie gdybym mogła się
      komuś do czegoś przydać :)
      Poza tym mogę podzielic się przepisami kuchni wegetariańskiej (ale od tego
      powstaje już inny wątek), a zwłaszcza laktowegetariańskiej (z użyciem mleka i
      jego przetworów ale bez jajek). Stosuję taką dietę od 13 lat. Chetnie więc
      odpowiem też na związane z tym pytania.
    • karolina_pp Informatyk programista 04.08.07, 10:31
      o specjalności inżynieria oprogramowania. Najlepiej się czuję w tworzeniu stron
      i serwisów www. Oprócz tego czasem jakieś kartki robię :o) i tak sobie
      pomyślałam, że może bym zrobiła jakiś nasz serwisik z przepisami, bo widzę, że
      będzie się czym dzielić :) Co o tym myślicie?
      • lotos.flower Re: Informatyk programista 04.08.07, 10:37
        dla mnie bomba :)
        • edysia79 Re: Informatyk programista 04.08.07, 10:41
          dla mnie też, świetny pomysł :)
    • m_o_k_o jej 04.08.07, 13:17
      jesteście niesmowite...... nie sadziłam,ze tyle wpisów będzie :D
      Tak w ogóle jest podobno rewelacyjna w przygotowaniu przetworów zimowych.
      Co roku wymyślałm własne komozycje np:
      Dzemy pomarańczowo-brzoskiwniowe z nutą goździkową, dzemy wiśniowe,
      rabarbarowe, malinowe, jezynowo-jagodowe, borówkowe, borówko- agrestowe, Poza
      tym marynowane cukienie, kalafiory, kabaczki są pyszne, buraczki, ogóreczki,
      kapusta, sałatki, czosnek itp to moja specjalnośc.
    • guciobelin Re: W czym mozesz pomóc? innym? 04.08.07, 16:26
      Ja z racji zainteresowań zawodowych mogę jedynie udzielić korepetycji z
      geografii lub geologii. Nie wiem tylko komu i do czego mogłyby się przydać ale
      istnieje taka opcja.

Poza tym chętnie pomogę w kuchni np. gdy zbliża się wielka rodzinna impreza.
      Równie chętnie w ogrodzie bo lubię sie zmęczyć.

Zapraszam również na ścianę wspinaczkową, gdzie czasami mam dyżury; jeśli któraś
      chciałaby spróbować swoich sił we wspinaniu to służę pomocą ( wbrew pozorom nie
      trzeba ich wiele). Jest to też ogromna frajda dla dzieciaków i małych i tych
      większych bo zacząć się wspinać mogą już trzylatki, a młodsze maluchy mają do
      dyspozycji wielki materac do turlania i liny do huśtania. Moja maja spędza tam
      czas od 4 miesiąca życia.

No i pizzę robię super, a właściwie dwie: jedna całkiem autorska, a druga
      prawdziwa włoska, z sosem ze świeżych pomidorów i mozarellą i oliwkami. I
      jeszcze lazanię ze szpinakiem też umiem;-)

A czy ktoś szydełkuje? Bo bardzo chciałabym się nauczyć a z książek mi jakoś nie
      idzie.
      • lotos.flower Re: W czym mozesz pomóc? innym? 04.08.07, 16:34
        guciobelin napisała:

> Zapraszam również na ścianę wspinaczkową, gdzie czasami mam dyżury; jeśli która
        > ś
        > chciałaby spróbować swoich sił we wspinaniu to służę pomocą ( wbrew pozorom nie
        > trzeba ich wiele). Jest to też ogromna frajda dla dzieciaków i małych i tych
        > większych bo zacząć się wspinać mogą już trzylatki, a młodsze maluchy mają do
        > dyspozycji wielki materac do turlania i liny do huśtania. Moja maja spędza tam
        > czas od 4 miesiąca życia.
        >

może własnie ścianka dała możliwość wyżyć się mojej Julce :) bo ostatnio energia
        ją rozpiera, co ja mówię 'ostatnio' -jakieś dwa lata goni jak postrzelona :P

> A czy ktoś szydełkuje? Bo bardzo chciałabym się nauczyć a z książek mi jakoś ni
        > e
        > idzie.

ja szydelkiem umie tylko ścieg podstawowy, jakieś skomplikowane rzeczy niestety
        mi nie wychodzą :]
        • baska121 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 04.08.07, 16:49
          guciobelin ja pisze sie na ta wspinaczke z corka .Ale gdzie to jest ? w jakich
          godzinach czynne np.w niedziele ?Narazie wspinam sie po drzewach i Julka tez .
          • guciobelin Re: W czym mozesz pomóc? innym? 05.08.07, 13:24
            To w takim razie zapraszam obie Panie wraz z Julkami, gdzieś tak po 15 sierpnia
            do TOTEMU na Powstańców Śl.6, tj dawna Befama, wchodzi sie bramą za Beverly
            Hills i Squashem. Czynne jest codziennie od 10 do 22. Umówimy się jeszcze co do
            terminu.

• ciri_77 Guciobelin chętnie Ci pomogę w szyełku 04.08.07, 18:45
        umiem calkiem sporo i to lubię. Dawaj znać kiedy się spotkamy :)
        • piekielkoe Re: Guciobelin chętnie Ci pomogę w szyełku 04.08.07, 22:59
          a ja chętnie pomogę w zakresie bankowości - fundusze inwestycyjne
          lokaty,rachunki bankowe itp itd.. :-))
        • guciobelin Re: Guciobelin chętnie Ci pomogę w szyełku 05.08.07, 13:28
          O rany ale fajnie!
          Ja bym chciała już ale wyjeżdżamy na tydzień do babci więc albo po 15 albo
          dopiero po 8 września (od 28.08 do 07.08 też nas nie będzie). W każdym bądź
          razie na pewno już nie dam Ci spokoju;-)
          • madida ja -tak jak w sygnaturce 05.08.07, 20:19
            zwalczam szkodniki-karaluchy, szczury, myszy i modne ostatnio
            szerszenie:).Oczywiście osobiście tego nie robię :) ale w razie czego....
            Moj M zna grecki więc jakby trza coś przełumaczyć to chętnie. POza
            tym ....kurde macieżyństwo odebrało mi 90% umjętności i hobby więc nic tu po
            mnie:(((
            Acha coś ostatnio szperam w digital scrapbooking-u i jestem z tego zupełnie
            zielona wiec jakby ktoś mi mógł radą posłuzyc bede happy:)
            Z racji potrzeby dowiedziałam się tez całe mnóstwo o naczyniakach -wiec może
            moja skromna wiedza komus rozjaśni wątpliwości.
    • taylor1 Re: W czym mozesz pomóc? innym? 07.08.07, 11:14
      u mnie podobnie jak u madidy z tym macierzyństwem:)))hobby poszło precz,a z
      umiejętnościami ostatnio też kiepsko:(
      Pomogę w gotowaniu,troszkę w pieczeniu,troszkę w stylizacji-ciuchy i dodatki- i
      doborze biżuterii.I w sprawach codziennych lepiej wychodzi mi radzenie innym niż
      sobie:)-ponoć jestem dobrym słuchaczem,więc zapraszam.
    • mysty Re: W czym mozesz pomóc? innym? 09.08.07, 22:03
      a ja mogę pomóc w znajdywaniu dziury w całym. Z wielką radością,
      zapałem i doświadczeniem :)))
      • e-dziunia Re: W czym mozesz pomóc? innym? 09.08.07, 22:51
        my jesteśmy małżeństwem licencjonowanych ochroniarzy, a ja dodatkowo
        projektowałam do niedawna systemy alarmowe i służę pomocą :)
        poza tym jestem auditorem wewnętrznym ISO i administratorem bezpieczeństwa
        danych w zakresie ochrony danych osobowych.
        Potrafię rozpoznawać fałszywe banknoty i monety, ale obecnie tylko polskie, bo
        resztę pozapominałam ;P
        W wolnym czasie wyszywam haftem krzyżykowym (ale ostatnio tego wolnego czasu
        straszliwe mi brakuje ;P), a także hoduję myszoskoczki, które na gwałt mi się
        rozmnażają - jeśli któraś z Was chciałaby chodować takiego pupila to chętnie się
        podzielę ;))
        I to właściwie tyle :))))
        • chatmax Re: W czym mozesz pomóc? innym? 16.08.07, 13:00
          Hej dziewczynki. Ja mogę podoradzać w sprawie przedszkoli.
          • magdalena_pi Re: W czym mozesz pomóc? innym? 18.08.07, 07:53
            Hej foremki ja również służę pomocą . Jestem pedagogiem specjalnym o
            specjalizacji oligofrenopedagog.Pracuje z dziećmi w wieku szkolnym z
            upośledzeniem umysłowym w różnym stopniu i dodatkowymi zaburzeniami ( mam
            nadzieję , że to Was nie będzie dotyczyć - ale jak co doradzę, pocieszę itp.)
            ale również mogę pomóc w zakresie trudności w nauce
            ( terapia pedagogiczna), ewent. zaburzeń w zachowaniu ., pokieruję gdzie się udać.
    • ewa1w matematyka 26.09.07, 23:27
      jestem nauczycielką matematyki, więc chętnie pomogę w rozwiązywaniu
      zadań. Od zerówki do matury.
      • marko.2000 Re: matematyka 08.08.14, 19:07
        Ja osobiście preferuję e-learning, czyli naukę matematyki siedząc wygodnie przed komputerem :) Znalazłem na YouTube fajny kanał matematyczny, gdzie w sposób ciekawy i przyjemny tłumaczona jest matematyka. Nie trzeba szukać korepetytora i płacić 40-60zł za godzinę korepetycji :) Dla chętnych polecam, obejrzeć krótki film z matematyki, jaki znajduje się na tym kanale:

Sami oceńcie, czy warto tracić kasę na korepetytorów? Ja wybrałem matematykę online.
        • aniagacz W czym możesz pomóc?innym? 12.08.14, 06:42
          Ogród , psy i koty.W tym temacie mogę pomóc.
          Lubię sadzić,przesadzać,kopać w ziemi.Na własnym ogrodzie się uczę.
          Mam dwa psy i dwa koty .Chętnie podzielę się wiedzą.
          • aniagacz adaja1 12.08.14, 06:44
            Ada gratuluję.Rzadko tu zaglądam i nie wiedziałam,że dzidziuś w drodze.:))
            Pozdrawiam ,Ania.
            • puellae_2007 Re: adaja1 16.08.14, 09:17
              Fajnie, że wątek się odświeżył;-)
              Ja mogę pomóc w zakresie nauki języka polskiego lub szeroko pojętej literatury, szczególnie dziecięcej, jeśli ktoś chciałby wiedzieć co dzieciakom warto przeczytać lub podsunąć do samodzielnego czytania. Dodatkowo świetnie sobie radzę z organizacją i planowaniem więc gdyby ktoś miał problem w tej kwestii to też pomoge;-)
        • kaszkowiak2000 Re: matematyka 24.09.14, 13:47
          marko.2000 - oni mają nie tylko kanał matematyczny YouTube, ale również stronę matfiz24.pl/ z ciekawymi zadaniami. Super stronka!
    • asiulart Re: W czym mozesz pomóc? innym? 01.09.14, 15:05
      Wspaniały wątek, fajnie że się odświeżył! Ja się zajmuję szeroko pojętym rękodziełem-decoupage, scrapbooking, kartki okolicznościowe, sztuczna biżuteria, zdobienie porcelany, masy plastyczne, trochę też szyję... lubię aranżację wnętrz. Gdyby wiedza z tych dziedzin mogła się komuś do czegoś przydać to polecam się :)
      • teacherka Angielski;) 07.09.14, 10:35
        Ja uczę angielskiego, na każdym poziomie zaawansowania, młodzież i dorosłych. Chętnie coś podpowiem i doradzę w kwestii nauki i odpowiednich metod, albo wyboru nauczyciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka