kotaa 22.01.08, 22:56 Czy ktoś wie, jak się pracuje w auto boss i jak wygląda płaca? Napiszcie, proszę, bardzo mi na tym zależy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monroe Re: praca w auto boss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 00:09 Z tego co słyszałem z wiarygodnych źródeł, to nikt nie ma tam stawki głodowej a ludzie chwalą sobie zarobki (Ci w biurach, nie wiem jak w serwisie itd.). A są jakieś przyjęcia, że pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin4 Re: praca w auto boss IP: 79.139.2.* 23.01.08, 08:28 To prawda - dobrze płacą. Za to wszyscy znajomi co tam pracują, są - delikatnie mówiąc - mocno zestresowani. I nawet jeśli, pracując u jakiejś konkurencji, na klienta byli ze zrozumieniem otwarci (na jakieś problemy po zakupie itp.) - to w AutoBossie... to zupełnie (niestety) inni ludzie. Z tego co czasami napomkną wynikają dwie rzeczy: są obserwowani przez kamery, co robią i mają przykaz "z góry", że najważniejsza jest firma - olewanie klienta (jeśli nie zamierza zostawić grubszej kasy) jest po prostu na porządku dziennym. Jeśli komuś odpowiada taka praca a pieniądze tłumaczą wszystko - to można tam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monroe Re: praca w auto boss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:36 Mówisz więc, że permanentna inwigilacja wszystkich pracowników w firmie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotaa Re: praca w auto boss 23.01.08, 23:54 Nie wiem, czy są przyjęcia, ale chciałabym tam pracować. Stad zainteresowanie. Byłam jako klient w salonie wielokrotnie i zawsze ktoś podchodził i nie wydawało mi się, żeby to był jakiś przymus:) Ale może macie rację co do tych kamer. Ktoś jeszcze coś wie? Ile może zarobic taki pracownik obsługi klienta; sprzedający samochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin4 Re: praca w auto boss IP: 79.139.2.* 24.01.08, 08:32 Jak pisałem - no pewnie, że sprzedają auta, dużo aut, upusty dają takie, co nigdzie indziej w PL nie dostaniesz. I do tego momentu jest ok. Potem jest cham.two w stosunku do klienta: przecież już kupił, a że ma jakieś problemy czy coś... to już JEGO problem. Taki jest przykaz z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monroe Re: praca w auto boss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 15:37 Ja tam się nie znam, ale samodzielnym sprzedawcą samochodów, jeśli nie masz doświadczenia, nie zostaniesz. Najpierw asystent sprzedawcy czy handlowca - zwał jak zwał. A co za tym idzie zarobki mniejsze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: praca w auto boss IP: 212.2.101.* 24.01.08, 16:09 Mam 3cie auto od nich i żadnego chamstwa czy olewki nie widziałam nigdy-wręcz przeciwnie.A sprzedawca samochodów?- ja bym tez tak zrobiła ze najpierw zamiatanie dalej praca na serwisie aby poznać co sie sprzedaje a w nagrodę dopiero sprzedawca.Tak u nich na pewno jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin4 Re: praca w auto boss IP: 79.139.2.* 24.01.08, 16:15 Bo zasada jest prosta: jak klient nie ma problemów i tylko kasują go za przegląd czy coś tam innego (albo ma problemy znikome), to nie ma powodu, by klienta zrażać. Pod górkę robi się dopiero jak klient przyjeżdża z problemem, a najgorsze z drogim problem, jeszcze w trakcie trwania gwarancji. I tyle. A jak się płaci (czy to kupując auto czy po gwarancji) to każdy jest super. Zresztą, jeśli ktoś nie wierzy - niech zapyta bielskiego Rzecznika Praw Konsumenta: Auto-Boss zajmuje tam drugie miejsce pod względem... negatywnym. Zaraz po InterWelmie. Odpowiedz Link Zgłoś