Gość: stela IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 17:52 Zaścianek przyjedzie do Małej Europy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tuskowiec Pogoda dla LK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 18:08 będzie bardzo łaskawa,porazi go piorun z jasnego nieba a potem będziemy długo sie cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cysarok.stela Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy 26.09.08, 18:51 Polskim i Czeskim okupantom mówimy PRECZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin28 Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: 78.8.104.* 27.09.08, 23:00 oj obłudnicy, obłudnicy, niech obłuda nie będzie z Wami, co Wam takiego Prezydent zrobił? Kierujecie się obłudą, plotkami, domysłami z gazet. Przed snem zastanówcie się czy wyrażając tego typu opinie chcecie być obłudni, czy obłuda w Waszym życiu ma zajmować jakieś miejsce czy chcecie ją wyrzucić ze swojego życia bo takie tendencyjne krytykowanie polityków to obłuda, ocenianie ludzi na podstawie domysłów w najczystszej postaci. Chyba nie chcecie żeby ludzie Was oceniali na podstawie domysłów i obłudnie? A może wolicie Prezydenta Kwaśniewskiego który w ciągu całej 10 letniej prezydentury zachowywał się krystalicznie dobrze i który nie ma żadnych źle udokumentowanych zachowań? Faktycznie nie ma? Proszę skończcie z obłudą bo ja 28 latek nie chcę żeby moje pokolenie było obłudne, oceniało ludzi na podstawie domysłów polityków, plotek z gazet, a oceniało na temat tego jacy są...a jeśli nie wiedziało jak ocenić milczało, ze skruchy, i roztropności.... Odpowiedz Link Zgłoś
cysarok.stela Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy 27.09.08, 23:07 Ale ja mam zamiar tak samo każdego polskiego prezydenta traktować, czyli jako przedstawiciela władzy okupacyjnej. LK nie jest tu żadnym wyjątkiem. I co ma wiek do rzeczy - jesteśmy w takim samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: 78.8.104.* 27.09.08, 23:08 liczę jeszcze na to że moje pokolenie myśli bo jeśli samodzielnie nie myśli to tak jak niektórzy politycy uważa że w życiu prawdy się nie ujawnia, że się ją chowa, na zawsze, i wtedy będzie dobrze, po której stronie stoicie, tych co chcą ją chować czy ujawniać? Zdeklarujcie się jasno....I pomyślcie o tym przed snem...Czy chcę żeby każdy znał prawdę, czy chcę żeby ona była dla elit...A życie z niewiedzą jaka jest prawda, z ukrywaniem jej przed innymi, przed wszystkimi...czy warto? czy warto? ......czy teraz napiszecie, znalazł się mocher? czy znowu w Waszych umysłach poruszy się coś co nazywa się ......................obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SP Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 07:31 Przez ile przypadków odmienisz jeszcze słowo "obłuda"? Żadnej treści, żadnej myśli podobnie jak patron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfemin Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.08, 09:56 Już raz wystraszył się małego deszczu. A pilota samolotu oskarżył o tchórzostwo. Niech kartoffel siedzi w warszaffce bo tu, na Podbeskidziu jest miejsce tylko dla prawdziwych mężczyzn. Czarownic nam też nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
eltad Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy 03.10.08, 22:56 To wielkie dla Wisły wydarzenie ma nastąpić 11 października.Ma m.inn wizytować skocznie COS-u w Malince. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominos Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 22:22 Ale ja nie oceniam go po tym co mówią inni tylko po tym co sam czasem wybełkocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin28 Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.08, 17:59 proponuję żebyście przed napisaniem pomyśleli ale nie wygłaszali bezmyślnie opinie innych bo to co robicie to się nazywa konformizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin28 Re: Prezydent Kaczyński ma przylecieć w Beskidy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.08, 18:03 a jeśli już uważacie Prezydenta Kaczyńskiego (ja w przeciwieństwie do co poniektórych nie obrażam głowy państwa) za osobę która nie uznaje kompromisów to przypomnijcie sobie kto częściej wyciąga rękę do koalicji, tzn. koalicja do Prezydenta czy Prezydent do koalicji. Kto częściej ustępuje i proponuje kompromis, jeśli powiecie że koalicja to sorry ale jesteście ignorantami. ps. nie popieram radia Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta 06.10.08, 19:53 ja z kolei uważam ze sprawcą 90% konfliktow na linii Rząd-Prezydęt jest właśnie ow mały zakompleksiony człowieczek.I co mi zrobisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.10.08, 11:53 niech siedzi kartofel w tej swojej azji i na cywilizowane ziemie nie przyjeżdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: 213.77.33.* 07.10.08, 12:49 Obaj są do bani i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin80 Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.08, 17:46 to napiszcie obiektywnie co zrobił wam Prezydent Kaczyński? Tylko obiektywnie a nie na zasadzie krytyka dla krytyki bo się nie podoba i już. A może to zrobił że wczoraj poraz kolejny poszedł na kompromis z rządem i Uefą w sprawie PZPN-u? Krytyka dla krytyki to krytykanctwo, jesteście w nim mistrzami. Tylko pogratulować, aż strach pomyśleć jeśli tak szybko oceniacie Prezydenta po tym "że ktoś coś powiedział" i tak się o nim wyrażacie (stosując takie inwektywy) to jak się wyrażacie o swoich znajomych, kolegach, przypadkowo spotkanych ludziach w Bielsku, czy również oceniacie ich tak samo po pozorach, domysłach? Sorry ale to nie mój świat, oparty na pozorach, domysłach, plotkach, to nie mój świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bba Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: *.sferanet.pl 07.10.08, 20:20 Skąd w BB i na Podbeskidziu tylu zakompleksionych wielbicieli PO? Pracujesz w biurze, czy na taśmie w fiacie i czasami nie wiesz gdzie łapy wsadzić, ze zmęczenia, z nadmiaru obowiązków. A tutaj, prezydent RP popełni jakąś gafę, bo jest człowiekiem i zachowujecie się jak banda spod budki z piwem,bo ktoś się przewróci i jest śmiech, barani stadny instynkt. Jeszcze wam te POidole wyjdą bokiem. Acha, i spójrzcie też na swoich bliskich, żonę , męża, brata etc., czy aby na pewno są kandydatami do wyborów miss czy mistera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBB Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: 213.77.33.* 08.10.08, 09:41 Dlaczego nie ? - przykład : W wywiadzie dla światowej agencji prezydent opowiada rzeczy, które jawnie przeczą wcześniejszym wypowiedziom szefa polskiego MSZ. Co się dzieje? Czy ktoś prezydenta jeszcze kontroluje? Dwa tygodnie temu Radosław Sikorski oświadczył, że prawdopodobnie już w kwietniu Polska zdejmie swoje weto, blokujące dotychczas rozpoczęcie rozmów UE z Rosją. Minister powiedział to publicznie, co odnotowały agencje. Również rosyjskie. Tyle że pan prezydent wczoraj wszystko… odwołał. W wywiadzie dla Reutersa powiedział, że Polska będzie się wahać ze zniesieniem weta, dopóki Ukraina i Gruzja nie zostaną objęte programem MAP, przygotowującym je do wejścia do NATO. Z pewnością powinniśmy rozmawiać, z pewnością powinniśmy budować atmosferę, w której nieufność jest zredukowana. Ale czy rozmowy strategiczne mogą zostać odblokowane w bliskiej przyszłości, to inna sprawa. Najpierw chciałbym wiedzieć jak ma zostać rozwiązana sprawa MAP dla Ukrainy i Gruzji. Wszystko to całkowicie nie ma sensu. Przecież pan prezydent dopiero co ogłosił swój wielki sukces na szczycie w Bukareszcie, i to bez MAP: Ukraina i Gruzja staną się członkami NATO. Dziś to oświadczamy. To jest otwarcie drzwi. Niektórzy mówią, że to wręcz więcej niż MAP, bo MAP to jest plan przygotowań. Ja nie twierdzę, że to jest więcej, natomiast twierdzę, że to jest olbrzymi sukces przede wszystkim Gruzji i Ukrainy, ale także i nasz, ponieważ niezwykle ostro o to zabiegaliśmy. Czyżby więc ktoś przeczytał nasz tekst i wytłumaczył prezydentowi, że to nie był żaden sukces? W każdym razie szantażowanie Unii Europejskiej jest pomysłem co najmniej ryzykownym. Podobnie jak wysyłanie w świat sprzecznych komunikatów. Rosjanie już pytają, kto właściwie odpowiada w Polsce za politykę zagraniczną - czyje słowa są wiążące, i kogo świat ma słuchać. W Rosji dziwaczna wypowiedź prezydenta Kaczyńskiego stanowi sensację dnia. Oczywiście nie od dziś jest jasne, że prezydent nie bardzo rozumie konstytucję i nie wie, że według niej za politykę zagraniczną odpowiada rząd. Jednak jego obecny występ, w którym na arenie międzynarodowej podważa wcześniejsze zapowiedzi Ministerstwa Spraw Zagranicznych, jest już chyba przesadą. Pan prezydent nie rozumie chyba również istoty polskiego weta. Nie było ono spowodowane chęcią dokuczenia Rosji, ale kwestiami handlowo-energetycznymi - które, jak stwierdził minister Sikorski, zostały uregulowane. Weto straciło więc prawo bytu. Kompromitującym absurdem jest próba rozciągnięcia weta w jednej sprawie na sprawę całkiem inną. Jest to dziecinada w dyplomacji niedopuszczalna. Podobnie jak próby prowadzenia przez prezydenta swojej własnej polityki zagranicznej - niezależnej od polityki rządu. Gdyż rząd zapowiedzi ministra Sikorskiego dotąd nie odwołał, zresztą byłoby to niepoważne. Apelowaliśmy niedawno, by odsunąć pana prezydenta od polityki zagranicznej, w której jego działania odnoszą skutek odwrotny do zamierzonego. Coraz więcej wskazuje bowiem na to, że pan prezydent nie bardzo sobie radzi ze swoimi obowiązkami, zwłaszcza na arenie międzynarodowej - i wystawia na szwank wiarygodność państwa. Być może najlepszym wyjściem byłoby więc odsunięcie pana prezydenta od polityki w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IBB Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: 213.77.33.* 08.10.08, 10:02 Prezydent ma godnie reprezentować... A wygląda to mniej więcej tak : Wyturla się z przestraszoną miną, eskortowany przez szwadron borowików i wierną świtę zer typu Fotyga, gruby Kamiński, Nelly Rokita, Łopińsk, szalony Macierewicz i reszta tych zboczeńców. Poczłapie starczym krokiem, wespnie się z trudem na mównicę, zza której będzie mu ledwie głowa wystawać, chwyci ją drżącymi rękami, zaciśnie zwieracze i potoczy po sali półprzytomnym wzrokiem, pełnym przerażenia i nienawiści. Zamlaska coś, posapie, pomruczy, zakołysze się, przyśnie, i jak zacznie działać tlen, pompowany przez pięć z sześciu mikrofonów i podana wcześniej wiagra i adrenalina, wreszcie wyduka z siebie z trudem stek jakichś pierdół bez ładu i składu. Z trudnością niedołężnego starca zrobi to, co mu szalony brat kazał i na karteczce wypisał, a co on cały dzień wkuwał do głowy. W rzadkich przerwach, gdy wróci mu na moment lepsza świadomość, pomlaska nienawiścią, złośliwością i butą, kąśnie Tuska, kopnie Niesiołowskiego, warknie na Sikorskiego, pouczy Schetynę, plunie na Palikota, wezwie z wizyt zagranicznych wszystkich dyplomatów, by pakazać im, jaki to on jest ważny. Rzuci słowa: “walka z układem”, “IV RP”, “odnowa moralna”, “wzrost gospodarczy”, “trzy miliony mieszkań”, doda w trakcie dukania nowe, czwartorzeczpospolitne słowa, typu “przyjomć”, “patalogie”, “wziomć”, “som” i porazi wszystkich swoim “”"profesorstwem”"”, aż oniemieją z zachwytu. Na koniec odśpiewa hymn Polski ze słowami “z ziemii polskiej do polski”, zrobi wpis do księgi pamiątkowej z błędem ortograficznym, pożegna się słowami “Spieprzaj, pan, spieprzaj dziadu”, obrazi się na wszystkich (prócz brata), zakołysze się, stęknie, mlaśnie, sapnie i zaśnie, bo tlen podawany z mikrofonu się skończy, a wiagra i adrenalina wyparuje. Taki prezydent to nie jak tarcza, to jak parasol nad całym krajem, Mościcki, Narutowicz na kolana normalnie padają przed tym śniętym fenomenem, metrpięćdziesiąt w kapeluszu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bba Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: *.sferanet.pl 08.10.08, 19:53 Żenada elokwentny przystojniaku, pasuje do Ciebie powiedzenie Millera do Ziobry. NC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: No to jestem ignorantem,wielbicielu Prezydęta IP: *.bb.sky.com 09.10.08, 01:08 Obiektywnie, to jest szefem panstwa okupujacego Ksiestwo Cieszynskie. Subiektywnie, to taki z niego prezydent jak z koziej dupy traba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. ma ktoś zdjęcie tego plakatu o koncercie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 12:06 jeśli tak, poproszę o link... albo mailem na macondowo@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boi Re: ma ktoś zdjęcie tego plakatu o koncercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 20:02 commons.wikimedia.org/wiki/Image:Lech_Kaczy%C5%84ski_11_10_2008_Biellsko-Bia%C5%82a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin28 Re: ma ktoś zdjęcie tego plakatu o koncercie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.08, 21:31 IBB, musisz być bardzo nieufny do ludzi po tym co piszesz, życzę więcej zaufania i nie oceniania po tym co wydaje Ci się co może oznaczać jakaś mina, warto bardziej zaufać ludziom, uwierz warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin28 Re: ma ktoś zdjęcie tego plakatu o koncercie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.08, 21:32 ...a i przeczytaj sobie gdzieś znaczenie słowa konformizm, Twoja wypowiedź to jego esencja.... Odpowiedz Link Zgłoś