Gość: antois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:18 Warszawa: Katastrofa awionetki Katastrofa awionetki na warszawskim lotnisku Bemowo - podała telewizja TVN24. Jedna osoba zginęła. Na razie nie są znane szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antois CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:21 Warszawa: Katastrofa motoszybowca W katastrofie motoszybowca na warszawskim lotnisku Bemowo zginęło dwóch pilotów - poinformował szef Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, Robert Gałązkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
airman_wawa Re: CD 17.07.04, 16:27 Wiedziałem, że prędzej czy później coś takiego się przydarzy. Wiszące na włosku życie ludzkie to tam codzienność. To co się dzieje na Bemowie woła o pomste do nieba, naruszane są wszelkie możliwe zasady bezpieczeństwa, zarówno bezpieczeństwa technicznego, jak i sztuki pilotażu. Ktoś to wszystko powinien skontrolować, bo na Bemowie dzieje się totalna samowolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antois Re: CD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:57 W sobotniej katastrofie motoszybowca na warszawskim lotnisku Bemowo zginęło dwóch pilotów - poinformował PAP szef Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, Robert Gałązkowski. "Po ponad godzinnej akcji, reanimacja drugiego z pilotów została przerwana. Nie udało się go uratować" - powiedział PAP Gałązkowski. Motoszybowiec spadł niedaleko pasa startowego na lotnisku Bemowo w Warszawie. Leciało nim dwóch ok. 50-letnich mężczyzn. Jak powiedziała PAP Zuzanna Talar z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji do wypadku doszło tuż po starcie, ok. 500 metrów od końca pasa startowego. Mężczyźni należeli do aeroklubu Modlin, w kierunku tej miejscowości mieli lecieć.(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
cpt_bannister Re: CD 17.07.04, 17:09 Znasz szczegoly? Wiesz dokladnie, co sie wydarzylo? Wiesz jaka byla przyczyna wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
airman_wawa Re: CD 17.07.04, 17:13 O tym konkretnym przypadku nie wiem, ale sam tam latałem i wiem co tam się dzieje, sodoma i gomora... A moze Ty wiesz cos wiecej niz powyzsze? Odpowiedz Link Zgłoś
cpt_bannister Re: CD 17.07.04, 17:15 No nie, ale mowiles tak, jakbys przy tym byl i juz sam przeprowadziles badania przyczyn i wyciagnales (oczywiscie jedyne i sluszne) wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: CD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 19:54 No wlasnie. tez latam na bemowie i ciekaw jestem dlaczego sadzisz, ze nie jest to najlepszy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś