j55555 10.03.04, 17:32 Jak pozbyc sie rysy z szyby? Podobno sa jakies metody? Moze ktos je zna? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vatseq Re: Rysa na szybie? 11.03.04, 12:31 Pytanie jak głęboka jest ta rysa? Jeśli niezbyt głęboka, to można wyszlifować - są firmy tym się zajmujące, można samemu przy pomocy pasty korundowej (ale to zabawa dla cierpliwych). Głębszych rys nie da się usunąć bez uszczerbku dla jakości obrazu widzianego z kabiny :-( vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
j55555 Re: Rysa na szybie? 11.03.04, 15:32 Rysa nie jest zbyt gleboka. Dzieki za rade. Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: Rysa na szybie? 12.03.04, 14:40 Jeślirysa nie jest głęboka, raczej jest to otarcie, to można poradzić jeszcze inaczej: kupiłem kiedyś w stacji BP takie mleczko do czyszczenia szyb z firmy Turtle (z żółwiem) - mleczko przeznaczone do zniszczonych szyb, z dodatkiem środka polerującego. Przy rozcieraniu w palcach czuje się jakieś drobinki. Środek się sprawdził i doprowadził moją szybę do stanu prawie idealnego, ale wymagało to dłuższego polerowania (kilkunastokrotnego). Niestety ostatnio nie widziałem tego specyfiku, ale rzadko tankuję na BP. vatseq Odpowiedz Link Zgłoś