Dodaj do ulubionych

Valvoline MaxLife 5w40

20.04.11, 15:23
Mój samochod bierze ok 0,1l oleju na 1000km. Czy warto zmienic olej na tytułowego maxlife'a? Czy rzeczywiście spada zużycie oleju po jego zastosowaniu? Jaka jest kultura pracy silnika na tym oleju? Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Valvoline MaxLife 5w40 20.04.11, 19:41
      adaml78 napisał:

> Mój samochod bierze ok 0,1l oleju na 1000km. Czy warto zmienic olej na tytułowe
      > go maxlife'a? Czy rzeczywiście spada zużycie oleju po jego zastosowaniu? Jaka j
      > est kultura pracy silnika na tym oleju? Dziękuję z góry za odpowiedzi.

A jaki olej masz w tej chwili, jaki silnik i jaki przebieg?
      Bo wobec dostarczonych mi danych moja kryształowa kula stwierdziła: "ni ch...a nie wiem, co jest na rzeczy".
      • t.birczyk Re: Valvoline MaxLife 5w40 22.09.15, 19:41
        Przejdź na Shella Helix Ultra 5W40 Pureplus Technology. Jest to dobry olej za rozsądne pieniądze. Sam go osobiście stosuję od wielu lat i jestem bardzo z niego zadowolony. Najważniejsze abyś pamiętał o właściwej normie. Kolejną zaletą jest fakt, iż ten olej nie jest podrabiany jak niektóre inne marki.
    • t.birczyk Re: Valvoline MaxLife 5w40 22.09.15, 19:40
      Spróbowałbym zmienić olej na inny i zobaczyć jak będzie na nim silnik pracował. Osobiście mam pozytywne doświadczenia z Shell Helix Ultra 5W30 lub 5W40. Wprowadzili nie dawno olej w nowej trchnologii Pureplus. Zastosowałem i jestem zadowolony. Z całą pewnością wymieniałbym pomimo tego, iż jest longlife co 15tyś km. dla spokoju i pewności.
      • lupota Re: Valvoline MaxLife 5w40 23.10.15, 18:56
        Chyba sam nie kontrolujesz co lejesz bo sam sobie odpowiadasz spamerze jeden ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka