Dodaj do ulubionych

VECTRA C 2.0 DIESEL

IP: proxy / 195.205.37.* 21.11.02, 11:15
mam pytanie o silnik 2.0 D montowany do nowej Vectry w wersji comfort .
jestem na etapie zakupu iz astanawiam się nad tym autem z takim właśnie
silnikiem . dziwi mnie ,że przeglądy są planowane co 50000 km . nie wiem czy
moc tego silnik (100 km)nie jest za słaba do tego auta . czy są już jakieś
informacje na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: kataj Re: VECTRA C 2.0 DIESEL IP: proxy / 195.205.37.* 21.11.02, 16:35
      Interesują mnie informacje na temat silnika 2.0 diesel stosowanego w nowej
      Vectrze . może ktoś z użytkowników tego forum mógłby coś powiedzieć
      ciekawego .jak się sprawuje ta jednostka napędowa ,jak podoła tej wielkości
      auta itp.będę wdzięczny za każde info .
      • adam.grabalowski Re: VECTRA C 2.0 DIESEL 21.11.02, 18:46
        Nie za bardzo wiem o jakie informacje Panu chodzi. Vectra z dwulitrowym
        silnikiem diesla osiąga 100 KM i, (i to jest to, co decyduje o wszechstronności
        diesli, ich elastyczności – ciągu) 230 Nm przy 4000 obr. Proszę zwrócić uwagę,
        że 2,2 litrowy benzyniak, montowany od wersji elegance osiąga co prawda 147
        KM ale moment obrotowy 203 Nm (przy 5600 obr/min). Mało kto stwierdziłby
        chyba, że ten diesel ma „słabe” wartości aczkolwiek absolutnie nie podejmuję
        się oceny czy tak jest w istocie mimo, że miałem okazję jeździć testowo takim
        autem. Vectra ma gwarancje 2 lata i przeglądy co 50 tysięcy km. Stosowany w
        silniku olej ze względu na swoje właściwości pozwala na tak długie przebiegi.
        Zresztą układ diagnostyczny zasygnalizuje, gdyby auto miało wcześniej (np.,
        przez wzgląd na cięzkie warunki użytkowania) pojawić się w warsztacie ze
        względu na konieczność wymiany materiałów eksploatacyjnych (to informacja od
        jednego z dealerów opla).
        • greenblack Źle podana moc i moment 21.11.02, 22:35
          adam.grabalowski napisał:

> Nie za bardzo wiem o jakie informacje Panu chodzi. Vectra z dwulitrowym
          > silnikiem diesla osiąga 100 KM i, (i to jest to, co decyduje o
          wszechstronności
          >
          > diesli, ich elastyczności – ciągu) 230 Nm przy 4000 obr.

100KM przy 4000 obr. i 230Nm przy 1500 obr.

Proszę zwrócić u
          > wagę,
          > że 2,2 litrowy benzyniak, montowany od wersji elegance osiąga co prawda 147
          > KM ale moment obrotowy 203 Nm (przy 5600 obr/min).

147KM przy 5600 obr. i 203Nm przy 4000 obr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka