free123 16.07.09, 14:15 Skąd mam wiedzieć czy dany samochód posiada katalizator - mając podane jedynie datę I rejestracji silnika ? Od jakiego roku był obowiązek posiadania katalizatora w sam.osobowych ? Błagam o pomoc ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obydopiatku Re: Katalizator - POMOCY ;) 16.07.09, 16:46 na błagania jestem szczególnie wrażliwy więc coś napiszę free123 napisała: > Skąd mam wiedzieć czy dany samochód posiada katalizator - mając > podane jedynie datę I rejestracji silnika ? skoro masz " datę I rejestracji silnika" to po co ci wiedza o katalizatorze. to tak jakbym miał fotel samochodowy a pytał się czy samochód jest zatankowany. po co ci w ogóle ta wiedza skoro posiadasz tylko datę ??rejestracji silnika?? > Od jakiego roku był obowiązek posiadania katalizatora w > sam.osobowych ? nie wiem > Błagam o pomoc ;) mam nadzieję że pomogłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
free123 Re: Katalizator - POMOCY ;) 16.07.09, 17:34 Potrzebne do obliczeń - opłaty za wprowadzanie gazów i pyłów ;))) Niestety nie pomogłeś, ale już sobie poradziłam ... inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obydopiatku Re: Katalizator - POMOCY ;) 17.07.09, 10:21 wyjaśnij "błagam" skąd masz datę pierwszej rejestracji silnika. silniki rejestruje się.. no właśnie gdzie? czy był to silnik odrzutowy? ten nie ma katalizatora!! :) dzisiaj już piątek Odpowiedz Link Zgłoś