15.02.04, 19:46
Nie sądzicie, że przykład Honkera wyraźnie pokazuje, że Polacy wszystko spieprzą? Auto naprawdę dobre. Darmowa reklama we wszystkich mediach światowych (Irak). A kupić go się w zasadzie nie da. Honker to idealne auto dla ludzi potrzebujących prawdziwej terenówki - proste, niezawodne, dobrze radzące sobie w terenie (ponoć lepiej od UAZa), pakowne. Dla rolników, myśliwych i innych takich wybór wymarzony. Ale widział ktoś Honkera na sprzedaż??
Obserwuj wątek
    • Gość: zwiadowca Re: Honker IP: *.marwit.gliwice.pl 15.02.04, 20:12
      To jest dobry samochod nie tylko dla ludzi zwiazanych zawodowo z jezdzeniem w
      terenie - chetnie jezdzilbym takim samochodem. Po prostu lubie PRAWDZIWE
      terenowe samochody bez bajerow, a takich na rynku jest bardzo malo. A te ktore
      sa dostepne sa sporo drozsze od Honkera. Natomiast sam samochod jest OK, chos
      przydaloby sie kilka poprawek: zmiana zawieszenia (program minimum: sprezyny
      srubowe zamiast resorow piorowych, optymalnie: zwolnice w piastach kol, chetnie
      zawieszenie niezalezne), zmiana silnika na mocniejszy (min. 120 KM),
      ewentualnie zmiana kol na wieksze. Przydalaby sie tez wersja skrocona i wersje
      z zamknietym metalowym nadwoziem.
      • Gość: tolip Re: Honker IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 18.02.04, 03:25
        Bardzo dziekuje Wielkiemu Czarownikowi za naprowadzenie mnie na zrodlo
        informacji o Honkerze. Wlasnie przygladam sie danym technicznym i historii tego
        samochodu. Moze przy nastepnej okazji podziele sie moimi wrazeniami, jesli,
        oczywiscie, beda one kogokolwiek interesowaly.
    • Gość: ja widziałem Re: Honker IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 17.02.04, 01:53
      szczegóły tu:

Andoria-Mot SP. Z O.O.
      UL. KRAKOWSKA 140
      34-120 ANDRYCHÓW
      tel.-centrala (0...33) 875 32 40
      e-mail: andoria-mot@andoria-mot.com.pl

do wyboru do koloru, masz 70 tys i już jesteś właścicielem tego ccacka,
      naprawde dobre auto
      • Gość: tolip Re: Honker IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 17.02.04, 04:31
        Wdzieczny bede za nieco wiecej informacji o Honkerze. Czy jest to oryginalna
        polska konstrukcja ? Czy silnik jest ten sam co w dawnej Warszawie ?
        Mnie sie tez bardzo podoba ten pojazd i chetnie bym go sobie zafundowal.
        Szczegolnie ze serce mi podpowiada iz jest calkowicie Made in Poland. Widzialem
        ostatnio zdjecie Honkera w wersji Skorpion. Wyglada calkiem "bojowo".
        Prosze wiec o garsc informacji lub wskazanie gdzie sie moge czegos wiecej
        dowiedziec.
        • wielki_czarownik Re: Honker 17.02.04, 13:13
          Gość portalu: tolip napisał(a):

> Wdzieczny bede za nieco wiecej informacji o Honkerze. Czy jest to oryginalna
          > polska konstrukcja ?

Tak.

> Czy silnik jest ten sam co w dawnej Warszawie ?

Nie żartuj!! Polska to nie jest kraj epoki kamienia łupanego. Silników od Warszawy nie produkuje się już od wielu wielu lat. Silniki obecnego honkera to nowoczesne turbo-diesle.
          Tak na marginesie mówiąc to kolorowe telewizory i ciepłą wodę w domach też mamy ;)

> Mnie sie tez bardzo podoba ten pojazd i chetnie bym go sobie zafundowal.
          > Szczegolnie ze serce mi podpowiada iz jest calkowicie Made in Poland. Widzialem
          >
          > ostatnio zdjecie Honkera w wersji Skorpion. Wyglada calkiem "bojowo".
          > Prosze wiec o garsc informacji lub wskazanie gdzie sie moge czegos wiecej
          > dowiedziec.

Więcej tu:
          htt://andoria-mot.com.pl
          www.honker.prv.pl/
          • Gość: Paul Re: Honker IP: *.ipt.aol.com 17.02.04, 18:40

> > Mnie sie tez bardzo podoba ten pojazd i chetnie bym go sobie zafundowal.
            > > Szczegolnie ze serce mi podpowiada iz jest calkowicie Made in Poland. Widz
            > ialem
            > >
            > > ostatnio zdjecie Honkera w wersji Skorpion. Wyglada calkiem "bojowo".
            Slyszalem ze jakis facet w latach 80 przejechal malym fiatem US of A, I shit
            you not;-}. Ja bym tego samochodu nie kupil, choc bylem jego pazazerem i
            widzialem z blizka. Za 30k mozesz sobie kupic uzywanego hummer'a. Inna rzecz,
            ze samochod jest mniejszy i na europejskie warunki OK. Cos ci powiem. Wole
            swojego picup'a F150LX offroad niz Honkera i podobnego mu mercedesa (wersja
            wojskowa);-}. Uszanowanie,
            Paul
            PS Pozdrowienia po przerwie;-}.
            • Gość: dokt0r Re: Honker IP: 211.26.42.* 17.02.04, 21:22
              To prawda z tym maluchem. A zebys jeszcze wiedzial ile sie tu tych 126p kreci po
              Perth, zachodniej australii, to jest niesamowite po prostu.

Jak komus sie Honker naprawde podoba to bez problemu go zalatwi, chocby na
              Kamczatke czy Nowa Kaledonie.
    • dreaded88 Re: Honker 17.02.04, 18:46
      Taka żywotność konstrukcji, wywodzącej się bądź co bądź od Tarpana jest
      zaskakująca. Ale to dobrze.
      Kiedyś Honkery były o ile dobrze pamiętam oferowane też na rynku cywilnym. Mimo
      wszystko krąg odbiorców pozamilitarnych chyba nie jest za szeroki, przynajmniej
      w Polsce. Rolnika na taki pojazd nie stać, a jak już stać to może sobie kupić
      Land Cruisera V8 ze skórzaną tapicerką. Myśliwy raczej nabędzie coś lepszego i
      bardziej komfrotowego w codziennym użytkowaniu - terenówkę japońską albo
      koreańską. Może służby leśne...
      • wielki_czarownik Niska produkcja = wysokie koszty. 17.02.04, 19:26
        Gdyby Honkery produkować na bardziej masową skalę to i ich cena by mocno spadła. Ponadto zawsze można by zrobić wersję "cywilną" z klimą, elektryką, lepszym wnętrzem i innymi takimi bajerami - i to za nie więcej niż 1/2 ceny terenowego japońca.
        Ponadto taki wózek to by była całkiem fajna sprawa dla niezamożnego miłośnika aut terenowych. Bo dzisiaj tacy ludzie mają do wyboru UAZA, Nivę i Aro.
        Rolnicy moim zdaniem to byłby dobry odbiorca takich aut. Pod warunkiem, że byłby Honker pick-up. No i pod warunkiem, że cena by spadła - a żeby ona spadła to musi się zwiększyć produkcja.
        A co do trwałości konstrukcji to o ile pamiętam Land-Rover (teraz to się chyba razem pisze) ma już prawie 60 lat. Więc czemu Honker ma być gorszy ;)
    • Gość: доктор & & #35 1082;& & #35 1083;& & #35 1085;& & #35 IP: *.pth0403.pth.iprimus.net.au 17.02.04, 20:24
      Czytalem specyfikacje na ich stronie i nie widac zeby te Klaksony mialy w ogole
      klimatyzacje? Nie wyobrazam sobie jazdy takim samochodem np. w Iraku bez
      klimatyzacji. Czy cos przegapilem?
      • wielki_czarownik Kilma w Iraku?? W takim aucie?? Po co?? 17.02.04, 20:29
        Przecież żołnierze tam jeżdżą bez drzwi (o ile się da), bez plandek etc. Muszą mieć jak najszersze pole widzenia, ostrzału i możliwość jak najszybszego opuszczenia pojazdu. Więc klima nic by nie dała - auto jest maksymalnie "otwarte".
        • Gość: dokt0r ah IP: *.pth0403.pth.iprimus.net.au 17.02.04, 20:48
          ok dzieki za wyjasnienie. chyba mi po prostu szajba odbija, jest dzisiaj 42
          stopnie i jedyna rzecz o ktorej mysle to klimatyzacja...
          • wielki_czarownik Strzel sobie zimne piwo. 17.02.04, 20:51
            To najlepsza klimatyzacja jaką człowiek wymyślił.
            • Gość: dokt0r Re: Strzel sobie zimne piwo. IP: 211.26.42.* 17.02.04, 21:17
              Juz wypilem. Teraz chyba pojde poplywac, moze doplyne do bazy marynarki :) Nie
              ma to jak alkohol i plywanie :)
              • Gość: Paul Re: Strzel sobie zimne piwo. IP: *.ipt.aol.com 17.02.04, 21:26
                Gość portalu: dokt0r napisał(a):

> Juz wypilem. Teraz chyba pojde poplywac, moze doplyne do bazy marynarki :) Nie
                > ma to jak alkohol i plywanie :)
                Fuckin' A man;-}! Uszanowanie,
                Paul
                • Gość: dokt0r Re: Strzel sobie zimne piwo. IP: 211.26.42.* 17.02.04, 21:40
                  Nie, dziekuje, jestem heteroseksualistyczny :) Myslisz ze oni w tej bazie sa jak
                  z piosenki "In The Navy" Village People? To baza australijska wiec nie sadze :)

• Gość: Paul Re: Strzel sobie zimne piwo. IP: *.ipt.aol.com 17.02.04, 21:51
                    Gość portalu: dokt0r napisał(a):

> Nie, dziekuje, jestem heteroseksualistyczny :) Myslisz ze oni w tej bazie sa
                    ja
                    > k
                    > z piosenki "In The Navy" Village People? To baza australijska wiec nie
                    >sadze :)
                    Gosc mi kiedys opowiadal, ze jak przyplyneli do Sydney to nie mogli uciec przed
                    australijkami, bo australijczycy nie chca ich ruchac tylko spedzaja czas ze
                    soba przy piwie;-}. Ile ci australijscy faceci spedzaja z soba czasu??? Makes
                    you think ...... don't it;-}}}}}}}}? Uszanowanie,
                    Paul
                    • Gość: dokt0r Re: Strzel sobie zimne piwo. IP: 211.26.42.* 17.02.04, 22:32
                      Bez przesady... to chyba jakis mit - czas spedzamy i z piwem i z dziewczynami :)
                      No... chyba ze ktos ma telewizje satelitarna :)

Faceci w obcych mundurach to zawsze atrakcja dla lokalnych dziewuch, tak jest
                      chyba wszedzie na swiecie a do nas czesto przyplywa USN, zwlaszcza jak sa w
                      drodze na bliski wschod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka