mosze_zblisko_daleka Perska pancerna brygada i 4 bataliony hizbulow.. 01.03.12, 20:06 ...w Syrii tak powiedział gen. major Husam Awad szef wywiadu lotnictwa, który przeszedł teraz do opozycji. General Awad jest teraz szefem sztabu operacyjnego Wolnej Syrii. On dodał że w Syrii znajdują się 4 bataliony hizbulow i walczą razem z reżimem i persami. Numery batalionów hizbuli są 101,102,103 i batalion bojowników szyickich który specjalizował się w mordze pojedynczych... (snajperzy?) . Tez znajdują się bojownicy szyickie, którzy przyjechali z Iraku. Rebelianci rozmawiali z bojownikami z Iraku i grozili jeśli nie wrócą do domu zostaną atakowani od razu. Gen. Awad dodał że ataki reżimu są według doktryny rosyjskiej, koncentrować wojsko na jedno miasto oporu i rozbić opór i iść dalej na drugie miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Perska pancerna brygada i 4 bataliony hizbulo 01.03.12, 20:21 Mówili w telewizji że powstańcy wycofują się z Baba Amar... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Perska pancerna brygada i 4 bataliony hizbulo 01.03.12, 21:51 anton_pl napisał: > Mówili w telewizji że powstańcy wycofują się z Baba Amar... Podobno poddało się ponad 600 powstańców narodowości syryjskiej i 118 innej w tym podobno żołnierz francuski . Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Perska pancerna brygada i 4 bataliony hizbulo 01.03.12, 21:51 Czego to ludzie nie są w stanie powiedzieć jak nic do powiedzenia nie mają?! Rozumiem ,że ta Irańska Brygada pancerna to do Syrii się teleportowała wraz z całym sprzętem czy też wykopali tunel pod Irakiem???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Tajemnica wojskowa... 02.03.12, 07:01 Moze napisze teraz tajemnice wojskowa, ale to tylko miedzy nas. Nie mów nikomu o tym, dobrze? Wiec każde wojsko ma w magazynach kilkaset czołgów i pojazdy pancerne gotowe do mobilizacji rezerwistów. O ile tez wiemy to sprzęt rosyjski znajduje się w Syrii i Persji. Załogi można przenieść samolotami i dużo leciało na trasie Teheran-Damaszek... Marku na razie nie potrzebujesz kopać tunele, tylko nauczyć się trochę perski język, on zawsze przyda się... Odpowiedz Link Zgłoś
dzuma_44 Re: Bliski Wschód no.6 01.03.12, 22:13 Wojska syryjskie schwytały już 30 najemników z francuskim obywatelstwem. Najstarszy ma stopień pułownika. Na razie odmówili wyjawienia planu operacji i mocodawców. Myślę że w obliczu egzekucji to się zmieni. Syryjczyk, udzielajacy wywiadu telewizji rosyjskiej, zamieszkały na terenie wczesniej okupowanym przez najemników stwierdził ze są wśród nich obywatele Europy Wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik żyd w gościach 02.03.12, 00:04 może porozmawiajmy o obywatelach izraela na gościnnych występach: www.youtube.com/watch?v=qnWePpETzWU Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Wybory a-la Teheran... 02.03.12, 07:07 Dziś odbywają się wybory demokratyczne do parlamentu Persji. Ale u nich nic nie może być jak w innych normalnych krajach. Kto chce być członkiem parlamentu potrzebuje dostać zgodę reżimu...wiec idzie dziś 8 milionów persów wybierać swoich członków, których reżim chce... Jak mówimy demokracja na całego... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Zamach w Syrii ... 02.03.12, 09:13 W Syrii znajdują się jednostki tak zwane "Wojsko Oswobodzenia Palestyny". One były "proszone" wspomagać reżim, ale szef nie zgodził się... Skutek nie zgody: szef brygady zabity, szef batalionu zabity, jest jeszcze jeden oficer nie znany tez zabity... Teraz każdy posądza drugiego o mord. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ciekawy wywiad z naczelnym Muftim Syrii! 03.03.12, 13:27 ria.ru/interview/20120303/584077104.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dzuma_44 Re: Bliski Wschód no.6 04.03.12, 16:00 Gazeta egipska AL AHRAM podała, że wojsko i policja syryjska wyłapała już w tym mieście ponad 100 francuskich komandosów w tym wielu oficerów. Głupio się tłumaczą gdy Syryjczycy ich się pytają co tu robili? W tym odzyskanym mieście jest bardzo dużo porzuconej broni produkcji izraelskiej. Wojsko ... rozwiń całośćsyryjskie jak złapie kogoś z bronią izraelską w ręku, to jest od razu kula w łeb bez sądu. No nieładnie...! To mi wygląda na klęskę jak pod Stalingradem. Ci co byli w okrążeniu hitlerowców przeszli do kontrataku i wyłapują "demokratycznych bojowników' obładowanych karabinami i granatami dostarczonymi z Izraela... Jedynie Francuzi strzelają do Syryjczyków z własnej, świetnej, sprawdzonej w Libii broni Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Kaczka... 06.03.12, 07:19 Dziś w nocy mówił premier Netaniahu w Waszyngtonie: "co to jest, wygląda jak kaczka, mówi jak kaczka, zachowuje się jak kaczka, chodzi jak kaczka. Wiec co to jest???" Padła odpowiedz: "to jest kaczka..." Netaniahu dodał: "tak moi Drodzy, to jest kaczka, ale atomowa kaczka"... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka 12112011 06.03.12, 20:14 W tym dniu był wybuch w bazie Sagad (45km od Teheranu). Szef GR nacisnął na guzik i... wybuch był olbrzymi. Zaczęli wybuchać dodatkowe instalacje i materiały zapalne. Co najmniej zginęło 36 Persów w wieku 25-52 (oni nie byli pilnująca załoga) Trzęsienie ziemi można było czuć w Teheranie. I tak zniknął oddział no. 140, który specjalizował się w produkcji nowych motorów rakietowych. Zauważono ze od czasu do czasu leci z Korei pln. IL-76 do Teheranu i ląduje w Bangkoku na paliwo...Władze Tajlandii poprosili zobaczyć co on ma właściwie w środku. Załoga powiedziała ze są to części traktorów i inne rolne instrumenty. badanie okazało się ze były to części rakiet balistycznych w wadze 40 ton... Szefem projektu byl gen. Hasan Taharani-Mukadam, koledzy mówią ze lubił piłkę nożna (dlatego można zrozumieć ze był obok plac i kiedy załoga miała wolne to tam mozna bylo widzieć granie...) Drugi wyższy funkcjoner zabity był gen. Mehdi Dasztaban Zada. Trzeci był Muhamad Saladzi, jeszcze jeden nazywał się Said Raza-Mir Huseini, tez zostal zabity Muhamad Dzahalomi i jeszcze 30 innych... Jest przysłowie:" jak ktoś idzie spać z psami- to niech nie dziwi się że ma pchły w łózko..." Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka ISIS-ciekawy artykuł 07.03.12, 07:15 www.isis-online.org/uploads/isis-reports/documents/USIP_Template_5March2012-1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Nowe radary w Syrii... 07.03.12, 20:29 Rosja jak Rosja, na całego pomaga reżimowi żyć i tez jego patronom (Persja). Niedawno Rosjanie przynieśli nowe instrumenty radarowe dalekiego zasięgu. Tak ze teraz mogą w Syrii i w Teheranie cały "obraz" co dzieje się jeszcze daleko przed granicami. Tez zmieniono systemy w Libanie na gorze Sanin. teraz można obserwować kilkaset kilometrów kto zbliża się do granic Syrii (Persji) . Rosjanie tez założyli nowe systemy w porcie Tartus. Na razie nie wiadomo jaki to system, może ktoś tutaj na forum pomoże... Wygląda ze te systemy maja zapobiec ataku od strony zachodniej, ciekawi mnie kogo oni maja na myśli? Oprócz tego przypominam ze w historii było już kilka podobnych wypadkach i ekrany były całkiem białe.... Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Nowe radary w Syrii... 08.03.12, 01:06 mosze_zblisko_daleka napisał: > Rosja jak Rosja, na całego pomaga reżimowi żyć i tez jego patronom (Persja). > > Niedawno Rosjanie przynieśli nowe instrumenty radarowe dalekiego zasięgu. Tak z > e teraz mogą w Syrii i w Teheranie cały "obraz" co dzieje się jeszcze daleko pr > zed granicami. > Tez zmieniono systemy w Libanie na gorze Sanin. teraz można obserwować kilkaset > kilometrów kto zbliża się do granic Syrii (Persji) . Rosjanie tez założyli now > e systemy w porcie Tartus. Na razie nie wiadomo jaki to system, może ktoś tutaj > na forum pomoże... > Wygląda ze te systemy maja zapobiec ataku od strony zachodniej, ciekawi mnie ko > go oni maja na myśli? Oprócz tego przypominam ze w historii było już kilka podo > bnych wypadkach i ekrany były całkiem białe.... Chcecie wojny z Rosją ? w najlepszym przypadku skończycie jak Gruzja... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Mądry...? 08.03.12, 08:59 powiedz tylko jak przyszło tobie do myśli ze Izrael chce wojnę z Rosja...? czy coś było pisane przeciw Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Mądry...? 08.03.12, 11:11 mosze_zblisko_daleka napisał: > powiedz tylko jak przyszło tobie do myśli ze Izrael chce wojnę z Rosja...? > czy coś było pisane przeciw Rosji? zakłócanie rosyjskich radarów to jak wypowiedzenie wojny lecz moim zdaniem mało skuteczne przy większej ich liczbie. Jak USA zareaguje na zakłócanie radarów w ich bazach wojskowych np przez Iran ? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Mądry...? 08.03.12, 12:39 mosze_zblisko_daleka napisał: > powiedz tylko jak przyszło tobie do myśli ze Izrael chce wojnę z Rosja...? > czy coś było pisane przeciw Rosji? NIe wazne chce czy nie chce, ale jesli Izrael zaatakuje nasze jednostki (a atak WRE na nasze radary tez jest atakiem na nas), to bedzie wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Sorki.... 08.03.12, 13:50 Proszę czytać raz jeszcze co pisałem bo od razu będę miał nasz MSZ ze robię "incydent dyplomatyczny " z Rosja. Ja tylko pisałem ze Rosja przerobiła na nowo systemy radarowe w Syrii i Persji... O ile wiem to w Syrii i Persji nie ma wojsk rosyjskich wiec jeśli będą zakłócone systemy radarowe czy to ma znaczyć ze jest to wypowiedzenie wojny przeciw Moskwie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Sorki.... 08.03.12, 18:05 mosze_zblisko_daleka napisał: > O ile wiem to w Syrii i Persji nie ma wojsk rosyjskich wiec jeśli będą zakłócon > e systemy radarowe czy to ma znaczyć ze jest to wypowiedzenie wojny przeciw Mos > kwie...??? Zle wiesz. Wosja rosysjkie sa w Syrii. O Iranie nic powiedziec nie moge. Atak na nasze jednostki bedzie oznaczal atak na ROsje. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Ok, ok... 08.03.12, 19:42 No zaczynamy rozumieć o co chodzi tutaj. Czy można dostać miejsca w których znajdują sie rosyjskie jednostki żeby Broń Boże nic na nich nie upadło... Drugie pytanko co oni właściwie tam robią i jeśli kierują radary przeciw Izraelowi? Izrael nie jest w stanie wojennym z Rosja i tez nigdy nie będzie. Prezydent Putin zaproszony był dziś na wizytę do Ziemi Świętej i oczywiście przyjął tą propozycje. Ja już szykuje kilka smakolkow dla Wysokiego gościa... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Ok, ok... 08.03.12, 20:30 mosze_zblisko_daleka napisał: > No zaczynamy rozumieć o co chodzi tutaj. Czy można dostać miejsca w których zna > jdują sie rosyjskie jednostki żeby Broń Boże nic na nich nie upadło... > Drugie pytanko co oni właściwie tam robią a co tam robią USA ? zgubili wyspy czy piasek na pustyni ? a może z góry Bóg obiecał im bogactwa naturalne tak jak wam ziemie obiecaną. A co robią USA na Morzu Śródziemnym ? kto ich tam prosił ? i jeśli kierują radary przeciw Izrael > owi? Izrael nie jest w stanie wojennym z Rosja i tez nigdy nie będzie. nic mi nie wiadomo aby te radary były uzbrojone w rakiety wycelowane w któreś z państw na Bliskim Wschodzie. > Prezydent Putin zaproszony był dziś na wizytę do Ziemi Świętej i oczywiście prz > yjął tą propozycje. Ja już szykuje kilka smakolkow dla Wysokiego gościa... ;-) a jakie to specjały dla takiego gościa szykują w waszym kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Ok, ok... 08.03.12, 20:47 Ja moge napisać co ja szykuje: Daktyle Madzchul, które po prostu roztapiają sie w ustach. Chałwa, knafe, baklawa, humus, arak i jeszcze inne ale to już niespodzianka... A zapomniałem dodać ze wszystko jest koszerne (no jak moze być inaczej) i wszystko Made in Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Ok, ok... 09.03.12, 13:17 mosze_zblisko_daleka napisał: > Ja moge napisać co ja szykuje: > > Daktyle Madzchul, które po prostu roztapiają sie w ustach. > Chałwa, knafe, baklawa, humus, arak i jeszcze inne ale to już niespodzianka... > A zapomniałem dodać ze wszystko jest koszerne (no jak moze być inaczej) i wszys > tko Made in Izrael. > dobra jest kuchnia bliskowschodnia.Korzystacie jeszcze z polskiej kuchni,w sumie do naszej kuchni wchodzą potrawy litewskie,ruskie. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Ok, ok... 08.03.12, 22:13 mosze_zblisko_daleka napisał: > No zaczynamy rozumieć o co chodzi tutaj. Czy można dostać miejsca w których zna > jdują sie rosyjskie jednostki żeby Broń Boże nic na nich nie upadło... Gdybym nawet wiedzial to nie powiedzial :)) > Drugie pytanko co oni właściwie tam robią i jeśli kierują radary przeciw Izrael > owi? Znajduja sie na mocy zawartych porozumien i umow z Syria. I kto ci powiedzial ze Rosjanie cos kieruja przeciwko Izraelowi??? Radar to bron OBRONNA! Ona sluzy do OBRONY Syrii przed atakiem wrogich panstw. Jesli Izrael chce zaatakowac suwerenne panstwo bedace przyjacielem Rosji to bedzie mialo z tego powodu problemy. > Izrael nie jest w stanie wojennym z Rosja i tez nigdy nie będzie. Nigdy nie mow nigdy. Jak powiedza wam z Waszyngtonu wystapic przeciwko Rosji to bedziecie atakowali. > Prezydent Putin zaproszony był dziś na wizytę do Ziemi Świętej i oczywiście prz > yjął tą propozycje. Ja już szykuje kilka smakolkow dla Wysokiego gościa... ;-) No tak samo przyjmuje zaproszenie z USA, KOrei Pln. czy Japonii. O niczym to nie swiadczy. Natomiast Syria jest przyjacielem Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Ok, ok... 09.03.12, 08:43 Miszka, ja nie chce żebyś przeze mnie wydal jakaś tajemnicę wojskową i później "znikniesz" nam z forum w jakimś Gułagu... Jak do tej pory daliśmy sobie radę - to myślę ze nadal będziemy polegać się, tylko na siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Ok, ok... 09.03.12, 12:58 mosze_zblisko_daleka napisał: > Miszka, ja nie chce żebyś przeze mnie wydal jakaś tajemnicę wojskową i później > "znikniesz" nam z forum w jakimś Gułagu... > Jak do tej pory daliśmy sobie radę - to myślę ze nadal będziemy polegać się, ty > lko na siebie... korzystacie z dużej pomocy ze strony USA,nie tylko w formie dostaw sprzętu,pieniężnych dotacji ale i pomocy naukowej w produkcji militarnej. na waszą korzyść świadczy fakt,że bliżej wam do cywilizacji zachodniej niż wschodniej a co za tym idzie,lepiej przykładacie się do pracy i bez wielowiekowej obecności żydów w Europie, nie dałoby się tego dokonać. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Ok, ok... 09.03.12, 15:51 > Miszka, ja nie chce żebyś przeze mnie wydal jakaś tajemnicę wojskową i później > "znikniesz" nam z forum w jakimś Gułagu... Nie chodzi o tajemnicy wojskowe, a o to ze nie mam najmniejszych checi pomagac agressywnym Zydom atakowac suwerenne panstwo sojuszniecze Rosji. Kapisz? > Jak do tej pory daliśmy sobie radę - to myślę ze nadal będziemy polegać się, ty > lko na siebie... No mam szczera nadzieje ze kiedys Arabowie skopaja wam tylek i Izrael zniknie z mapy swiata i bedzie tam swiety spokoj, bo Izrael to agressywnme bandyckie panstwo, destabilizujace caly region. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka To znaczy... 09.03.12, 18:40 Jesli masz takie myślę ze będzie "święty spokój" na całym świecie jak Izrael nie będzie istnieć. To co ma być z 7.5 milionów ludności, tak samo jak w Homs? można myśleć ze Rosja to pokojowe państwo jak Szwajcaria. Powiedz mój drogi Miszka , Izrael powstał 64 lat temu czy do tej pory przez 2000 lat nie było wojen na świecie. Czy wszystkie wojny to Izrael jest winny? Czeczenia, Gruzja, Czechy, Węgry w których pokojowe wojsko Rosji zmiażdżyło ludzi. Tez popierasz co działo się w Homs, bo tam tylko byli rebelianci i dezerterzy... Mogę powiedzieć ze świat, który ma krotka pamięć będzie pamiętał jak Rosja popierała morderczy reżim który mordował i ostrzelał swoich ludzi. Tylko jedna kula i cały region zmieni się i to już niedługo. Rebelianci będą dobrze pamiętać, kto w tych czarnych czasach pomagał mordować swoich. Jednym z największych wrogów rebelii to jest twoja Rodina Rosja. Co będę się wtrącał do moich sąsiadów-wrogów, ale zapamiętaj tylko moje słowa ze Ty i Twój kraj robią duży błąd.To jest podobne jak stado wielorybów zgubili kierunek i idą cały czas na brzeg i tam giną samobójczo. my bierzemy ich nazad do wody i ratujemy ich życie, ale oni nadal wychodzą nad brzegi i ... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: To znaczy... 09.03.12, 20:11 mosze_zblisko_daleka napisał: > Jesli masz takie myślę ze będzie "święty spokój" na całym świecie jak Izrael ni > e będzie istnieć. Nie na calym swiecie, a w regionie. Izrael jest zrodlem konfliktow w tym rejonie. Nie ma Izraela - nie ma problemu. Mysle ze polowa panstw swiata wzdechnie z ulga gdy Izrael zniknie. > To co ma być z 7.5 milionów ludności, tak samo jak w Homs? No mozna tak samo zrobic tak samo jak wy w Gazie - czyli getto. A mozna dac emigrowac do innych panstw - maja krewnych wszedzie po calym Swiecie. > można myśleć ze Rosja to pokojowe państwo jak Szwajcaria. No w porownaniu z Izraelem to bardzo pokojowe. > Powiedz mój drogi Miszka , Izrael powstał > 64 lat temu czy do tej pory przez 2000 lat nie było wojen na świecie. Malo mnie obchodzi co bylo 2000 lat temu. Wazne jest to ze w te 65 lat Izrael (na rowni ze swoim najlepszym kumplem-sponsorem bandytem pindostanem) byl glownym zrodlem konfliktow w Swiecie. Rowniez i teraz wasz premier po co jezdzil na spotkanie z Barakiem Hussejnowiczem w Waszyngton? A no namawial do kolejnej agresji i wojny - tym razem z Iranem. > Czy wszystkie wojny to Izrael jest winny? Polowa wojen ktore powstali w ostatnie dziesieciolecia to wojny z Izraelem. > Czeczenia, Gruzja, Czechy, Węgry w których pokojowe wojsko Rosji zmiażdżyło ludzi. :))))))))))))))))))))) 1) W tych wojnach razem wzietych nie zginelo nawet polowy ludzi ile zabili Zydzi w swoich wojnach 2) Z podanej przez ciebie listy tylko 1 przypadek to wojna - Gruzja, a reszta to policyjne misji zakonczone minimalnymi stratami w ludnosci cywilnej. W wojnie z Gruzja zginelo po obu stronach nie wiecej jak 3000 luidzi - wy wiecej zabiliscie w swoich misjach policyjnych w Gazie. 3) Czecznia to jest Federacja Rosyjska, czyli wewnetrzna sprawa Rosji. > Tez popierasz co działo się w Homs, bo tam tylko byli rebelianci i dezerterzy.. POpieram skuteczna i bardzo potrzebna operacje stabilizacyjna po zaczystkie miasta od bandytow, dezerterow i cudzoziemnych agentow. Nie popieram destabilizacje miasta pzez ww. bandytow i agentow, w skutek czego zgineli cywilne ludzie. > Mogę powiedzieć ze świat, który ma krotka pamięć będzie pamiętał jak Rosja popi > erała morderczy reżim który mordował i ostrzelał swoich ludzi. Ale waznejsze jest nie to co pamieta bandycki "swiat" ktory destabilizuje Arabskie panstwa w skutek czego juz sa zabite dziesiatki tysiecy ludzi w Egipcie, Tunisie, Libii i Syrii, a to ze SYRYJCZYCY beda pamietali przez dlugie lata, jak braterski narod Rosji poparl ich w walce z zdrajcami i bandytami, ktorzy chcieli postawic ich panstwo na prog wojny domowej i poznejszej kolonizacji przez Zachod. Tak samo jak mnie obchodzi co mowia "cywilizowane" narody Gruzji i zachodu, a co mysla narody Osetii i Abchazji po tym jak nasze wojska uratowali ich od agresji Gruzji. Tylko jedna kula > i cały region zmieni się i to już niedługo. Rebelianci będą dobrze pamiętać, k > to w tych czarnych czasach pomagał mordować swoich. Nie ma rebeliantow - sa bandyci, maroderzy i zdrajcy. Ktore sa wspierane przez Izrael i Zachod. A Syrysjki narod ma ich w dupie. I jest bardzo wdzieczny za pomoc od Chin i Rosji. > Jednym z największych wrogów rebelii to jest twoja Rodina Rosja. I wlasnie dlatego jeb..ac rebeliantow! I ich panow z Europy i pindostanu. > Co będę się wtrącał do moich sąsiadów-wrogów, ale zapamiętaj tylko moje słowa z > e Ty i Twój kraj robią duży błąd. Nie Zydowi opowiadac nam czy robimy bledy we wlasnej polityce czy nie. Wy najpierw nauczczie sie rozwiazywac problemy BEZ bombardowan suwerennych panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: To znaczy... 09.03.12, 21:28 mosze,rebelianci armii rosyjskiej nic nie zrobią a co najwyżej sami zostaną wyeliminowani przez rosyjskie oddziały jeśli zajdzie potrzeba wysłać je w rejon Bliskiego Wschodu. Nie dali rady armii syryjskiej i jedynie co mogą zrobić,to uciec gdziekolwiek poza Syrię. Czy sponsor tych bojówek terrorystycznych pozwoli im porzucić broń i zrezygnować z walki ? Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Sorki.... 08.03.12, 20:21 mosze_zblisko_daleka napisał: > Proszę czytać raz jeszcze co pisałem bo od razu będę miał nasz MSZ ze robię "in > cydent dyplomatyczny " z Rosja. Ja tylko pisałem ze Rosja przerobiła na nowo sy > stemy radarowe w Syrii i Persji... > O ile wiem to w Syrii i Persji nie ma wojsk rosyjskich wiec jeśli będą zakłócon > e systemy radarowe czy to ma znaczyć ze jest to wypowiedzenie wojny przeciw Mos > kwie...??? mosze,napisz lepiej kto obsługuje radary w Syrii i Libanie oraz kto znajduje się w bazie rosyjskiej w Tartus,która także została wzmocniona. Teoretycznie w Syrii w przyszłości mają znaleźć się bazy z rakietami systemu Iskander. Zgadnij kto będzie obsługiwał te systemy i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Syria+Persja 08.03.12, 09:29 W Persji była komisja ONZ i oni chcieli oglądać co dzieje się w Parczin, ale Persowie wzbronili... Dzień później satelity zauważyli dużo ciężarówek i traktorów, którzy zbierają ziemie i piaski dookoła. inne ciężarówki przynieśli nowe piaski... (pamiętacie podobna historie kilka lat temu w Syrii, jak ktoś zniszczył reaktor plutonowy ...?) Radioaktywność ma paskudna "zaletę" ze zostaje na wiele lat w ziemi... (Czernobyl) =========== Wiceminister nafty w Syrii Abdul Husam A Din przyłączył się do opozycji. ++++++++++++ W Turcji mówią ze Izrael powiadomił turecki wywiad MIT ze grupa AlKuds należąca do GR planuje atakować obiekty izraelskie w Turcji... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Wieczna hańba... 10.03.12, 06:57 Zapamiętajcie moje słowa. Świat będzie na zawsze pamiętał jak Rosja pomagała reżimowi syryjskim mordować swoich obywateli. Przyjdzie niedługo zemsta i odplata... Odpowiedz Link Zgłoś
berek_p Re: Wieczna hańba... 10.03.12, 12:05 mosze_zblisko_daleka napisał: > Zapamiętajcie moje słowa. Świat będzie na zawsze pamiętał jak Rosja pomagała re > żimowi syryjskim mordować swoich obywateli. Przyjdzie niedługo zemsta i odplata > ... Libya już dziękuje za krew i nędzę po to aby krwiożercy z NATO spijali ropę bezpośrednio z odwiertów.Libijczycy o niczym innym nie marzyli jak o sługach USA/Francja/GB gwarantującym im dostatnie życie.Teraz w Libii ludzie czują się bogatsi,szczęśliwsi,bardziej syci i świętują każdego dnia Demokrację a kobiety z łóżek nie wychodzą,tyle mają rozkoszy zwłaszcza te gwałcone przez bandytów z Misrata. Tak libijskim rebeliantom dobrze w Libii że znaleźli się na syryjskiej ziemi i ten dobrobyt chcą przenieść do Syrii.Coś niewdzięczni ci syryjczycy, nie chcąc Demokracji,bogactwa,i innego dobrobytu jaką przynoszą im słudzy wynajęci przez kongres,knesset i parlamenty UE. Syryjskie kobiety będą pamiętały jak źli rosjanie nie dopuścili do gwałtów i grabieży a przecież tyle miałyby rozkoszy a niejedna myśli zapewne jak to jest kiedy 30 brudasów z Kataru nie widzących od paru tygodni wody w wiadrze robi z nimi co chce i gdzie chce zwłaszcza w sypialni z panoramicznym widokiem na Wzgórza Golan które kiedyś wrócą do macierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Wieczna hańba... 10.03.12, 12:24 > mi co chce i gdzie chce zwłaszcza w sypialni z panoramicznym widokiem na Wzgórz > a Golan które kiedyś wrócą do macierzy. Golan wróci do Syrii, kiedy Rosja odda Kuryle Japonii.. Odpowiedz Link Zgłoś