marek_boa 10.06.14, 16:55 ocdn.eu/images/pulscms/ZjI7MDQsMCxhNywxMzMwLGFjYjswNiwzMjAsMWMy/97c06a77a9708c121bce764b87dd6c6e.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_boa Re: Anton dla Ciebie!:) 10.06.14, 23:05 A o to ,że miałem znaleźć zdjęcie "Taczanki" separatystów! Czyli 23mm działka pelot ZU-23-2 na samochodzie ciężarowym! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: kolejne 3 sztuki! 10.06.14, 23:43 www.youtube.com/watch?v=vVh6uVt4me0 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: kolejne 3 sztuki! 11.06.14, 09:45 POdejrzanie świeżo i jednakowo wyglądają te Kamazy. DOstawy zza granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: kolejne 3 sztuki! 11.06.14, 11:54 Nie! Z głębi Ukrainy - nie dawno zdobyte! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 06:53 marek_boa napisał: > A o to ,że miałem znaleźć zdjęcie "Taczanki" separatystów! Czyli 23mm działka p > elot ZU-23-2 na samochodzie ciężarowym! Mówiłeś że ich tak pełno a znalezienie zdjęcia zajęło Ci kilka dni :D, to pewnie ta z tego TIRa :D, a na tym filmie to chyba świeża dostawa z magazynów armii rosyjskiej? :D, no DRL krzepnie i staje się już bytem parapanstwowym, ponieważ Poroszenko zapowiedział koniec akcji militarnej na wschodzie, czyli armia i struktury administracyjne DRL będą się umacniać, we Lwowi już mówią że Poroszenko to zdradnik! :D Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 09:14 > e ta z tego TIRa :D, a na tym filmie to chyba świeża dostawa z magazynów armii > rosyjskiej? :D, Antonie. NIE MA zadnych dostaw z armii rosyjskiej. ZADNYCH. Rosja nie miesza sie militarnie w konflikt. Tylko politycznie. Caly sprzet, ktory maja ochotnicy jest albo ich wlasny, albo zdobyty na MSW i MON Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 10:00 misza_kazak napisał: > Antonie. NIE MA zadnych dostaw z armii rosyjskiej. ZADNYCH. Rosja nie miesza si > e militarnie w konflikt. Tylko politycznie. Ale ta ostatnia kolumna Kamazów, to tam były już chyba 3 sztuki ZU 23-2, no nie wiem może i gdzieś zdobyli, ale że Rosja tak całkiem nie wspiera to nie wieże :D Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 10:12 Rosja nie wspiera. A wręcz olała powstańcòw i zawarła deal z Poroszenko :-) uszczelniając jak tylko się da granice Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 10:18 anton_pl napisał: > Ale ta ostatnia kolumna Kamazów, to tam były już chyba 3 sztuki ZU 23-2, no nie > wiem może i gdzieś zdobyli, ale że Rosja tak całkiem nie wspiera to nie wieże Wspiera POLITYCZNIE. Zadnego uzbrojenia tam nie wysylano. Bo i nie ma sensu - wszystko co jest potrzebne jest u SZ Urkainy. Niech zdobywaja na wrogu. Co z powodzeniem i robia. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 10:47 Misza. Nie rań naszej militarnej wrażliwości i przestań pi......lić takie piramidalne kłamstwa. To wasze przysłowie mówi, że jak człowiekowi przez trzy lata mówić, że jest świnią, to w czwartym roku "chriuchniet"? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 10:53 odyn06 napisał: > Misza. Nie rań naszej militarnej wrażliwości i przestań pi......lić takie piram > idalne kłamstwa. > To wasze przysłowie mówi, że jak człowiekowi przez trzy lata mówić, że jest świ > nią, to w czwartym roku "chriuchniet"? Widzisz Misza, Odyn też nie wieży :D Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 11:10 Wiara drogi Antonie nie ma tu nic do rzeczy. Najważniejsze sa fakty, a te mówią, że bez logistycznego wsparcia Rosji z tzw separatystami już nawet tak słabiutka armia Ukrainy dawno byłaby sobie poradziła. Misza ma nas za idiotów? Misza. Pozdrów Asię ze Szczawnicy. Żal, że ją tak szybko wycofali. Żal, że przez mnie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 11:27 Putin dogadał się z Poroszenko i wystawił separatystòw. Rebelia jest obecnie w defensywie to już długo nie potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 12:33 odyn06 napisał: > Wiara drogi Antonie nie ma tu nic do rzeczy. > Najważniejsze sa fakty, a te mówią, że bez logistycznego wsparcia Rosji z tzw s > eparatystami już nawet tak słabiutka armia Ukrainy dawno byłaby sobie poradził > a. > Misza ma nas za idiotów? > > Misza. Pozdrów Asię ze Szczawnicy. Żal, że ją tak szybko wycofali. Żal, że prze > z mnie. > :-)) Bzdury gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 12:52 Smutno mi Otriku, że dołączyłeś do tego putinowsko-wilkoruskiego chóru. Niezależność myśli to fajna cecha... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 13:30 odyn06 napisał: > Smutno mi Otriku, że dołączyłeś do tego putinowsko-wilkoruskiego chóru. > Niezależność myśli to fajna cecha... Bzdury wypisujesz to co mam niby ci odpowiedzieć? Raczej jest mi przykro że dołączyłeś do grona ludzi który wierzą w to co chcą wierzyć bezkrytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 13:45 o333 napisał: > Bzdury wypisujesz to co mam niby ci odpowiedzieć? Raczej jest mi przykro że doł > ączyłeś do grona ludzi który wierzą w to co chcą wierzyć bezkrytycznie. Otriku, widzisz, u nich rusofobskich paranoikow juz tak jest. Napierw zakladamy teze ze Rosja jest wszystkiemu winna, a potem wszystko pod ta teze podciagamy. A brak dowodow, jak wiadomo, jest dowdem, a to ze dowody sa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 14:47 Ja Otriku w nic nie wierzę, ale używam głowy do myślenia w oparciu o posiadaną wiedzę i militarne doświadczenie. Sam wiesz, jak krytycznie pisałem o Ukraińcach, ale nie wymagaj, abym utracił cnotę bezstronności. Na tym forum niewielu na to stać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 17:08 odyn06 napisał: > Ja Otriku w nic nie wierzę, ale używam głowy do myślenia w oparciu o posiadaną > wiedzę i militarne doświadczenie. > Sam wiesz, jak krytycznie pisałem o Ukraińcach, ale nie wymagaj, abym utracił c > notę bezstronności. > Na tym forum niewielu na to stać. > Pozdrawiam Wszystko wskazuje na to że RF ma na to wyjebane a wręcz problemem jest dla nie DNR i LNR. Wszystko, każdy kto potrafi analizować fakty to widzi. Nikogo nie stać na wygranie tej wojny, Ukraina sama się rozwali i pierdyknie z hukiem , bez czyjekolwiek pomocy zwenętrznej a potem się zobaczy co się da zgarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 17:15 Ukraina się nie rozwali. Gdy problem na wschodzie zniknie wszystko się jakoś unormuje. Będzie tam nadal kiepsko ale napewno się nie rozpadną. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 17:20 A Putin uszczelnił granice i olał Wschód bo przestrazył się sankcji gospodarczych Zachodu. USA i spółka zrobią wszystko aby utrzymać Ukrainę w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 17:59 Oczywiście Rosja zdradziła swoich na wschodzi Ukrainy i zostawiła ich na pastwę Kijowa. Ale tak to już jest z Rosją nie jest wstanie nikogo obronić a jeszcze w lutym i marcu opowiadali bajki jak to będa swoich bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Otriku-do Ciebie 12.06.14, 09:00 wyborcza.pl/1,75477,16138752,Psy_wojny_w_sluzbie_Kremla__Jak_werbowano_ochotnikow.html#CukGW Jeżeli nawet kondotierzy garną się tam, gdzie można strzelać i zarobić, to realizowanie działalności werbunkowej przy pomocy komend uzupełnień coś oznacza. Ty zrozumiesz, a Misza nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Otriku-do Ciebie 12.06.14, 09:56 Zważ Otriku, że rozmowy z kandydatami na najemników w wajenkomatach prowadzą faceci po cywilnemu nie będący zapewne etatowymi pracownikami tych komend. I tu trzeba odpowiedzieć na pytania: -jaka wojskowa instytucja SZ Rosji prowadzi rejestry specjalsów-rezerwistów? -jaka wojskowa instytucja SZ Rosji ma prawo wzywać do wojenkomatów kogo zechce? Moim zdaniem chodzi o Wojskową Słuzbe Meteorologiczną, co Misza Kłamczyński na pewno potwierdzi. :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Otriku-do Ciebie 12.06.14, 13:56 odynie problem jest taki że znam Wacława osobiście, nie wierz w ani jedno jego słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Otriku-do Ciebie 12.06.14, 14:07 Za dużo w tym twardych danych. Za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Odyn 11.06.14, 14:40 Rosja nie wspiera separatystów. FR ma za małe jaja a raczej niejaki Putin aby coś takiego zrobić. Gdyby jakoś znacnzie wspierali to już cały wschód byłby w rebeli a tak rebelia zdycha i trzyma się jeszcze dosłownie w kilku punktach. To coś słabo Rosjanom idzie, bo wszystko zmierza do upadku tych republiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Odyn 11.06.14, 14:45 Mylisz się. Bez rosyjskiego wsparcia już dawno byłoby po separatystach. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Odyn 11.06.14, 15:11 Jakiego wsparcia ? Oni im nawet broni nie przekazali. Putin już dawno się od nich odwrócił. W sumie to zdradził ich. Najpierw obiecanki itp a potem układa się z poroszenko. Klęska separatystów to już kwestia czasu i to bliskiego. Pomijam niewielką liczbę ochotników z FR bo to było bardziej oddolne a i tak już się skończyło. I co Putin ma tym osiągnąc, poza zabitymi ludzmi? Wschodu i tak nie oderwie, bo by musiał ich na serio uzbroić. Odpowiedz Link Zgłoś
azyata Nie o wschód Ukrainy chodzi 11.06.14, 15:34 A o całą Ukrainę. Rebelia to próba destabilizacji państwa, która ma na celu zniechęcenie Ukrainy przed integracją z Zachodem i uniemożliwienie tej integracji. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Nie o wschód Ukrainy chodzi 11.06.14, 15:41 I o to głównie chodzi. bez wiernopoddańczej i słabej Ukrainy na pasku Kremla, nie będzie Rosji mocarstwowej. Donieck to pikuś lokalny sterowany owocnie i umiejętnie przez Moskwę. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Nie o wschód Ukrainy chodzi 11.06.14, 15:45 I co ta Urkaina da tej Rosji do mocarstwowości ? Rosja i tak już nie jest mocarstwem i nie będzie. Z Ukrainą czy bez. Zresztą Ukrainę i tak już przegrali. Odpowiedz Link Zgłoś
azyata W 1945 można było sądzić 11.06.14, 15:51 Że Niemcy już nie będą mocarstwem. Rosja dzisiaj na pewno nie jest tak groźna dla świata jak ZSRR, ale nadal trzeba się z nią liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: W 1945 można było sądzić 11.06.14, 15:58 No właśnie widać jak Zachód się z nią liczy. Putin usłyszy słowo sankcje i podwija ogon :) Też mi mocarstwo. O jakimś mocarstwie globalnym nie mają nawet co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Nie o wschód Ukrainy chodzi 12.06.14, 09:59 Zazdroszczę ci tego zawadiackiego optymizmu. Ciekawe z czego on wynika. Czy z braku wiedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 13:01 > Najważniejsze sa fakty, a te mówią, że bez logistycznego wsparcia Rosji z tzw s > eparatystami już nawet tak słabiutka armia Ukrainy dawno byłaby sobie poradził > a. No chyba, że dowodziłby Odyn. On w zależności od sytuacji, po zniszczeniu jednego wozu wywiesiłby białą flagę albo gdyby to on zniszczył, to spodziewałby się parlamentariuszy z taką samą propozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 13:24 Czemu konianieńki ma służyć twój wpis? Czy ty myślisz, że prowadzenie asymetrycznych działań zbrojnych przy braku wsparcia logistycznego jest możliwe dłużej niz jeden tydzień? Jak luzować wyczerpane walką grupy i kim? Według jakiego planu? Jak organizować zaopatrzenie i logistykę, aby bagnety dostawały właściwą amunicję, a nie pieprz i majeranek? Kta zaopatruje separatystów? Artgentyna? W czyi interesie walczą? W interesie Boliwii? A bez jakiego kraju pod sapagom Rosja nie wróci do klubu mocarstw? Czekaj..... Niech zgadnę... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
azyata W Rosji chyba też tak myśla 11.06.14, 15:39 Że bez Ukrainy nie ma imperium. Tymczasem kraj rozciągający się od Norwegii i Finlandii po Chiny, Koreę i Japonię powinien i tak być traktowany jako (przynajmniej potencjalne) mocarstwo. Jeśli jescze ma jeden z dwóch największych arsenałów nuklearnych... Odpowiedz Link Zgłoś
marko125 Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 17:25 Tak tak dzięki skansenowi zwanym Ukrainą Rosja distanie superpower normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Anton dla Ciebie!:) 11.06.14, 12:02 Czepiasz się! Pisałem ,że SPECJALNIE szukał nie będę a jak coś się trafi to wkleję! - Anton nie Osłabiaj mnie - Widziałeś kiedyś ciągnik siodłowy z BURTAMI???! - No pewnie ,że dostawa - tyle ,że z Ukraińskiej Armii! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nicedrone nowoczesne "taczanki", 11.06.14, 10:19 z tego co można zaobserwować, to bardzo popularna broń w armiach powstańczych... my też mamy taką: www.targikielce.pl/index.html?k=mspo&s=wystawa_sil_zbrojnych_pancerze Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: nowoczesne "taczanki", 11.06.14, 10:55 nicedrone napisał: > z tego co można zaobserwować, to bardzo popularna broń w armiach powstańczych.. > . my też mamy taką:www.targikielce.pl/index.html?k=mspo&s=wystawa_sil_zbrojnych_pancerze Za moich czasów były też Hibneryty na pace Stara 266, tylko nie opancerzone, teraz to coolowska sprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: nowoczesne "taczanki", 11.06.14, 12:05 Akurat "Hibneryt" nie! To jest Polski mobilny zestaw przeciwlotniczy! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś